Το Κοράνι... παίζει μπάλα! (photos+videos)

Το Κοράνι... παίζει μπάλα! (photos+videos)

Με αφορμή το... περιστατικό του πανηγυρισμού του Νικολά Ανελκά, το Onsports παρουσιάζει πέντε γνωστούς ποδοσφαιριστές που είναι πιστοί του Ισλάμ

Το ποδόσφαιρο εκτός από... εξπέρ στο να «διχάζει», έχει αποδειχθεί από τα καλύτερα μέσα για να ενώνει διαφορετικές ομάδες ανθρώπων. Το δημοφιλέστερο άθλημα στον πλανήτη έχει ενώσει διαφορετικά κοινωνικά στρώματα, έχει κάνει πολιτικούς εκ διαμέτρου αντίθετους να πανηγυρίσουν για τον ίδιο λόγο, πολεμάει τον φυλετικό ρατσισμό με κάθε δύναμή του και «κάνει» συμπαίκτες ποδοσφαιριστές με διαφορετικές θρησκείες, μετατρέποντας το «όπιο του λαού» -κατά τον Καρλ Μαρξ- σε κάτι... ασήμαντο μπροστά στο θέαμα.

Ουκ ολίγοι πιστοί του Ισλάμ βγάζουν το «ψωμί» τους παίζοντας ποδόσφαιρο και με αφορμή τον πρόσφατο πανηγυρισμό του Νικολά Ανελκά, γνωστό ως χειραψία «quenelle» (σ.σ. συγκαλημένος ναζιστικός χαιρετισμός), το Onsports παρουσιάζει τους πέντε πιο ξεχωριστούς ποδοσφαιριστές που είναι πιστοί του Ισλάμ.

1. Φρεντερίκ Κανουτέ – Λιόν, Γουέστ Χαμ, Τότεναμ, Σεβίλλη, Γκουοάν Πεκίνου

Παρότι γεννήθηκε στο Μάλι και εκ γενετής είναι ακόλουθος του Ισλάμ, ο Φρεντερίκ Κανουτέ ασχολήθηκε πιο σοβαρά με τη θρησκεία του μετά τα 20 χρόνια του. Έγινε παγκοσμίως γνωστός για τα δυο συνεχόμενα Κύπελλα UEFA που κατέκτησε με τη Σεβίλλη, αλλά και για το γεγονός ότι αρνήθηκε να φορέσει τη φανέλα των Ανδαλουσιάνων με σπόνσορα την εταιρία τζόγου «888.com». Το Ισλάμ θεωρεί αμαρτία οποιοδήποτε τυχερό παιχνίδι. Κατά το Ραμαζάνι ο Κανουτέ νηστεύει, απόφαση που σέβονται όλοι οι προπονητές με τους οποίους έχει δουλέψει. Μακριά από το γήπεδο παράγει και προσφέρει εξαιρετικό κοινωνικό έργο, έχοντας χτίσει ορφανοτροφεία στην πατρίδα του, το Μάλι και πριν μερικά χρόνια ανέλαβε πλήρως τα έξοδα ενός ανθρώπου με αναπηρία. Έχει προσφέρει 700.000 δολάρια για να επεκταθεί η διάρκεια άδειας ενός τεμένους (σ.σ. Μουσουλμανικός ναός) στην Ισπανία.

2. Γιάγια Τουρέ – Μπέβερεν, Μέταλουργκ, Ολυμπιακός, Μονακό, Μπαρτσελόνα, Μάντσεστερ Σίτι

Τα κατορθώματά του εντός γηπέδου δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις, η πίστη του όμως στις διδαχές του Ισλάμ τον έκανε γνωστό στον μουσουλμανικό κόσμο. Πέρσι, κατά την παραλαβή του βραβείου του καλύτερου παίκτη στον αγώνα της Μάντσεστερ Σίτι με τη Νιούκαστλ, αρνήθηκε να απολαύσει το συνοδευτικό ποτό που προσφέρεται στον Man of the Match, ένα ποτήρι σαμπάνιας δηλαδή, αφού η καταναλώση του αλκοόλ θεωρείται παράνομη. Έκτοτε, η Premier League έχει φροντίσει ώστε να προσφέρεται ροδόνερο και ρόδι στους Μουσουλμάνους παίκτες που παίρνουν το βραβείο του MVP.

3. Νικολά Ανελκά – Παρί Σεν Ζερμέν, Άρσεναλ, Ρεάλ Μαδρίτης, Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Σίτι, Φενέρμπαχτσε, Μπόλτον, Τσέλσι, Σαγκάη Σενχούα, Γιουβέντους, Γουέστ Μπρομ

Ο ταλαντούχος πρώην επιθετικός της Τσέλσι και της Σαγκάη Σενχούα, ένας από τους πλέον πολυταξιδεμένους ποδοσφαιριστές στην ιστορία, είναι ο μοναδικός της λίστας που δεν γεννήθηκε Μουσουλμάνος. Το 2004 άλλαξε πίστη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και πήρε το όνομα Αμπντούλ-Σαλάμ Μπιλάλ. Μια απόφαση που δεν τον βοήθησε ιδιαίτερα... πνευματικά, αφού τιμωρήθηκε με 18 μήνες μακριά από την εθνική Γαλλίας για τη συμμετοχή του στον τσακωμό παικτών των «τρικολόρ» με τον προπονητή Ραϊμόν Ντομενέκ, με τα γαλλικά ΜΜΕ να αναφέρουν πως ο Ανελκά εξαπέλυσε ύβρεις που δεν μπορούν καν να γραφτούν (!) προς τον τότε ομοσπονδιακό τεχνικό της Γαλλίας. Ο πρόσφατος πανηγυρισμός του έπειτα από ένα γκολ με τη φανέλα της Γουέστ Μπρομ παραπέμπει σε συγκαλυμμένο ναζιστικό χαιρετισμό, εξόργισε τόσο τη διοίκηση της ομάδας του και τον σπόνσορά της, με τον τελευταίο να απαιτεί το Σάββατο 18/1 την απομάκρυνση του αλλιώς θα αποσύρει τη χορηγία του!

4. Σουλέι Μουντάρι – Ουντινέζε, Πόρτσμουθ, Ίντερ, Σάντερλαντ, Μίλαν

Ένας από τους παίκτες που έχουν φορέσει τη φανέλα και των δυο μισητών αντιπάλων, Μίλαν και Ίντερ, η απόφαση του Μουντάρι να νηστεύσει στο Ραμαζάνι και να συνεχίσει να παίζει όσο ήταν στην Ίντερ με προπονητή τον Ζοζέ Μουρίνιο, άφησε τον τελευταίο... άγαλμα. Ο Πορτογάλος τεχνικός αποκάλυψε ότι η νηστεία επηρέαζε τις επιδόσεις του ποδοσφαιριστή, προκαλώντας τις αντιδράσεις διάφορων κληρικών που υπερασπίστηκαν τον παίκτη, χαρακτηρίζοντας ανόητη τη δήλωση του «εκλεκτού». Ο Μουντάρι έχει ήδη κατακτήσει το Κύπελλο Αγγλίας, 2 Πρωταθλήματα Ιταλίας, 1 Κύπελλο Ιταλίας, το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων και το Champions League, όντας Μουσουλμάνος από... κούνια, νηστεύοντας σε κάθε Ραμαζάνι.

5. Παπίς Σισέ – Ντουάνες Ντακάρ, Μετς, Σερμπούρ, Σατορού, Φράιμπουργκ, Νιούκαστλ

Η αφοσίωση του Παπίς Σισέ στο Ισλάμ είναι θέμα συζήτησης αυτές τις ημέρες στην Αγγλία, με το Ραμαζάνι να πλησιάζει. Όταν η Νιούκαστλ απέκτησε νέο χορηγό στη φανέλα της, την εταιρία «Wonga.com» που ασχολείται με δάνεια, ο 29χρονος Σενεγαλέζος φορ εξέφρασε την επιθυμία να μην φορέσει τη φανέλα. Αυτό διότι το Ισλάμ απαγορεύει τον δανεισμό χρημάτων και ιδιαίτερα την έννοια του τοκισμού! Τα αγγλικά ΜΜΕ αποκάλυψαν πως ο παίκτης έχει αναγκαστεί από την ομάδα να προπονείται μόνος του προς το παρόν, ενδεικτικό του ότι ο Σισέ λογικά θα αποχωρήσει από τους «ανθρακωρύχους». Σίγουρα όχι για την Τσέλσι, αφού εκεί είναι ο Ζοζέ Μουρίνιο...

Δείτε βίντεο από όλο τον πλανήτη.



Βόλεϊ Γυναικών: Πρωταθλητής ο Παναθηναϊκός με επική επιστροφή επί του Ολυμπιακού!
Βόλεϊ Γυναικών: Πρωταθλητής ο Παναθηναϊκός με επική επιστροφή επί του Ολυμπιακού!
Super League, Παναιτωλικός - Ατρόμητος 1-0: Προβάδισμα με Ταμπίτζε, τον «κράτησε» ο Τσάβες
Super League, Παναιτωλικός - Ατρόμητος 1-0: Προβάδισμα με Ταμπίτζε, τον «κράτησε» ο Τσάβες
Super League, Κηφισιά - ΠΑΣ Γιάννινα 2-3: Την «τράβηξε» μαζί του
Super League, Κηφισιά - ΠΑΣ Γιάννινα 2-3: Την «τράβηξε» μαζί του
Super League: Καταδικαστική ήττα και υποβιβασμός για Κηφισιά - Σώθηκαν Βόλος και Παναιτωλικός
Super League: Καταδικαστική ήττα και υποβιβασμός για Κηφισιά - Σώθηκαν Βόλος και Παναιτωλικός
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved