«Φαβορί ο Ολυμπιακός, αλλά…»

«Φαβορί ο Ολυμπιακός, αλλά…»

Λίγες ώρες πριν το κρίσιμο ντέρμπι του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ στο «Καραϊσκάκης», το Onsports αναζήτησε τη γνώμη των… ειδικών, οι οποίοι μπορεί να έχρισαν ακλόνητο φαβορί τους «ερυθρόλευκους», άφησαν ωστόσο… ορθάνοιχτη την πόρτα της έκπληξης.

Τέσσερις προπονητές, με πλούσιες παραστάσεις από την κορυφαία κατηγορία του ελληνικού πρωταθλήματος, οι Σάκης Τσιώλης, Μάκης Κατσαβάκης, Βαγγέλης Βλάχος και Γιάννης Μαντζουράκης μοιράστηκαν μαζί μας τις προβλέψεις τους για το νικητή, αλλά και τα σημεία - «κλειδιά» της αναμέτρησης του Φαλήρου, συμφωνώντας μεν πως οι Πειραιώτες έχουν τον πρώτο λόγο για το τρίποντο, κυρίως λόγω υπεροπλίας, έδρας και εξωαγωνιστικών προβλημάτων που ταλανίζουν την Ένωση, αποφεύγοντας δε να… ξεγράψουν την τελευταία!

Σάκης Τσιώλης:

«Είναι ένα παιχνίδι με ειδικό βάρος για τον Ολυμπιακό. Παίζει στην έδρα του, το Καραϊσκάκη, ενώ έχει και ένα πολύ ισχυρό κίνητρο που δεν είναι άλλο από το κλείσιμο της ψαλίδας με την κορυφή και τον Παναθηναϊκό. Από την άλλη, η ΑΕΚ δεν είναι και στην καλύτερή της κατάσταση, αφού ταλαιπωρείται από πολλά εσωτερικά προβλήματα.

Σε αυτά τα παιχνίδια που θεωρούνται διαχρονικά ντέρμπι, οι επιθέσεις πάντα παίζουν τον κύριο ρόλο. Αν η ΑΕΚ θέλει να κάνει κάτι, τότε πρέπει να κρατήσει μακριά από την περιοχή της τον Ολυμπιακό, ο οποίος έχει σε φόρμα τον Μιραλάς, ενώ επέστρεψε και ο Τζεμπούρ. Η ΑΕΚ όπως έχουμε διαπιστώσει, μπορεί να επέστρεψε ο Λεονάρντο, αλλά έχει πολλά προβλήματα στην επίθεση. Η αμυντική γραμμή της ΑΕΚ και η επιθετική του Ολυμπιακού  είναι αυτές που θα κρίνουν την αναμέτρηση. Το θέμα, όπως είπα, είναι αν θα μπορέσει να κρατήσει τον Ολυμπιακό μακριά από την περιοχή της. Αυτό θα είναι το κλειδί της αναμέτρησης».

Μάκης Κατσαβάκης:

«Μετά από την όλη ανατροπή του σκηνικού, με τη μείωση της διαφοράς από τον Ολυμπιακό και τη μεγάλη νίκη μέσα στην Τούμπα επί του ΠΑΟΚ, ο Ολυμπιακός έχει το προβάδισμα στην ψυχολογία και χρίζεται το απόλυτο φαβορί για την αναμέτρηση.

Η αδιαμφισβήτητη ποιότητα του Ολυμπιακού σε όλες τις γραμμές  τον καθιστά αυτόματα ακλόνητο φαβορί. Από εκεί και πέρα ρόλο θα παίξουν οι προσωπικές μονομαχίες ανάμεσα στους επιθετικούς του Ολυμπιακού και τους αμυντικούς της ΑΕΚ. Ο Ολυμπιακός έχει πολλούς ικανούς μέσους και επιθετικούς όπως οι Μιραλάς, Τζεμπούρ και από τη στιγμή που βρήκε ισορροπία και στην άμυνα, η ΑΕΚ έχει πολύ λίγες πιθανότητες να πάρει ακόμα και την ισοπαλία».

Βαγγέλης Βλάχος:

«Με όλα αυτά τα προβλήματα που έχει, η ΑΕΚ καλείται να παίξει με έναν αντίπαλο που διαθέτει το καλύτερο ρόστερ στην Ελλάδα, ωστόσο είναι αρκετά τολμηρό να γίνει οποιαδήποτε πρόβλεψη. Θέλω μόνο να ευχηθώ να γίνει ένα ωραίο παιχνίδι και να το ευχαριστηθούν οι φίλαθλοι που θα το παρακολουθήσουν.

Ο Ολυμπιακός είναι σε καλύτερη κατάσταση, ωστόσο κρατάω μικρό καλάθι, καθώς το ποδόσφαιρο είναι ένα αντιδημοκρατικό άθλημα. Έχει πάντως το πλεονέκτημα και την πολυτέλεια να διαθέτει βάθος στο ρόστερ του και όσοι έρχονται από τον πάγκο να βοηθούν εξίσου, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε πως παίζει εντός έδρας και το Καραϊσκάκη είναι μεγάλο όπλο. Παρόλα αυτά, όμως, όπως ξαναείπα, διατηρώ κάποιες επιφυλάξεις γιατί εντός συνόρων ο Ολυμπιακός δεν με έχει πείσει, σε αντίθεση με τις εμφανίσεις του στο εξωτερικό με τις οποίες έμεινα με ανοιχτά τα μάτια».

Γιάννης Μαντζουράκης:

«Φαίνεται πως θα κριθεί στη διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων. Τη δεδομένη χρονική στιγμή, παρά το γεγονός πως θεωρείται ένα διαχρονικό ντέρμπι, το πλεονέκτημα το έχει ο Ολυμπιακός. Βέβαια θα κριθεί και από το πώς θα παραταχθούν οι δύο ομάδες στον αγωνιστικό χώρο, ωστόσο υπάρχει εμφανής διαφορά ποιότητας και φόρμας. Ο Ολυμπιακός προέρχεται από δύο θετικά αποτελέσματα, έχει το πλεονέκτημα της φοβερής του έδρας, αλλά και ανεβασμένο ηθικό.

Η ΑΕΚ από την άλλη έχει αρκετά προβλήματα. Πάσχει από έλλειψη ποιότητας και υλικού σε σχέση με τις απαιτήσεις του κόσμου και του ονόματός της, ενώ ταλαιπωρείται και τόσο από τραυματισμούς, όσο και οικονομικές δυσκολίες. Όλα αυτά είναι στα μείον της. Βέβαια μερικές φορές αυτά δεν παίζουν ρόλο μέσα στον αγωνιστικό χώρο, αλλά εκεί που πρέπει να σταθούμε είναι στην ανωτερότητα του Ολυμπιακού και  στην αδυναμία της ΑΕΚ να βρει ένα σταθερό κορμό, καθώς ο προπονητής της αναγκάζεται να κάνει συνέχεια αλλαγές λόγω τραυματισμών και άλλων προβλημάτων, με αποτέλεσμα οι ποδοσφαιριστές να μπαινοβγαίνουν στην ενδεκάδα. Φυσικά ωστόσο δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση να αποκλείσουμε και την έκπληξη, η οποία είναι πάντα μέσα στο παιχνίδι».



«Στροφή» στους Έλληνες από τις μεγάλες ομάδες της Super League!
«Στροφή» στους Έλληνες από τις μεγάλες ομάδες της Super League!
ΝΒΑ: Πρόστιμο 25.000 δολαρίων στον Ράσελ
ΝΒΑ: Πρόστιμο 25.000 δολαρίων στον Ράσελ
Ο Πύρρος Δήμας στην πρώτη φωτογραφία με τη νεογέννητη κορούλα του
Ο Πύρρος Δήμας στην πρώτη φωτογραφία με τη νεογέννητη κορούλα του
Σκωτία: Εύκολη νίκη για τους Ρέιντζερς
Σκωτία: Εύκολη νίκη για τους Ρέιντζερς
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved