Από το Euro στο... γύρο της Ελλάδος

Από το Euro στο... γύρο της Ελλάδος

Το σούπερ ταλέντο που έγινε... γυρολόγος

Είναι από τις περιπτώσεις «what if» παικτών που κάποτε θαυμάζαμε. Όχι, μην μπερδεύεσαι, δεν μιλάω για εκείνους που τραυματίστηκαν και δεν μπόρεσαν να αγγίξουν ποτέ το αγωνιστικό τους ταβάνι. Αναφέρομαι σε εκείνους τους τύπους που για κάποιο ανεξήγητο λόγο ενώ βρίσκονταν σε εξαιρετική κατάσταση, ξαφνικά σαν να έχασαν τη διάθεση για το παιχνίδι. Και το χειρότερο; Χωρίς ιδιαίτερο λόγο. Αυτό είναι ο Δημήτρης Παπαδόπουλος. Ένας παίκτης που τα είχε όλα. Ταχύτητα, ένστικτο killer, πάθος για τη μπάλα και στόφα νικητή. Ήρθε ως λύση πίσω από τον Ολισαντέμπε στον Παναθηναϊκό το καλοκαίρι του 2003 και λίγους μήνες αργότερα πανηγύρισε ντάμπλ στην Ελλάδα όντας ο MVP της ομάδας. Not bad…

pappao copy

Τα καλά δεν σταμάτησαν εκεί, καθώς ήταν από τους εκλεκτούς του Ότο Ρεχάγκελ (με συμμετοχή μάλιστα και στον τελικό) που σήκωσαν το Euro του 2004! Η αρχή ήταν πολύ δυνατή για τον ίδιο και όλος ο κόσμος πλέον ήταν μπροστά του. Τα πράγματα όμως γρήγορα θα άλλαζαν προς το χειρότερο.

 

Δεν έμπαινε γκολ ούτε με αίτηση

Την επόμενη διετία ο «Παπ» θα συνέχιζε στους ξέφρενους ρυθμούς της πρώτης του σεζόν στο «τριφύλλι», και το καλοκαίρι του 2006 ήταν η ώρα για το πρώτο μεγάλο συμβόλαιο. Ο Παναθηναϊκός του το έδωσε, περιμένοντας από εκείνον να γίνει ο επόμενος μεγάλος ηγέτης του. Ο Παπαδόπουλος όμως επέστρεψε άλλος παίκτης. Τον παρακολουθούσες στο γήπεδο και δεν πίστευες ότι είναι ο ίδιος τύπος. Υπήρχαν στιγμές μάλιστα στο γήπεδο που ούτε ντρίμπλα δεν μπορούσε κάνει, ενώ οι κραυγαλέες χαμένες ευκαιρίες διαδέχονταν η μία την άλλη.

Οι παραγωγικές ημέρες ήταν πλέον παρελθόν και ο 26χρονος τότε επιθετικός δεν χωρούσε στον Παναθηναϊκό του Χενκ Τεν Κάτε, με αποτέλεσμα να συνεχίσει την καριέρα του στο εξωτερικό και την Λέτσε. Από εκεί άρχισε η περιοδεία και η… αφλογιστία.

Ένα μόλις γκολ σε 14 παιχνίδια στην Ιταλία, 2 σε 13 στην Ντιναμό Ζάγρεμπ, άλλο ένα σε 25 στη Θέλτα Βίγκο και… μηδέν σε 12 στον Λεβαδειακό! Σούμα; Τέσσερα γκολ σε μια τετραετία.

 

 

Το comeback, ο Ατρόμητος και ξανά πτώση

Το 2012 ο Πανθρακικός επανέρχεται στη μεγάλη κατηγορία και προσφέρει συμβόλαιο στον 31χρονο επιθετικό. Ο Παπαδόπουλος πιάνει την ευκαιρία από τα μαλλιά και εξελίσσεται σε απόλυτο πρωταγωνιστή της ομάδας οδηγώντας την στην καλύτερη σεζόν της ιστορίας της. Στο τέλος της σεζόν το ταμείο δείχνει: 10η θέση στη Super League και ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος.

pap2 copy

O «Παπ» είχε επιστρέψει πλέον για τα καλά και ο Ατρόμητος του δίνει τη δυνατότητα να επανέλθει στο υψηλότερο επίπεδο προσφέροντάς του διετές συμβόλαιο. Στο Περιστέρι θα συνεχίσει τις καλές εμφανίσεις πετυχαίνοντας 14 γκολ τη σεζόν 2013-14, με αποτέλεσμα μια χρονιά αργότερα να πάρει μεταγραφή στον ΠΑΟΚ.

Στη Θεσσαλονίκη είχε αρκετά καλή παρουσία (24 συμμετοχές και 7 γκολ) ωστόσο η επόμενη σεζόν τον βρήκε στην Τρίπολη και τον Αστέρα που επέστρεψε στις παλιές καλές και… χαμηλές πτήσεις. Το καλοκαίρι του 2016  επέστρεψε στον Ατρόμητο που αυτή τη φορά δεν μπόρεσε να κάνει τη διαφορά, με αποτέλεσμα πριν λίγες ώρες να ανακοινωθεί από τον Παναιτωλικό που θα είναι η 8η εν Ελλάδι  ομάδα του.

 

Πώς να ρίξεις την αξία σου μέσα σε λίγα χρόνια

Ο 35χρονος επιθετικός κατάφερε να μείνει μια πενταετία στον Παναθηναϊκό πετυχαίνοντας 50 γκολ και από εκεί κι έπειτα σε μια 8ετία να αλλάξει 8 ομάδες πετυχαίνοντας 36 τέρματα! Αναμφίβολα η πτώση του είναι κάθετη από τότε που έφυγε από το «τριφύλλι» κάτι που μπορεί κανείς να παρατηρήσει στο παρακάτω γράφημα του Transfermarkt.

market

To 2003 στο ξεκίνημά του κόστιζε 3 εκατομμύρια ευρώ και μέχρι το 2007 κόστιζε 3.6! Από εκεί κι έπειτα μπορείς να παρατηρήσεις την υπερ-κάθετη πτώση στην αξία του καθώς λίγο ακόμα και η κλίση της ευθείας θα ήταν ορθή γωνία. Η κατηφόρα σταμάτησε το 2012 στα 400 χιλιάρικα (!), ακολούθησε μία μικρή άνοδος λόγω της μεταγραφής του στον Ατρόμητο (1 εκατομμύριο ευρώ) ενώ από τότε φτάσαμε στο βαρομετρικό χαμηλό των 300 χιλιάδων.

Ο νέος επιθετικός του Παναιτωλικού μπορούσε να κάνει σπουδαία καριέρα καθώς τα προσόντα ποτέ δεν του έλειψαν. Οι τραυματισμοί ποτέ δεν έκαναν έντονα την εμφάνισή τους, και είναι πραγματικά να απορεί κανείς για έναν παίκτη που έγινε πρωταθλητής σε νεαρή ηλικία, το ξαφνικά απλώς σταμάτησε να προσπαθεί. Το γιατί, μόνο ο ίδιος το ξέρει...

Το γκολ του Παπαδόπουλου με τον Ολυμπιακό



Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved