Η… next generation της ΑΕΚ! (photos)

Η… next generation της ΑΕΚ! (photos)

Η πρώτη νίκη της ΑΕΚ στο φετινό πρωτάθλημα είχε... μίξη έμπειρων και νεαρών ποδοσφαιριστών και το Onsports σάς παρουσιάζει τη - μέχρι στιγμής - εξέλιξη της «κιτρινόμαυρης» nouvelle vague.

Πριν καν ξεκινήσει η φετινή σεζόν, στο στρατόπεδο της ΑΕΚ επικρατούσε ρεαλισμός. Όλοι γνώριζαν πως η ομάδα, με νεαρούς κατά βάση ποδοσφαιριστές, δεν μπορεί να θυμίσει το σύλλογο του πρόσφατου παρελθόντος που κυνηγούσε τίτλους και έπαιρνε τη μία νίκη μετά την άλλη. Ο «διπλός» στόχος των «κιτρινόμαυρων» φέτος, είναι να αναδείξουν τα ταλέντα από τις ακαδημίες και να μπορέσουν να τους μετατρέψουν σε μεγάλους παίκτες, δίνοντάς τους ρόλο πρωταγωνιστή.

Δεδομένα, κάποιοι θα αρπάξουν την ευκαιρία και κάποιοι δεν θα μπορέσουν να αντέξουν το βάρος της φανέλας. Από τις πρώτες αγωνιστικές και παρά τα αρχικά άσχημα αποτελέσματα, αρκετοί παίκτες της Ένωσης έχουν δείξει πως μπορεί η ομάδα να βασιστεί πάνω τους για αρκετά χρόνια ακόμα και να μπορέσουν να γίνουν η βάση της… αναγέννησης του συλλόγου μέσα από τις στάχτες του.

Το Onsports, με αφορμή την πρώτη νίκη της ΑΕΚ στο φετινό πρωτάθλημα, σάς παρουσιάζει την εξέλιξη των νεαρών ποδοσφαιριστών της μέχρι στιγμής.

Μαυρουδής Μπουγαΐδης

Η περυσινή χρονιά, ήταν η πρώτη «καλή» για τον Μαυρουδή Μπουγαΐδη με την κιτρινόμαυρη φανέλα. Κάνοντας το ντεμπούτο από νωρίς στα βαθιά απέναντι στην Στουρμ Γκρατς για το Europa League έδειξε πως θα μπορούσε να κάνει το κάτι παραπάνω στην καριέρα του. Το καλοκαίρι που πέρασε, οδήγησε την ομάδα νέων στον τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Το γεγονός ότι δεν πήρε μέρος σε όλη την προετοιμασία λόγω των υποχρεώσεών του με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, δείχνει να του έχει στοιχίσει μέχρι στιγμής. Έχει τέσσερις εμφανίσεις, χωρίς να έχει καταφέρει να εντυπωσιάσει και να διατηρήσει τη θέση βασικού.

Συμμετοχές: 4 (0)
Γκολ: 0
Λεπτά συμμετοχής: 286
Κίτρινες: 1
Κόκκινες: 0

Bougaidis

Χρήστος Αρκούδας

Από τους ποδοσφαιριστές που δεν μπορούν να χαρακτηριστούν άπειροι είναι ο Χρήστος Αρκούδας. Έχοντας «γεμάτες» σεζόν με την Καλλιθέα τα τελευταία χρόνια ήταν από τους παίκτες που η Ένωση αποσκοπούσε σε άμεση βοήθεια από τον ίδιο. Μέχρι στιγμής έχει αγωνιστεί σε όλα τα παιχνίδια της ομάδας μετρώντας ήδη οκτώ συμμετοχές. Σε μερικά από αυτά είχε πολύ καλή παρουσία και σε άλλα χειρότερη. Το τελευταίο διάστημα δεν βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και για αυτό «έχασε» τη θέση βασικού επί του Πλατανιά, μπαίνοντας στα τελευταία λεπτά για τη διατήρηση του «μηδέν» στην άμυνα

Συμμετοχές: 7 (1)
Γκολ: 0
Λεπτά συμμετοχής: 558
Κίτρινες: 2
Κόκκινες: 0

Arkoudas

Γιώργος Κουτρουμπής

Από την προετοιμασία, ο Γιώργος Κουτρουμπής είχε δείξει πως θα είναι από τους βασικούς ποδοσφαιριστές στη φετινή ΑΕΚ. Σε δύο από τα φιλικά (Ηρακλή Ψαχνών και Αιγάλεω) σκόραρε δείχνοντας πως μπορεί να βοηθήσει και στο σκοράρισμα παρά τη θέση που αγωνίζεται. Μέχρι στιγμής, είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής μαζί με τον Γιάννη Κοντοέ που δεν έχουν χάσει λεπτό συμμετοχής στο φετινό πρωτάθλημα, δείχνοντας το πόσο σημαντικός είναι για την Ένωση. Απέναντι στον Πλατανιά, για ακόμα μία φορά έκανε μία ώριμη εμφάνιση χωρίς λάθη και… έσβησε τον Ηλία Αναστασάκο που ήταν η βασική απειλή της «κιτρινόμαυρης» άμυνας.

Συμμετοχές: 8 (0)
Γκολ: 0
Λεπτά συμμετοχής: 766
Κίτρινες: 2
Κόκκινες: 0

Koutroumpis
 
Βαλεντίνος Βλάχος

Αναγκαία ήταν η επιστροφή του Βαλεντίνου Βλάχου από το δανεισμό του στο Θρασύβουλο. Στη φετινή ΑΕΚ όλοι οι ποδοσφαιριστές είναι χρήσιμοι και αυτό δείχνει και ο νεαρός αμυντικός που θεωρείται πολυεργαλείο, καθώς μπορεί να καλύψει και θέσεις στο κέντρο. Επί του συνονόματου του, Βαγγέλη στον πάγκο είχε μόλις μία συμμετοχή απέναντι στον Άρη όπου τραυματίστηκε. Με τον Έβαλντ Λίνεν δείχνει να κερδίζει θέση βασικού, καθώς ο Γερμανός τεχνικός εκτιμάει το πάθος που βγάζει στον αγωνιστικό χώρο κάτι που φαίνεται από τα δύο συνεχόμενά του 90λεπτα με ΠΑΟΚ και Πλατανιά.

Συμμετοχές: 3 (0)
Γκολ: 0
Λεπτά συμμετοχής: 286
Κίτρινες: 2
Κόκκινες: 0

Vlachos

Φώντας Φέτσης

Η αλλαγή προπονητή, αρκετές φορές ευνοεί κάποιους ποδοσφαιριστές και άλλες τους αλλάζει την κατάσταση. Στην περίπτωση του Φώντα Φέτση, η έλευση του Έβαλντ Λίνεν ήταν η δική του…δεύτερη ευκαιρία να πείσει για μία θέση βασικού. Υπό τις οδηγίες του Βαγγέλη Βλάχου δεν είχε καταφέρει να πάρει λεπτό συμμετοχής καθώς δεν υπολογιζόταν ιδιαίτερα. Από την πλευρά του, ο Έβαλντ Λίνεν αποφάσισε να τον ρίξει κατευθείαν στα βαθιά και δικαιώνεται. Απέναντι στον ΠΑΟΚ έκανε πολύ καλή εμφάνιση ως αμυντικό χαφ, και αυτή επιβραβεύτηκε με τη δεύτερη συνεχόμενη χρησιμοποίηση του απέναντι στον Πλατανιά. Ως μοναδικός «κόφτης» έκανε εξαιρετικό παιχνίδι χωρίς αβίαστα λάθη και με ωριμότητα στη σκέψη του. Μόλις η μπάλα πήγαινε στα πόδια του, σήκωνε κεφάλι και τη μεταβίβαζε με σωστό τρόπο, κάνοντας αυτό ακριβώς που πρέπει να κάνει ένας παίκτες στη θέση του.  

Συμμετοχές: 2 (0)
Γκολ: 0
Λεπτά συμμετοχής: 177
Κίτρινες: 2
Κόκκινες: 0

Fetsis

Ταξιάρχης Φούντας

Ο νεότερος ποδοσφαιριστής που έχει αγωνιστεί με τη φανέλα της ΑΕΚ είναι ο Ταξιάρχης Φούντας,  ο οποίος είχε κάνει το ντεμπούτο του πέρυσι απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης. Από τότε έχουν αλλάξει πολλά για τον 17χρονο μέσο της Ένωσης. Πλέον, θεωρείται βασικό και αναντικατάστατο μέλος της ομάδας δείχνοντας μία τρομερή εξέλιξη καθώς παιχνίδι με παιχνίδι εμφανίζεται ολοένα και καλύτερος. Η επιβράβευση ήρθε απέναντι στον Πλατανιά, όπου πέτυχε το πρώτο επίσημο τέρμα της καριέρας του (είχε σκοράρει και στο φιλικό επί της Έβερτον) και έγινε ο νεότερος ποδοσφαιριστής που σκοράρει με τη φανέλα της ΑΕΚ. Όλο το μέλλον είναι μπροστά του και εφόσον δουλέψει σωστά, όπως κάνει μέχρι στιγμής, δεν θα αργήσει η στιγμή που κάποια ομάδα του εξωτερικού θα του χτυπήσει την… πόρτα.  

Συμμετοχές: 7 (1)
Γκολ: 1
Λεπτά συμμετοχής: 437
Κίτρινες: 2
Κόκκινες: 1

Fountas

Γιώργος Κατίδης

Χωρίς να αγωνιστεί σε αρκετά παιχνίδια για την περυσινή σεζόν με τον Άρη, ο Γιώργος Κατίδης έκανε το δικό του… ξεπέταγμα με την εθνική νέων όταν το καλοκαίρι που πέρασε με τα σημαντικά του τέρματα την οδήγησε στον τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Αποκτήθηκε από την ΑΕΚ στις τελευταίες ημέρες των μεταγραφών και χωρίς να έχει κάνει προετοιμασία μαζί της, δείχνει να μην έχει προσαρμοστεί ακόμα πλήρως. Έχει έξι συμμετοχές στο πρωτάθλημα και στις περισσότερες από αυτές κινήθηκε στη μετριότητα. Το ταλέντο του είναι αναμφισβήτητο και εφόσον καταφέρει να διώξει τα άγχος από πάνω του, δεδομένα θα βοηθήσει την ομάδα, καθώς μόνο τυχαία δεν ήταν η πορεία του στο Euro των νέων.  

Συμμετοχές: 6 (2)
Γκολ: 0
Λεπτά συμμετοχής: 448
Κίτρινες: 3
Κόκκινες: 0

Katidis

Χρήστος Παπαδημητρίου

Πρώτος σκόρερ της ομάδας νέων της ΑΕΚ για την περυσινή χρονιά ήταν ο Χρήστος Παπαδημητρίου και δίκαια πήρε την…προαγωγή στην πρώτη ομάδα φέτος. Μέχρι στιγμής έχει τρεις συμμετοχές στο πρωτάθλημα. Ξεκίνησε δυνατά τη σεζόν, ωστόσο στις τελευταίες του εμφανίσεις δεν έχει δείξει το πραγματικό του πρόσωπο. Ακόμα και έτσι, ξεχωρίζει για το πάθος που δείχνει και αυτό αναγκάζει τον κόσμο της ομάδας να τον χειροκροτεί στις προσπάθειές του.

Συμμετοχές: 3 (1)
Γκολ: 0
Λεπτά συμμετοχής: 186
Κίτρινες: 1
Κόκκινες: 0

Papadimitriou

Αλέξανδρος Νικολιάς

Αρκετοί ποδοσφαιριστές δοκιμάστηκαν κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας και ένας από αυτούς ήταν και ο Αλέξανδρος Νικολίας. Το βασικότερο αρνητικό για τον ίδιο, είναι το γεγονός ότι υπολείπεται σε φυσική κατάσταση και δύναμη από τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές και χρειάζεται πολλή δουλειά για να μπορέσει να αγωνιστεί περισσότερο. Το ταλέντο περισσεύει πάνω του και εφόσον βελτιώσει τα μειονεκτήματά του, μπορεί να εξελιχθεί σε μία χρήσιμη λύση ακόμα και για τη φετινή σεζόν. Μέχρι στιγμής, έχει μία ολιγόλεπτη συμμετοχή στην ήττα της ΑΕΚ με 2-1 από τον ΟΦΗ.

Συμμετοχές: 1 (1)
Γκολ: 0
Λεπτά συμμετοχής: 17
Κίτρινες: 0
Κόκκινες: 0

Nikolias

Δημήτρης Γροντής

Στην προετοιμασία της ΑΕΚ στην Αγγλία, ο ποδοσφαιριστής που ξεχώρισε από τη nouvelle vague της ομάδας, αναμφισβήτητα ήταν ο Δημήτρης Γροντής. Ο 18χρονος μέσος απέναντι στη Ρέξαμ πέτυχε ένα εξαιρετικό τέρμα, ενδεικτικό του ταλέντου του. Στο ξεκίνημα ήταν από τις βασικές επιλογές του Βαγγέλη Βλάχου, ωστόσο παρουσιαζόταν αγχωμένος στον αγωνιστικό χώρο. Ο Έβαλντ Λίνεν δεν τον έχει χρησιμοποιήσει ακόμα. Με περισσότερη δουλειά στις προπονήσεις και βελτίωση σίγουρα θα πάρει ξανά την ευκαιρία του, κάτι που αξίζει με βάση τα όσα έδειξε στην προετοιμασία.

Συμμετοχές: 4 (1)
Γκολ: 0
Λεπτά συμμετοχής: 309
Κίτρινες: 0
Κόκκινες: 0

Grontis

Νίκος Κουρέλλας

Ακόμα ένας ποδοσφαιριστής που… έβγαλε μάτια στην προετοιμασία ήταν ο Νίκος Κουρέλλας ο οποίος σκόραρε απέναντι στην Μπλάκμπερν αλλά και στα φιλικά με Παναχαϊκη και Αιγάλεω. Σε ό,τι αφορά τα επίσημα παιχνίδια όμως, έχει κινηθεί στη μετριότητα παρά τις αρκετές ευκαιρίες που πήρε από τον Βαγγέλη Βλάχο. Η αυστηρή αποβολή του απέναντι στην Ξάνθη, σίγουρα τον επηρέασε ψυχολογικά. Με βάση την εικόνα του όμως στις φιλικές αναμετρήσεις δείχνει πως εφόσον ξεπεράσει το άγχος των επίσημων αναμετρήσεων, θα βοηθήσει σημαντικά, καθώς έχει καλά τελειώματα και ταχύτητα που μπορούν να διευκολύνουν αρκετά τον Έβαλντ Λίνεν που προτιμά η ομάδα του να αγωνίζεται από τις πτέρυγες.

Συμμετοχές: 4 (1)
Γκολ: 0
Λεπτά συμμετοχής: 226
Κίτρινες: 3
Κόκκινες: 1

Kourellas



Μεταγραφές, Αναντολού Εφές: Μόνιμος… κάτοικος Κωνσταντινούπολης ο Λάρκιν (video)
Μεταγραφές, Αναντολού Εφές: Μόνιμος… κάτοικος Κωνσταντινούπολης ο Λάρκιν (video)
Παναθηναϊκός AKTOR: Παράνοια… μέχρι τέλους στον κόσμο της ομάδας
Παναθηναϊκός AKTOR: Παράνοια… μέχρι τέλους στον κόσμο της ομάδας
Κατάταξη UEFA: «Ζωντανές» ελπίδες για την 15η θέση μετά το θρίαμβο του Ολυμπιακού
Κατάταξη UEFA: «Ζωντανές» ελπίδες για την 15η θέση μετά το θρίαμβο του Ολυμπιακού
Γιάννης Αντετοκούνμπο: Ελπίδες για Προολυμπιακό μετά τον αποκλεισμό των Μπακς
Γιάννης Αντετοκούνμπο: Ελπίδες για Προολυμπιακό μετά τον αποκλεισμό των Μπακς
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved