Eπενδυτές στην ΑΕΚ: Μία… πονεμένη ιστορία (photos)

Eπενδυτές στην ΑΕΚ: Μία… πονεμένη ιστορία (photos)

Με αφορμή το ενδιαφέρον του Βασίλη Ξενιάδη να αγοράσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ΑΕΚ, το Onsports σας παρουσιάζει τους επίδοξους επενδυτές και «επενδυτές» των τελευταίων ετών που ενδιαφέρθηκαν για τους «κιτρινόμαυρους».

Στο… ίδιο έργο θεατές είναι οι φίλοι της ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια σε ό,τι αφορά τα διοικητικά του συλλόγου. Αν εξαιρέσουμε την τετραετία του Ντέμη Νικολαΐδη στον προεδρικό θώκο της ομάδας, οπότε και υπήρξε ηρεμία στο συγκεκριμένο θέμα, οι υπόλοιπες χρονιές ήταν μέσα στην αβεβαιότητα για τους «κιτρινόμαυρους».

Αυτή τη στιγμή στη «μάχη» της διεκδίκησης του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΑΕΚ… παίζει μόνος του ο Βασίλης Ξενιάδης που είναι και το μοναδικό υπαρκτό πρόσωπο που έχει βγει στην επιφάνεια.

Τις τελευταίες ημέρες δεν υπάρχει κάποια ουσιαστική εξέλιξη στο θέμα των δύο πλευρών, με τον επίδοξο επενδυτή να περνάει την χθεσινή ημέρα (10/1) στο αστυνομικό τμήμα, καθώς βρέθηκαν παλαιότερες οφειλές του προς το δημόσιο, την ώρα που υπάρχουν ακόμα τρεις δικαστικές αποφάσεις που είναι αμφίβολο αν έχουν τακτοποιηθεί.

Έτσι η περίπτωση του Βασίλη Ξενιάδη δεν δείχνει να διαφέρει πολύ από αυτές των τελευταίων ετών, κάτι που φαίνεται και από τις αντιδράσεις της διοίκησης της ΑΕΚ, η οποία δεν έχει πειστεί για την φερεγγυότητα του Έλληνα επιχειρηματία.

Το Onsports κάνει μια αναδρομή στους επενδυτές που ενδιαφέρθηκαν για την ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια χωρίς όμως να υπάρξει κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Γιώργος Πετσάλης

Πρόκειται για τον ιδιοκτήτη της ιχθυοκαλλιέργειας Aqua Hellas. Ήταν ο μοναδικός επιχειρηματίας που κατέθεσε επίσημη προσφορά στη NetMed για να αγοράσει τις μετοχές του συλλόγου. Για να την αγοράσει όμως είχε και τους όρους του. Αυτοί έλεγαν ότι η ΑΕΚ δεν θα έπαιρνε λιγότερο από το περίπου 80% του τιμήματος που θα καταβάλλει ετησίως η NetMed σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό για τα τηλεοπτικά τους δικαιώματα.

Όπως αποδείχθηκε η NetMed δεν έκρινε συμφέρουσα τη συγκεκριμένη πρόταση. Σημαντικό ρόλο έπαιξε το γεγονός ότι η άλλη πρόταση που υπήρχε εκείνη την περίοδο για την ΑΕΚ, είχε όρο για τα τηλεοπτικά της ομάδας να λαμβάνει ετησίως 1,5 δις δραχμές σε αντίθεση με τα 1,8 του Πετσάλη.

Δημήτρης Αγγελόπουλος

Την περίοδο που ο Δημήτρης Αγγελόπουλος ήταν μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Απόλλων Καλαμαριάς έφτασε πολύ κοντά στο να μπει στην ΑΕΚ. Τα στελέχη της NetMed έδωσαν εντολή στη νομική και οικονομική υπηρεσία της ΠΑΕ ΑΕΚ να ετοιμάσουν τα συμβόλαια της μεταβίβασης των μετοχών.

Για ακόμα μία φορά όμως, όλα «χάλασαν» όταν ο υποψήφιος επενδυτής κατάλαβε ότι το υπάρχον τηλεοπτικό συμβόλαιο που δέσμευε την ΑΕΚ για πολλά χρόνια με τη NetMed δεν ήταν συμφέρον, για να γίνει η επένδυση.

Όμιλος Λανίτη

Στην προσπάθεια που έκανε η NetMed να βρει αγοραστή για την ΠΑΕ ΑΕΚ πλησίασε και τον όμιλο Λανίτη. Ο λόγος για μια εταιρία που διοικούνταν από τα τρία αδέλφια Λανίτη. Ο Μάριος Λανίτης αποφάσισε ότι ο όμιλος της οικογένειάς του δεν μπορούσε να ασχοληθεί με τα ποδοσφαιρικά, καθώς κάτι τέτοιο δεν ταίριαζε στην εταιρία του.

Γιώργος Ψάλτης

Ο εφοπλιστής Γιώργος Ψάλτης ήρθε σε επαφή με τη NetMed μέσω του συνεργάτη του κ. Λοϊζίδη, Γιάννη Ολύμπιου. Ο ίδιος ήθελε να συνεργαστεί με τον όμιλο Λανίτη για να αγοράσουν την ΠΑΕ, ωστόσο από τη στιγμή που αυτό δεν έγινε εφικτό, αποφάσισε να προχωρήσει μόνος του.

Ομως, όλα τελείωσαν με συνοπτικές διαδικασίες, καθώς δεν υπήρξε ποτέ επίσημη απόσυρσή του από τη διεκδίκηση της ΠΑΕ και σύμφωνα με τον ίδιο απομακρύνθηκε από την υπόθεση, επειδή τον… τρόμαξε η δημοσιότητα που πήρε.

Αλεχάντρο Σκλαβενίτης

Με την ENIC να έχει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ΑΕΚ, η διοίκηση του συλλόγου αναζητούσε εναγωνίως τη διαδοχή της. Κάπου εκεί εμφανίστηκε και ο Έλληνας επιχειρηματίας από το Μεξικό, Αλεχάντρο Σκλαβενίτης, ο οποίος  παρουσιάστηκε από την NetMed και την Enic ως ο άνθρωπος που θα έβγαζε από το αδιέξοδο την ομάδα και θα την αγόραζε.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία από την πρεσβεία της Ελλάδας στο Μεξικό, ο Σκλαβενίτης παρουσιαζόταν ως ένας από τους 10 πλουσιότερους κατοίκους της χώρας και τα διθυραμβικά πρωτοσέλιδα δεν άργησαν να κάνουν την εμφάνισή τους για τον «σωτήρα» της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, στο πρώτο έτος θα έβαζε 4 δισεκατομμύρια δραχμές για να καλυφθούν οι λειτουργικές ανάγκες και οι προκαταβολές για τις μεταγραφές παικτών. Λίγο μετά εμφανίστηκε και ο Φίλων Αντωνόπουλος, ο οποίος κάθισε για περίπου μία εβδομάδα στον προεδρικό θώκο της ομάδας. Όπως αποδείχθηκε αυτός ήταν η… βιτρίνα του Μάκη Ψωμιάδη, ο οποίος ανέλαβε τα πάντα στην ομάδα. Η συνέχεια είναι γνωστή και μέχρι σήμερα δεν έχει ξεκαθαρίσει με την ΑΕΚ να διεκδικεί τουλάχιστον 21 εκατομμύρια ευρώ από τον πρώην πρόεδρό της.

Ηλίας Ηλία

Αφού η ΠΑΕ ΑΕΚ το 2001 κατέληξε στα χέρια του Μάκη Ψωμιάδη, ήρθε η λύση του Ντέμη Νικολαΐδη το 2004 για να δώσει την ηρεμία που χρειαζόταν η ομάδα. Από την αποχώρησή του το 2008 όμως, μέχρι και σήμερα οι μεγαλομέτοχοι της ΑΕΚ προσπαθούν να βρουν αγοραστή, χωρίς να τα έχουν καταφέρει ακόμα.

Οι πρώτοι επενδυτές που «έσκασαν» μύτη ήταν από την Κύπρο. Πρόκειται για κάποιους Κύπριους επιχειρηματίες με επικεφαλής τον Ηλία Ηλία. Ο Νίκος Θανόπουλος ήταν σίγουρος ότι οι συγκεκριμένοι θα έβγαζαν την ΑΕΚ από το αδιέξοδο. Η υπόθεση κατέληξε σε «ναυάγιο», καθώς αποδείχθηκε ότι το συγκεκριμένο γκρουπ επιχειρηματιών είχε… οικονομικά προβλήματα!

Χαράλαμπος Κοζώνης

Και κάπου εδώ στη ζωή της ΑΕΚ εμφανίζεται ο… θείος από το Σικάγο. Ο λόγος για τον Χαράλαμπο «Bob» Κοζώνη, ο οποίος παρουσιάστηκε και αυτός ως ο «Μεσσίας» της ΑΕΚ. «Ο Μπομπ θα εξασφαλίσει στην ΑΕΚ διαχρονικά οικονομική ανεξαρτησία», ανέφερε επίσημα η διοίκηση της ΑΕΚ εκείνες τις ημέρες.

Μετά από αρκετούς ελέγχους στα γραφεία της ομάδας, ο Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας δεν είχε πειστεί ότι τα χρέη της ΑΕΚ που παρουσίαζε η διοίκηση ήταν τα πραγματικά, ενώ και ο Νίκος Νοτιάς είχε τις επιφυλάξεις του καθώς ο Κοζώνης, δεν αποδείκνυε την περιουσία που είχε, καθώς το μοναδικό επίσημο έγγραφο είχε να κάνει με το αντίγραφο ενός ασφαλιστήριου ζωής.

Κώστας Μακρής

Τέτοια εποχή πέρυσι στο προσκήνιο ερχόταν το ενδιαφέρον του πρώην προέδρου της Παναχαϊκής, Κώστα Μακρή για να αποκτήσει τις μετοχές της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ. Ο ίδιος, ωστόσο, ζήτησε περίπου έξι μήνες, για να δει τα βιβλία της ομάδας και να κάνει τους ελέγχους του, κάτι που κρίθηκε απαγορευτικό από τους διοικούντες της ομάδας.

Petit Chateau

Το καλοκαίρι που μόλις πέρασε, υπήρξαν σοβαρές συνομιλίες του Σταύρου Αδαμίδη με τους εκπρόσωπους της Petit Chateau, η οποία έδειξε ενδιαφέρον για να αποκτήσει τις μετοχές του «δικεφάλου». Οι συζητήσεις των δύο πλευρών ήταν σε πολύ καλό στάδιο και υπήρξε καταρχήν συμφωνία για να γίνει ο έλεγχος.

Παρόλα αυτά, ύστερα από κάποιες ημέρες χωρίς εξέλιξη, η ΑΕΚ ανακοίνωσε ότι σταματά τις συζητήσεις με τον ενδιαφερόμενο, καθώς δεν υπήρξαν οι εγγυήσεις που αξίωνε η διοίκηση του συλλόγου.

Σε εξέλιξη…

Τις ημέρες που διανύουμε η ΑΕΚ έχει δύο ενδιαφερόμενους ουσιαστικά. Ο λόγος για τον επενδυτή που εκπροσωπεί ο Γιάννης Βλάχος και δεν υπάρχουν περισσότερα στοιχεία για την ταυτότητά του, αλλά και για τον Βασίλη Ξενιάδη που είναι ο μοναδικός που έχει παρουσιάσει ενδιαφέρον με όνομα και επίθετο!

Όλα αναμένεται να κριθούν στην περίπτωση του Έλληνα επιχειρηματία στις 3 Φεβρουαρίου στη Γενική Συνέλευση της ΑΕΚ. Αν εκείνη την ημέρα ο Ξενιάδης παρουσιάσει τα 10.250.000 ευρώ, τότε σύμφωνα με τον νομικό εκπρόσωπο της ΑΕΚ, Χάρη Οικονομόπουλο θα αγοράσει και την ΠΑΕ.

Αν αναλογιστούμε τι έχει συμβεί στο πρόσφατο παρελθόν στις υποθέσεις της ομάδας, οι φίλοι της ΑΕΚ έχουν… σταματήσει να ελπίζουν και για να πειστούν για την φερεγγυότητα των επίδοξων επενδυτών χρειάζονται επίσημες ανακοινώσεις, αφού οι δηλώσεις των εμπλεκομένων δεν μπορούν να καθησυχάσουν κανέναν.

7 PHOTOS
  • Αθλητικά νέα
  • Ειδήσεις
Πάνε Κορωπί οι οργανωμένοι του Παναθηναϊκού
Πάνε Κορωπί οι οργανωμένοι του Παναθηναϊκού
Αυτή είναι η χειρότερη ομάδα της Ευρώπης!
Αυτή είναι η χειρότερη ομάδα της Ευρώπης!
Έμερι για τον καβγά Καβάνι-Νεϊμάρ: «Εγώ αποφασίζω»!
Έμερι για τον καβγά Καβάνι-Νεϊμάρ: «Εγώ αποφασίζω»!
Το ξενοδοχείο για gamers είναι η απάντηση στις προσευχές μας
Το ξενοδοχείο για gamers είναι η απάντηση στις προσευχές μας
Ντροπή σου ρε! Αδιανόητη χυδαιότητα Παναγιώτη Χατζηστεφάνου για τη μικρή Νεφέλη!
Ντροπή σου ρε! Αδιανόητη χυδαιότητα Παναγιώτη Χατζηστεφάνου για τη μικρή Νεφέλη!
Σοκαριστική φωτογραφία: Γυναίκα στο Παλαιό Φάληρο βγαίνει από τη θάλασσα καλυμμένη με πίσσα!
Σοκαριστική φωτογραφία: Γυναίκα στο Παλαιό Φάληρο βγαίνει από τη θάλασσα καλυμμένη με πίσσα!
Τραγωδία: Νεκροί δύο σμηνίτες, 19 και 25 ετών, σε τροχαίο - ΕΙΚΟΝΕΣ ΣΟΚ
Τραγωδία: Νεκροί δύο σμηνίτες, 19 και 25 ετών, σε τροχαίο - ΕΙΚΟΝΕΣ ΣΟΚ
1ο Διεπιστημονικό συνέδριο ειδικής αγωγής
1ο Διεπιστημονικό συνέδριο ειδικής αγωγής

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης