Οι «σεισμοί» του καλοκαιριού! (photos&videos)

Οι «σεισμοί» του καλοκαιριού! (photos&videos)

Με λίγες μέρες να απομένουν για το τέλος της μεταγραφικής περιόδου παρουσιάζουμε τα φετινά deals που προκάλεσαν... πάταγο στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο

Κάθε καλοκαίρι το ποδοσφαιρικό στερέωμα αλλάζει μορφή. Μεγάλα ονόματα «κλείνουν» αντίστοιχα μεγάλα deals, μυθικά ποσά καταβάλλονται για παίκτες-αστέρες και η νέα σεζόν αποκτά τελείως διαφορετική εικόνα από την προηγούμενη. Με λίγες μέρες να απομένουν για το τέλος της μεταγραφικής περιόδου η «Π» παρουσιάζει τα φετινά deals που προκάλεσαν πάταγο στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Άνχελ Ντι Μαρία - Παρί Σεν Ζερμέν

Μακράν κορυφαίο φυσικά η μεταγραφή του Άνχελ ντι Μαρία στην Παρί Σεν Ζερμέν από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ! Ο Αργεντινός σούπερ σταρ δεν... στέριωσε στο «Ολντ Τράφορντ» και έγινε η δεύτερη μεγαλύτερη μεταγραφή στην ιστορία του γαλλικού συλλόγου, κοστίζοντας 63 εκατομμύρια ευρώ!

Ραχίμ Στέρλινγκ - Μάντσεστερ Σίτι

Έπειτα από ένα τρομερό μεταγραφικό σίριαλ στη διάρκεια του οποίου χρειάστηκε να «σπρώξει» τον εαυτό του εκτός «Άνφιλντ» ο Ραχίμ Στέρλινγκ αποκτήθηκε από τη Μάντσεστερ Σίτι έναντι 70 εκατομμυρίων ευρώ! Ο Άγγλος εξτρέμ έγινε η έβδομη ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία του ποδοσφαίρου σε ηλικία μόλις 20 ετών και θα συνεχίσει την καριέρα του στο Μάντσεστερ με τη φανέλα των «πολιτών».

Κριστιάν Μπεντέκε - Λίβερπουλ

Ο άνθρωπος που αντικατέστησε τον Ραχίμ Στέρλινγκ στην επιθετική γραμμή της Λίβερπουλ κόστισε στους «reds» 46 εκατομμύρια ευρώ. Ο Κριστιάν Μπεντέκε έπειτα από τρεις εξαιρετικές σεζόν με τη φανέλα της Άστον Βίλα έκανε το μεγάλο άλμα στην καριέρα του και καλείται να ηγηθεί της επίθεσης της ομάδας του Μπρένταν Ρότζερς.

Ίκερ Κασίγιας - Πόρτο

Η σημαία κατέβηκε από τον ιστό της! Έπειτα από 16 ολόκληρα χρόνια στη Ρεάλ Μαδρίτης γεμάτα τίτλους ο Ίκερ Κασίγιας γύρισε σελίδα και ανακοινώθηκε από την Πόρτο. Το γεγονός ότι η μεταγραφή του στους «δράκους» δεν κόστισε ούτε... μισό ευρώ κάνει το deal ακόμη πιο εντυπωσιακό! Ο Ισπανός τερματοφύλακας άφησε ως παρακαταθήκη στη Μαδρίτη 5 Πρωταθλήματα, 2 Κύπελλα, 4 Σούπερ Καπ Ισπανίας, 3 Champions League, 2 Σούπερ Καπ Ευρώπης, 1 Μουντιάλ Συλλόγων και 2 Διηπειρωτικά. Έφυγε... πικραμένος από τη «βασίλισσα» αφού ο Φλορεντίνο Πέρεθ δεν φρόντισε να του βελτιώσει το συμβόλαιό του και ο Κάρλο Αντσελότι τον... παραγκώνισε στον πάγκο.

Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Ήταν διακαής πόθος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και των οπαδών της για πολλά χρόνια. Τελικά ο Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ ντύθηκε στα χρώματα των «κόκκινων διαβόλων» που ανακοίνωσαν τη μεταγραφή του από τη Μπάγερν Μονάχου έναντι 20 εκατομμυρίων ευρώ! Ο Γερμανός χαφ υπέγραψε ηγεμονικό συμβόλαιο με ετήσιες απολαβές 10 εκατομμυρίων ευρώ. Ο «Σβάινι» έφυγε από το Μόναχο έπειτα από 13 χρόνια, έχοντας κατακτήσει 8 Πρωταθλήματα, 7 Κύπελλα, 2 Λιγκ Καπ, 2 Σούπερ Καπ Γερμανίας, 1 Champions League, 1 Σούπερ Καπ Ευρώπης και 1 Μουντιάλ Συλλόγων. Πραγματοποίησε 342 συμμετοχές με τους Βαυαρούς και πέτυχε 45 γκολ.

Αρτούρο Βιδάλ - Μπάγερν Μονάχου

Η Μπάγερν Μονάχου φρόντισε να αντικαταστήσει τον Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ με έναν από τους κορυφαίους μέσους στον πλανήτη. Πρόσφερε 40 εκατομμύρια ευρώ στη Γιουβέντους και έκανε δικό της τον Αρτούρο Βιδάλ. Ο Χιλιανός χαφ αποχώρησε από το Τορίνο έπειτα από τέσσερα «χρυσά» χρόνια που τον... είδαν να κατακτά 4 Πρωταθλήματα, 1 Κύπελλο και 2 Σούπερ Καπ Ιταλίας, και να φτάνει στον τελικό του Champions League την περσινή σεζόν.

Πετρ Τσεχ - Άρσεναλ

Το 2004 φόρεσε τα χρώματα της Τσέλσι και σε 11 χρόνια έγραψε ιστορία. Θεωρείται ένας από τους κορυφαίους τερματοφύλακες στην ιστορία και σε ηλικία 33 ετών «έκλεισε» ένα μεγάλο κεφάλαιο της καριέρας του, μετακομίζοντας στην Άρσεναλ. Το επίσημο ντεμπούτο του τον είδε να κατακτά το Community Shield απέναντι στην παλιά του ομάδα, ενώ το ντεμπούτο του με την Άρσεναλ στο Πρωτάθλημα ήταν καταστροφικό αφού δυο λάθη του βοήθησαν τη Γουέστ Χαμ να νικήσει 2-0 τους «κανονιέρηδες».

Αντρέα Πίρλο - New York City FC

Ένας από τους «θρύλους» του αθλήματος είπε αντίο στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, υπογράφοντας στη νεοσύστατη ομάδα του MLS, New York City FC. Ο Αντρέα Πίρλο προφανώς δεν χρειάζεται συστάσεις. Κατέκτησε τα πάντα με Μίλαν, Γιουβέντους και Ιταλία, θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους χαφ στην ιστορία και στις ΗΠΑ είναι στο... στοιχείο του, αφού εδώ και πολλά χρόνια έχει σπίτι στο Μαϊάμι.

Ρόμπιν φαν Πέρσι - Φενέρμπαχτσε

Μένοντας εκτός πλάνων του Λουίς φαν Χάαλ στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ο Ολλανδός επιθετικός αποτέλεσε μέρος της τρομερής... εξόρμισης των τουρκικών συλλόγων στο φετινό μεταγραφικό παζάρι. Αποκτήθηκε από τη Φενέρμπαχτσε, όπως και ο Νάνι και ετοιμάζεται να αναγεννηθεί. Δυστυχώς για τους Έλληνες φανς του και ευτυχώς για τον Ατρόμητο δεν θα έρθει στο Περιστέρι για το πρώτο ματς του Europa League.

* Το αφιέρωμα δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «η ΠΡΑΣΙΝΗ» του Σαββάτου 15 Αυγούστου.



NBA: Δραματική πρόκριση των Σίξερς στα playoffs, «ζωντανοί» οι Μπουλς
NBA: Δραματική πρόκριση των Σίξερς στα playoffs, «ζωντανοί» οι Μπουλς
Εργκίν Αταμάν: «Έφυγε» από τη ζωή ο πατέρας του - Η ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR
Εργκίν Αταμάν: «Έφυγε» από τη ζωή ο πατέρας του - Η ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR
EOKAN: «Καμία ενημέρωση για θετικό δείγμα ποδοσφαιριστή της Εθνικής Ελλάδας»
EOKAN: «Καμία ενημέρωση για θετικό δείγμα ποδοσφαιριστή της Εθνικής Ελλάδας»
Σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr για τους αγώνες του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ
Σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr για τους αγώνες του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved