Οι Ισπανοί του Παναθηναϊκού! (videos+photos)

Οι Ισπανοί του Παναθηναϊκού! (videos+photos)

Ο Παναθηναϊκός είναι έτοιμος να αποκτήσει τον Σέρχιο Σάντσεζ και το Onsports σας θυμίζει τους επτά συμπατριώτες του Ισπανού αμυντικού που αγωνίστηκαν στο παρελθόν στο «τριφύλλι».

Αν και η ισπανική είναι μια αγορά που «τροφοδοτεί» το ελληνικό πρωτάθλημα, στον Παναθηναϊκό δεν έχουν αγωνιστεί όσοι Ισπανοί θα πίστευε κανείς. Οι ποδοσφαιριστές που προέρχονται από την ιβηρική χώρα, είναι μόλις επτά και μάλιστα «καθαροί» Ισπανοί δεν είναι όλοι αφού υπάρχουν Βάσκοι και Καταλανοί που… διαχωρίζουν τη θέση τους. Ωστόσο, σε αυτό το κείμενο θα τους συμπεριλάβουμε όλους ως προερχόμενους από την Ισπανία. Άλλωστε κι ο Σέρχιο Σάντσεζ είναι Καταλανός, αλλά ως Ισπανός θα έρθει στον Παναθηναϊκό και θα αγωνιστεί με τα «πράσινα» αν όλα πάνε κατ’ ευχήν.

Στο «τριφύλλι», λοιπόν, έχουν αγωνιστεί οκτώ Ισπανοί με πρώτο τον Βίκτορ Σάντσεζ. Ο άλλοτε σταρ της Λα Κορούνια και της Ρεάλ Μαδρίτης έπαιξε μόλις μια σεζόν ενώ στη συνέχεια βρέθηκε αντιμέτωπος με τον Παναθηναϊκό ως μέλος του τεχνικού τιμ του Παναθηναϊκού! Ακολούθησαν ο Γιόσου Σαριέγκι, ο Λουίς Γκαρσία αλλά και οι Βιτόλο, Τοτσέ κι Εσπάρθα με τον Νάνο να είναι ο τελευταίος μέχρι… τον επόμενο!

Βίκτορ Σάντσεζ 2006-2007

29028

Με τεράστια καριέρα σε Λα Κορούνια και Ρεάλ Μαδρίτης, ο Βίκτορ ήρθε το καλοκαίρι του 2006 ως το μεταγραφικό... μπαμ του Παναθηναϊκού. Οι συνεχείς τραυματισμοί του ωστόσο δεν του επέτρεψαν να κάνει τη διαφορά. Σε 18 ματς με τους πράσινους δεν πρόσφερε όσα θα περίμενε το τριφύλλι και πιστώνεται μόνο ένα απίστευτο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, όπου από τα δικά του πόδια έφυγε η μπάλα για το αυτογκόλ του Κωστούλα και τη νίκη (1-0) του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ!

Γιόσου Σαριέγκι 2007-2012

sarriegi

Ήρθε στον Παναθηναϊκό το καλοκαίρι του 2007 για να δώσει λύσεις στο χρόνιο πρόβλημα της άμυνας. Αρχικά επικρίθηκε πολύ, κυρίως λόγω κάποιων λαθών που έκανε, όμως, κανείς δεν μπορούσε να πει το παραμικρό για την αυταπάρνησή του και το πάθος που έβγαζε στα παιχνίδια! Ο Βάσκος... αυτονομιστής έπαιξε σε 158 ματς με τον Παναθηναϊκό και σκόραρε 6 φορές. Ένα από τα γκολ του είναι ιστορικό, αφού ήταν αυτό της νίκης (1-0) επί της Ίντερ μέσα στο Μιλάνο! Με τον Παναθηναϊκό πανηγύρισε το νταμπλ του 2010 ενώ έφτασε και να φορέσει το περιβραχιόνιο του αρχηγού της ομάδας!

Λουίς Γκαρσία 2010-2011

luisgarcia

Με μεγάλες περγαμηνές ο Καταλανός άσος έφτασε στον Παναθηναϊκό αμέσως μετά το νταμπλ του 2010. Επί χρόνια είχε μεσουρανήσει στη Λίβερπουλ, αλλά η καριέρα του δεν είχε ανάλογη συνέχεια στην Ατλέτικο Μαδρίτης. Στο τριφύλλι σε κάποια ματς έδειξε την σπάνια ποδοσφαιρική του ποιότητα, όμως, είχε συχνά προβλήματα τραυματισμών αλλά και προσαρμογής με αποτέλεσμα να φύγει στο τέλος της σεζόν μετά από 25 εμφανίσεις και 2 τέρματα.

Χοσέ Τοτσέ 2011-2013

totse

Είχε την... ατυχία να έρθει στον Παναθηναϊκό λίγο μετά την αποχώρηση του Σισέ. Η σύγκριση ήταν μοιραία, αν και κακώς έγινε. Ο Ισπανός ήταν φιλότιμος, αλλά δεν ήταν... Σισέ σε καμία περίπτωση. Προσπάθησε πολύ πάντως να βοηθήσει την ομάδα και να δώσει λύσεις στο σκοράρισμα, κάνοντας δυο αξιοπρεπείς χρονιές με 61 παρουσίες και 25 τέρματα συνολικά. Σήμερα βγάζει το... ψωμί του στην Primera Division, ένα δείγμα πως δεν ήταν τόσο... ξύλινος όσο τον κατηγόρησαν.

Βίκτορ Βιτόλο 2011-2013

vitolo

Έχοντας ήδη συστηθεί στο ελληνικό κοινό από την παρουσία του σε Άρη και ΠΑΟΚ, ο Βιτόλο ήρθε το καλοκαίρι του 2011 στον Παναθηναϊκό και γρήγορα κέρδισε μια θέση στην ομάδα. ταχύς, δυνατός και θετικός στις μεταβιβάσεις του, ο αμυντικός χαφ από την Τενερίφη έμεινε δυο σεζόν στο τριφύλλι και είχε συνολικά 67 παρουσίες και 5 τέρματα, ενώ συνεχίζει ακόμα και σήμερα το ποδόσφαιρο στα 32 του στην ομάδα της ιδιαίτερης πατρίδας του μετά από ένα πέρασμα στην Τουρκία πέρσι.

Χοκίν Εσπάρθα 2012-2013

esparza

Από τα... ευτράπελα της σεζόν 2012-2013 που ήταν καταστροφική για τον Παναθηναϊκό. Ο Εσπάρθα ήρθε από την Ουέσκα, είχε κάποια καλά στοιχεία στο παιχνίδι του, αλλά δεν είχε το σθένος να σηκώσει τη φανέλα με το τριφύλλι στο στήθος. Έπαιξε σε 9 ματς χωρίς να σκοράρει, ενώ φέτος βρέθηκε στη Βέροια όπου κι εκεί δεν έδειξε κάτι αξιόλογο, δείχνοντας πως... τυχαία πέρασε και την πόρτα του Παναθηναϊκού...

Νάνο Γκονζάλες 2013-...

nano1

Η καλύτερη επιλογή που έχει κάνει στα μπακ ο Παναθηναϊκός εδώ κι αρκετά χρόνια. Ο Νάνο ήρθε το καλοκαίρι του 2013 από την Πονφεραντίνα και γρήγορα διέψευσε όσους μιλούσαν για... νέο Εσπάρθα. Ο αριστερός μπακ από τη Μάλαγα αποδείχθηκε «λίρα εκατό» για τον Παναθηναϊκό κι είναι από τα βασικά στελέχη της ομάδας που έχει φτιάξει ο Γιάννης Αναστασίου. Ο Νάνο σε 79 ματς, σε δυο σεζόν, έχει τρία γκολ με τον Παναθηναϊκό ενώ πανηγύρισε το κύπελλο του 2014!

Οι Ισπανοί του Παναθηναϊκού! (videos+photos)



Ο «τελικός της χρονιάς» στην Μπολόνια για τον Παναθηναϊκό AKTOR - Η ώρα και το κανάλι
Ο «τελικός της χρονιάς» στην Μπολόνια για τον Παναθηναϊκό AKTOR - Η ώρα και το κανάλι
Σεπόλια: Ένοχος για βιασμό, αθώος για εμπορία ο Ηλίας Μίχος - Αθώα για μαστροπεία η μητέρα
Σεπόλια: Ένοχος για βιασμό, αθώος για εμπορία ο Ηλίας Μίχος - Αθώα για μαστροπεία η μητέρα
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Βίρτους - Παναθηναϊκός AKTOR και Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Βίρτους - Παναθηναϊκός AKTOR και Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ
Λέστερ: Απολύθηκε ο προπονητής της γυναικείας ομάδας λόγω σχέσης με παίκτρια
Λέστερ: Απολύθηκε ο προπονητής της γυναικείας ομάδας λόγω σχέσης με παίκτρια
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved