«Τώρα τον... ήπια, θα με σκοτώσει!»

«Τώρα τον... ήπια, θα με σκοτώσει!»

Ο Νίκος Οικονόμου θυμάται τις ομηρικές μονομαχίες με τον θηριώδη Τανόκα Μπέρντ

Στον δρόμο για τον τελικό της Λωζάνης το2000, όπου η Κίντερ Μπολόνια του Νίκου Οικονόμου συνάντησε την ΑΕΚ του Ντούσαν Ίβκοβιτς η Ιταλική ομάδα στα προημιτελικά του Κυπέλλου Σαπόρτα αναμετρήθηκε με την Βαλένθια σε διπλά παιχνίδια.

Στο πρώτο παιχνίδι που έγινε στην Ιταλία και πριν πατήσουν οι δυο ομάδες στο παρκέ ο Έλληνας πάουερ φόργουορντ πήρε τον φίλο του Ευθύμη Ρεντζιά που αγωνίζονταν στην Μπαρτσελόνα για το καθιερωμένο σκάουτινγκ των αντιπάλων. «Νίκο πρόσεχε τον Τανόκα Μπέρντ, επέστρεψε στην Βαλένθια, είναι σκληρός και βρώμικος παίκτης». Οπότε ο Οικονόμου ήταν υποψιασμένος...

Τελικά η Κίντερ του Έτορε Μεσίνα επικράτησε με 18 πόντους με τον Έλληνα πάουερ φόργουορντ να κερδίζει τρία “ψεύτικα” επιθετικά φάουλ από τον Μπέρντ που προκάλεσαν μεγάλο εκνευρισμό στον Αμερικανό σέντερ, ο οποίος έψαχνε τσαμπουκά. Γνωρίζοντας ο Έλληνας άσος ότι είναι πολύ βρώμικος προς το τέλος του αγώνα άρχισε να τον αποφεύγει και με το που τελείωσε το ματς πήγε κατευθείαν αποδυτήρια. Ο Τανόκα Μπέρντ όμως ήταν πολύ εκνευρισμένος και έψαχνε παρεξήγηση. Κάτι που απέτρεψε ο Σάσα Ντανίλοβιτς, ο οποίος βγήκε από το πούλμαν για να προστατεύσει τον συμπαίκτη του, καθώς έφτασε ο Μπερντ μέχρι το πούλμαν της Κίντερ!

ba

Από την επόμενη ημέρα στην προπόνηση ο Νίκος Οικονόμου έγινε αποδέκτης μεγάλης καζούρας από τους συμπαίκτες του, όσον αφορά τον επαναληπτικό αγώνα στην Βαλένθια. Έμπαινε στα αποδυτήρια και στην θέση του έβλεπε φωτογραφίες του Τανόκα Μπέρντ! Η στιγμή για τον δεύτερο αγώνα επί Ισπανικού εδάφους δεν άργησε να έρθει και το γήπεδο αποδείχθηκε κατηφορικό, αφού η διαφορά έφτασε και στους 17 πόντους! Ήταν προφανές ότι οι Ιταλοί είχαν πιστέψει πως προκρίθηκαν...

Βέβαια, μέσα στο ματς ο Τανόκα Μπέρντ έδειχνε ότι έψαχνε την παρεξήγηση με τον Έλληνα άσο, ο οποίος τον απέφευγε όσο μπορούσε. Στο +17 της Βαλένθια που απειλούνταν η πρόκριση της Κίντερ ο Νίκος Οικονόμου με δυο σερί τρίποντα έριξε την διαφορά στους 11 πόντους και η Ιταλική ομάδα δεν απειλήθηκε ξανά παίρνοντας την πρόκριση για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Σαπόρτα.

Μπαίνοντας στα αποδυτήρια ο Νίκος Οικονόμου έμεινε για λίγα λεπτά μόνος του, αφού οι περισσότεροι συμπαίκτες του ήταν στα ντουζ. Ξαφνικά ανοίγει η πόρτα και μπαίνει μέσα ο θηριώδης Τανόκα Μπέρντ: «Φοβήθηκα πολύ. “Τώρα τον.. ήπια θα με σκοτώσει” είπα κατευθείαν χωρίς να σκεφτώ και έμεινα αμήχανος, αφού δεν ήξερα τι να κάνω. Είχα μόνο την πετσέτα γύρω μου και ήμουν γυμνός. Να τρέξω μέσα στο παρκέ γυμνός αποκλείεται”. Έρχεται καταπάνω μου αλλά εκείνος ήρθε για να με συγχαρεί! Τότε ησύχασα. Μου έδωσε το χέρι, μου είπε καλή συνέχεια και αποχώρησε. Όμως, μέχρι να συμβεί αυτό εγώ είχα παγώσει...».



Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: Με 1.600 φιλάθλους οι Άγγλοι στο «Γ. Καραϊκάκης»
Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: Με 1.600 φιλάθλους οι Άγγλοι στο «Γ. Καραϊκάκης»
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι»
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι»
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Χωρίς Μπάλντγουϊν στο Game 2 με τον Παναθηναϊκό
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Χωρίς Μπάλντγουϊν στο Game 2 με τον Παναθηναϊκό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved