Ο Έλληνας Μέσι του πόλο! (video+photos)

Ο Έλληνας Μέσι του πόλο! (video+photos)

«Νιώθουμε σαν να είμαστε στην Μπαρτσελόνα», δήλωσε ο Χρήστος Αφρουδάκης μετά την κατάκτηση του νταμπλ με το σκουφάκι της Βουλιαγμένης. Αδράξαμε λοιπόν, την ευκαιρία να του δώσουμε πιο συγκεκριμένο ρόλο, που δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από αυτόν του Λιονέλ Μέσι.

Ηγέτης; «Παικτούρα» εις την λαϊκή, όπως τον χαρακτηρίζουν πολύ; Το «διαμάντι» του ελληνικό πόλο θα λέγαμε εμείς. Ο Χρήστος Αφρουδάκης, στα 28 του χρόνια, δείχνει πιο ώριμος –παικτικά- από ποτέ.

Η επιτυχία της Βουλιαγμένης, η κατάκτηση του νταμπλ για πρώτη φορά στην ιστορία της, είναι σίγουρα ομαδικό κατόρθωμα, αλλά ένα μεγάλο μερίδιο, όλοι θα πουν ότι ανήκει στον έμπειρο πλέον, πολίστα.

«Από τους μεγαλύτερους παίκτες που έχει βγάλει η Ελλάδα», λέει ο αδερφός του Γιώργος Αφρουδάκης. «Έμπνευση για τους υπόλοιπους» είναι το σχόλιο του συμπαίκτη του στην Εθνική, Ανδρέα Μιράλη. «Δεν θυμάμαι να τον έχω αποβάλει για διαμαρτυρία», τονίζει ο διαιτητής Μιχάλης Κουρέτας. «Τέτοιους παίκτες θα πρέπει να τους διαφυλάττουμε ως κόρες οφθαλμού», είπε ο δημοσιογράφος Νίκος Γκομώλης. Ο προπονητής του στον Εθνικό το 2006, Μάκης Βολτυράκης τον χαρακτηρίζει «εύστροφο παίκτη», ενώ ο συμπαίκτης του στη Βουλιαγμένη, Γιώργος Κατσαούνης, διστάζει να τον αποκαλέσει τον καλύτερο εν ενεργεία πολίστα γιατί όπως λέει, «είμαι σε δίλλημα όσο αγωνίζεται ο αδερφός του Γιώργος».

Αυτά και άλλα πολλά είπαν άνθρωποι που ασχολούνται με το πόλο στο Onsports για τον Χρήστο Αφρουδάκη, λίγο μετά τους πανηγυρισμούς του παίκτη για το νταμπλ με τη Βουλιαγμένη και μόλις δύο μήνες από την πρόκληση των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνο, όπου η Εθνική περιμένει πολλά από τον 28χρονο περιφερειακό.

Αναλυτικά όσα είπαν άνθρωποι του πόλο για τον Χρήστο Αφρουδάκη:

Γιώργος Αφρουδάκης (αρχηγός της εθνικής, πολίστας Παναθηναϊκού): «Είναι από τους μεγαλύτερους πολίστες που έχει βγάλει η Ελλάδα. Χρήσιμο εργαλείο για την κάθε ομάδα. Βρίσκεται πάντα μία φάση πιο μπροστά από την κάθε φάση και όλοι οι παίκτες θέλουν να τον έχουν συμπαίκτη. Όσο περνάνε τα χρόνια, θα μπορούσε να έχει 100% ακόμα μεγαλύτερη εξέλιξη αλλά δεν παύει να είναι πολύ ώριμος. Έχει ωριμάσει παικτικά τα τελευταία χρόνια, γεγονός που τον κατατάσσει στο κλαμπ των μεγαλύτερων παικτών στην Ευρώπη. Ειδικά στη θέση που αγωνίζεται, η οποία είναι νευραλγική».

Όσον αφορά στο εάν θα έπρεπε να αγωνίζεται σε ομάδα εκτός Ελλάδας, ο Γιώργος Αφρουδάκης είπε, «Το είχε κάνει πριν 8 χρόνια που ούτε τόσο ώριμος ήταν, ούτε είχε τόσες πολλές παραστάσεις. Δεν νομίζω ότι είναι κάτι που πρέπει να ξανακάνει για να επιβεβαιώσει ότι μπορεί. Έχει ήδη παίξει στην Ποζίλιπο και είχε κατακτήσει το Κύπελλο Πρωταθλητριών. Πλέον, αγωνίζεται στην πρωταθλήτρια Ελλάδας που έχει αξιώσεις στην Ευρώπη, τη Βουλιαγμένη».

Ανδρέας Μιράλης (διεθνής πολίστας της Χίου): «Θεωρώ ότι πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους πολίστες όπως έχει δείξει με τη μέχρι τώρα πορεία του. Μπορεί να καταφέρει πολλά στη Βουλιαγμένη και η παρουσία του είναι καταλυτική αφού είναι ηγέτης σε όποια ομάδα και να αγωνίζεται. Είναι έμπνευση για τους υπόλοιπους και νομίζω ότι βοήθησε τη Βουλιαγμένη τα μέγιστα για να κατακτήσει το νταμπλ. Ο Χρήστος ξέρει να διαβάζει την αντίπαλη άμυνα και να μοιράζει σωστά το παιχνίδι».

Μιχάλης Κουρέτας (Έλληνας διαιτητής): «Όταν ξεκίνησε ο Χρήστος να παίζει σε υψηλό επίπεδο, ήταν ένας αθλητής που είχε αρκετή γκρίνια. Όταν γύρισε από την Ιταλία, που ήταν ένας σημαντικός σταθμός για την καριέρα και τη ζωή του, ήταν εντελώς αλλαγμένος. Είναι ένας αθλητής που βοηθάει τους συμπαίκτες του αγωνιστικά και ψυχολογικά. Προσωπικά ως διαιτητής δεν θυμάμαι να τον έχω αποβάλει ούτε για διαμαρτυρία ούτε για αντιαθλητικό παιχνίδι ή για κάποιο άλλο λόγο», ήταν το αρχικό σχόλιο του Πατρινού διαιτητή.

Και συνέχισε: «Χωρίς να θέλω να τον αγχώσω, η Εθνική θα πρέπει να περιμένει πολλά από αυτόν τον καλοκαίρι για να ζήσει μία από τις καλύτερες στιγμές στην καριέρα του. Οι Έλληνες περιμένουν πολλά από αυτόν και αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά. Βέβαια, θεωρώ ότι η ανατροφή του και η αθλητική του παιδεία οφείλεται στο γεγονός ότι βρίσκεται σε μία αθλητική οικογένεια. Έχει αδερφό μία τεράστια μορφή του ελληνικού πόλο, τον Γιώργο και τον επίσης καλό πολίστα, τον Ζάχο που μόνο κέρδη μπορούν να του φέρουν. Βρίσκεται στην καλύτερη στιγμή της καριέρας του, έχει εκπληρώσει όλες τις προσωπικές του επιτυχίες και απομένει μία επιτυχία με την Εθνική ομάδα. Του εύχομαι να συνεχίσει με την ίδια αγάπη και όρεξη για το σύλλογο και την Εθνική γιατί τέτοιο παίκτες μόνο καλό κάνουν στην ελληνική υδατοσφαίριση».

Νίκος Γκομώλης (δημοσιογράφος υγρού στίβου): «Ήμουν τυχερός που έζησα την υπέρτατη επιτυχία που έχει ζήσει Έλληνας πολίστας, την κατάκτηση του Κυπέλλου πρωταθλητριών γιατί ήμουν ο μοναδικός Έλληνας δημοσιογράφος που βρισκόταν εκεί. Τότε μου έκανε φοβερή εντύπωση η ωριμότητά του. Αν και ήταν 21-22 ετών, ήταν από τους πιο επαγγελματίες. Το ταλέντο του ήταν διακριτό από όλους και τον αντιμετώπιζαν ως το φαινόμενο για το ευρωπαϊκό πόλο. Δεν ήταν τυχαίο όπως ούτε το γεγονός ότι ήθελαν να τον κρατήσουν μετά στην Ιταλία. Αν θέλεις, στην Ελλάδα κάπου περιορίστηκε γιατί θα μπορούσε στην Ευρώπη να κάνει πολύ μεγάλη καριέρα. Αυτό όμως σημαίνει, ότι αγαπάει πολύ την Ελλάδα, το ελληνικό πόλο και τη Βουλιαγμένη. Τον είδα χθες (3/6) να κλαίει από συγκίνηση για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, δεν τον είχα ξαναδεί. Αυτό δείχνει πάστα μεγάλου παίκτη και πως δεν είναι μόνο ψυχρός επαγγελματίας. Πρώτα το ζει μέσα του και μετά το βγάζει προς τα έξω. Τέτοιους παίκτες δεν έχει πολλούς το ελληνικό πόλο και θα πρέπει να τους διαφυλάττουμε ως κόρες οφθαλμού όλοι, από τον πρώτο παράγοντα ως τελευταίο υπάλληλο».

Μάκης Βολτυράκης (προπονητής Χίου): «Είναι πολύ καλός αθλητής ο Χρήστος. Είναι ένας αθλητής που έχει πολλά πλεονεκτήματα, γρήγορος, έξυπνος, εύστροφος. Έχει καλό σουτ. Διαβάζει το παιχνίδι».

Γιώργος Κατσαούνης (πολίστας Βουλιαγμένης): «Να σχολιάσω τον Χρήστο ως αθλητής, δεν έχει νόημα. Μιλάνε οι πράξεις του και ό,τι έχει καταφέρει. Είμαστε τόσα χρόνια φίλοι, τον ξέρω από τα 13 μου, είμαστε παιδικοί φίλοι και έχουμε περάσει μαζί διακοπές. Θεωρώ ότι η δουλειά του, η επιμονή του, το πείσμα του και το τρομερό του ταλέντο, τον έχουν βοηθήσει να είναι αυτός που είναι. Δικαιωματικά, συγκαταλέγεται μες στους καλύτερους πολίστες που υπάρχουν στην Ελλάδα αυτήν την στιγμή. Είναι παικταράς, δεν θέλω να πω μεγάλη κουβέντα, όσο υπάρχει ο αδερφός του ο Γιώργος, δεν θέλω να πω ότι ο Χρήστος είναι ο κορυφαίος Έλληνας, γιατί ο Γιώργος είναι «Respect», κοιμάται και βάζει γκολ. Όταν λοιπόν, σταματήσει ο Γιώργος, ο Χρήστος θα είναι ο κορυφαίος και πιστεύω ότι θα είναι ο ηγέτης της εθνικής στους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Ο Έλληνας Μέσι του πόλο! (video+photos)



Ρέντη: Στη φυλακή 3 από τους 10 κατηγορούμενους που απολογήθηκαν
Ρέντη: Στη φυλακή 3 από τους 10 κατηγορούμενους που απολογήθηκαν
Η ΔΕΑΒ κάλεσε σε ακρόαση τον ΠΑΟΚ
Η ΔΕΑΒ κάλεσε σε ακρόαση τον ΠΑΟΚ
Παναθηναϊκός AKTOR: Στήριξη Ερντογάν σε Αταμάν για τις απειλές από Μακάμπι Τελ Αβίβ (video)
Παναθηναϊκός AKTOR: Στήριξη Ερντογάν σε Αταμάν για τις απειλές από Μακάμπι Τελ Αβίβ (video)
Super League: Δύο αγωνιστικές απαγόρευση στον Αλέξη Κούγια
Super League: Δύο αγωνιστικές απαγόρευση στον Αλέξη Κούγια
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved