Χρυσό Παπούτσι: Πιο επεισοδιακό από ποτέ! (photos+videos)

Χρυσό Παπούτσι: Πιο επεισοδιακό από ποτέ! (photos+videos)

Με την ποδοσφαιρική σεζόν να πλησιάζει στην... κορύφωσή της, το Onsports ρίχνει μια ματιά στην επική μάχη που γίνεται φέτος για το «Χρυσό Παπούτσι»

Μετά τη «Χρυσή Μπάλα», αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες προσωπικές τιμές στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Η πεμπτουσία του αθλήματος είναι το γκολ και όπως γίνεται εύκολα κατανοητό, το «Χρυσό Παπούτσι» είναι κάτι παραπάνω από ένα απλό βραβείο, ειδικά σε μια σεζόν που μοιάζει πιο... επεισοδιακή από ποτέ σε ότι αφορά τον κορυφαίο σκόρερ των Πρωταθλημάτων της Ευρώπης. Με την ποδοσφαιρική σεζόν να πλησιάζει στην... κορύφωσή της, το Onsports ρίχνει μια ματιά στην επική μάχη που γίνεται φέτος για το «Χρυσό Παπούτσι»!

1. Λουίς Σουάρες – Λίβερπουλ – 23 γκολ – 46 πόντοι

Ο Ουρουγουανός επιθετικός των «reds» κάνει... παπάδες φέτος στην Premier League, όντας με διαφορά πρώτος σκόρερ, έχοντας οδηγήσει μόνος του τη Λίβερπουλ στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας. Χάρη στις απίστευτες εμφανίσεις του η ομάδα του Μέρσισαϊντ διεκδικούσε και το Πρωτάθλημα για μεγάλο διάστημα, πλέον όμως φαίνεται ότι μόνο με θαύμα θα πετύχει κάτι τέτοιο. Ο Σουάρες πάντως σκοράρει ασταμάτητα!

2. Κριστιάνο Ρονάλντο – Ρεάλ Μαδρίτης – 22 γκολ – 44 πόντοι

Τα λόγια είναι περιττά για τον κάτοχο της «Χρυσής Μπάλας» του 2013 και κορυφαίο σκόρερ της Ρεάλ Μαδρίτης σε μια εντυπωσιακή σεζόν για τη «βασίλισσα». Ο Ρονάλντο αποδεικνύει κάθε χρόνο πως είναι ένας ποδοσφαιριστής γεμάτος με ξεχωριστά ταλέντα, σκοράροντας με κάθε πιθανό τρόπο, έχοντας αυτή τη στιγμή 22 γκολ σε 21 αγώνες της Primera Division.

3. Ντιέγκο Κόστα – Ατλέτικο Μαδρίτης – 20 γκολ – 40 πόντοι

Αν υπάρχει ένας παίκτης που ξεχωρίζει ως ηγέτης στην εντυπωσιακή φετινή πορεία της Ατλέτικο στο Πρωτάθλημα, αυτός είναι σίγουρα ο Ντιέγκο Κόστα. Ο Ισπανός επιθετικός έχει ήδη πραγματοποιήσει την κορυφαία σεζόν της καριέρας του και παρά το γεγονός ότι δεν σκόραρε στην ήττα-σοκ από την Αλμερία με 2-0, είναι στην 3η θέση των κορυφαίων σκόρερ στην Ευρώπη με 20 τέρματα σε 23 αγώνες. Η Ατλέτικο χάρη στα γκολ του έχει την τιμή να «σπάει» το... δίπολο Μπαρτσελόνα-Ρεάλ Μαδρίτης και συνεχίζει να διεκδικεί με αξιώσεις το Πρωτάθλημα στην Primera Division.

4. Άλφρεντ Φινμπόγκασον – Χέρενφεν – 21 γκολ – 31,5 πόντοι

Παραδοσιακά υπάρχει ένας τουλάχιστον σκόρερ στην πρώτη 10αδα του βραβείου ο οποίος στέκεται όρθιος ανάμεσα στα... θηρία, έχοντας μικρότερο πολλαπλασιαστή στα τέρματά του. Φέτος αυτός ο σκόρερ είναι ο εξαιρετικός Ισλανδός Άλφρεντ Φινμπόγκασον, ο οποίος με τη φανέλα της Χέρενφεν πραγματοποιεί ακόμη μια τρομερή χρονιά, έχοντας 21 γκολ σε 20 αγώνες! Πέρσι σταμάτησε στα 24 τέρματα σε 33 παιχνίδια Πρωταθλήματος. Σε ηλικία 25 ετών μοιάζει έτοιμος να κάνει το μεγάλο βήμα στην καριέρα του και το όνομά του θα... παίξει γερά στη μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού.

5. Σέρχιο Αγουέρο – Μάντσεστερ Σίτι – 15 γκολ – 30 πόντοι

Δυο χρόνια μετά την κατάκτηση του Πρωταθλήματος, η Μάντσεστερ Σίτι διεκδικεί ξανά τον τίτλο φέτος, με τον Σέρχιο Αγουέρο να ηγείται της... γραμμής κρούσης των «πολιτών». Έχοντας ωριμάσει αρκετά, η Σίτι διαθέτει πλέον αρκετούς παίκτες που σκοράρουν ένα σεβαστό αριθμό τερμάτων στη διάρκεια της σεζόν με τον Αγουέρο να έχει 15 μέχρι στιγμής, όντας αρκετά πίσω στην κούρσα του βραβείου.

6. Ντάνιελ Στάριτζ – Λίβερπουλ – 15 γκολ – 30 πόντοι

Τη στιγμή που ο Σουάρες έδειξε σημάδια κόπωσης και έλειψε από το σκοράρισμα, ο Ντάνιελ Στάριτζ ανέλαβε δράση για τη Λίβερπουλ. Ο Άγγλος φορ έχει 15 τέρματα και είναι δεύτερος σκόρερ της ομάδας του φέτος, βοηθώντας τη να πάρει σημαντικές νίκες σε δύσκολα ματς. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι έχει 6 γκολ στα τελευταία 5 ματς Πρωταθλήματος, όμως απέχει κι αυτός αρκετά από την κορυφή.

7. Τζιουζέπε Ρόσι – Φιορεντίνα – 14 γκολ – 28 πόντοι

Με άνεση μια από τις καλύτερες μεταγραφές της σεζόν στη Serie A, ο Τζιουζέπε Ρόσι επέστρεψε στην πατρίδα του και το έκανε με εντυπωσιακό τρόπο, έχοντας 14 τέρματα με τη φανέλα της Φιορεντίνα. Είναι πρώτος σκόρερ των «βιόλα» φέτος και είναι ο κύριος «λόγος» που η ομάδα του φιγουράρει στην 4η θέση της βαθμολογίας, διεκδικώντας με αξιώσεις ένα εισιτήριο για το Champions League της επόμενης σεζόν.

8. Αντουάν Γκριέτσμαν – Ρεάλ Σοσιεδάδ – 14 γκολ – 28 πόντοι

Σε μια χρονιά με πολλά σκαμπανεβάσματα, η Ρεάλ Σοσιεδάδ έχει καταφέρει να πλασαριστεί στις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη. Μεγάλο ρόλο σε αυτό έχει παίξει ο Αντουάν Γκριέτσμαν με τα 14 γκολ του στην Primera Division σε 21 παιχνίδια, που τον έχουν φέρει στην 3η θέση των σκόρερ του Πρωταθλήματος Ισπανίας. Ο Γάλλος φορ είναι 23 ετών και φέτος αποδεικνύει ότι κρατάει στα χέρια του ένα μεγάλο «ποσοστό» του μέλλοντος του γαλλικού ποδοσφαίρου.

9. Αντριάν Ράμος – Χέρτα Βερολίνου – 14 γκολ – 28 πόντοι

Ο μοναδικός εκπρόσωπος της Bundesliga στη λίστα είναι ο Αντριάν Ράμος. Με τις μεγάλες ομάδες του γερμανικού Πρωταθλήματος να παραδίδουν μαθήματα... ποικιλίας σκόρερ, ο Κολομβιανός επιθετικός της Χέρτα Βερολίνου φιγουράρει στην κορυφή των σκόρερ! Η Χέρτα διεκδικεί με αξιώσεις ένα εισιτήριο για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης σεζόν και αν ο Ράμος συνεχίσει να σκοράρει με αυτή τη συχνότητα, δύσκολα οι Βερολινέζοι θα μείνουν εκτός στόχων.

10. Αλέξις Σάντσες – Μπαρτσελόνα – 14 γκολ – 28 πόντοι

Όταν ο Λιονέλ Μέσι τραυματίστηκε και απουσίασε για αρκετό διάστημα από τα γήπεδα, οι υπόλοιποι επιθετικοί της Μπαρτσελόνα έπρεπε να παίζουν και για αυτόν! Μια δουλειά που αποδείχθηκε πολύ δύσκολη, ωστόσο ο Αλέξις Σάντσες προσπάθησε να την φέρει εις πέρας και σε μεγάλο βαθμό τα κατάφερε. Με 14 γκολ είναι πρώτος σκόρερ των «μπλαουγκράνα» στην Primera Division και συνεχίζει να σκοράρει με εντυπωσιακούς ρυθμούς, παρά την επιστροφή του Μέσι.

* Να θυμίσουμε πως το «Χρυσό Παπούτσι» απονέμεται στον κορυφαίο σκόρερ των ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων, έτσι υπολογίζονται μόνο τα γκολ των παικτών στα Πρωταθλήματα των ομάδων τους και όχι στους θεσμούς Κυπέλλου και στο Champions League.

* Οι πόντοι ενός παίκτη υπολογίζονται πολλαπλασιάζοντας των αριθμών τερμάτων που έχει πετύχει με τον συντελεστή Πρωταθλήματος, ο οποίος προκύπτει από την βαθμολογία Πρωταθλημάτων της UEFA. Τα 5 κορυφαία Πρωταθλήματα έχουν συντελεστή 2 και αυτά από τη θέση 6 μέχρι τη θέση 21 έχουν συντελεστή 1.5.

* Το σύστημα συντελεστών εισήχθη στο «Χρυσό Παπούτσι» τη σεζόν 1996-97. Έκτοτε μόνο ένας παίκτης από Πρωτάθλημα που δεν είχε συντελεστή 2 έχει πάρει το βραβείο, ο Χένρικ Λάρσον με τη φανέλα της Σέλτικ όταν πέτυχε 35 γκολ στο Πρωτάθλημα Σκοτίας!

Δείτε αποκλειστικά βίντεο στο Onsports TV



Ολυμπιακή Φλόγα: Στο Καλλιμάρμαρο η ξεχωριστή τελετή παράδοσης - Αναχωρεί με ιστιοφόρο για Μασσαλία
Ολυμπιακή Φλόγα: Στο Καλλιμάρμαρο η ξεχωριστή τελετή παράδοσης - Αναχωρεί με ιστιοφόρο για Μασσαλία
Παναθηναϊκός AKTOR: Ο σχολιαστής της EuroLeague αποθεώνει το ΟΑΚΑ - «Έτρεμα από αδρεναλίνη»
Παναθηναϊκός AKTOR: Ο σχολιαστής της EuroLeague αποθεώνει το ΟΑΚΑ - «Έτρεμα από αδρεναλίνη»
ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: Δείπνο συσπείρωσης από τον Λουτσέσκου πριν το μεγάλο ντέρμπι τίτλου
ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: Δείπνο συσπείρωσης από τον Λουτσέσκου πριν το μεγάλο ντέρμπι τίτλου
NBA: Πάσχει από παράλυση Bell ο Τζοέλ Εμπίντ
NBA: Πάσχει από παράλυση Bell ο Τζοέλ Εμπίντ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved