Είναι που λείπεις εσύ... (photos+videos)

Είναι που λείπεις εσύ... (photos+videos)

Με αφορμή την απουσία του Τσάμπι Αλόνσο από το φετινό Champions League, το Onsports παρουσιάζει τις πιο τρανταχτές απουσίες από τελικούς της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης

Είναι η ύψιστη ποδοσφαιρική τιμή σε επίπεδο club και όχι εθνικών ομάδων. Το απόλυτο τρόπαιο, η ψηλότερη κορυφή. Και όταν απουσιάζεις από τη στιγμή της τελευταίας ανηφόρας, νιώθεις εκτός. Όπως ένιωσε ο Πάβελ Νέντβεντ στην εικόνα της κίτρινης κάρτας στον ημιτελικό της ζωής του με τη Ρεάλ Μαδρίτης πριν 9 χρόνια και ο Τσάμπι Αλόνσο πριν λίγες ημέρες, στον ημιτελικό της «βασίλισσας» με τη Μπάγερν Μονάχου.

Με αφορμή την απουσία του Ισπανού μέσου από τον μεγάλο τελικό της Λισσαβόνας ανάμεσα στη Ρεάλ και την Ατλέτικο Μαδρίτης, το Onsports παρουσιάζει 22 μεγάλους απόντες από τελικούς Champions League, ξεκινώντας από το 1994 μέχρι και σήμερα.

1. Αλεσάντρο Κοστακούρτα – 1994 – Μίλαν-Μπαρτσελόνα

Ο δεύτερος ημιτελικός στη νέα εποχή του Ευρωπαϊκού έγινε στο ΟΑΚΑ, στην καρδιά της Ελλάδας. Δεκάδες χιλιάδες λάτρεις του ποδοσφαίρου είδαν τη Μίλαν να συντρίβει 4-0 τη Μπαρτσελόνα, έζησαν ένα από τα ομορφότερα γκολ στην ιστορία των τελικών του ποδοσφαίρου και έγιναν μάρτυρες της αλλαγής εποχής από τη Μίλαν στο Αρίγκο Σάκι στη Μίλαν που θα κατακτούσε 2 Champions League και θα έφτανε σε έναν ακόμη τελικό υπό τον Κάρλο Αντσελότι. Μεγάλος απών, ο Αλεσάντρο Κουστακούρτα, η μια από τις δυο «καρδιές» της κορυφαίας άμυνας στην Ευρώπη από το 2003 μέχρι το 2007, μαζί με τον Πάολο Μαλντίνι.

2. Φράνκο Μπαρέζι - 1994 – Μίλαν-Μπαρτσελόνα

Σαν να μην έφτανε η απουσία του Κοστακούρτα, οι «ροσονέρι» έπαιξαν στην Αθήνα χωρίς τον αρχηγό τους, Φράνκο Μπαρέζι! Ένας άνθρωπος που έκλεισε την ποδοσφαιρική του καριέρα με 3 Champions League και αποτελεί ένα από τα τοτέμ των σκληροτράχηλων Ιταλών αμυντικών της νεότερης εποχής. Αυτές οι δυο απουσίες απέναντι σε μια ομάδα γεννημένη να επιτίθεται και να διαλύει άμυνες που είναι κομματιασμένες εκ των έσω. Οι «ροσονέρι» έκαναν επίδειξη δύναμης.

3. Μίκαελ Ράιζιγκερ – 1996 – Άγιαξ-Γιουβέντους

Η κίτρινη κάρτα που αντίκρισε στο 40ο λεπτό του δεύτερου ημιτελικού με τον Παναθηναϊκό, κόστισε στον Μίκαελ Ράιζιγκερ τη συμμετοχή του στον μεγάλο τελικό του «Ολίμπικο» με τη Γιουβέντους. Ο Άγιαξ πέρασε από τους «πράσινους» παρά την ήττα στο Άμστερνταμ (σ.σ. χάρη στο αξέχαστο γκολ του Κριστόφ Βαζέχα), όμως δεν είχε στη σύνθεσή του τον Ολλανδό μπακ που... όργωνε το γήπεδο. Το 1-1 της κανονικής διάρκειας δεν άλλαξε ούτε στην παράταση, με τη Γιούβε να κατακτά το τρόπαιο στα πέναλτι και τον Ράιζιγκερ ανήμπορο να βοηθήσει τον «Αίαντα», παρακολουθώντας από τις εξέδρες το ματς.

4. Πολ Σκόουλς – 1999 – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Μπάγερν Μονάχου

Ανέκαθεν γνωστός για το σκληρό παιχνίδι του, ο Πολ Σκόουλς «πλήρωσε» ακριβά την κίτρινη που αντίκρισε στον δεύτερο ημιτελικό με τη Γιουβέντους. Αυτή η κάρτα του κόστισε τη συμμετοχή του στον πιο συγκλονιστικό τελικό της δεκαετίας του ’90, στον οποίο η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έφερε τα πάνω-κάτω μέσα σε τρία λεπτά, μετατρέποντας το 1-0 της Μπάγερν σε 2-1, κατακτώντας το δεύτερο Champions League της ιστορίας της.

5. Ρόι Κιν – 1999 – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Μπάγερν Μονάχου

Η απουσία του Σκόουλς ήταν ξεκάθαρη στη μεσαία γραμμή της Γιουνάιτεντ στον τελικό με τους Βαυαρούς, όπως ξεκάθαρο ήταν και το γεγονός ότι έλειπε από τους «κόκκινους διάβολους» η μαχητικότητα του Ρόι Κιν. Όπως ο Σκόουλς έτσι και ο Ιρλανδός «θρύλος» της ομάδας του Μάντσεστερ είδε την κίτρινη στον δεύτερο ημιτελικό με τη Γιουβέντους, στον οποίο άνοιξε το σκορ και τον δρόμο για την ανατροπή-πρόκριση της ομάδας του στον τελικό του «Καμπ Νου». Δυστυχώς για τον Κιν δεν μπόρεσε να βοηθήσει την ομάδα του σερ Άλεξ Φέργκιουσον, όμως οι Ντέιβιντ Μπέκαμ και Νίκι Μπατ κάλυψαν το κενό του Ιρλανδού και του Σκόουλς, πανηγυρίζοντας τελικά το τρόπαιο.

6. Πάβελ Νέντβεντ – 2003 – Μίλαν-Γιουβέντους

Από τις πιο χαρακτηριστικές απουσίες στην ιστορία των τελικών του Champions League, ενδεχόμενως αυτή που έπαιξε τον πιο σημαντικό ρόλο στην έκβαση του τελευταίου παιχνιδιού. Δεν είναι λίγοι αυτοί που λένε ότι αν ο Πάβελ Νέντβεντ έπαιζε στο ματς του «Ολντ Τράφορντ» με τη Μίλαν, τα πράγματα ίσως να ήταν διαφορετικά για τη Γιουβέντους η οποία τελικά έχασε το τρόπαιο στα πέναλτι. Ο Τσέχος χαφ είχε ηγηθεί της πρόκρισης της «γηραιάς κυρίας» στα ημιτελικά απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης, πετυχαίνοντας ένα πανέμορφο γκολ και η κίτρινη κάρτα που του κόστισε τη συμμετοχή του στον τελικό ήταν ξεκάθαρη επιλογή του, αφού η «βασίλισσα» απειλούσε να σκοράρει σε μια φάση που σταμάτησε με φάουλ του Νέντβεντ στον Στιβ ΜακΜάναμαν.

7. Φρανκ Ριμπερί – 2010 – Ίντερ-Μπάγερν Μονάχου

Το γεγονός και μόνο ότι η Μπάγερν Μονάχου δεν κατάφερε να σκοράρει στον τελικό του 2010 απέναντι στην Ίντερ, δείχνει πόσο σημαντική ήταν η απουσία του Ριμπερί για τους Βαυαρούς. Ο Γάλλος ηγέτης της γερμανικής ομάδας θα μπορούσε να γλιτώσει τα χειρότερα, αφού δεν είδε απλώς μια κίτρινη κάρτα αλλά αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη στον δεύτερο ημιτελικό με τη Λιόν, για σκληρό φάουλ στον Λισάντρο Λόπες. Οι Βαυαροί ηττήθηκαν 2-0 στον τελικό της Μαδρίτης.

8. Τέρι, Ραμίρες, Ιβάνοβιτς, Μεϊρέλες, Αλάμπα, Λουίς Γκουστάβο, Μπαντστούμπερ – 2012 – Τσέλσι-Μπάγερν Μονάχου

Ούτε ένας, ούτε δυο αλλά επτά (!) βασικοί ποδοσφαιριστές από Τσέλσι και Μπάγερν Μονάχου, έχασαν τον μεγάλο τελικό του 2012 ανάμεσα στις δυο ομάδες! Όπως μαρτυρούν τα ονόματα, όλοι ήταν εξίσου σημαντικοί για τις ομάδες τους, με την Τσέλσι να μετράει τέσσερις απόντες και τους Βαυαρούς τρεις!

Οι Τέρι και Ιβάνοβιτς άφησαν άδεια την άμυνα των Λονδρέζων, ενώ τα κενά των Ραμίρες και Μεϊρέλες δεν καλύφθηκαν εύκολα για τους «μπλε», την ώρα που Αλάμπα και Μπαντστούμπερ δεν μπορούσαν να βοηθήσουν αμυντικά τη Μπάγερν και ο Λουίς Γκουστάβο απουσίαζε από τη μεσαία γραμμή των Βαυαρών. Το γκολ του Μίλερ στο 83’ δεν αρκούσε για τη Μπάγερν αφού ο Ντρογκμπά στο 88’ ισοφάρισε, στην παράταση το 1-1 παρέμεινε και στη διαδικασία των πέναλτι η Τσέλσι αποδείχθηκε πιο ψύχραιμη, κατακτώντας το πρώτο Champions League της ιστορίας της.



Ολυμπιακή Φλόγα: Στο Καλλιμάρμαρο η ξεχωριστή τελετή παράδοσης - Αναχωρεί με ιστιοφόρο για Μασσαλία
Ολυμπιακή Φλόγα: Στο Καλλιμάρμαρο η ξεχωριστή τελετή παράδοσης - Αναχωρεί με ιστιοφόρο για Μασσαλία
Παναθηναϊκός AKTOR: Ο σχολιαστής της EuroLeague αποθεώνει το ΟΑΚΑ - «Έτρεμα από αδρεναλίνη»
Παναθηναϊκός AKTOR: Ο σχολιαστής της EuroLeague αποθεώνει το ΟΑΚΑ - «Έτρεμα από αδρεναλίνη»
ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: Δείπνο συσπείρωσης από τον Λουτσέσκου πριν το μεγάλο ντέρμπι τίτλου
ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: Δείπνο συσπείρωσης από τον Λουτσέσκου πριν το μεγάλο ντέρμπι τίτλου
NBA: Πάσχει από παράλυση Bell ο Τζοέλ Εμπίντ
NBA: Πάσχει από παράλυση Bell ο Τζοέλ Εμπίντ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved