Τα μεγάλα κανόνια της Premier League! (photos+videos)

Τα μεγάλα κανόνια της Premier League! (photos+videos)

Το Onsports παρουσιάζει τους τέσσερις κορυφαίους σκόρερ στην ιστορία της Premier League, με τη νέα προσθήκη να ακούει στο όνομα Γουέιν Ρούνεϊ

Πέρα από το γεγονός ότι βοήθησε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να φτάσει σε μια από τις πιο… άνετες φετινές νίκες της, ο Γουέιν Ρούνεϊ έγραψε ιστορία το Σάββατο με τα δυο γκολ στο 4-1 επί της Άστον Βίλα. Ο Άγγλος επιθετικός έφτασε τα 171 γκολ στην καριέρα του στην PremierLeague, ξεπέρασε τον Φρανκ Λάμπαρντ και έγινε το τέταρτο κορυφαίο «κανόνι» στην ιστορία του αγγλικού Πρωταθλήματος! Το Onsportsπαρουσιάζει τους τρεις πρώτους σκόρερ στη σχετική λίστα και εξηγεί πως ο Ρούνεϊ θα μπορούσε να τους ξεπεράσει.

1. Άλαν Σίρερ – 260 γκολ – Μπλάκμπερν, Νιούκαστλ

Ένας από τους μεγαλύτερους «κυνηγούς» των τελευταίων 50 ετών, ένας εκ των κορυφαίων Άγγλων ποδοσφαιριστών στην ιστορία και ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της PremierLeague! Ο Άλαν Σίρερ δεν χρειάζεται συστάσεις. Ένας φορ με 260 γκολ και 434 συμμετοχές στην κορυφαία κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου, ο οποίος δεν φόρεσε ποτέ τη φανέλα κάποιας από τις ομάδες-θρύλους του αγγλικού ποδοσφαίρου όπως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Λίβερπουλ, αλλά φρόντισε να αποδείξει ότι αν είσαι ικανός και έχεις… άστρο, θα ξεχωρίσεις ούτως ή άλλως!

2. Άντι Κόουλ – 189 γκολ – Νιούκαστλ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μπλάκμπερν, Φούλαμ, Μάντσεστερ Σίτι, Πόρτσμουθ, Μπέρμιγχαμ, Σάντερλαντ

Ο άνθρωπος που μαζί με τον Ντουάιτ Γιόρκ δημιούργησε ένα από τα παραγωγικότερα επιθετικά δίδυμα στην σύγχρονη ιστορία του ποδοσφαίρου. Ο Άντι Κόουλ φρόντισε να παίζει ποδόσφαιρο ακόμη και όταν η «χρυσή» εποχή της καριέρας του είχε περάσει ανεπιστρεπτί. Φορώντας τις φανέλες οκτώ ομάδων κατάφερε να σκοράρει 189 φορές σε 408 αγώνες στην PremierLeagueκαι όπως είναι λογικό βρίσκεται στη δεύτερη θέση της λίστας με τους κορυφαίους.

3. Τιερί Ανρί – 175 γκολ – Άρσεναλ

Ένας από τους -μόλις- δυο μη Άγγλους ποδοσφαιριστές που βρίσκονται στην πρώτη δεκάδα. Ο Τιερί Ανρί ήταν προσωπική επιλογή του Αρσέν Βενγκέρ το καλοκαίρι του 1999 και τον έβγαλε… ασπροπρόσωπο, οδηγώντας την Άρσεναλ στο μοναδικό αήττητο Πρωτάθλημα από καταβολής PremierLeague. Στις πρώτες οκτώ σεζόν του σκόραρε 174 φορές και όταν επέστρεψε τη σεζόν 2011-12 ως δανεικός πέτυχε άλλο ένα, ανεβάζοντας τον απολογισμό στα 175 τέρματα σε 258 αγώνες.

4. Γουέιν Ρούνεϊ – 171 γκολ – Έβερτον, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Δυο σεζόν στην Έβερτον ήταν αρκετές για τον Γουέιν Ρούνεϊ ώστε να… τραβήξει την προσοχή του σερ Άλεξ Φέργκιουσον. Όταν αυτό συνέβη, το… νερό μπήκε στο αυλάκια και ξεκίνησε μια ξεχωριστή ιστορία αγάπης ανάμεσα στον Άγγλο επιθετικό και στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Στο ντεμπούτο του, στον αγώνα ChampionsLeagueμε τη Φενέρμπαχτσε, πέτυχε χατ-τρικ, οδηγώντας τη Γιουνάιτεντ σε νίκη με 6-2.

Στην πρώτη του σεζόν με τους «κόκκινους διάβολους» σημείωσε 11 γκολ στην PremierLeagueκαι έκτοτε δεν έχει πέσει ποτέ κάτω από αυτό το νούμερο τερμάτων στο Πρωτάθλημα Αγγλίας. Το Σάββατο έφτασε τα 171, ξεπερνώντας τον Φρανκ Λάμπαρντ και πλέον χρειάζεται πέντε γκολ για να ξεπεράσει τον Ανρί, ανεβαίνοντας στην 3η θέση.

Με αυτόν τον ρυθμό, η λογική λέει πως θα ξεπεράσει και τον Άντι Κόουλ. Ωστόσο, οι αριθμοί δεν είναι με το μέρος του. Παρότι τα μαθηματικά στο ποδόσφαιρο δεν λένε πάντα την αλήθεια, αν ο Ρούνεϊ συνεχίσει να σκοράρει κατά μέσο όρο 14,25 γκολ ανά σεζόν όπως κάνει μέχρι τώρα, στα 34 χρόνια του θα έχει σημειώσει 256 γκολ. Αυτό σημαίνει πως θα χρειαστεί να παίξει τουλάχιστον μέχρι τα 35 του για να ξεπεράσει τον Άλαν Σίρερ, πράγμα διόλου απίθανο αν σκεφτεί κανείς ότι ο τελευταίος έπαιζε μέχρι τα 35 του χρόνια ποδόσφαιρο!

Δείτε αποκλειστικά βίντεο στο Onsports TV



Γκάφα ολκής από οπαδούς της Μπαρτσελόνα - Επιτέθηκαν στο πούλμαν της ομάδας τους (vid)
Γκάφα ολκής από οπαδούς της Μπαρτσελόνα - Επιτέθηκαν στο πούλμαν της ομάδας τους (vid)
Σαρωτική η Μακάμπι Τελ Αβίβ κόντρα στην Μπασκόνια - Αντίπαλος του Παναθηναϊκού στα playoffs
Σαρωτική η Μακάμπι Τελ Αβίβ κόντρα στην Μπασκόνια - Αντίπαλος του Παναθηναϊκού στα playoffs
Τσέλσι: Η black list της διοίκησης - Στην έξοδο 11 παίκτες
Τσέλσι: Η black list της διοίκησης - Στην έξοδο 11 παίκτες
Στέφανος Τσιτσιπάς: Ήττα στο διπλό της Βαρκελώνης - Την Τετάρτη αντιμετωπίζει τον Όφνερ
Στέφανος Τσιτσιπάς: Ήττα στο διπλό της Βαρκελώνης - Την Τετάρτη αντιμετωπίζει τον Όφνερ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved