Ο «Βασιλάκης»… μεγαλώνει!

Ο «Βασιλάκης»… μεγαλώνει!

Το Onsports παρουσιάζει τον Βασίλη Αγγελόπουλο που μαγνήτισε στα βλέμματα στο φιλικό του Παναθηναϊκού με την Κλαμπ Μπριζ

Γεννήθηκε στις 12 Φεβρουαρίου 1997 και ανήκει στον Παναθηναϊκό από το 2011. Ήρθε από τον Απόλλωνα ως «δεκάρι», όμως, οι «πράσινοι» ιθύνοντες των ακαδημιών διέκριναν έναν σύγχρονο αμυντικό χαφ στο πρόσωπό του και γρήγορα δούλεψαν με αυτόν έτσι ώστε να καταφέρουν να τον προσαρμόσουν στις απαιτήσεις του μοντέρνου ποδοσφαίρου.

Ο Βασίλης Αγγελόπουλος μετά από τέσσερα χρόνια στις τάξεις του «τριφυλλιού», είδε φέτος τον Γιάννη Αναστασίου να τον συμπεριλαμβάνει στους ποδοσφαιριστές που ταξίδεψαν στην Ολλανδία για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας. Ο Έλληνας κόουτς ήταν αυτός, άλλωστε, που του έδωσε και την ευκαιρία να παίξει το πρώτο επίσημο παιχνίδι του με την πράσινη φανέλα. Ο Γιάννης Αναστασίου είχε συμπεριλάβει τον Βασίλη Αγγελόπουλο στην αποστολή της ομάδας για το τελευταίο παιχνίδι της σεζόν 2013/2014 στην Ξάνθη και τον έριξε στη μάχη στο τελευταίο τέταρτο.

Ήταν 13 Απριλίου 2014 και δεδομένα αυτή την ημερομηνία ο νεαρός από τα Άνω Πατήσια θα τη θυμάται… για μια ζωή, παρά την ήττα της ομάδας του. Ήταν το επίσημο ντεμπούτο του με τον Παναθηναϊκό και αυτό από μόνο του αρκεί για να τον… συνοδεύει στην υπόλοιπη καριέρα του! Ακολούθησαν αρκετά ματς με την ομάδα των Νέων, τόσο πρόπερσι όσο και πέρσι, ενώ στην περσινή σεζόν που ολοκληρώθηκε ο Γιάννης Αναστασίου του έδωσε ξανά χρόνο συμμετοχής στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Πλατανιά αλλά και στην τελευταία αγωνιστική των playoffμε αντίπαλο τον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Σε αυτά τα δυο παιχνίδια, ο νεαρός Βασίλης Αγγελόπουλος έπαιξε περίπου δέκα λεπτά, δίπλα στα μεγάλα αστέρια του Παναθηναϊκού και αποκόμισε σημαντικές εμπειρίες.

Ήδη στη φετινή προετοιμασία, ο Βασίλης Αγγελόπουλος ξεχωρίζει για την εργατικότητά του και το πώς αφομοιώνει όσα ζητάει το τεχνικό τιμ, ενώ στοιχεία του παιχνιδιού του φάνηκαν και στο φιλικό με την Κλαμπ Μπριζ. Όσοι τον έχουν δει είτε στην Κ20 του Παναθηναϊκού, είτε στα 14 ματς που έχει δώσει με τις Κ17 και Κ18 της Ελλάδας, έχουν να λένε για τα σπάνια χαρακτηριστικά του. Ακρίβεια στις μεταβιβάσεις, σωστά τρεξίματα και «εκμετάλλευση» του σώματός του ανάλογα με τις φάσεις.

Παράλληλα, η δουλειά που έχει κάνει με τους Χενκ Χέρντερ και Γιάννη Σαμαρά στις ακαδημίες, φαίνεται πως θα τον παραδώσει... έτοιμο ποδοσφαιριστή στον Γιάννη Αναστασίου που δεν θα διστάσει να του δώσει τις ευκαιρίες που του αναλογούν. Ευκαιρίες που σίγουρα θα υπάρξουν και που θα δώσει ο Έλληνας τεχνικός, αν συνεχίσει να επιβραβεύει τη σκληρή δουλειά του Βασίλη Αγγελόπουλου. Αυτό είναι κι ένα από τα μεγάλα προσόντα του 18χρονου μέσου. Η συνεχής δουλειά, χωρίς πολλά λόγια, και η χαμηλών τόνων παρουσία του μέσα στην ομάδα, που έχει «κερδίσει» τους προπονητές του.



Το ξεχωριστό Q&A του Σαντιάγκο Έσε
Το ξεχωριστό Q&A του Σαντιάγκο Έσε
Καμπανάκι των ΗΠΑ ενόψει Euro 2024
Καμπανάκι των ΗΠΑ ενόψει Euro 2024
Με τον Εμιλιάνο Μαρτίνες στο Φάληρο η Άστον Βίλα
Με τον Εμιλιάνο Μαρτίνες στο Φάληρο η Άστον Βίλα
Στέφανος Τσιτσιπάς: Υποχώρησε στην παγκόσμια κατάταξη
Στέφανος Τσιτσιπάς: Υποχώρησε στην παγκόσμια κατάταξη
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved