Μπουφόν: Για πάντα κάτω από τα δοκάρια! (photos+videos)

Μπουφόν: Για πάντα κάτω από τα δοκάρια! (photos+videos)

Ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν ανανέωσε χτες τη συνεργασία του με τη Γιουβέντους και θα παίζει μέχρι τα 40 του στη «μεγάλη κυρία».

Το Onsports κάνει μια μίνι αναδρομή στη σπουδαία καριέρα του Ιταλού γκολκίπερ που έγινε συνώνυμο της ομάδα του Τορίνο μένοντας μαζί της ακόμα και στον ένα χρόνο στη δεύτερη κατηγορία!

H Πάρμα, ο Μαλεζάνι και η μεταγραφή-ρεκόρ

Πριν καθιερωθεί στην εκτίμηση του κόσμου ως ένας από τους καλύτερους τερματοφύλακες όλων των εποχών και αφήσει εποχή με τη φανέλα της Γιούβε, ο 38χρονος πλέον πορτιέρο έκανε όνομα στην Πάρμα φορώντας τη φανέλα της για μια εξαετία (1995-2001).

1

Η Πάρμα κάθε χρόνο ανέβαινε επίπεδο και μαζί της και ο ίδιος ο Μπουφόν ο οποίος με τις εμφανίσεις του και αλλά με την απόκρουση πέναλτι στον Ρονάλντο (όταν ο Βραζιλιάνος αγωνιζόταν στην Ίντερ) κέρδισε το ψευδώνυμο «Σούπερμαν». Η μεγαλύτερη στιγμή του ήρθε το 1999 με προπονητή τον Αλμπέρτο Μαλεζάνι αλλά και συμπαίκτες τους Ερνάν Κρέσπο και Ενρίκο Κιέζα, με την κατάκτηση του Κυπέλλου UEFA στη νίκη με 3-0 επί της Μαρσέιγ.

Οι υψηλές «πτήσεις» του τον έκαναν περιζήτητο και δεν άργησε η στιγμή που θα μετακόμιζε στο υψηλότερο επίπεδο.

Το καλοκαίρι του 2001 ο Φαν Ντερ Σάαρ αποχωρεί από τη Γιουβέντους και η «βέκια σινιόρα» αγοράζει τον Μπουφόν έναντι ποσού ρεκόρ τότε για τερματοφύλακα (51.645.690 ευρώ) συν τον Τζόναθαν Μπακίνι!

Στην πρώτη του σεζόν κερδίζει το πρωτάθλημα και έκτοτε δεν… το κουνάει κάτω από τα δοκάρια. Τη σεζόν 2002-03 μάλιστα αποτελεί από τους βασικούς λόγους που η Γιουβέντους πάει μέχρι τον τελικό του Champions League με την απόκρουση στο πέναλτι του Φίγκο απέναντι στη Ρεάλ στον ημιτελικό να είναι σημαδιακή για την ομάδα του.

Δυστυχώς για τον ίδιο σε εκείνον τον τελικό με τη Μίλαν σε καλύτερη κατάσταση ήταν ο Βραζιλιάνος Ντίντα ο οποίος έδωσε το τρόπαιο στη Μίλαν στη διαδικασία των πέναλτι.

Παγκόσμιος πρωταθλητής και ταυτόχρονα… πρωταθλητής στη Serie B!

Το 2006 η Ιταλία φτάνει στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη Γερμανία και ο Τζίτζι είναι βασικός κάτω από τα δοκάρια. Ο Ζιντάν είναι το αντίπαλο δέος σε εκείνη την αναμέτρηση, και ο νυν προπονητής της Ρεάλ δίνει το προβάδισμα στη Γαλλία με εκτέλεση πέναλτι μόλις στο 9’.

Η απάντηση με το γκολ του Ματεράτσι φέρνει ξανά τον τελικό στα ίσα και πλέον οι δύο ομάδες έψαχναν με μανία το γκολ για το προβάδισμα. Ο τελικός οδηγείται στην παράταση στην οποία ο Σανιόλ βρίσκει με εξαιρετική σέντρα τον Ζιντάν που πιάνει πια κεφαλιά-οβίδα προς την εστία και όλο το γήπεδο ετοιμάζεται να πανηγυρίσει. Λογάριασαν όμως χωρίς τον Μπουφόν ο οποίος έκανε την απόκρουση της ζωής του!

Λίγα λεπτά αργότερα το άστοχο πέναλτι του Τρεζεγκέ δίνει το τρόπαιο στην Ιταλία και ο Μπουφόν στέφεται μαζί με τους Ματεράτσι, Καναβάρο, Πίρλο, Τότι, Ντελ Πιέρο, Τόνι κ.α. πρωταθλητής κόσμου. Σε διεθνές επίπεδο τα πάντα πάνε εξαιρετικά. Σε συλλογικό όμως έρχονται τα πάνω-κάτω.

Με το σκάνδαλο «calciopolis» να ταλανίζει το ιταλικό ποδόσφαιρο, με ομάδες και ποδοσφαιριστές να κατηγορούνται για στοιχηματισμούς και στησίματα στο ποδόσφαιρο (μεταξύ αυτών και ο Μπουφόν) το ιταλικό πρωτάθλημα περνάει μεγάλη αλλαγή. Ο Μπουφόν απαλλάσσεται τελικά από τις κατηγορίες, όχι όμως και η Γιουβέντους που υποβιβάζεται στη Serie B με τη μισή ομάδα να αποχωρεί για άλλες πολιτείες.

Όχι όμως και ο Ιταλός τερματοφύλακας. Μαζί με τον Νέντβεντ και λίγους ακόμα πιστούς παραμένουν στην ομάδα στη B’ κατηγορία και έπειτα από μία σεζόν επανέρχονται με ευκολία στη Serie A για να διεκδικήσουν και πάλι το θρόνο τους.

Αυτός θα έρθει με μια μικρή καθυστέρηση το 2012 με τον Αντόνιο Κόντε και αργότερα τον Μασιμιλιάνο Αλέγκρι στο «τιμόνι» και την ομάδα να παίρνει το ένα πρωτάθλημα μετά το άλλο.

Η προσπάθεια του Ιταλού γκολκίπερ να κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ έμεινε πάλι στη… Μέσι καθώς στον περσινό τελικό του Champions League ο Αργεντινός σταρ οδήγησε τη Μπαρτσελόνα σε άλλη μία κατάκτηση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Με την πρόκριση της Ιταλίας στα τελικά του Euro 2016, ο Μπουφόν δήλωσε πως επιθυμία του είναι να σταματήσει το ποδόσφαιρο μετά το Μουντιάλ του 2018, και η Γιουβέντους δεν του χάλασε το… χατίρι. Του ανανέωσε το συμβόλαιο μέχρι το 2018, δίνοντάς του την ευκαιρία να κλείσει την καριέρα του στην ομάδα που έγινε παγκοσμίως γνωστός αλλά και να του δώσει την ευκαιρία να διεκδικήσει μέχρι τέλους ένα Champions League με την ίδια τη Γιουβέντους να γνωρίζει πως δύσκολα θα βρει άλλον σαν αυτόν.



Παναθηναϊκός AKTOR: Ρεκόρ καριέρας ο Σλούκας
Παναθηναϊκός AKTOR: Ρεκόρ καριέρας ο Σλούκας
Στο Βερολίνο, με στάση Βελιγράδι, θα είναι… ωραία!
Στο Βερολίνο, με στάση Βελιγράδι, θα είναι… ωραία!
Ανοιχτό γάμο στην Πύλο κάνει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο!
Ανοιχτό γάμο στην Πύλο κάνει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Το ρεκόρ της «Ένωσης» κόντρα στους «πράσινους» και το ματς καριέρας του Ελίασον
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Το ρεκόρ της «Ένωσης» κόντρα στους «πράσινους» και το ματς καριέρας του Ελίασον
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved