Μπα-Σισέ: «Καρακάξες» που… δαγκώνουν!

Μπα-Σισέ: «Καρακάξες» που… δαγκώνουν!

Η Νιούκαστλ… τρελαίνει κόσμο την φετινή σεζόν, με τους Ντεμπά Μπα και Παπίς Σισέ να οδηγούν τις «καρακάξες» από νίκη σε νίκη με το βλέμμα στο Champions League.

Ντεμπά Μπα: Από τη Σενεγάλη με… αγάπη!

Ο Ντεμπά Μπα έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στη Γουότφορντ, με τις Λιόν και Οσέρ να απορρίπτουν το 2004 τον 27χρονο επιθετικό, θεωρώντας πως είναι… λίγος.

Η βελγική Μουσκρόν του έδωσε την ευκαιρία το 2006 να πάρει χρόνο συμμετοχής, ωστόσο ένας τραυματισμός τον άφησε 8 μήνες εκτός δράσης, ωστόσο ο Σενεγαλέζος άσος είχε δώσει τα διαπιστευτήρια του, καθώς είχε προλάβει να πετύχει 7 παιχνίδια 9 γκολ.

Οι εμφανίσεις αυτές ήταν αρκετές για την Χοφενχάιμ να επενδύσει πάνω στον Σενεγαλέζο άσο, προσφέροντας 3 εκατομμύρια για να τον κάνει δικό της.

Αμέσως ο Μπα, ξεδίπλωσε το ταλέντο του, οδηγώντας την «Χόφε» στην Μπουντεσλίγκα, όπου σημείωσε 14 γκολ, βοηθώντας την ομάδα του να τερματίσει στην 7η θέση, ενώ μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου ήταν στην κορυφή!

Μέχρι τον Ιανουάριο του 2011, οπότε και αποχώρησε, ο αριστεροπόδαρος επιθετικός σημείωσε 40 γκολ σε 103 εμφανίσεις με την «Χόφε», με την Γουέστ Χαμ να τον αποκτά, ενώ πιο πριν ο Σενεγαλέζος ποδοσφαιριστής είχε «κοπεί» από την Στόουκ λόγω ιατρικών προβλημάτων.

Η καριέρα του με τη φανέλα των «σφυριών» τελείωσε άδοξα, με τον υποβιβασμό της ομάδας, ωστόσο τα 7 τέρματα σε 12 εμφανίσεις ήταν αρκετά για να πείσουν τη Νιούκαστλ να τον αποκτήσει.

Ο Άλαν Πάρντιου, 8 μήνες μετά την μεταγραφή του Μπα έχει κάθε λόγο να αισθάνεται δικαιωμένος, καθώς ο Μπα με τα τέρματα που έχει σημειώσει, έχει καταφέρει να… εκτοξεύσει την τιμή του, αλλά και να οδηγήσει την Νιούκαστλ στην 5η θέση, με τις «καρακάξες» να κάνουν όνειρα ακόμη και για Champions League!

Συνολικά σε 31 εμφανίσεις με τη φανέλα της Νιούκαστλ, ο Μπα έχει καταφέρει να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα 16 φορές, ενώ έχει μοιράσει αρκετά γκολ στο… Διόσκουρο του στην γραμμή κρούσης, Παπίς Σισέ.

Παπίς Σισέ: Για μια χούφτα… γκολ!

Ο συμπατριώτης του Ντεμπά Μπα, Παπίς Σισέ, βρίσκεται στη Νιούκαστλ από τον Ιανουάριο του 2012, ωστόσο είχε σαν… προίκα τον τίτλο του δεύτερου σκόρερ στην περσινή Μπουντεσλίγκα με τη φανέλα της Φράιμπουργκ.

Ο Σισέ ξεκίνησε την καριέρα του από την Μέτζ, σκοράροντας 36 τέρματα σε 95 εμφανίσεις,  αναγκάζοντας το 2009 την Φράιμπουργκ να καταβάλει περίπου ένα ποσό κοντά στο 1,6 εκατομμύρια ευρώ για να τον κάνει δικό της.

Ο Παπίς Σισέ αποδείχτηκε πραγματικά… χρυσάφι για την Φράιμπουργκ, σκοράροντας στην πρώτη του πλήρη σεζόν στην Μπουντεσλίγκα 22 τέρματα (είχε αποκτηθεί τον Δεκέμβριο του 2009, πετυχαίνοντας 6 γκολ στο δεύτερο μισό), τερματίζοντας στη δεύτερη θέση του πίνακα των σκόρερ, πίσω από τον Μάριο Γκόμεζ, καταρρίπτοντας παράλληλα και το ρεκόρ σκοραρίσματος από Αφρικανό παίκτη στην Γερμανία, καθώς ο Τόνι Γεμπόα είχε 20 γκολ με την Άιντραχτ.

Τον Ιανουάριο του 2012, ο Άλαν Πάρντιου έψαχνε τον ιδανικό παρτενέρ του Μπα στην επίθεση, καθώς ο Σενεγαλέζος ήταν απελπιστικά μόνος του. Έτσι έβγαλε από τα ταμεία της ομάδας 9 εκατομμύρια λίρες για τον συμπατριώτη του Μπα, ο οποίος δεν έχει σταματήσει να… σκοράρει!

Ο Σισέ έχει σημειώσει 10 γκολ σε 9 συμμετοχές με τις «καρακάξες» δίνοντας παράλληλα νέα διάσταση στο επιθετικό παιχνίδι της Νιούκαστλ.



Άρης – ΠΑΟΚ: Τιμωρία από UEFA για τον «Δικέφαλο», πριν το ντέρμπι τίτλου στη Super League
Άρης – ΠΑΟΚ: Τιμωρία από UEFA για τον «Δικέφαλο», πριν το ντέρμπι τίτλου στη Super League
Γκουαρντιόλα: «Η μοίρα στα χέρια μας»
Γκουαρντιόλα: «Η μοίρα στα χέρια μας»
Euro 2024: Έτσι θα πάνε στα τελικά Γαλλία, Γερμανία, Ολλανδία
Euro 2024: Έτσι θα πάνε στα τελικά Γαλλία, Γερμανία, Ολλανδία
Αποδέχτηκε την πρόταση του Κοτς και αναλαμβάνει διοικητικό ρόλο στην Φενέρ ο Ατζούν
Αποδέχτηκε την πρόταση του Κοτς και αναλαμβάνει διοικητικό ρόλο στην Φενέρ ο Ατζούν
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved