Τα «λαχεία» του Ιανουαρίου (photos)

Τα «λαχεία» του Ιανουαρίου (photos)

Αυτές οι κινήσεις άλλαξαν το ρου των ομάδων μεσούσης της σεζόν

Μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου. Ένας μήνας τρέλας, ένα διάστημα στο οποίο οι ομάδες τρέχουν να διορθώσουν τυχόν λάθη του καλοκαιριού, ή να προχωρήσουν σε δυναμωτικές ενέσεις στο ρόστερ τους. Τα εμπόδια είναι γνωστά καθώς δύσκολα κάποια ομάδα αφήνει καλό παίκτη της να φύγει στη μέση της αγωνιστικής περιόδου, ωστόσο δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε δει σπουδαίες κινήσεις να πραγματοποιούνται.

Με αφορμή λοιπόν τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου για τη σεζόν 2016/17 η οποία ολοκληρώνεται σήμερα το βράδυ, το Onsports σας παρουσιάζει τις κινήσεις εκείνες που έγιναν κατά τη χειμερινή περίοδο και εξελίχτηκαν σε «λαβράκια».

 

Νεμάνια Βίντιτς (Από τη Σπαρτάκ Μόσχας στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)

vidic

Συμμετοχές: 211  Γκολ: 15

Ο Σέρβος αμυντικός το Δεκέμβρη του 2005 ήταν έτοιμος να μετακομίσει στη Φιορεντίνα. Για να αναλογιστείτε το πόσο κοντά ήταν στη μετακίνησή του στην Ιταλία, είχαν πέσει και υπογραφές μεταξύ των δύο πλευρών! Παρόλα αυτά οι «βιόλα» δεν είχαν θέση ξένου για τον Βίντιτς, και κάπου εκεί η Γιουνάιτεντ έχωσε τη μύτη της. Ο 24χρονος τότε παίκτης συμφώνησε με τους «κόκκινους διαβόλους» ανήμερα των Χριστουγέννων, και ένα δεκαήμερο αργότερα ανακοινώθηκε από τον αγγλικό σύλλογο έναντι 7 εκατομμυρίων λιρών.

Ο Βίντιτς έκατσε σχεδόν μια 10ετία στο Ολντ Τράφορντ (2006-14), ενώ έφτασε σε σημείο να γίνει και αρχηγός. Σπουδαίος παίκτης, με ηγετικές ικανότητες κατέκτησε τα πάντα με τη Γιουνάιτεντ με σημαντικότερους τα 5 πρωταθλήματα Αγγλίας, ένα Τσάμπιονς Λιγκ (2008) ενώ αναδείχτηκε δύο φορές καλύτερος παίκτης της Πρέμιερ Λιγκ (2008/09, 2010/11).

 

Πατρίς Εβρά (από τη Μονακό στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)

evra

Συμμετοχές: 273  Γκολ: 7

Ο Ιανουάριος του 2006 ήταν «χρυσός» για τους «μπέμπηδες», που εκτός του Βίντιτς βρήκαν και αριστερό μπακ για τα επόμενα 10 χρόνια. Ο 24χρονος τότε Πατρίς Εβρά, ο οποίος είχε κάνει αίσθηση το 2004 όταν έφτασε μέχρι τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ με τη Μονακό, πήρε μεταγραφή για τη Γιουνάιτεντ, και από τότε δεν ξαναβγήκε από την ενδεκάδα.

Υπήρξε στυλοβάτης της αριστερής πλευράς της άμυνας για το διάστημα 2006-2014 που αγωνίστηκε στο «Θέατρο των Ονείρων» και από τότε κατέκτησε 5 πρωταθλήματα και το Τσάμπιονς Λιγκ του 2008. Η μεταγραφή του κόστισε μόλις 7 εκατομμύρια λίρες.

 

Χαβιέρ Ματσεράνο (από Γουέστ Χαμ στη Λίβερπουλ)

mascherano

Συμμετοχές:  94 Γκολ: 1

Το καλοκαίρι του 2006 η Γουέστ Χαμ κάνει αίσθηση στην Αγγλία, καθώς φέρνει στο Νησί τα δύο «καυτά» ονόματα της Αργεντινής, Κάρλος Τέβες και Χαβιέρ Ματσεράνο. Τα οικονομικά προβλήματά της όμως γρήγορα τη φέρνουν σε δύσκολη θέση και ο Αργεντινός μέσος είναι ο πρώτος υποψήφιος προς αποχώρηση.

Η Λίβερπουλ καραδοκεί και τον αρπάζει ανάμεσα σε Ρεάλ, Γιουβέντους και Μπαρτσελόνα έναντι 20 εκατομμυρίων λιρών, και από τότε ο σκληροτράχυλος μέσος αναλαμβάνει τη βρώμικη δουλειά στο κέντρο των «ρεντς». Μαζί με τους Τζέραρντ και Τσάμπι Αλόνσο συνθέτουν μία αξιοζήλευτη μεσαία γραμμή, όντας από τους βασικούς λόγους που η ομάδα του έφτασε μέχρι τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ στην Αθήνα το 2007.

 

Ιβάν Ράκιτιτς (από Σάλκε στη Σεβίλλη)

rakitic copy

Συμμετοχές:  117 Γκολ: 27

Μοιάζει πραγματικά αστείο, αλλά η ομάδα που φερόταν τότε πολύ κοντά στον Κροάτη ήταν ο Παναθηναϊκός! Τελικώς η περίπτωσή του δεν προχώρησε και ο φευγάτος τότε μεσοεπιθετικός της Σάλκε πουλήθηκε για... ψίχουλα στη Σεβίλλη έναντι μόλις 2,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο 24χρονος έγινε άμεσα μέλος της καλοκουρδισμένης μηχανής του Έμερι, φόρεσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού, εξελίχτηκε σε ηγέτη του συλλόγου - πήρε και Europa League - και το 2014 πήρε μεταγραφή για τη Μπαρτσελόνα. Όχι και άσχημα.

 

Λουίς Σουάρες (από Άγιαξ στη Λίβερπουλ)

suarez

Συμμετοχές:  110 Γκολ: 69

Ο «δαγκωματάκιας» έμελλε να γίνει ο απόλυτος στράικερ στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Ο Ουρουγουανός είχε τρελάνει την Ευρώπη με τις επιδόσεις του στον Άγιαξ, ωστόσο το γεγονός το ότι ήταν μεγάλος «χασογκόλης» έκανε πολύ κόσμο τότε να τον βλέπει με μισό μάτι.

Τελικώς ο Σουάρες απεδείχθη περισσότερο αποτελεσματικός από ότι περίμενε κανείς, έβαζε το ένα γκολ μετά το άλλο, και λίγο έλειψε να δώσει ένα πρωτάθλημα μόνος του στους «ρεντς». Μπορεί να μην έκλεισε τριετία στο Άνφιλντ, ωστόσο είναι με διαφορά μέσα στους 5 κορυφαίους επιθετικούς που έπαιξαν με τη φανέλα της Λίβερπουλ.

 

Νταβίντ Λουίζ (από Μπενφίκα στην Τσέλσι)

david

Συμμετοχές:  97 Γκολ: 6

Νταξ, δεν τον λες και τον κορυφαίο αμυντικό του πλανήτη, καθώς έχει την γκάφα στο αίμα του. Για την ακρίβεια κανείς δεν έχει καταλάβει ακόμα αν είναι στόπερ ή αμυντικό χαφ. Ο Βραζιλιάνος ωστόσο όχι μόνο έχει καταφέρει να βρίσκει συμβόλαια, αλλά να συγκαταλέγεται μέσα στους κορυφαίους της θέσης κάθε χρονιά που περνάει.

Τον Ιανουάριο του 2011 μεταπήδησε από τη Μπενφίκα στην Τσέλσι έναντι 25 εκατομμυρίων ευρώ και έκτοτε είναι από τα αγαπημένα παιδιά της εξέδρας. Παίκτης με απίστευτη τεχνική για τη θέση του, ο Νταβίντ Λουίζ πήρε ένα Τσάμπιονς Λιγκ και ένα Europa League με τους «μπλε», πήρε μεταγραφή ρεκόρ για αμυντικό (50 εκατομμύρια λίρες) στην Παρί το 2014, και από το περασμένο καλοκαίρι είναι και πάλι στο αγαπημένο του Στάνφορντ Μπριτζ.

 

Ντάνιελ Στάριτζ (από την Τσέλσι στη Λίβερπουλ)

star

Συμμετοχές:  81 Γκολ: 45

Ο Άγγλος επιθετικός δεν χώραγε στη Μάντσεστερ Σίτι με αποτέλεσμα να τον βουτήξει η Τσέλσι. Ούτε στους «μπλε» όμως μπορούσε να βρει την υγειά του παρόλο που όποτε έπαιζε, σκόραρε! Τελικώς το 2013 πήρε μεταγραφή για τη Λίβερπουλ έναντι 12 εκατομμυρίων λιρών, και μαζί με τον Σουάρες δημιούργησαν ένα φονικό δίδυμο στην επίθεση. Μάλιστα, αν του έλειπαν οι συνεχείς τραυματισμοί, θα μπορούσε κάλλιστα να εξελιχθεί σε έναν από τους κορυφαίους επιθετικούς του πλανήτη.

Γκονζάλο Ιγκουαΐν (από Ρίβερ Πλέιτ στη Ρεάλ Μαδρίτης)

higu

Συμμετοχές:  190 Γκολ: 107

Η δραστήρια στις χειμερινές μεταγραφικές περιόδους, Ρεάλ Μαδρίτης έστρεψε το ενδιαφέρον της προς τη λατινική Αμερική το 2007, φέρνοντας δύο ανερχόμενους Αργεντινούς στο ρόστερ της. Τον Φερνάντο Γκάγκο και τον Γκονζάλο Ιγκουαΐν. Ο πρώτος δεν απέδωσε ποτέ τα αναμενόμενα, ο δεύτερος ωστόσο τα κατάφερε και με το παραπάνω. Για 6,5 χρόνια ο «χοντρούλης» που τότε ήταν... λεπτούλης (κόστισε 12 εκατομμύρια ευρώ)ήταν η κύρια επιθετική αιχμή της «βασίλισσας» και νο.1 κίνδυνος για τις αντίπαλες εστίες μέχρι να αποκτηθεί ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Κατέκτησε τρία πρωταθλήματα, ένα Κύπελλο και ένα Σούπερ Καπ, πετυχαίνοντας πάνω από 100 γκολ.

Αν είχαν υπομονή στη Μαδρίτη, δεν θα τον πουλούσαν στη Νάπολι τον Αύγουστο του 2013 όπου έκανε πραγματικά «όργια» τα επόμενα χρόνια.

 

Χουάν Μάτα (από Τσέλσι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)

Juan Mata

Συμμετοχές:  103 Γκολ: 25

Ναι μάλιστα, ο Μάτα. Ένας παίκτης που δεν γεμίζει σε κανέναν το μάτι, ούτε καν στους ίδιους του τους προπονητές, ωστόσο ακόμα και έτσι είναι μία από τις πιο αγαπημένες φιγούρες στο Ολντ Τράφορντ. Πήρε Τσάμπιονς Λιγκ με την Τσέλσι το 2012, κατέκτησε και Europa League την επόμενη, σε μια χρονιά που αναδείχτηκε Καλύτερος Παίκτης της σεζόν για τους «μπλε», ωστόσο μια σεζόν αργότερα ο Μουρίνιο έκανε αμάν και πώς να τον... στείλει.

Η Γιουνάιτεντ έτρεξε να τον αποκτήσει τον Ιανουάριο του 2014 και τον έκανε δικό της έναντι 38 εκατομμυρίων λιρών. Αυτή τη στιγμή έχουμε 2017 και από το 2014 στη Γιουνάιτεντ έχουν αλλάξει τρεις προπονητές - Μόγιες, Φαν Χάαλ και Μουρίνιο - και αν μπορεί να πει κάποιος ότι υπάρχει ένας παίκτης που όλοι τους εμπιστεύονταν αυτός είναι ο Ισπανός. Ναι, ακόμα και ο Μουρίνιο!



Πόλο: Διπλή πρόκριση για τον Υδραϊκό
Πόλο: Διπλή πρόκριση για τον Υδραϊκό
Ρέντη: Διάλογος-σοκ ανήλικων συλληφθέντων - Καμαρώνει που τον περιμένουν στις φυλακές Αυλώνα!
Ρέντη: Διάλογος-σοκ ανήλικων συλληφθέντων - Καμαρώνει που τον περιμένουν στις φυλακές Αυλώνα!
Euroleague: «Καταιγίδα» η Ρεάλ, εύκολα το 1-0! – Highlights και τηλεοπτικό πρόγραμμα
Euroleague: «Καταιγίδα» η Ρεάλ, εύκολα το 1-0! – Highlights και τηλεοπτικό πρόγραμμα
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Μπλόκο» της ΕΛΑΣ στη συγκέντρωση φίλων της «Ένωσης» στο ξενοδοχείο της ομάδας!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Μπλόκο» της ΕΛΑΣ στη συγκέντρωση φίλων της «Ένωσης» στο ξενοδοχείο της ομάδας!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved