Τα δύσκολα γενέθλια του Τζιμπρίλ Σισέ (videos+photos)

Τα δύσκολα γενέθλια του Τζιμπρίλ Σισέ (videos+photos)

Ο σούπερ σταρ που κόσμησε τα ελληνικά γήπεδα για μια διετία, γίνεται σήμερα (12/08) 33 ετών και αντιμετωπίζει το φάσμα του πρόωρου τέλους της καριέρας του – Διαβάστε για την τεράστια καριέρα και τα δύσκολα γενέθλια του Τζιμπρίλ Σισέ

Ηταν 12 Αυγούστου 1981 όταν στην Αρλ της Γαλλίας γεννήθηκε ένας από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές της γενιάς του. Φυσικά, παρότι ο ευτυχής πατέρας, Μανγκέ Σισέ, ήταν επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, δεν φανταζόταν ενδεχομένως πόσο μεγάλη καριέρα θα έκανε ο γιός του. Όταν ο μικρός Τζιμπρίλ Σισέ άρχισε να κάνει τα πρώτα του βήματα στο χορτάρι, όμως, φάνηκε πως μπροστά του είχε… πεδίο δόξης λαμπρό! Από τα οκτώ του ακαδημίες ομάδων στη Γαλλία άρχισαν να ερίζουν για το ποια θα τον εντάξει στο δυναμικό της, με τη Νιμ να βγαίνει κερδισμένη αρχικά.

Στα 15 του, βρέθηκε στην Οσέρ κι από εκεί άρχισαν όλα. Ο Σισέ άρχισε να φορτώνει τα αντίπαλα δίχτυα με γκολ, παίζοντας σε επαγγελματικό επίπεδο από το 1998. Ως το 2004 είχε 127 παρουσίες και 70 γκολ με τη φανέλα της Οσέρ, τραβώντας έτσι το ενδιαφέρον της Λίβερπουλ, που είχε τότε προπονητή τον Ζεράρ Ουγιέ! Ο Τζιμπρίλ Σισέ αποτέλεσε τη μεγάλη κίνηση των «Reds» το καλοκαίρι του 2004 και η πρώτη ατυχία ήρθε να χτυπήσει τον ταχύτατο Γάλλο στράικερ στις 30 Οκτωβρίου του ίδιου έτους.

Δεν «έσπασε» ποτέ!

Κόντρα στη Μπλάκμπερν, είχε τον πρώτο φρικιαστικό τραυματισμό σπάζοντας το πόδι του. Επέστρεψε όμως σε χρόνο – ρεκόρ και στις 13 Απριλίου 2005 αγωνίστηκε ως αλλαγή στον προημιτελικό του Champions League με τη Γιουβέντους. Η Λίβερπουλ, έφτασε ως τον τελικό και ο Σισέ ήταν εκεί και στην Κωνσταντινούπολη για να σκοράρει στη διαδικασία των πέναλτι κόντρα στη Μίλαν και να βοηθήσει τους Άγγλους να πάρουν το βαρύτιμο τρόπαιο. Οι ατυχίες, όμως, δεν τον είχαν εγκαταλείψει.

Πάνω που είχε αρχίσει να λογίζεται ως βασικός και να γίνεται σούπερ σταρ στο «Άνφιλντ», έχοντας συμπεριληφθεί στην αποστολή της Γαλλίας για το Μουντιάλ 2006, ήρθε ένας νέος σοβαρότατος τραυματισμός να βάλει σε κίνδυνο την καριέρα του. Στις 7 Ιουνίου 2006 σε φιλικό με την Κίνα, έσπασε το πόδι του και είδε την τύχη για άλλη μια φορά να του γυρνάει την πλάτη. Όμως, ο Σισέ βγήκε δυνατός και από αυτή τη δοκιμασία. Στις 20 Οκτωβρίου 2006 επέστρεψε στα γήπεδα με τη φανέλα της Μαρσέιγ και δυο μήνες αργότερα άρχισε να σκοράρει ξανά.

Restart στον Παναθηναϊκό

Έμεινε δυο σεζόν, ουσιαστικά, στην ομάδα της Μασσαλίας πριν επιστρέψει στην Αγγλία ως δανεικός στη Σάντερλαντ. Εκεί, σκόραρε 10 φορές σε 35 ματς και ξαφνικά άνοιξε η πόρτα για την Ελλάδα αλλά και για την επιστροφή σε... τοπ επίπεδο και την Εθνική Γαλλίας! Αυτός ήταν άλλωστε ο στόχος που έθεσε ο Σισέ όταν ήρθε στον Παναθηναϊκό κι υπέγραψε στις 25 Ιουνίου 2009. Τα κατορθώματά του στην Ελλάδα, είναι γνωστά. Για δυο σεζόν ήταν… φόβος και τρόμος κάθε άμυνας, βοήθησε το «τριφύλλι» να πάρει το νταμπλ του 2010 και σε δυο σεζόν πέτυχε 47 τέρματα!

Παράλληλα, κέρδισε την επιστροφή του στους «μπλε» και αγωνίστηκε στο Μουντιάλ του 2010 στη Νότιο Αφρική. Τα οικονομικά προβλήματα, όμως, του Παναθηναϊκού, σε συνδυασμό με τις καλές του εμφανίσεις, γρήγορα τον πήραν από το ελληνικό πρωτάθλημα και το «τριφύλλι». Στις 12 Ιουλίου 2011 πήγε στη Λάτσιο, όπου όμως δεν στέριωσε. Τον Ιανουάριο του 2012 δόθηκε στην ΚΠΡ όπου έμεινε για μιάμιση σεζόν. Ακολούθησαν οι «περιπέτειες» σε Κούμπαν Κράσνονταρ και Αλ Γκαράφα, ενώ από τον Ιανουάριο του 2014 ο Σισέ αγωνίζεται στη Μπαστιά.

Το κρίσιμο καλοκαίρι του Σισέ

Ο ίδιος, στο παρελθόν, έχει μιλήσει για τους σοβαρούς τραυματισμούς του κι είχε πει πως τον βοήθησαν να κάνει μεγάλη καριέρα. Όπως είχε τονίσει, ήταν μαθήματα… ζωής και οδηγός για να μην τα παρατάει ποτέ. Και τώρα, στα 33 του, ο Σισέ καλείται να δώσει ακόμα μια μεγάλη μάχη. Πέρα από την ταραχώδη προσωπική του ζωή, τις εντάσεις με τις συντρόφους του, την εκκεντρικότητα που τον διέπει και το ενδιαφέρον των «κίτρινων» σελίδων του Τύπου προς το πρόσωπό του, ο Σισέ καλείται να παλέψει για να μην πάρει πρόωρο τέλος η καριέρα του.

Το πρόβλημα του Σισέ έχει γίνει γνωστό από τις αρχές του καλοκαιριού. Εκφράζονται φόβοι ακόμα και πως ο 33χρονος σέντερ φορ δεν θα καταφέρει να συνεχίσει να παίζει ποδόσφαιρο. Ο Γάλλος σούπερ σταρ, φέρεται να εκμυστηρεύτηκε σε συμπαίκτες του στη Μπαστιά πως δύσκολα θα καταφέρει να αγωνιστεί κι άλλη σεζόν σε επαγγελματικό επίπεδο, παρότι έχει έναν ακόμα χρόνο στο συμβόλαιό του με τους Κορσικανούς. Στις προπονήσεις, ωστόσο, και στην προετοιμασία συμμετέχει κανονικά.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο Σισέ έχει πρόβλημα στη βουβωνική και διαρκώς κάνει εξονυχιστικές εξετάσεις για να διαπιστωθεί αν είναι σε θέση να συνεχίσει το ποδόσφαιρο. Ο Γάλλος άσος που έλαμψε και στα ελληνικά γήπεδα τη διετία 2009-2011, με τη φανέλα του Παναθηναϊκού με τον οποίο πήρε το νταμπλ το 2010, επέστρεψε στη Γαλλία πέρσι και είχε στόχο να φτάσει στα 100 γκολ στο πρωτάθλημα. Για να το καταφέρει, θέλει ακόμα 4, όμως, δεν είναι καν σίγουρο πως θα συνεχίσει να παίζει στη Μπαστιά υπό τις οδηγίες του Κλοντ Μακελελέ…

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ο Σισέ είχε να αντιμετωπίσει και τη ληστεία που έγινε στο σπίτι του πριν από πέντε μέρες. Σύμφωνα με τον Τύπο της Κορσικής, η βίλα του Σισέ διαρρήχθηκε και λεηλατήθηκε ενώ ο 33χρονος σούπερ σταρ ήταν σε προπόνηση της ομάδας του. Οι ζημιές ανήρθαν στις 55.000 ευρώ και ήταν η δεύτερη φορά που ο Σισέ έπεσε θύμα ληστείας αφού το ίδιο είχε συμβεί και το 2006 όταν αγωνιζόταν στη Μαρσέιγ. Αυτό, όμως, δεν είναι τίποτα μπροστά σε όσα έχει περάσει και μπροστά στην περιπέτεια υγείας που περνάει τώρα.

Ωστόσο, όπως ο ίδιος έχει πει… «Δεν τα παρατάω. Είμαι μαχητής θα σας το δείξω αυτό σε όλους». Μακάρι να το δείξει και μακάρι αυτά τα γενέθλια να είναι τα τελευταία δύσκολα γενέθλια του «Djibrilliant»…

Τα δύσκολα γενέθλια του Τζιμπρίλ Σισέ (videos+photos)



Το Eurojackpot μοιράζει απόψε 120 εκατ. ευρώ  - Στις 21:15 η κλήρωση
Το Eurojackpot μοιράζει απόψε 120 εκατ. ευρώ  - Στις 21:15 η κλήρωση
Ολυμπιακός: Χωρίς Παπανικολάου κόντρα στην Μπαρτσελόνα - Ταξίδεψε στην Ισπανία ο Ουόκαπ
Ολυμπιακός: Χωρίς Παπανικολάου κόντρα στην Μπαρτσελόνα - Ταξίδεψε στην Ισπανία ο Ουόκαπ
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι περιλαμβάνει η δικογραφία - Η πορεία του «μαύρου» χρήματος
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι περιλαμβάνει η δικογραφία - Η πορεία του «μαύρου» χρήματος
Μακάμπι: Χαλάρωμα και πανέτοιμη για τον Παναθηναϊκό AKTOR
Μακάμπι: Χαλάρωμα και πανέτοιμη για τον Παναθηναϊκό AKTOR
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved