Διακοπές και αθλητισμός

Διακοπές και αθλητισμός

Οι διακοπές όπως όλοι γνωρίζετε είναι απαραίτητες για την σωματική και την ψυχική μας υγεία.

Ανανεώνουν το ενδιαφέρον και την απόδοσή μας στον αθλητισμό. Ειδικά οι αθλητές μπορείτε να οργανώσετε σωστά και αποδοτικά τον πολύ ελεύθερο χρόνο που τότε διαθέτετε, προσπαθώντας να μην βγείτε πολύ από τον ρυθμό σας. Τον Σεπτέμβρη με αυτόν τον τρόπο θα είστε σε μεγάλη διάθεση για συστηματική και έντονη προπόνηση, υγιείς, χωρίς περιττά κιλά, αποθεραπευμένοι από κάθε τραυματισμό και σε πολύ καλή φυσική κατάσταση.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΒΟΥΝΟ: Η καλύτερη λύση για ξεκούραση και ανανέωση είναι η παραμονή σε βουνό (υψόμετρο) . Οι πολυήμερες διακοπές σε παραθαλάσσιες περιοχές εξαντλούν και ο οργανισμός σας είναι ήδη κουρασμένος και κορεσμένος από το υγρό στοιχείο. ΗΛΙΟΣ: Ο ήλιος είναι πλέον πολύ επικίνδυνος , κουράζει και αφυδατώνει και πρέπει να τον αποφεύγετε μεταξύ των ωρών 11.00 και 16.00.

Οποιαδήποτε άσκηση πρέπει να γίνεται πριν και μετά. ΄Εχετε δεχτεί πολύ ηλιακή ακτινοβολία σε όλη την διάρκεια του χρόνου. ΥΠΝΟΣ: Ο αποδοτικότερος βιολογικά ύπνος είναι μεταξύ 22.οο και 02.οο το βράδυ. Όχι λοιπόν πολλά ξενύχτια αλλά πολλές και σταθερές ώρες ύπνου και ξεκούρασης. Απαραίτητη η ξεκούραση το μεσημέρι. Το διάβασμα και η αποτοξίνωση από την τηλεόραση είναι αναγκαία για την ανάπτυξη της προσωπικότητάς σας. ΔΙΑΤΡΟΦΗ: Μάθετε στις διακοπές να τρωτε ένα πλούσιο και σωστό πρωινό, για να το συνεχίσετε μετά και στην διάρκεια των προπονήσεων! Πίνετε πολλά υγρά. ΟΧΙ στα έτοιμα φαγητά, τα πολλά παγωτά γλυκά και τα αναψυκτικά. ΝΑΙ σε σαλάτες, ψάρι, άπαχο κρέας- κοτόπουλο και στα πολλά φρούτα. Διακόψτε την χρήση συμπληρωμάτων και να ζυγίζεστε μια φορά κάθε βδομάδα πρωί.

Μην τρώτε τις ίδιες ποσότητες με την περίοδο των προπονήσεων γιατί θα πάρετε πολλά κιλά! ΜΑΘΗΜΑΤΑ και ΩΡΑΡΙΑ: Επιλέξτε για την επόμενη χρονιά ώρες μαθημάτων και φροντιστηρίων, που δεν θα επηρεάζουν ούτε την γυμναστική ούτε τις πρωινές προπονήσεις.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΣΚΗΣΗΣ ΣΚΟΠΟΣ τους η συντήρηση της φυσικής σας κατάστασης, της ευκαμψίας και της δύναμης. Φτιάξτε καθημερινά μόνοι σας ένα εύκολο και ευχάριστο πρόγραμμα άσκησης. Χρησιμοποιείστε με διάφορους συνδυασμούς πολλά από τα στοιχεία που αναφέρω παρακάτω. Γράψτε ότι κάνετε κάθε μέρα, αναφέροντας την ημερομηνία, το είδος, την διάρκεια, τις επαναλήψεις και τον Σεπτέμβρη τα συζητάμε μαζί!

ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ: Καθημερινή προσπάθεια διατήρησή της, με έναν από τους παρακάτω τρόπους: 30΄τρέξιμο ή διάδρομο ή στατικό ποδήλατο, 30΄κολύμπι, 60΄ποδήλατο, 90΄πεζοπορία-ορειβασία, 60΄μπάσκετ-ποδόσφαιρο ( με προσοχή, χωρίς να τραυματιστείτε!)

ΔΥΝΑΜΗ: Κάθε μέρα και ένα διαφορετικό από τα παρακάτω προγράμματα • 5Χ30 κοιλιακούς, 5Χ20 ραχιαίους, 5Χ10 έλξεις • 6 Χ 20 κάμψεις, 5 Χ 1΄τρέξιμο στην άμμο • 30΄ρακέτες! • 45΄κανo – σκι – wind surfing!

ΕΥΚΑΜΨΙΑ: Πολύ σημαντική και απαραίτητη. Κάντε κάθε μέρα όλες τις διατατικές, κατά προτίμηση το πρωί. Οπου είστε δύσκαμπτοι, για να παρουσιάσετε βελτίωση, πρέπει να επαναλαμβάνετε δύο και τρεις φορές. Μην ξεχνάτε ότι οι διατάσεις προστατεύουν και από τραυματισμούς και βοηθούν στην απόκτηση και διατήρηση μιας σωστής τεχνικής.

ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ: Όσοι υποφέρατε από ενοχλήσεις-τραυματισμούς να μην ξεχνάτε τις ασκήσεις ενδυνάμωσης με λαστιχάκι - αλτιράκια ( ώμοι – γόνατα – προσαγωγοί – σπονδυλική στήλη). Ξεκούραση των ερεθισμένων μελών του σώματος, αποθεραπεία των μυκητιάσεων, προσοχή στις ωτίτιδες. Του Μάρκου Μανταλούφα Προπονητής Κολύμβησης



Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Λίβερπουλ: Συμφωνία με Σλοτ, αυτός ο αντικαταστάτης του Κλοπ
Λίβερπουλ: Συμφωνία με Σλοτ, αυτός ο αντικαταστάτης του Κλοπ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved