Champions League: To ήθελαν, το άξιζαν αλλά το είδαν μόνο στον ύπνο τους (photos&videos)

Champions League: To ήθελαν, το άξιζαν αλλά το είδαν μόνο στον ύπνο τους (photos&videos)

Μας μάγεψαν, αλλά δεν σήκωσαν ποτέ το «Άγιο Δισκοπότηρο» του Champions League.

Έγραψαν όλοι το όνομά τους στις χρυσές σελίδες του ποδοσφαίρου, κέρδισαν σχεδόν τα πάντα στην καριέρα τους, όμως το τρόπαιο του Champions League έμελλε να γίνει για πάντα το μεγάλο απωθημένο τους.

Η δεκάδα των ποδοσφαιριστών που θα διαβάσετε δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τους κορυφαίους, εκτός από το τρόπαιο της κορυφαίας ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής διοργάνωσης (Champions League).

Λόταρ Ματέους

mateous

Υπήρξε μέλος της Μεγάλης Δυτικής Γερμανίας και διατέλεσε αρχηγός της Γερμανίας όταν αυτή ενώθηκε και ποδοσφαιρικά. Με την Μπάγερν Μονάχου στην οποία πέρασε τα περισσότερα χρόνια της καριέρας του (ξεκίνησε από την Γκλάντμπαχ, πήγε στο Μόναχο, από εκεί στην Ίντερ πριν επιστρέψει στην Μπάγερν για να ριζώσει εκεί πέρα) κατέκτησε τα πάντα εκτός από το πολυπόθητο τρόπαιο του Champions League.

Με την Ίντερ πήρε πρωτάθλημα, σούπερ καπ και κύπελλο UEFA, με την Μπάγερν πρωταθλήματα, κύπελλα UEFA και κύπελλο Γερμανίας, με την Εθνική Μουντιάλ και Ευρωπαϊκό. Συμμετείχε στον τελικό του Champions League τη σεζόν '98-'99, όταν η Γιουνάιτεντ το «έκλεψε» στα τελευταία λεπτά με γκολ των Σέρινγχαμ και Σόλκσιερ. Ο ίδιος είχε κάτσει στον πάγκο στο 80ο λεπτό, όταν η Μπάγερν κέρδιζε με 1-0... Ακόμα πρέπει να βλέπει εφιάλτες!

Ρονάλντο

ronaldo barcelona

Το «φαινόμενο» κατέχει στην τροπαιοθήκη του κάθε τίτλο, εκτός του CL. Ίσως είναι ο καλύτερος επιθετικός που γνώρισαν τα γήπεδα τις δεκαετίες του '90 και του '00. Οδήγησε την Βραζιλία δύο φορές στην κορυφή του κόσμου, πήρε κυπελλούχων με την Μπαρτσελόνα και ΟΥΕΦΑ με την Ίντερ, όμως το «βαρύτερο» ευρωπαϊκό τρόπαιο σε επίπεδο συλλόγων έμεινε απωθημένο. Συμβαίνει λοιπόν και στους καλύτερους!

Σολ Κάμπελ

camp

Ο πρώην άσσος των Τότεναμ και Άρσεναλ είναι ένας από τους κορυφαίους αμυντικούς που ανέδειξε το βρετανικό ποδόσφαιρο τις τελευταίες δεκαετίες. Κατάφερε να κερδίσει πρωτάθλημα με την Άρσεναλ και κύπελλο με τις Τότεναμ και Πόρτσμουθ, όμως στο Champions League αν και ήταν αυτός που άνοιξε τον δρόμο στον τελικό του 2006 ανάμεσα σε Μπαρτσελόνα και Άρσεναλ, είδε τελικά τους Καταλανούς να ανατρέπουν το αποτέλεσμα και να του στερούν το βαρύτιμο τρόπαιο.

Πάβελ Νέντβετ

netve

Ο Τσέχος ήρωας της Γιουβέντους της δεκαετίας του '90 ήταν ένας από τους σπουδαιότερους μέσους της γενιάς του. «Όργωνε» όποιο γήπεδο φιλοξενούσε τη μαεστρία του και είχε πάντα το καθαρό μυαλό να επιλέξει για το αν θα τελείωνε τη φάση αυτός ή κάποιος συμπαίκτης του. Είχε όμως ένα κακό. Τα βαρύτιμα τρόπαια δεν τον πήγαιναν καθόλου. Έτσι, σε οκτώ χρόνια καριέρας στη «Μεγάλη Κυρία» δεν μπόρεσε να ζήσει τη μεγαλύτερη καταξίωση!

Ντιέγο Μαραντόνα

bloka

Ο «Θεός» του ποδοσφαίρου μπορεί να ισχυρίζεται ότι εξαιτίας του άλλαξε ο τρόπος που διαφημιζόταν (ή δυσφημιζόταν) το ποδόσφαιρο, ότι ήταν αυτός που έκανε ένα έθνος να σταθεί στα πόδια του έπειτα από μια πολεμική ήττα, όταν χάρισε στην Αργεντινή το Παγκόσμιο κύπελλο, μετά την ήττα στα Φώκλαντ από τους Βρετανούς, ότι έδωσε το πρωτάθλημα Ιταλίας και το κύπελλο ΟΥΕΦΑ στη Νάπολι, όμως δεν κατάφερε ποτέ να κερδίσει ένα πρωταθλητριών.

Ρομπέρτο Μπάτζιο

bagg

Κατά πολλούς ο πληρέστερος ποδοσφαιριστής της εποχής του. Κέρδισε με την Γιουβέντους μια φορά το κύπελλο ΟΥΕΦΑ, όμως δεν ακούμπησε ούτε καν με τη σκέψη το CL, ενώ ήταν αυτός που στέρησε ένα παγκόσμιο Κύπελλο στην Ιταλία, όταν έχασε πέναλτι στον τελικό του 1994 κόντρα στην Βραζιλία. Ο «μικρός Βούδας» του ποδοσφαίρου είχε κι αυτός τους εφιάλτες του!

Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς

zla

Ο Σουηδός επιθετικός μπορεί να έχει κάνει πολλές ευρωπαϊκές άμυνες να παραμιλάνε με τα μαγικά του, όμως δεν κατάφερε ποτέ να γίνει πρώτος και με τη... βούλα. Ο Ζλάταν ισχυρίζεται ότι είναι ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής του πλανήτη. Η αλήθεια είναι ότι είναι ένας εκ των κορυφαίων, όμως ενώ είχε την ευκαιρία να το διεκδικήσει με πολλές ομάδες (Αγιαξ, Γιουβέντους, Ιντερ, Μπαρτσελόνα, Μίλαν και Παρί, δεν τα κατάφερε. 

Φάμπιο Καναβάρο

fab

Αναδείχθηκε το 2004 ποδοσφαιριστής της χρονιάς, γεγονός από μόνο του τιμητικό αν αναλογιστεί κανείς ότι μιλάμε για αμυντικό. Πήρε με την Ιταλία το Μουντιάλ, έγινε ο καλύτερος Ιταλός στόπερ στις μετά Μπαρέζι και Μαλντίνι εποχή, όμως την κούπα του Champions League θα την ονειρεύεται για πάντα.

Πατρίκ Βιεϊρά

maxresdefault

Ο θηριώδης Γάλλος είναι ο ποδοσφαιριστής που δίδαξε τον όρο του box to box μέσου. Αγωνίστηκε σε Άρσεναλ, Γιουβέντους και Ίντερ, σήκωσε Μουντιάλ και Ευρωπαϊκό με την Γαλλία, όμως δεν κατάφερε ποτέ να ζήσει την χαρά της κατάκτησης ενός Champions League.

Μίκαελ Μπάλακ

ballack

Ένας από τους πιο άτυχους της λίστας είναι ο Γερμανός Μίκαελ Μπάλακ. Αν και το προσπάθησε πολύ, δεν μπόρεσε ποτέ να πιει νερό στις δύο φορές που έφτασε στην πηγή. Την πρώτη η Λεβερκούζεν ηττήθηκε από την Ρεάλ του Ζιντάν στον τελικό του 2002, ενώ με την Τσέλσι γνώρισε ήττα στον βρετανικό «εμφύλιο» απέναντι στην Γιουνάιτεντ, το 2008. Όπως λένε και οι αμερικάνοι, shit happens...



Παναθηναϊκός AKTOR: Επικό βίντεο από τα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ - «Ποιος; Εσύ!»
Παναθηναϊκός AKTOR: Επικό βίντεο από τα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ - «Ποιος; Εσύ!»
Ολυμπιακή Φλόγα: Στο Καλλιμάρμαρο η ξεχωριστή τελετή παράδοσης - Αναχωρεί με ιστιοφόρο για Μασσαλία
Ολυμπιακή Φλόγα: Στο Καλλιμάρμαρο η ξεχωριστή τελετή παράδοσης - Αναχωρεί με ιστιοφόρο για Μασσαλία
Παναθηναϊκός AKTOR: Ο σχολιαστής της EuroLeague αποθεώνει το ΟΑΚΑ - «Έτρεμα από αδρεναλίνη»
Παναθηναϊκός AKTOR: Ο σχολιαστής της EuroLeague αποθεώνει το ΟΑΚΑ - «Έτρεμα από αδρεναλίνη»
ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: Δείπνο συσπείρωσης από τον Λουτσέσκου πριν το μεγάλο ντέρμπι τίτλου
ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: Δείπνο συσπείρωσης από τον Λουτσέσκου πριν το μεγάλο ντέρμπι τίτλου
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved