Τα οφέλη της Aqua- Aerobics

Τα οφέλη της Aqua- Aerobics

Το παιχνίδι στο νερό είναι μια καθαρή διασκέδαση. Έτσι δεν είναι; Ω Οχι!

Δεν χρειάζεται να γνωρίζετε για να απολαύσετε το μπάνιο παιχνιδιάρικα στιγμές στο νερό! Μπορείτε να περάσετε την ώρα σε μια ρηχή πισίνα για να ψυχαγωγήσει τον εαυτό σας και να χαλαρώσει τις αισθήσεις σας. Και αυτό μπορεί να πάρει μια καλύτερη κατάσταση αν συνδυάζουν την ψυχαγωγία με ορισμένες από τις υδρόβιων ασκήσεις που θα είναι ευεργετική για την υγεία σας.

Υδατική ασκήσεις που αναφέρεται επίσης ως αεροβική στο νερό δεν είναι τίποτα άλλο, αλλά οι δραστηριότητες που εκτελούνται στο νερό. Υδρόβια ασκήσεις δεν ξοδεύουν μόνο φορά στην πισίνα και κλοτσιές πάνω και κάτω, αλλά είναι ένας τρόπος για να συμπληρώσει και να ενισχύσει τακτικές ασκήσεις σας. Αεροβική στο νερό επίσης να βοηθήσουν στη διαδικασία αποκατάστασης μετά την διατηρήσουν έναν τραυματισμό.

Ποια είναι τα μοναδικά χαρακτηριστικά του Υδάτινου Ασκήσεις;

•    Το πιο μοναδικό χαρακτηριστικό του υδάτινου ασκήσεων είναι ότι αυτές οι ασκήσεις προσφέρουν ελάχιστη επίπτωση. Εκτιμάται ότι η δύναμη ριμπάουντ που προσφέρονται από το έδαφος ενώ τρέχετε ή να κάνετε τζόκινγκ είναι σχεδόν 5 φορές το βάρος του σώματος. Αυτό δεν συμβαίνει σε υδρόβια ασκήσεις. Η δυναμική ιδιότητα του νερού σας κάνει να εκτελέσει τις ασκήσεις χωρίς κανένα σημαντικό αντίκτυπο. Εξαιτίας αυτής της δυνατότητας, υδρόβια ασκήσεις είναι πολύ σημαντικό και αποτελεσματικό σε ανάρρωση και αποκατάσταση.

Οι τραυματισμοί μπορούν να βλάψουν σοβαρά τις δραστηριότητές σας και μπορεί να κάνει την άσκηση δύσκολη. Σύμφωνα με μια τέτοια κατάσταση, ασκήσεις μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο της περαιτέρω τραυματισμοί. Από την άλλη πλευρά, η έλλειψη των ασκήσεων μπορεί να επηρεάσει το επίπεδο της φυσικής κατάστασης! Υδατική ασκήσεις θέτουν το σώμα σε ένα περιβάλλον κοντά στο μηδέν βαρύτητα που χαρακτηρίζει τις ελάχιστες ή δεν ασκεί επιρροή και, συνεπώς, κάνοντας ασκήσεις ασφαλές να διατηρήσει τα επίπεδα φυσικής κατάστασης. Οι ασκήσεις αυτές προωθούν επίσης την επούλωση από τη βελτίωση της κυκλοφορίας του σώματος. Το χαρακτηριστικό αυτό χρησιμοποιείται ευρέως για την αποκατάσταση των ορθοπεδικών συνθήκες, ιδιαίτερα η αρθρίτιδα που παίρνει επιδεινώθηκε από το βαρύ αντίκτυπο των ασκήσεων που φέρουν βάρος.

•    Στην περίπτωση των υπέρβαρων και παχύσαρκων ατόμων, ασκήσεις όπως το τρέξιμο, το τρέξιμο και το πήδημα δημιουργήσει τρομακτικές πιέσεις στις αρθρώσεις. Στην περίπτωση αυτή, υδρόβια ασκήσεις είναι ιδανικό για να κάψετε περισσότερες θερμίδες και να διατηρήσει την κοινή υγεία.

•    Ένα άλλο χαρακτηριστικό του υδάτινου ασκήσεων είναι η αντίσταση μεταβλητή της. Αυτό σημαίνει, τόσο πιο γρήγορα και το πιο δύσκολο έργο σας από το νερό, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η αντίσταση και θα χρειαστεί να προπόνηση σκληρότερα. Έτσι, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας αποκατάστασης, όπου θα πρέπει να έχετε λιγότερη αντίσταση και εύκολη προπόνηση, επιλέγουν αργές και απαλές κινήσεις. Έτσι, είναι στο χέρι σας πράξη, το νερό θα επιστρέφει πάντα ίση αντίσταση.

Ποια είναι τα οφέλη της Υδάτινου Ασκήσεις;

Υδατική ασκήσεις οφέλη προσφέρουν παρόμοιο με αυτό που προσφέρεται από τακτικές ασκήσεις. Τα μοναδικά χαρακτηριστικά του αερόμπικ νερού καταστούν ασφαλέστερες επιλογές.

•    Όντας μια καλή μορφή αερόβιας άσκησης, των υδρόβιων ασκήσεις προσφέρουν μια σειρά καρδιο-αναπνευστικού συστήματος παροχών. Μελέτες έχουν δείξει ότι τα άτομα με ήπια υπέρταση μπορεί να φέρει αποτελεσματικά την αρτηριακή τους πίεση υπό έλεγχο με τακτικές υδρόβια άσκηση.
•    Υδατική ασκήσεις καίει περισσότερες θερμίδες και δεν αποδειχθούν σκληρά στις αρθρώσεις. Έτσι, είναι η μία από τις καλύτερες ασκήσεις για τα υπέρβαρα και παχύσαρκα άτομα.
•    Υδατική ασκήσεις μπορεί να βελτιώσει αποτελεσματικά την κινητικότητα και το εύρος της κίνησης, αυξάνοντας έτσι την ευελιξία.
•    Τα υδρόβια ασκήσεις βρεθεί να είναι αποτελεσματική στην αύξηση της μυϊκής δύναμης, το συντονισμό, την ισορροπία και στάσης ευθυγράμμιση.
•    Υδατική ασκήσεις διαθέτει θεραπευτική επίδραση στην ανακούφιση του πόνου στην πλάτη, δυσκαμψία της άρθρωσης κ.λ.π.
•    Υδατική ασκήσεις έχουν μασάζ και μια χαλαρωτική επίδραση που θα σας βοηθήσουν για να αγωνιστεί με την καθημερινή καταπόνηση.
•    Τα υδρόβια ασκήσεις διαπιστώνεται ότι είναι σχετικά ασφαλής σε έγκυες γυναίκες.

Εάν είστε υπέρβαρος και θέλετε να ξεκινήσετε με ένα καθεστώς άσκησης, τότε μπορείτε να αεροβική στο νερό, όπως η ασφαλέστερη μορφή προπόνηση για εσάς! Ενώστε μια κατηγορία αερόμπικ νερού και θα νιώσετε τη χαρά της για να συμμετάσχετε σε μια ομαδική δραστηριότητα. Κάνοντας workouts σε μια ομάδα είναι ιδιαίτερα κίνητρα και αυτό θα σας βοηθήσει να διατηρηθεί η κατάλληλη άσκηση ρουτίνας.

Του Ravish Taori
Φυσικοθεραπευτής



Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved