Οι ελληνικοί πανηγυρισμοί που δίχασαν

Οι ελληνικοί πανηγυρισμοί που δίχασαν

Ο Μπούσι, ο Χριστοδουλόπουλος και οι άλλοι…

Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής στο χτεσινό (6/2) παιχνίδι της ΑΕΚ εναντίον της Βέροιας. Ο Έλληνας διεθνής πέτυχε δύο γκολ στην άνετη νίκη της Ένωσης (6-0) επί της Βασίλισσας, ωστόσο έκλεψε την παράσταση με τον πανηγυρισμό του στο έκτο γκολ.

Η αλήθεια είναι ότι κάτι το… περίεργο το είχε η χειρονομία του, ωστόσο ο ίδιος δήλωσε μετά τον αγώνα πως σχημάτισε τον ρόμβο λόγω της κόρης του. Συγχωρείσαι Λάζαρε. Το ίδιο ισχύει και για τον Πέδρο Ενρίκε και τον αλά Μακ Γκρέγκορ πανηγυρισμό.

Κι εδώ το OnSports θυμηθήκαμε… ωραίες στιγμές του παρελθόντος που ένας πανηγυρισμός κατάφερε να τρελάνει ή να διχάσει την κερκίδα και όσους τον παρακολούθησαν από την τηλεόραση.

Αλμπάν Μπούσι εναντίον Παναθηναϊκού

Επεισοδιακό παιχνίδι εκείνο μεταξύ Απόλλωνα Καλαμαριάς και Παναθηναϊκού. Οι «πράσινοι» βράζουν με τον διαιτητή Μπριάκο ο οποίος δίνει πέναλτι στις καθυστερήσεις που ούτε τύπος με γλαύκωμα δεν θα έδινε, την ώρα που παίζουν με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Παπαδόπουλου σε μανούρα με τον Αλμπάν Μπούσι.

Ο Αλβανός επιθετικός ευστοχεί από τα 11 βήματα, κοιτά τον πάγκο του Παναθηναϊκού και πανηγυρίζει με χειρονομία.

Το στριπτίζ του Μήτρογλου

Η ρέντα του Μήτρογλου με τον Παναθηναϊκό συνεχίστηκε ακόμα και στις σεζόν που έπαιξε δανεικός σε Πανιώνιο και Ατρόμητο. Στο ματς ωστόσο στη Νέα Σμύρνη είχε εκστασιαστεί τόσο πολύ – λόγω της αμφισβήτησης που βίωνε – που όταν σκόραρε έβγαλε φανέλα και σορτσάκι (!) δείχνοντας σε όλους το εσώρουχό του, κάνοντας έξαλλους τους αντιπάλους του.

Ο «Πιστολέρο» Μήτρογλου

Αν κάτι έμεινε από τη σεζόν 2009-10 στον Ολυμπιακό αυτή ήταν η πρώτη σπουδαία σεζόν του Κώστα Μήτρογλου . Ο επιθετικός πλέον της Μπενφίκα ήταν κίνδυνος-θάνατος για τις αντίπαλες εστίες, και σε κάθε πανηγυρισμό έβγαζε τα «όπλα» του για να το πανηγυρίσει με την ψυχή του.

Παρά την παρότρυνση της διοίκησης του Ολυμπιακού να ηρεμήσει με αυτούς τους πανηγυρισμούς ο 29χρονος πλέον επιθετικός της Μπενφίκα εξέλιξε κι άλλο τον πανηγυρισμό.

Ναζιστικός χαιρετισμός του Κατίδη

Είναι αυτό που λέμε «μια στιγμή σε καθορίζει». Ο Γιώργος Κατίδης ήθελε να σώσει την ΑΕΚ από τον υποβιβασμό, αντ’ αυτού όμως κατάφερε στο ματς με τη Βέροια να βάλει μια και καλή «ταφόπλακα» στην καριέρα του.

Ο ναζιστικός του χαιρετισμός μετά το γκολ της νίκης έγινε θέμα σε όλη την Ευρώπη ενώ του «έκλεισε» και την πόρτα της Εθνικής Ομάδας. 

Τα τέσσερα δάχτυλα του Ριβάλντο

Ο Ρίμπο δεν έφυγε με τον καλύτερο τρόπο από τον Ολυμπιακό το 2007. Ο Βραζιλιάνος άσος περίμενε ωστόσο το παιχνίδι στο ΟΑΚΑ των δύο ομάδων προκειμένου να δώσει τη δική του απάντηση.

Στο 4-0 της σεζόν 2007-08 με δύο ασίστ ήταν από τους μεγάλους πρωταγωνιστές της αναμέτρησης και στο τέλος της αναμέτρησης ύψωσε τα τέσσερα δάχτυλά του κάνοντας τον πλέον χαρακτηριστικό πανηγυρισμό στη θητεία του στην Ελλάδα.

Πολλοί είπαν ότι το έκανε για την «τεσσάρα» αλλά όπως αποδείχτηκε αυτό έγινε για το τέταρτο πρωτάθλημα που θα έπαιρνε στην Ελλάδα (3 με Ολυμπιακό και 1 με ΑΕΚ) αλλά λόγω της υπόθεσης Βάλνερ δεν τα κατάφερε.

ribo

«Το σκορ ήθελα να δείξω»

Ολυμπιακός-ΑΕΚ και το σκορ στο 1-1. Ο Αργεντινός Φερνάντο Νάβας γυρνάει στην κερκίδα υψώνοντας τα δυο του δάχτυλα – προφανώς τα μεσαία – και δείχνει… το σκορ. Μη γελάς, αυτό είπε στην απολογία του και τη γλίτωσε!

navas

Η χειρονομία του «φονιά»

Ο Ολυμπιακός προηγείται με 2-1 στην παράταση στον μεγάλο τελικό Κυπέλλου του 1988 απέναντι στον Παναθηναϊκό. Ο «φονιάς» Χρήστος Δημόπουλος όμως κάνει το 2-2 και ξεσπά με αυτή τη χειρονομία.

dimopoulos

Τα… τέτοια του Κασάμι

Η ΑΕΚ είναι ένα βήμα πριν τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, παίζοντας τότε μάλιστα στη Football League.  Με το 1-1 του Καραϊσκάκη η Ένωση είναι σε θέση ισχύος με το 0-0.

Προς το φινάλε του αγώνα ο Χάρα πετυχαίνει το περίφημο γκολ που δεν θα μάθουμε ποτέ αν έπρεπε να μετρήσει ή όχι (δεν διακρίνεται αν το βαλε με τα πλευρά ή με το χέρι), και ξεσπά σε έξαλλους πανηγυρισμούς με τους συμπαίκτες του. Ο Παϊτίμ Κασάμι είναι τρελαμένος και δείχνει στον κόσμο… το μηρό του. Φυσικά η κίνησή του αυτή την επόμενη μέρα «έπαιξε» στα πρωτοσέλιδα.

kasami copy

Η φανέλα του «Λύμπε»

Αγώνας Κυπέλλου 2001, ο Ολυμπιακός προηγείται με 1-0 από το πρώτο μέρος και ο Παναθηναϊκός πιέζει για την ισοφάριση. Στο 88’ ο Ολισαντέμπε βρίσκει τον Λυμπερόπουλο στο όριο της περιοχής και με βολέ πετυχαίνει ένα από τα ωραιότερα γκολ που έχουν μπει σε ντέρμπι. Μετά το γκολ ο «Λύμπε» γυρνάει στην «κόκκινη» εξέδρα και τους δείχνει επιδεικτικά τη φανέλα του.

Η φανέλα του Λύμπε


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Ενρίκε, ο πανηγυρισμός αλά Μακ Γκρέγκορ και η εξήγηση

Ο Ενρίκε, ο πανηγυρισμός αλά Μακ Γκρέγκορ και η εξήγηση

Το success story πίσω από τις επιστροφές τους!

Το success story πίσω από τις επιστροφές τους!

Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved