«Όποιος σκοράρει στην Τούμπα…»

«Όποιος σκοράρει στην Τούμπα…»

Οι προπονητές Γιάννης Μαντζουράκης, Σούλης Παπαδόπουλος, Αλέξης Αλεξίου μίλησαν στο Onsports για το ντέρμπι της Τούμπας.

Προβλέψεις σε ντέρμπι όπως αυτό της Κυριακής (5/02) ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και στον Ολυμπιακό δεν μπορούν να γίνουν. Ασχέτως αν ο «Δικέφαλος του Βορρά» είναι αποδυναμωμένος και οι «ερυθρόλευκοι» διαθέτουν το πληρέστερο ρόστερ στη Super League, παιχνίδια όπως αυτό της Τούμπας είναι ανοικτά σε κάθε αποτέλεσμα.

Το Onsports ζήτησε την άποψη τριών προπονητών, του Γιάννη Μαντζουράκη, του Σούλη Παπαδόπουλου και του Αλέξη Αλεξίου και όλοι τους συμφώνησαν ότι η αναμέτρηση της Κυριακής (5/02) θα κριθεί στις λεπτομέρειες και, φυσικά, ότι όποιος σκοράρει πρώτος κατά πάσα πιθανότητα θα πάρει και τη νίκη.

Γιάννης Μαντζουράκης

«Το ματς για τον Ολυμπιακό είναι δύσκολο από ψυχολογικής πλευράς. Τα στραβοπατήματα των τελευταίων αγωνιστικών τον αναγκάζουν να είναι περισσότερο προσεκτικός και δεν είναι εύκολο να υπάρχει καθαρό μυαλό. Ο ΠΑΟΚ θεωρώ ότι, είτε χάσει, είτε κερδίσει θα πάρει την 3η θέση, οπότε το άγχος θα το έχουν οι φιλοξενούμενοι. Ωστόσο, ο ΠΑΟΚ έχει τη δυναμική και παίζει στο γήπεδό του. Όλοι ξέρουμε τι σημαίνει Τούμπα. Είναι μία πολύ δύσκολη έδρα και για τον Ολυμπιακό που είναι η πληρέστερη ομάδα στην Ελλάδα.

Εξαρτάται ποιος θα βρει πρώτος δίχτυα. Ο Ολυμπιακός έχει την πληρότητα του υλικού και προέρχεται από στραβοπατήματα, ενώ ο ΠΑΟΚ είναι αποδυναμωμένος, αλλά προέρχεται από μία σπουδαία νίκη στο ΟΑΚΑ. Αν ο ΠΑΟΚ ανοιχτεί θα έχει πολύ δύσκολο παιχνίδι, γιατί οι Πειραιώτες έχουν πληρότητα σε όλες τις γραμμές. Βέβαια, αν ζυγίσουμε τα πράγματα, ο ΠΑΟΚ είναι καλύτερος στη μεσαία γραμμή από άποψης ομοιογένειας. Όποιος σκοράρει, θα δυσκολέψει σημαντικά τον αντίπαλο».

Σούλης Παπαδόπουλος

«Ο ΠΑΟΚ έχει όπλο τη δύναμη της έδρας και την ώθηση που του δίνει ο κόσμος του. Ο Ολυμπιακός, βέβαια, έχει πολύ πιο ποιοτικό ρόστερ. Θεωρώ, λοιπόν, ότι θα γίνει ένα πολύ δυνατό παιχνίδι και θα κριθεί στην τακτική. Ο Ολυμπιακός θα πρέπει να προσέξει στις «στημένες» μπάλες, γιατί εκεί θα «χτυπήσει» ο ΠΑΟΚ.

Παίζει μεγάλο ρόλο ποιος θα σκοράρει πρώτος. Τέτοια ματς κρίνονται στη λεπτομέρεια, παρότι οι γηπεδούχοι προέρχονται από τη νίκη σε βάρος της ΑΕΚ. Θεωρώ ότι η ήττα του Παναθηναϊκού στη Λιβαδειά θα βοηθήσει τον Ολυμπιακό, καθώς η πίεση θα ήταν μεγαλύτερη εάν η διαφορά είχε αυξηθεί στους 8 πόντους. Οι «ερυθρόλευκοι» είναι πιο ποιοτική ομάδα, κάτι που είπε και ο Λάζλο Μπόλονι. Εάν, λοιπόν, επιβάλλουν τον ρυθμό τους, τότε θα έχουν το προβάδισμα».

Αλέξης Αλεξίου

«Θα είναι ένα κλασικό ντέρμπι, έστω και αν ο ΠΑΟΚ είναι αποδυναμωμένος. Κλειδί θα είναι οι μονομαχίες στον χώρο του κέντρου. Κανείς δεν μπορεί να δώσει το προβάδισμα σε κάποια από τις δύο ομάδες, αφού τέτοια ματς κρίνονται πάντα στη λεπτομέρεια.

Ας μην ξεχνάμε ότι λόγω των καιρικών συνθηκών ο αγωνιστικός χώρος θα είναι βαρύς, οπότε το ματς θα πάει στο πάθος. Με όλα όσα διαδραματίστηκαν τις τελευταίες ημέρες, και εννοώ τα εξωαγωνιστικά, δεν θα πρέπει να ασχοληθούμε και ελπίζω ότι δεν θα επηρεάσουν την εξέλιξη του αγώνα».



Ο Πύρρος Δήμας στην πρώτη φωτογραφία με τη νεογέννητη κορούλα του
Ο Πύρρος Δήμας στην πρώτη φωτογραφία με τη νεογέννητη κορούλα του
Σκωτία: Εύκολη νίκη για τους Ρέιντζερς
Σκωτία: Εύκολη νίκη για τους Ρέιντζερς
ΝΒΑ: Το Κλίβελαντ προκρίθηκε στα ημιτελικά
ΝΒΑ: Το Κλίβελαντ προκρίθηκε στα ημιτελικά
Νέα άνοδος της θερμοκρασίας
Νέα άνοδος της θερμοκρασίας
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved