Σταρ της Ξάνθης ο Πανόπουλος (photos)

Σταρ της Ξάνθης ο Πανόπουλος (photos)

Μπροστά στην πιο μεγάλη πρόκληση της ιστορίας της βρίσκεται η Ξάνθη που θα διεκδικήσει το Κύπελλο Ελλάδας το Σάββατο (23/5), με τον σταρ της ομάδας Χρήστο Πανόπουλο να ζει γι’ αυτή τη στιγμή.

Αυτό είναι το όνειρο του μεγαλομετόχου των Ακριτών, που έχει καταφέρει τα 24 χρόνια που βρίσκεται στο τιμόνι τους, να είναι ο απόλυτος σταρ της. Από το ξεκίνημα της θητείας του ο Πανόπουλος ήθελε να κρατά την Ξάνθη στο προσκήνιο και τα έχει καταφέρει. Η ομάδα δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ, αν και φλέρταρε με τον κίνδυνο, ενώ έχει κερδίσει εξόδους στην Ευρώπη. Πάντως, το βράδυ του Σαββάτου, ο ιδιόρρυθμος, αλλά απολαυστικός ιδιοκτήτης της ακριτικής ΠΑΕ θα δει ένα απωθημένο του να γίνεται πραγματικότητα, την Ξάνθη να διεκδικεί το Κύπελλο Ελλάδας. Κι αν οι παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου καταφέρουν αυτή την υπέρβαση, τότε ο Πανόπουλος θα νιώσει μια γλυκιά δικαίωση των προσπαθειών του, ανάβοντας το πούρο του…

Ο έμπειρος επιχειρηματίας ανέλαβε τα ηνία της Ξάνθης το 1991, τότε που απλά κυνηγούσε στα βουνά της Θράκης και το Onsports σας παρουσιάζει το πώς έχει επηρεάσει την ιστορία της ομάδας, αλλά και του ελληνικού ποδοσφαίρου με την παρουσία του.

Η τέχνη της πώλησης

Από τη στιγμή που ανέλαβε, φρόντισε να δημιουργήσει τις βάσεις για μια ομάδα που θα είναι υγιής και αυτόνομη. Γι’ αυτό δημιούργησε τις κατάλληλες συνθήκες για την… παραγωγή ποδοσφαιριστών. Η Ξάνθη όχι μόνο βγάζει παίκτες από τις ακαδημίες της, αλλά κάνει και μεταγραφές με στόχο τη μεταπώληση. Και τα παραδείγματα είναι πολλά:
Μπούτσεκ, Μαρτσέλο, Λουτσιάνο, Εμερσον, Σέμπουε, Ραντζίσκι, αλλά και Βρύζας, Βενετίδης, Αντζας, Βάλλας, Ζήκος, Πατσατζόγλου, Τοροσίδης, Μαλαδένης, Κωστένογλου, Ουζουνίδης είναι μερικοί από εκείνους που πέρασαν από την ακριτική ομάδα, πήραν υπεραξία και έγραψαν ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Το προπονητικό κέντρο στα Πηγάδια

Για να αναπτυχθούν τα ταλέντα, χρειάζονται το κατάλληλο περιβάλλον και η Ξάνθη έφτιαξε ένα από τα πιο σύγχρονα προπονητικά κέντρα στα Πηγάδια. Προσφέρει τρομερές ανέσεις, ενώ κάθε χρόνο αρκετές ξένες ομάδες το επιλέγουν για την προετοιμασία τους. Μάλιστα, στα εγκαίνια του αθλητικού κέντρου, ο Πανόπουλος το 2005 είχε προσκαλέσει τον μεγάλο Πελέ, δίνοντας λάμψη στο γεγονός!

299885

Πρωτεργάτης της Super League

Η πρωτοποριακή σκέψη του ιδιοκτήτη της Ξάνθης δεν σταματά εδώ. Το 2006 ήταν ένας εκ των πρωτεργατών της δημιουργίας της Super League. Μαζί με μια νέα γενιά παραγόντων, τους Πέτρο Κόκκαλη, Γιάννη Βαρδινογιάννη και Ντέμη Νικολαΐδη, ο Πανόπουλος θέλησε να δημιουργήσει ένα καλύτερο ελληνικό ποδόσφαιρο, το οποίο δεν θα δεσμεύεται από τις αμαρτίες της ΕΠΑΕ. Η δημιουργία ενός συνεταιρισμού όπου οι ΠΑΕ θα λαμβάνουν αποφάσεις για θέματα όπως τα έσοδα από τα τηλεοπτικά, μέσω της κεντρικής διαχείρισης ή από τις χορηγίες έμοιαζε καλή ιδέα. Ωστόσο σύντομα η Λίγκα επέστρεψε στις παλιές πρακτικές και ο Πανόπουλος αποσύρθηκε από το προσκήνιο.

Κόντρα με τους οργανωμένους

Αν και η Ξάνθη δεν έχει τις χιλιάδες οπαδών, ο Πανόπουλος δε δίστασε πολλές φορές να έρθει σε ρήξη μαζί τους. Ένας από τους λόγους ήταν τα ακριβά εισιτήρια, ή το γεγονός ότι μόνο με εισιτήρια διαρκείας μπορούσε κανείς να δει τα εντός έδρας παιχνίδια της ομάδας. Σε αρκετές περιπτώσεις οι οπαδοί της Ξάνθης διαφωνούσαν με τις πρακτικές τους. Όμως το τελευταίο διάστημα οι σχέσεις των φιλάθλων με τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ βρίσκονται σε καλή κατάσταση, με το γήπεδο να γεμίζει στα σημαντικά παιχνίδια της ομάδας.

Προπονητές σαν τα… πουκάμισα

Αν στην Ελλάδα λέμε πως οι παράγοντες δεν έχουν υπομονή με τους προπονητές, στην Ξάνθη ο Πανόπουλος έχει αναγάγει σε… τέχνη την αλλαγή στον πάγκο. Οντας 24 χρόνια στην ομάδα, έχει αλλάξει 49 (!) φορές προπονητή, με τον τωρινό τεχνικό, Ραζβάν Λουτσέκου, να είναι ο 30στός. Μπορεί σε κάθε παρουσίαση να γίνεται λόγος για τον τεχνικό που θα μείνει για χρόνια στο τιμόνι των Ακριτών, ή μια αιωνιότητα όπως στην περίπτωση του Σάββα Κωφίδη (που τελικά κράτησε 67 μέρες), ωστόσο η υπομονή του αφεντικού εξαντλείται μόλις αρχίσουν τα αρνητικά αποτελέσματα. Από τους 30 προπονητές που έχει προσλάβει ο Χρήστος Πανόπουλος μόνο δύο κατάφεραν να βγάλουν μία ολόκληρη σεζόν, ο Γιάννης Ματζουράκης και ο Νίκος Καραγεωργίου.

Η τέχνη των ανακοινώσεων

Όμως σταρ της Ξάνθης παραμένει ο Χρήστος Πανόπουλος για έναν κυρίως λόγο. Αν και μιλά σπάνια στον Τύπο, φροντίζει να σχολιάσει τα κακώς κείμενα της ομάδας του και του ελληνικού ποδοσφαίρου, μέσω ανακοινώσεων. Τα κατά καιρούς σχόλια του αφεντικού της Ξάνθης έχουν γράψει… ιστορία, ενώ έχει καταφέρει να εκδώσει επτά (!) ανακοινώσεις κατά τη διάρκεια ενός αγώνα. Μπορεί να έχει τιμωρηθεί για τις ανακοινώσεις, καθώς έχει επιτεθεί σε διαιτητές και θεσμικά όργανα, ωστόσο πολλές από τις ανακοινώσεις του είναι αλληγορικές και χαρακτηρίζονται από δηκτικό χιούμορ και αυτοσαρκασμό.

Κατά καιρούς έχει εκδώσει μοναδικές ανακοινώσεις και το Onsports σας θυμίζει κάποιες από αυτές…

-Το περασμένο καλοκαίρι, πριν καταλήξει σε προπονητή, εξέδωσε μια αγγελία η Ξάνθη, για τα προσόντα που απαιτούνται, σε μια προσπάθεια να απαντήσει στη σεναριολογία.

«ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

Νέος, ωραίος, γνώστης της αγγλικής, πτυχιούχος γαλλικής φιλοσοφίας, απόφοιτος του Χάρβαρντ και με μεταπτυχιακό στην πυρηνική φυσική και γνωρίζοντας και λίγο από ποδόσφαιρο.

Υ.Γ.: Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στέλνουν βιογραφικά στην Π.Α.Ε. SKODA ΞΑΝΘΗ.

P.O. Box: 1.243.396»

-Το ρεκόρ πιο γρήγορης ανακοίνωσης έσπασε ο Πανόπουλος στις 17 Μαρτίου 2014, καθώς σχολίασε στο 15’ του αγώνα της Ξάνθης με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο τη φάση της αποβολής του Κάλβο από τον διαιτητή Σιδηρόπουλο.

«Θεέ μου, βοήθεια. Τι γίνεται στο Ελληνικό Ποδόσφαιρο;», ανέφερε…

-Η… αγάπη της Ξάνθης για τους διαιτητές είναι γνωστή και μετά από έναν αγώνα που «σφύριξε» ο Κάμπαξης, εκδόθηκε καυστική ανακοίνωση με αποδέκτη τον πρόεδρο της ΕΠΟ Γιώργο Σαρρή, του ζητά την άδεια για να «βραβεύσει» μερικούς από τους διαιτητές που κρίνουν στην Ξάνθη πως τους έχουν αδικήσει,

«Κύριε Σαρρή,

Η SKODA ΞΑΝΘΗ προτίθεται να βραβεύσει για την εξαιρετική κατά την άποψή της, παρουσία τους στη Superleague τους κάτωθι διαιτητές και βοηθούς και προς τούτο ζητά τη συναίνεσή σας, προκειμένου να προβεί σ’ αυτήν την εκδήλωση που θα την πραγματοποιήσει αμέσως μετά την λήξη του φετινού πρωταθλήματος.

1) Κύριον Παππά
2) Κύριον Δημητρόπουλο
3) Κύριον Κάμπαξη
4) Κύριον Ιωαννίδη
5) Κύριον Αμπάρκιολη
6) Κύριον Μάνταλο
7) Κύριον Γουργιώτη
8) Κύριον Ελευθερίου
9) Κύριον Ζαχαριάδη
10) Κύριον Κουτσιαύτη».

-Μια από τις πλέον ευφάνταστες ανακοινώσεις της Ξάνθης είναι αυτή που εξέδωσε την Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013 για να διαμαρτυρηθεί για το ακυρωθέν γκολ στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης από το διαιτητή Κουτσιαύτη. Η ανακοίνωση παρουσιάζει μια υποτιθέμενη ανταπόκριση Αμερικανού δημοσιογράφου για σεισμό και τυφώνα στην Ελλάδα.

Jimmy Clark CAA

USA Channel Reporter
is reporting:

“Yesterday between 19:30 and 21:20 Greek local time, Greece was hit by a destructive earthquake of 7.7 degrees of the Richter scale, followed immediately after by a HURRICANE of the devastating 218 mph.

Fortunately, the casualties were restricted to just one victim. Moreover, the blinds saw the light and the dumbs spoke”.

Και η μετάφραση:

Τζίμι Κλαρκ
Ανταποκριτής αμερικανικού καναλιού
μεταδίδει:

«Χθες μεταξύ 19.30 και 21.20 τοπική ώρα Ελλάδας, η Ελλάδα χτυπήθηκε από έναν καταστροφικό σεισμό μεγέθους 7,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που ακολουθήθηκε από έναν τυφώνα ταχύτητας 218 μιλίων την ώρα.

Ευτυχώς οι απώλειες περιορίστηκαν σε ένα μοναδικό θύμα. Επιπλέον, οι τυφλοί είδαν και οι μουγγοί μίλησαν».

-Η κριτική για την ομάδα του δεν έλειψε ποτέ και στο ημίχρονο ήττας από τον Ολυμπιακό με σκορ 4-0 στις 15 Σεπτεμβρίου 2013, με το σκορ τότε στο 3-0, εξέδωσε ανακοίνωση χαρακτηρίζοντας τους Ακρίτες ως «συνονθύλευμα» και ζήτησε συγγνώμη για το θέαμα.

«Ένα μεγάλο συγνώμη στους φίλους του Ολυμπιακού που πήγαν να παρακολουθήσουν την ομάδα τους μ’ αυτό το συνονθύλευμα που λέγεται Ξάνθη, όπως αυτή παρουσιάζεται στο α’ ημίχρονο κι ένα εξίσου μεγάλο συγνώμη από τους φίλους της ομάδας μας για την τραγική αυτή εικόνα. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν είναι αυτή η ομάδα μας».

-Σε ένα ζήτημα που πάντα οι θέσεις της Ξάνθης ήταν ξεκάθαρες ήταν αυτό με τις αδειοδοτήσεις των ΠΑΕ. Και την 1η Ιουνίου 2013, εξέδωσε ειρωνική ανακοίνωση σχετικά με τον τρόπο αδειοδότησης των ομάδων, υπό τη μορφή... αγγελίας:

«Πωλούνται ή ενοικιάζονται ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΕΙΣ για "ψάρεμα", "κυνήγι", "ποδόσφαιρο" σε επιλεγμένα περίπτερα και ψιλικατζίδικα.

Πληροφορίες: Run Τan Plan

Τηλ. σταθερό: 63200987

Κινητό: 223456789».

-Κάθε καλοκαίρι η μεταγραφολογία καλά κρατεί και τον Ιούλιο του 2012 η Ξάνθη ανακοίνωσε την απόκτηση του… αδερφό του Πίου, εμπνευσμένος από τη γνωστή διαφήμιση.

«Η SKODA ΞΑΝΘΗ έχοντας εξαντλήσει όλα τα περιθώρια δεν μπόρεσε να υπογράψει 5ετές επαγγελματικό συμβόλαιο με τον ποδοσφαιριστή Πίου και υπέγραψε με τον αδερφό του».

-Τα παράπονα της Ξάνθης κατά του διαιτητή Τσινιάρη για το ματς με τον Λεβαδειακό τον Μάρτιο του 2010, εξέφρασε με μια μοναδική ανακοίνωση: «Φαίνεται ότι εκτός από εμάς που το γευτήκαμε, διαχρονικά αρέσει σε πολλούς το σουβλάκι το Λειβαδιώτικο. Και επειδή, Πρόεδρε είναι λογικό να μην καταλαβαίνεις σε ποιον απευθυνόμαστε γιατί στην Ελλάδα που ζούμε όποια πέτρα και να πετάξεις ή σκύλο θα χτυπήσεις ή Πρόεδρο (είναι τόσοι πολλοί οι Πρόεδροι), για σένα το λέμε κύριε Πρόεδρε της ΕΠΟ, κύριε Πιλάβιε».

-Η διαιτησία του Ηλία Σπάθα στο ματς της Ξάνθης με τη Λάρισα στις 15 Φεβρουαρίου 2010 ενέπνευσε την ακόλουθη ανακοίνωση για τον δεκάλογο του επιστήμονα της «εξυγίανσης»…

1.Δεν δίνουμε ποτέ πέναλτι που δεν είναι υπέρ της ομάδας που «συμπαθούμε»

2.Δεν κατακυρώνουμε ποτέ γκολ που είναι άκυρο υπέρ της ομάδας που «συμπαθούμε»

3.Δεν αγνοούμε ποτέ υποδείξεις των βοηθών μας υπέρ της ομάδας που «συμπαθούμε»

4.Αφήνουμε τους παίχτες της ομάδας που «συμπαθούμε» από το πρώτο λεπτό του αγώνα να παίρνουν τον χρόνο τους προκειμένου να εκτελέσουν το πλάγιο άουτ.

5.Αφήνουμε τους παίχτες της ομάδας που «συμπαθούμε» από το πρώτο λεπτό του αγώνα να κερδίζουν τον χρόνο τους προκειμένου να εκτελούν τα φάουλ σε οποιοδήποτε σημείο του γηπέδου και αν γινόταν

6.Αφήνουμε γενικά το σκληρό παιχνίδι προκειμένου να προφυλάξουμε την ομάδα που «συμπαθούμε» και φιλοξενείται και με αυτόν τον τρόπο δεν δείχνουμε κίτρινες κάρτες

7.Στην απίθανη περίπτωση που πρέπει να δείξουμε απευθείας κόκκινη κάρτα σε παίκτη της ομάδας που «συμπαθούμε» την μετατρέπουμε σε κίτρινη

8. Εάν έχει προηγηθεί η ομάδα που «συμπαθούμε» σφυρίζουμε συνέχεια σε κάθε επαφή μην επιτρέποντας στην άλλη ομάδα να εκδηλώσει επιθέσεις

9.Παρόλες τις καθυστερήσεις που από το πρώτο λεπτό κάνει η ομάδα που «συμπαθούμε» και ενώ έχουν γίνει όλες οι αλλαγές και άλλες καθυστερήσεις, δεν δείχνουμε ποτέ επιπλέον χρόνο πέραν των τριών λεπτών.

10.Προκειμένου να σεβαστούμε τον εαυτό μας και να προκαλέσουμε τον σεβασμό και τον θαυμασμό των άλλων πάντα στο 89’ δείχνουμε κίτρινη κάρτα για καθυστέρηση σε παίχτη της ομάδας που «συμπαθούμε»


-Τέλος, η Ξάνθη είχε εκδώσει στις αρχές του 2008 μια ανακοίνωση μετά το ματς με τον Ολυμπιακό θεωρώντας πως έχει αδικηθεί, ενώ κάλεσε τον Τάκη Λεμονή να απαντήσει ποιόν θα έχουν παραλήπτη τα πάμπερς στα οποία αναφέρθηκε μετά το τέλος του αγώνα.

«Είπε ο προπονητής μετά τον αγώνα ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – SKODA ΞΑΝΘΗ, σε ερωτήσεις που του υποβλήθηκαν:

1. Ο Αι Βασίλης να του φέρει ΄΄pumpers΄΄. Για ποιους εννοούσε; Για αυτούς που είπε ο ποδοσφαιριστής ΖΗΚΟΣ;

2. Μπορεί εγώ να βρισκόμουν σε άλλο γήπεδο. Επειδή ο προπονητής την εικόνα δεν μπορεί να την αλλάξει, η εικόνα λοιπόν και τα κανάλια έδειξαν : 1. Oφ σάιντ το 1ο γκολ του Ολυμπιακού 2. Φάουλ το 2ο γκολ του Ολυμπιακού

3. Λάθος το πέναλτι εις βάρος του Ολυμπιακού

4. Λάθος υπόδειξη οφ σάιντ στον RADZINSKI που έβγαινε μόνος απέναντι στον Νικοπολίδη Μετά από αυτά ας απαντήσει ο προπονητής

Α. Τα ΄΄pumpers΄΄ του Aι Βασίλη, ποιον θα έχουν αυτή τη φορά παραλήπτη;

Β. Τον επιβεβαιώνουμε, είναι σωστός ο προπονητής στην απάντησή του, όντως βρισκόταν σε άλλο γήπεδο

ΥΓ. Και για να μην δουλεύουμε τον κόσμο, το υλικό σε χρήμα και σε αξία που έχει σήμερα ο Ολυμπιακός (Αι Βασίλης–Κόκκαλης), είναι το καλύτερο της ιστορίας του και με πολύ μεγάλη διαφορά καλύτερο από αυτό των μεγάλων Ελληνικών ομάδων».



Σωκράτης Παπασταθόπουλος: Βάζει τέλος στην καριέρα του - Πότε αποσύρεται
Σωκράτης Παπασταθόπουλος: Βάζει τέλος στην καριέρα του - Πότε αποσύρεται
Basket League: Για τη «ζωή» του ο Κολοσσός, για την πρόκριση το Περιστέρι
Basket League: Για τη «ζωή» του ο Κολοσσός, για την πρόκριση το Περιστέρι
Άρης - ΠΑΟΚ: «Συναγερμός» στη Θεσσαλονίκη - «Αστακός» η πόλη | «Ασπρόμαυρο» πάρτι στην Καμάρα
Άρης - ΠΑΟΚ: «Συναγερμός» στη Θεσσαλονίκη - «Αστακός» η πόλη | «Ασπρόμαυρο» πάρτι στην Καμάρα
NBA: Στους τελικούς της Δύσης οι Μάβερικς με τρομερή ανατροπή
NBA: Στους τελικούς της Δύσης οι Μάβερικς με τρομερή ανατροπή
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved