Παναθηναϊκός: Τα ρίσκα που (δεν) βγήκαν

Παναθηναϊκός: Τα ρίσκα που (δεν) βγήκαν

Οι «πράσινοι» παίρνουν ρίσκο με τη διαφαινόμενη μεταγραφή του Μόλινς. Δεν θα είναι η πρώτη φορά όμως…

Ο Παναθηναϊκός έφερε τον Σουηδό εξτρέμ στην Ελλάδα προκειμένου να περάσει από ιατρικά και εργομετρικά τεστ και αν δεν υπάρξει πρόβλημα θα υπογράψει μέχρι το τέλος της σεζόν. Ακόμα και αν όλα παν καλά, στον Παναθηναϊκό γνωρίζουν πως η περίπτωσή του αποτελεί ρίσκο, καθώς έχει ταλαιπωρηθεί από πολλούς τραυματισμούς στη διάρκεια της καριέρας του.

Η περίπτωσή του θύμισε αρκετά αυτή του Τζον Αλοΐζι το καλοκαίρι του 2006, τότε που ο Αυστραλός εντυπωσίαζε με τη φανέλα της χώρας του στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών, ωστόσο οι «πράσινοι» δεν προχώρησαν την περίπτωσή του καθώς είχε θέμα με τους χιαστούς.

Παρόλα αυτά υπάρχουν φορές που στο «τριφύλλι» δοκίμασαν να πάρουν το ρίσκο με ορισμένους παίκτες και άλλοτε τους βγήκε, ενώ άλλες την πάτησαν για τα καλά.

Πάολο Σόουζα

souza copy copy

Το 2000 ο Παναθηναϊκός κάνει το μεγάλο «μπαμ» και αποκτά τον δις κάτοχο Τσάμπιονς Λιγκ με τις Γιουβέντους και Ντόρτμουντ, Πάολο Σόουζα. Ο Πορτογάλος έρχεται στην Ελλάδα σε εξαιρετική ηλικία (29 ετών) ωστόσο το λαβωμένο του γόνατο του προκαλούσε ερωτηματικά για την παρουσία του.

Ο Πορτογάλος λατρεύτηκε όσο λίγοι από το κοινό του «τριφυλλιού», έβαλε την ιστορική γκολάρα με τη Γιουβέντους ωστόσο οι τραυματισμοί δεν τον εγκατέλειψαν ποτέ. Ενδεικτικό είναι ότι σε μιάμιση σεζόν πρόλαβε να παίξει μόλις 10 παιχνίδια πρωταθλήματος.

 

Τζιμπρίλ Σισέ

sise

Η ομάδα έχει περάσει πλέον στην πολυμετοχικότητα και ο Τεν Κάτε έχει ζητήσει επιθετικό κλάσης. Η διοίκηση του κάνει το χατίρι και φέρνει στην Ελλάδα τον Τζιμπρίλ Σισέ σε μια μεταγραφή που προκαλεί πάταγο σε όλη την Ευρώπη.

Ο Γάλλος killer αναγέννησε την καριέρα του στην Αθήνα και έγινε ένας από τους καλύτερους επιθετικούς που πέρασαν και πρόσφεραν στο τριφύλλι. Πάντως εάν δεν είχε τους δύο σοβαρότατους τραυματισμούς (του έσπασε το πόδι δύο φορές, τη μία σε αγώνα της Λίβερπουλ και την άλλη με την Εθνική Γαλλίας) λογικά δεν θα τον είχαμε δει ποτέ στη χώρα μας.

 

Μάρκους Μπεργκ

befg

Το 2013 ο Γιάννης Αναστασίου αναλαμβάνει τον Παναθηναϊκό και χρησιμοποιεί τις καλές του σχέσεις από την Ολλανδία για να αποκτήσει ποδοσφαιριστές. Ο Έλληνας τεχνικός καταφέρνει να φέρει τζάμπα τον Μάρκους Μπεργκ, έναν παίκτη ο οποίος θεωρείτο το next big thing της Σουηδίας που ωστόσο λόγω βαρέως ιατρικού ιστορικού δεν κατάφερε να αποδώσει τα αναμενόμενα στο Αμβούργο.

Ο Αναστασίου πιστεύει πως ο Μπεργκ θα αναγεννήσει την καριέρα του στη Λεωφόρο, και το αποτέλεσμα είναι πολύ καλύτερο από ότι ο ίδιος φανταζόταν. Ο Σουηδός βέβαια έχει χάσει κάμποσα παιχνίδια στα τέσσερα χρόνια που βρίσκεται στην Αθήνα, ωστόσο είναι με διαφορά ο καλύτερος παίκτης που έχει αυτή τη στιγμή στο ρόστερ. Μέχρι στιγμής έχει 82 γκολ και είναι βέβαιο ότι έχει μπόλικα ακόμα.

 

Μίκαελ Εσιέν

esien

Το καλοκαίρι του 2015, η διοίκηση αποφασίζει ότι χρειάζεται μία σπουδαία μεταγραφή για προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος του πρωταθλήματος. Η επιλογή του Αναστασίου είναι ο σπουδαίος Γκανέζος Μικαέλ Εσιέν.

Η μεταγραφή του προκαλεί σεισμό στο Ελ. Βενιζέλος με χιλιάδες οπαδούς να φωνάζουν ρυθμικά το όνομά του. Παρόλα αυτά θα κάνουν αρκετό καιρό να τον δουν στο γήπεδο καθώς όταν γινόταν η μεταγραφή του είχε πρόβλημα στο γόνατο.

Το ντεμπούτο του πραγματοποιήθηκε τελικά στις 21 Νοεμβρίου απέναντι στον Ηρακλή, έπαιξε για άλλα 11 παιχνίδια και μετά αποχώρησε χωρίς να το πάρει χαμπάρι κανείς. Η μεγαλύτερη μεταγραφική απογοήτευση των τελευταίων ετών.

 

Σεμπάστιαν Λέτο

leto

Για τον Αργεντινό δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Ένας παίκτης που ήρθε μαζί με το Σισέ το 2009 και κατάφερε να γίνει ένα με την πράσινη εξέδρα. Έφυγε το Δεκέμβριο του 2013 για την Κατάνια και επέστρεψε μετά από τρία χρόνια στην αγαπημένη του ομάδα ενθουσιάζοντας το κοινό που τον είδε ξανά κοντά του.

Ο 30χρονος πλέον παίκτης ωστόσο πήγε στην Ιταλία έχοντας προβλήματα στα γόνατα, κάτι που επηρέασε πάρα πολύ την καριέρα του στο Καμπιονάτο. Ο Αργεντινός δεν θύμιζε καθόλου τον ταχύτατο παίκτη των προηγούμενων ετών, και σαν να μην έφτανε αυτό είδε κατά τη διάρκεια μιας προπόνησης είδε τα βάρη του γυμναστηρίου να του ραγίζουν το κρανίο, με αποτέλεσμα να φορά ειδική μάσκα για να την προστασία του. Στο τριφύλλι γνωρίζουν πως πλέον δεν μπορούν να τον χρησιμοποιούν συνεχόμενα 90λεπτα αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει λείψει ποτέ από τα μεγάλα ραντεβού της ομάδας παρά τα δεδομένα προβλήματα που υπάρχουν.

 

Τα καλύτερα του Λέτο


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στην Αθήνα ο Μόλινς! (vids+pics)

Στην Αθήνα ο Μόλινς! (vids+pics)

Παναθηναϊκός: Το ρίσκο με τον Μόλινς

Παναθηναϊκός: Το ρίσκο με τον Μόλινς

Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved