ΑΕΚ - Αρης, με τη γλώσσα των αριθμών

ΑΕΚ - Αρης, με τη γλώσσα των αριθμών

Το Onsports πάει πίσω στο χρόνο και με αφορμή το σημερινό (30/10) κρίσιμο εκτός έδρας ματς του Άρη κόντρα στην ΑΕΚ, αναλύει με τη γλώσσα των αριθμών την παράδοση που έχουν οι δύο ομάδες στην έδρα της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα.

Η ΑΕΚ υποδέχεται τον Άρη για την 8η αγωνιστική της Super League, σε έναν αγώνα που οι Θεσσαλονικείς επιδιώκουν μόνο τη νίκη, προκειμένου να αφήσουν πίσω τους το κακό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα, ενώ η «Ενωση» θέλει το τρίποντο, προκειμένου να στείλει το μήνυμά της στο διοικητικό τμήμα, το οποίο δεν διανύει και τις καλύτερές του ημέρες.

Οι αριθμοί δεν είναι και τόσο ευνοϊκοί για τον Άρη, καθώς οι «κίτρινοι» έχουν κερδίσει μόλις 3 φορές την ΑΕΚ εκτός έδρας από το 1960, όταν και καθιερώθηκε η Α' Εθνική.

Συγκεκριμένα, ο Άρης πέτυχε την πρώτη του εκτός έδρας νίκη στις 12 Φεβρουαρίου του 1989 στο στάδιο «Νίκος Γκούμας» με τον Κώστα Οικονομίδη να πετυχαίνει το μοναδικό γκολ του αγώνα που χώρισε τις δύο ομάδες.

Η επόμενη εκτός έδρας νίκη για τον Άρη σημειώθηκε στις 12 Απριλίου του 2009, έπειτα από 17 ήττες και 2 ισοπαλίες στα 20 χρόνια που μεσολάβησαν. Οι «κίτρινοι» κατάφεραν να σπάσουν το αρνητικό σερί που διατηρούσαν επί σειρά ετών στην έδρα της ΑΕΚ, με το ένα και μοναδικό γκολ της αναμέτρησης από το σουτ του Κόκε. Ο Άρης με τον Μαζίνιο στον πάγκο, εκείνη τη χρονιά «έσπασε» το ρόδι και γύρισε στη Θεσσαλονίκη έχοντας στο τσεπάκι το «τρίποντο», το οποίο δυστυχώς δεν ήταν αρκετό για να του εξασφαλίσει την έξοδο στην Ευρώπη, καθώς τερμάτισε στην έκτη θέση με δύο βαθμούς διαφορά από τη Λάρισα.

Τα στατιστικά των Θεσσαλονικέων δεν βελτιώθηκαν ούτε τις επόμενες δύο σεζόν (’09-10 και ’10-’11), καθώς ο Άρης ηττήθηκε και στα δύο ματς που κλήθηκε να παίξει στην Αθήνα. Ωστόσο την περασμένη αγωνιστική περίοδο, ο Ντάρσι Νέτο ήταν αυτός που κατάφερε να υποτάξει την «Ένωση», χαρίζοντας τη νίκη στους «κίτρινους» με 1-2. Ο Άρης σε αυτό το ματς προηγήθηκε με σουτ του Νέτο στο 29’, ενώ ισοφαρίστηκε από τον Μπλάνκο στο 51’. Η ομάδα του Γιάννη Μιχαλήτσου - που καθόταν πέρσι εκείνη την περίοδο στον πάγκο - κατάφερε να πάρει ξανά κεφάλι στο σκορ με δεύτερο γκολ του Βραζιλιάνου στο 75’ και να αλλάξει τα δεδομένα, που ήθελαν την ΑΕΚ σχεδόν αήττητη στην έδρα της.

Η πρώτη φετινή αναμέτρηση για τις δύο ομάδες φέρνει τον Άρη να αγωνίζεται κόντρα στην ΑΕΚ στο Ολυμπιακό Στάδιο, με την ανάγκη για την κατάκτηση των τριών πόντων να είναι επιβεβλημένη τόσο για να… γυρίσει την εις βάρος του παράδοση που κρατάει εδώ και αρκετά χρόνια, όσο και για να πάρει την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα σε μια κρίσιμη καμπή για την ομάδα του Σάκη Τσιώλη που έχει κάνει ένα από το χειρότερα ξεκινήματα των τελευταίων ετών στις επίσημες υποχρεώσεις της.



Κριστιάνο Ρονάλντο: Μια εντυπωσιακή Ferrari είναι το νέο super car στη μεγάλη συλλογή του (photo)
Κριστιάνο Ρονάλντο: Μια εντυπωσιακή Ferrari είναι το νέο super car στη μεγάλη συλλογή του (photo)
Final Four με Παναθηναϊκό AKTOR και Ολυμπιακό προβλέπει ο Τζόκοβιτς
Final Four με Παναθηναϊκό AKTOR και Ολυμπιακό προβλέπει ο Τζόκοβιτς
Euroleague: Ενός λεπτού σιγή πριν το Παρτιζάν-Ολυμπιακός
Euroleague: Ενός λεπτού σιγή πριν το Παρτιζάν-Ολυμπιακός
Η ΠΑΕ ΑΕΚ ζήτησε απ' τον κόσμο της να προσέχει πιθανές προκλήσεις
Η ΠΑΕ ΑΕΚ ζήτησε απ' τον κόσμο της να προσέχει πιθανές προκλήσεις
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved