Τα... καμάρια της Αγγλίας! (photos+videos)

Τα... καμάρια της Αγγλίας! (photos+videos)

Ο τίτλος στην Premier League μπορεί να μην έχει κριθεί ακόμη, όμως οι κορυφαίοι 11 της σεζόν έγιναν γνωστοί, με Λίβερπουλ και Τσέλσι να έχουν από 3 εκπροσώπους – Το Onsports παρουσιάζει

Το «διπλό» της Τσέλσι στο «Άνφιλντ» την Κυριακή το μεσημέρι έκανε ακόμη πιο... περίπλοκα τα πράγματα στη φετινή Premier League. Οι παίκτες του Ζοζέ Μουρίνιο πραγματοποίησαν μια από τις καλύτερες εμφανίσεις ομάδας στο Μέρσισαϊντ φέτος και κράτησαν τη Λίβερπουλ στους 80 βαθμούς, βάζοντας... φωτιά στην κορυφή. Το Πρωτάθλημα μπορεί να μην έχει κριθεί ακόμη, αυτό που είναι ξεκάθαρο όμως είναι οι 11 κορυφαίοι παίκτες της φετινής Premier League, μεταξύ των οποίων 3 της Λίβερπουλ και ισάριθμοι της Τσέλσι!

1. Πετρ Τσεχ – Τσέλσι – 16 clean sheets

Δικαίως ψηφίστηκε ο καλύτερος τερματοφύλακας της σεζόν, μιας και η σταθερότητα που παρουσιάζει είναι αξιοζήλευτη από πολλούς συναδέλφους του. Σε 16 αγώνες ο Τσέχος πορτιέρο της Τσέλσι έχει κατορθώσει να μη δεχθεί γκολ φέτος, μια εξ αυτών στο «Άνφιλντ», γεγονός που αυτόματα εξηγεί πολλά για τις ικανότητές του και τον τρόπο με τον οποίο «διοικεί» την άμυνα των Λονδρέζων.

2. Σίμους Κόουλμαν – Έβερτον – 38 εμφανίσεις, 7 γκολ

Ένα από τα καλύτερα μπακ-χαφ της σεζόν σε όλη την Ευρώπη. Ο Κόουλμαν αποτελεί ογκόλιθο στην άμυνα της Έβερτον, βοηθώντας την ομάδα του να πραγματοποιήσει μια από τις καλύτερες σεζόν στην ιστορία της. Όντας στην ομάδα από το 2009, μετράει ήδη συνολικά 114 εμφανίσεις και δεν δείχνει διάθεση να φύγει από έναν σύλλογο ο οποίος κάθε μέρα που περνάει φαίνεται να μεγαλώνει ακόμη περισσότερο!

3. Βενσάν Κομπανί – Μάντσεστερ Σίτι – 34 εμφανίσεις, 4 γκολ

Αρχηγός, ογκόλιθος στο κέντρο της άμυνας, ένας από τους βασικότερους λόγους που η Μάντσεστερ Σίτι ελπίζει ακόμη στον τίτλο. Ο Βέλγος στόπερ είναι η απόδειξη ότι το ποδόσφαιρο της χώρας του βρίσκεται όντως σε εξαιρετικό μομέντουμ. Αυτός... κινεί τα νήματα στην άμυνα των «πολιτών», η οποία είναι η δεύτερη καλύτερη στην Premier League φέτος μετά της Τσέλσι.

4. Γκάρι Κέιχιλ – Τσέλσι – 44 εμφανίσεις, 2 γκολ

Η απάντηση στο ερώτημα «Μετά τον Τέρι, ποιός;» ήρθε για την Τσέλσι όταν απέκτησε τον Γκάρι Κέιχιλ, το καλοκαίρι του 2012. Ο 28χρονος Άγγλος στόπερ αποτέλεσε τον νέο ηγέτη της άμυνας των Λονδρέζων και έχει προσφέρει ό,τι καλύτερο για να μπορέσει η ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο να πρωταγωνιστήσει, διαθέτοντας την καλύτερη άμυνα στην Αγγλία με 26 γκολ παθητικό σε 36 αγώνες (0,7 γκολ ανά αγώνα)!

5. Λουκ Σο – Σαουθάμπτον – 36 εμφανίσεις

Το «αστέρι» της φετινής σεζόν, ο άνθρωπος στα πόδια του οποίου... σφάζονται οι μεγάλοι της Αγγλίας. Την υπογραφή του φαίνεται πως έχει εξασφαλίσει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία θα χρειαστεί 30 εκατομμύρια λίρες για να τον αποκτήσει! Η αξία της μεταγραφής του από μόνη της «εξηγεί» τι εστί Λουκ Σο, με τον αριστερό μπακ της Σαουθάμπτον να δείχνει πως η αριστερή πτέρυγα της εθνικής Αγγλίας έχει μέλλον, παρότι ο Άσλεϊ Κόουλ δεν είναι πια 20 χρονών.

6. Εντέν Αζάρ – Τσέλσι – 46 εμφανίσεις, 17 γκολ

Άλλη μια απόδειξη ότι το βελγικό ποδόσφαιρο είναι στα... high του! Ο Αζάρ πήρε το βραβείο του κορυφαίου νεαρού ποδοσφαιριστή της σεζόν 2013-14 και είναι στην καλύτερη ενδεκάδα, όντας πρώτος σκόρερ της Τσέλσι φέτος σε όλες τις διοργανώσεις με 17 τέρματα! «Κορυφαίος νεαρός παίκτης;», θα αναρωτιέστε. Το ότι φιγουράρει στην... ελίτ εδώ και χρόνια δεν τον κάνει αυτόματα μεγάλο. Είναι μόλις 23 ετών και το μέλλον που διαγράφεται μπροστά του είναι λαμπρό.

7. Γιάγια Τουρέ – Μάντσεστερ Σίτι – 46 εμφανίσεις, 23 γκολ

Οι αριθμοί μερικές φορές αρκούν για να περιγράψουν έναν ποδοσφαιριστή. Επιβλητικός μέσος, οργανώνει το παιχνίδι, «διαλύει» τους αντίπαλους χαφ χωρίς δυσκολία, σκοράρει με κάθε πιθανό τρόπο και δικαίως είναι στην κορυφαία 11αδα. Δεν υπήρχε καν ερώτημα για τον Γιάγια Τουρέ, ο οποίος για κάποιον παράξενο λόγο, δεν τιμήθηκε με το βραβείο του κορυφαίου Αφρικανού ποδοσφαιριστή πέρσι. Φέτος μάλλον δεν το χάνει. Άλλωστε, είναι πρώτος σκόρερ της Σίτι στο Πρωτάθλημα με 19 γκολ!

8. Στίβεν Τζέραρντ – Λίβερπουλ – 35 εμφανίσεις, 14 γκολ

Η Λίβερπουλ είναι πρωτοπόρος και πάει για Πρωτάθλημα έπειτα από 24 χρόνια. Δεν θα μπορούσε ο Στίβεν Τζέραρντ να μην... ευθύνεται για αυτό. Ο ηγέτης-σύμβολο της ομάδας του Μέρσισαϊντ, ο δεύτερος κατά σειρά μετά τον Κένι Νταλγκλίς που εμφανίζεται στο ντοκιμαντέρ «100 players who shook the KOP», έχει πάρει ολόκληρα παιχνίδια στις πλάτες του φέτος και δείχνει αποφασισμένος να πανηγυρίσει το πρώτο Πρωτάθλημα της καριέρας του. Τα 33 χρόνια του δεν τον «βαραίνουν» ιδιαίτερα, αντίθετα ήταν συνεπέστατος φέτος και μάλιστα είναι πρώτος σε συμμετοχές στην ομάδα.

9. Αντάμ Λαλάνα – Σαουθάμπτον – 37 εμφανίσεις, 10 γκολ

Η... απάντηση της Λίβερπουλ στην διαφαινόμενη απόκτηση του Λουκ Σο από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, είναι ο συγκεκριμένος κύριος. Η ηγετική προσωπικότητα του 25χρονου Άγγλου μέσου βοήθησε τη Σαουθάμπτον όχι μόνο να παραμείνει στην Premier League αλλά να διεκδικήσει έξοδο στην Ευρώπη, κάτι το οποίο δύσκολα θα γίνει πραγματικότητα. Οι εμφανίσεις του πάντως δεν... πήγαν στράφι, αφού ο Λαλάνα λογικά θα αγωνίζεται στο «Άνφιλντ» του χρόνου. Και το καλοκαίρι θα είναι στο Μουντιάλ με την Αγγλία!

10. Λουίς Σουάρες – Λίβερπουλ – 33 εμφανίσεις, 30 γκολ

Δεν χρειάζεται συστάσεις ούτε πολλά λόγια. Το γεγονός και μόνο ότι σκοράρει σχεδόν μια φορά σε κάθε αγώνα φέτος είναι αρκετό για να καταλάβουν όλοι τι εστί Λουίς Σουάρες. Βραβεύθηκε από τους παίκτες της Premier League ως ο κορυφαίος της χρονιάς, έγινε ο πρώτος μη Ευρωπαίος που το καταφέρνει και φέρει τεράστια... ευθύνη για το γεγονός ότι η Λίβερπουλ ηγείται της βαθμολογίας στην Αγγλία.

11. ΝτάνιελΣτάριτζ– Λίβερπουλ– 28 εμφανίσεις, 23 γκολ

Την ώρα που ο Σουάρες έπρατε τα... αναμενόμενα, ο Μπρένταν Ρότζερς έβγαζε... άσο από το μανίκι του με τον Στάριτζ. Ο Άγγλος επιθετικός είναι δεύτερος σκόρερ της Λίβερπουλ φέτος και στην πρώτη του χρονιά με την ομάδα απέδειξε ότι είναι γεννημένος να ηγηθεί της επιθετικής γραμμής της στα χρόνια που έρχονται, ενώ παράλληλα ξεκινάει τη δική του ιστορία στο «Άνφιλντ» έχοντας ήδη 23 γκολ στο ενεργητικό του. Τα 20 εξ αυτών έχουν σημειωθεί στην Premier League και τον τοποθετούν στη δεύτερη θέση των σκόρερ του αγγλικού Πρωταθλήματος!

Υ.Γ. Για πρώτη φορά από καταβολής Premier League η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν έχει εκπρόσωπο στην κορυφαία ενδεκάδα του Πρωταθλήματος δυο συνεχόμενες σεζόν! Άλλο ένα ενδεικτικό της κάκιστης χρονιάς των «κόκκινων διαβόλων» που μπήκαν στη σεζόν 2013-14 ως Πρωταθλητές Αγγλίας!



Μίλαν: Τελικές επαφές με Λοπετέγι για αντί-Πιόλι
Μίλαν: Τελικές επαφές με Λοπετέγι για αντί-Πιόλι
Euroleague, Παναθηναϊκός AKTOR: Οριστικά εκτός ο Χουάντσο - Με 14 παίκτες στην αποστολή
Euroleague, Παναθηναϊκός AKTOR: Οριστικά εκτός ο Χουάντσο - Με 14 παίκτες στην αποστολή
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (29/04) - Με LaLiga, Serie A και Super League 2
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (29/04) - Με LaLiga, Serie A και Super League 2
Παναθηναϊκός AKTOR, Αταμάν: «Πάμε βήμα βήμα - Να κερδίσουμε το πρώτο ματς»
Παναθηναϊκός AKTOR, Αταμάν: «Πάμε βήμα βήμα - Να κερδίσουμε το πρώτο ματς»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved