Η «τρέλα» των t-shirt: Απ' τον Ίαν Ράιτ στον Μπαλοτέλι! (photos)

Η «τρέλα» των t-shirt: Απ' τον Ίαν Ράιτ στον Μπαλοτέλι! (photos)

Αρκετοί ποδοσφαιριστές πριν τον επιθετικό της Μάντσεστερ Σίτι έχουν πανηγυρίσει στέλνοντας μηνύματα μέσω του t-shirt που φορούν.

Την… τρέλα που κουβαλάει ο Μάριο Μπαλοτέλι την έχει δείξει εδώ και πολλά χρόνια. Στο ντέρμπι του Μάντσεστερ, όμως, έδειξε ότι διαθέτει έμπνευση και… προφητικές ικανότητες. Το μπλουζάκι που είχε ετοιμάσει και εμφάνισε στο πρώτο γκολ που σημείωσε το αποδεικνύει.

Ο «σούπερ-Μάριο», πάντως, δεν είναι ο πρώτος που πανηγυρίζει με τον συγκεκριμένο τρόπο και φυσικά δεν θα είναι ο τελευταίος. Η λίστα με τα μπλουζάκια που εμφανίζουν ποδοσφαιριστές μετά από γκολ που σημειώνουν, είναι αρκετά μεγάλη.

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη μόδα είναι αμερικανόφερτη και δεν ξεκίνησε απ’ τον αθλητισμό, αλλά από τον εκδότη του περιοδικού “Hustler”, ο οποίος όταν προσήλθε σε δίκη στα μέσα της δεκαετίας του ’70, με την κατηγορία για παράβαση του νόμου περί ασέμνων, εμφανίστηκε στο δικαστήριο με μπλουζάκι που έγραφε: “F… this court”!
Το Onsports σας παρουσιάζει το top-10 που αφορά τον χώρο του ποδοσφαίρου…

10. Φρεντερίκ Κανουτέ
Τις τελευταίες μέρες ο επιθετικός της Σεβίλλης έχει γίνει… πρώτο θέμα για το επεισόδιο με τον Σεσκ Φάμπρεγας. Ο Κανουτέ, πάντως, είχε απασχολήσει και στο παρελθόν την ποδοσφαιρική και όχι μόνο Ισπανία.
Σε παιχνίδι Κυπέλλου με την Ντεπορτίβο Λα Κορούνια στις 07/01/2009, ο επιθετικός απ’ το Μάλι σκοράρει και επιδεικνύει ένα μαύρο t-shirt το οποίο αναγράφει «PALESTINA» και μια αραβική φράση απ’ το Κοράνι, θέλοντας να δείξει την συμπαράστασή του στην Παλαιστίνη. Η Ισραηλινή πρεσβεία στην Ισπανία δεν δίνει μεγάλη σημασία, όμως, η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας θα του επιβάλλει πρόστιμο 3.000 ευρώ.

kanoute

9.  Ρόμπι Φάουλερ
Ο πανηγυρισμός του επιθετικού της Λίβερπουλ με το… σνιφάρισμα στην γραμμή του άουτ είναι αυτός που θυμούνται όλοι. Ωστόσο, το 1997 σε ένα παιχνίδι για το Κύπελλο Κυπελλούχων με την Μπραν, ο Φάουλερ σκοράρει, σηκώνει την εμφάνιση και στέλνει μήνυμα συμπαράστασης σε 500 απολυμένους λιμενεργάτες του Λίβερπουλ. “Support the 500 sacked Dockers”, γράφει το μπλουζάκι του, που σχηματίζει και το λογότυπο του Calvin Klein στην τελευταία λέξη.

fowler

8. Λι Κλαρκ
Η περίπτωση του τωρινού προπονητή της Χάντερσφιλντ δεν έχει να κάνει με πανηγυρισμό, αλλά αξίζει να σημειωθεί. Το 1997 ο 25χρονος τότε Κλαρκ παίρνει μεταγραφή απ’ την Νιούκαστλ στην… μισητή αντίπαλο Σάντερλαντ.
Δύο χρόνια αργότερα, στον τελικό του FA Cup μεταξύ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της Νιούκαστλ ο Κλαρκ κάνει την εμφάνισή του στο γήπεδο (ήταν δηλωμένος οπαδός των «ανθρακωρύχων») φορώντας ένα μπλουζάκι με το μήνυμα: “Sad mackem bastards”, το οποίο κατά κάποιο τρόπο σημαίνει: «καημένοι παλιόβλαχοι» και το χρησιμοποιούσαν οι φίλοι της Νιούκαστλ για να κοροϊδέψουν αυτούς της Σάντερλαντ. Ο Κλαρκ δεν ξαναέπαιξε στις «μαύρες γάτες».

clark

7. Ίαν Ράιτ
Σεζόν 1997-1998. Το… βαρύ πυροβολικό της Άρσεναλ, ο Ίαν Ράιτ «κυνηγάει» το ρεκόρ σκοραρίσματος του Κλιφ Μπάστιν, ο οποίος είχε σημειώσει 178 γκολ με τους «κανονιέρηδες». Σε ματς με την Μπόλτον σκοράρει, ισοφαρίζει το ρεκόρ και δείχνει την βιασύνη του, αποκαλύπτοντας στο πανηγυρισμό ένα t-shirt με τον αριθμό 179, το λογότυπο της Nike και το μήνυμα “Just Done It”, εμπνευσμένο απ’ το τότε σλόγκαν της εν λόγο εταιρίας “Just Do It”. Λίγα λεπτά αργότερα, πάντως, θα σκοράρει ξανά και θα σπάσει το ρεκόρ.

wright

6.  Τιερί Ανρί
Απ’ τον ένα «κανονιέρη» στον άλλο. 2001 και η Άρσεναλ επικρατεί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 3-1. Ο Ανρί χρίζεται σκόρερ σηκώνει τη φανέλα και το αφιερώνει στις… ρίζες του. “For The West Indies”, γράφει το μπλουζάκι που φοράει ο γεννημένος στην Γουαδελούπη των Δυτικών Ινδιών, επιθετικός.
Ο Ανρί, ωστόσο, έχει πανηγυρίσει κι άλλες φορές με τον ίδιο τρόπο και έχει τιμωρηθεί απ’ την αγγλική ομοσπονδία επειδή είχε αφιερώσει (“To The new-born Kyd” έγραψε το μπλουζάκι του τότε) γκολ του στην φίλη του τραγουδίστρια του συγκροτήματος Texas, Σαρλίν Σπιτέρι, που μόλις είχε γεννήσει!

thierry_henry

5. Γιούτο Ναγκατόμο
Την πατρίδα του θα… θυμηθεί και θα τιμήσει με τον τρόπο του λίγα χρόνια αργότερα και ο Γιούτο Ναγκατόμο. Μάρτιος του 2011 και η Ιαπωνία πλήττεται απ’ το φονικό τσουνάμι. Η καταστροφή αυτή συγκλονίζει ολόκληρη την υφήλιο και φυσικά τους Ιάπωνες ποδοσφαιριστές.
Ο αμυντικός της Ίντερ, πριν το ντέρμπι με την Μίλαν, λίγες μέρες μετά, δεν μπορεί παρά να στείλει μήνυμα συμπαράστασης στους συμπατριώτες του, με ένα μπλουζάκι που έχει την σημαία της Ιταλίας και αναγράφει “For Japan”.
Στο πλευρό του όλοι οι ποδοσφαιριστές εκείνης της αναμέτρησης και φυσικά ο Μάρκο Ματεράτσι, ο οποίος θα μας… απασχολήσει και στη συνέχεια.

yuto_nagatomo

4. Λιονέλ Μέσι
Λίγες μέρες από την μεγάλη νίκη της Μπαρτσελόνα μέσα στην έδρα της Ρεάλ Μαδρίτης με 6-2 το 2009, ο Λιονέλ Μέσι έχει περάσει πολλές ώρες σε ένα ίδρυμα δίπλα σε παιδιά που πάσχουν απ’ το Σύνδρομο Εύθραυστο Χ, το οποίο οδηγεί τους παθόντες και συναισθηματικά και ψυχολογικά προβλήματα.
Στο “Clasico” ο Αργεντίνος θα σκοράρει και θα αποκαλύψει ένα μπλουζάκι με τις λέξεις “Sindrom X Fragil” και το logo του ιδρύματος, δείχνοντας την κοινωνική του ευαισθησία.

lionel_messi

3. Λούσιο
Η αγάπη των Βραζιλιάνων προς την θρησκεία είναι γνωστή και οι ποδοσφαιριστές από την χώρα του καφέ φροντίζουν να το επιβεβαιώνουν συχνά. Τρανό παράδειγμα ο κεντρικός αμυντικός της Ίντερ, Λούσιο, ο οποίος ήταν πιο εκδηλωτικός τον καιρό που αγωνιζόταν στα γερμανικά γήπεδα με τη φανέλα της Μπάγερν Μονάχου και της Λεβερκούζεν.
«Ο Θεός είναι η δύναμή μου» (Gott iss meine Kraft) και «Ευχαριστώ Ιησού (Danke Jesus)», είναι μερικά απ’ τα μηνύματα πίστης που έχει στείλει κατά καιρούς.

lucio1

2. Μάρκο Ματεράτσι
22 Μαΐου 2012. Η Ίντερ κατακτά το Τσάμπιονς Λιγκ απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου και κάνει το τρεμπλ. Το… κακό παιδί των «νερατζούρι» δεν χάνει την ευκαιρία να… πικάρει την Γιουβέντους που ακόμα διαμαρτύρεται για το πρωτάθλημα του 2005-2006 που της πήρε στα χαρτιά η Ίντερ, λόγω του Calciopoli.
“Rivolete Anche Questa?” (Το θέλετε κι αυτό;) αναγράφει το μπλουζάκι που φοράει μετά το ματς και δείχνει τον ίδιο να σηκώνει ένα τρόπαιο!

materazzi

1. Στη μνήμη των «αδικοχαμένων» Ισπανών
Αντόνιο Πουέρτα και Ντάνι Χάρκε. Δύο Ισπανοί ποδοσφαιριστές που έφυγαν σε μικρή ηλικία. Ο πρώτος λίγα λεπτά αφότου υπέστη καρδιακή προσβολή κατά τη διάρκεια αγώνα της Σεβίλλης τον Αύγουστο του 2007 και ο δεύτερος (επίσης από καρδιακό επεισόδιο) στο ξενοδοχείο που διέμενε η αποστολή της Εσπανιόλ κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας της τον Αύγουστο του 2009.
Οι διεθνείς ποδοσφαιριστές της Ισπανίας δεν τους ξέχασαν. Η μνήμη του πρώτου τιμήθηκε απ’ τους φίλους και πρώην συμπαίκτες του στη Σεβίλλη, Σέρχιο Ράμος και Χέσουν Νάβας μετά τον τελικό του Euro 2008. “Siempre Con Nosotros” (Για πάντα μαζί μας) έγραφαν τα μπλουζάκια που φορούσαν οι δύο «φούριας ρόχας», ενώ το ίδιο έπραξε και ο Αντρές Ινιέστα για τον Χάρκε, πανηγυρίζοντας το γκολ του στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2010.

INIESTA

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ.



Ολλανδία: Το σήκωσε η PSV Αϊντχόφεν
Ολλανδία: Το σήκωσε η PSV Αϊντχόφεν
Premier League: Τεσσάρα της Λίβερπουλ στην Τότεναμ
Premier League: Τεσσάρα της Λίβερπουλ στην Τότεναμ
Παναθηναϊκός: Έτοιμος να φορέσει "πράσινα" ο Μπάλντοκ!
Παναθηναϊκός: Έτοιμος να φορέσει "πράσινα" ο Μπάλντοκ!
Πυγμαχία: Ο Κανέλο Άλβαρες «γκρέμισε» τον Μουνγκούια και διατήρησε τους τίτλους (vid)
Πυγμαχία: Ο Κανέλο Άλβαρες «γκρέμισε» τον Μουνγκούια και διατήρησε τους τίτλους (vid)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved