Το ντέρμπι... τότε και τώρα!

Το ντέρμπι... τότε και τώρα!

Η αντίστροφη μέτρηση για το «classico» της Θεσσαλονίκης μεταξύ Άρη και ΠΑΟΚ έχει ήδη ξεκινήσει και το Onsports γυρίζει το χρόνο πίσω σε εποχές πιό... αγνές, όταν το ελληνικό στοιχείο ήταν αυτό που επικρατούσε στα ρόστερ των ομάδων, με τους ποδοσφαιριστές να αγωνίζονται για το σήμα στις φανέλες τους, μακριά από υψηλές οικονομικές απολαβές, μάνατζερ και προσωπική αναγνώριση.

Είναι μερικοί αγώνες για τους οποίους ο κόσμος... «ζει και αναπνέει». Ντέρμπι για τα οποία οι φίλαθλοι στήνονται κάθε φορά στην κλήρωση του πρωταθλήματος, προκειμένου να μάθουν πότε η ομάδα τους τίθεται αντιμέτωπη με τον... «αιώνιο» αντίπαλο. Η ώρα αυτή για τους «αιώνιους» της Θεσσαλονίκης πλησιάζει με τον Άρη να υποδέχεται τον ΠΑΟΚ στο «Κλεάνθης Βικελίδης» σε ένα ματς που εκτός από βαθμολογικό ενδιαφέρον, είναι πάνω απ' όλα ματς... γοήτρου! Ανεξάρτητα με τη βαθμολογική θέση που βρίσκεται κάθε ομάδα στο πρωτάθλημα, το ενδιαφέρον των μεταξύ τους αναμετρήσεων κάθε χρόνο δεν χάνει ποτέ τη σημασία του. Αντιθέτως, η σπουδαιότητα αυτών των αγώνων χρόνο με το χρόνο εντείνεται, με τους φιλάθλους των δύο ομάδων να αποτελούν σημείο αναφοράς της εκάστοτε αναμέτρησης.

Το μήνυμα του κόσμου προς τους ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων κοινό: Να κατανοήσουν τη βαρύτητα του συλλόγου για τον οποίο αγωνίζονται και να τα δώσουν όλα για το σήμα που φέρουν στο στήθος, προκειμένου να κατακτήσουν τη νίκη απέναντι στον αντίπαλο.

Με το πέρασμα των χρόνω, ωστόσο, το παραδοσιακό αυτό ντέρμπι φαίνεται να έχει χάσει την αίγλη του παρελθόντος. Αυτό αφενός οφείλεται στο γεγονός ότι πλέον και στις δύο ομάδες αγωνίζονται αρκετοί ξένοι ποδοσφαιριστές, μη μπορώντας να νιώσουν στο 100% τη δυναμική ενός τέτοιου αγώνα, αφετέρου στο ότι μεγάλη μερίδα του κόσμου έχει απομακρυνθεί από τα αθλητικά δρώμενα λόγω των εξελίξεων και των αποκαλύψεων στο χώρο του ποδοσφαίρου.

Ένας αγώνας Άρη - ΠΑΟΚ ανέκαθεν ξεσήκωνε ολόκληρη τη Θεσσαλονίκη, ωστόσο τις περασμένες δεκαετίες η «δίψα» του κόσμου για ένα τέτοιο ντέρμπι ήταν πιο εμφανής, καθώς οι αναλύσεις, τα πειράγματα και οι συζητήσεις του κόσμου ξεκινούσαν αρκετές μέρες πριν τη σέντρα και κορυφώνονταν την ημέρα του ντέρμπι. Άλλωστε, δεν ήταν λίγες οι φορές που υπήρξαν επεισόδια μεταξύ των φανατικών οπαδών των δύο ομάδων, με τους αγώνες αυτούς να περνούν στο «χρονοντούλαπο» της ιστορίας για την μεγάλη τους ένταση.

Οι αναμετρήσεις των δύο της Θεσσαλονίκης, αμέτρητες και αλησμόνητες, όπως αλησμόνητοι θα μείνουν και αρκετοί ποδοσφαιριστές που φόρεσαν τη φανέλα του Άρη και του ΠΑΟΚ αντίστοιχα, οι οποίοι είχαν την ικανότητα να προσελκύουν πλήθος κόσμου στις εξέδρες των γηπέδων. Οι λεγόμενοι παίκτες - κράχτες που τόσο πολύ λείπουν τα τελευταία χρόνια από τις ελληνικές ομάδες.

Aπό την μια πλευρά με τον Θεό του Πολέμου στο στήθος οι Xρηστίδης, Πάλλας, Nαλμπάντης, Σπυρίδων, Aλεξιάδης, Κούης,  Παπαϊωάννου, K. Γούναρης, Kωνσταντινίδης, Συρόπουλος, Kερακίδας, Φοιρός, Bένος, Zήνδρος, Mπαλής, Oλε, Παντζιαράς, Σεκερτζίδης, Tζιφόπουλος και από την άλλη ο «Δικέφαλος του Βορρά» με τους Γιάννη Γούναρη, Παρίδη, Iωσηφίδη, Πέλιο, Σαράφη, Tερζανίδη, Aσλανίδη, Kούδα, Φουντουκίδη, Δαμανάκη, Αποστολίδη, ενώ αν γυρίσουμε ακόμα πιο πίσω θα συναντήσουμε τους Kουϊρουκίδη, Γεντζή, Παπαδάκη, Kιουρτζή, Tσιντόγλου, Kαλογιάννη, Kεμανίδη, Πετρίδη, Γερούδη, να μάχονται κόντρα στους Bελιάδη, Παναγούλια, Ποζάνη, Γρηγοριάδη, Bικελίδη, Bασιλειάδη, Παπουτσόπουλο, Λιακόπουλο, Πέρρο, Πασχαλίδη και πολλές ακόμα λαμπρές μορφές του ποδοσφαίρου.



Παναθηναϊκός AKTOR: Ρεκόρ καριέρας ο Σλούκας
Παναθηναϊκός AKTOR: Ρεκόρ καριέρας ο Σλούκας
Στο Βερολίνο, με στάση Βελιγράδι, θα είναι… ωραία!
Στο Βερολίνο, με στάση Βελιγράδι, θα είναι… ωραία!
Ανοιχτό γάμο στην Πύλο κάνει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο!
Ανοιχτό γάμο στην Πύλο κάνει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Το ρεκόρ της «Ένωσης» κόντρα στους «πράσινους» και το ματς καριέρας του Ελίασον
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Το ρεκόρ της «Ένωσης» κόντρα στους «πράσινους» και το ματς καριέρας του Ελίασον
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved