Ρινοπλαστική - Ρινικό διάφραγμα

Ρινοπλαστική - Ρινικό διάφραγμα

Η ρινοπλαστική είναι η χειρουργική επέμβαση, στην οποία καταφεύγουν τα άτομα, ανεξαρτήτου ηλικίας και φύλου, προκειμένου να καλυτερεύσουν το σχήμα της μύτης τους ή να την διορθώσουν μετά από ατύχημα ή με την ρινοπλαστική να γίνει ταυτόχρονα και διόρθωση διαφράγματος.

Ο περισσότερος κόσμος έχει συνηθίσει να βλέπει τον εαυτό του ανφάς στον καθρέφτη, χωρίς να δίνει ιδιαίτερη σημασία στο προφίλ, το οποίο και αυτό παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο και σε πολλές περιπτώσεις η καλυτέρευσή του παρέχει μία θεαματική αλλαγή στην εμφάνιση του ατόμου.

Ποιό είναι όμως το ιδανικό σχήμα μιας μύτης; Καθώς η μύτη μας είναι το μοναδικό σημείο στο πρόσωπο που προεξέχει τόσο πολύ, και βρίσκεται στο κέντρο του προσώπου θα πρέπει να είναι απόλυτα εναρμονισμένη με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του προσώπου μας. Δηλαδή ακόμα και μια καλλίγραμμη αλλά μεγάλη μύτη δεν θα ταίριαζε σ’ ένα μικρό πρόσωπο και το αντίθετο. Επομένως το ιδανικό μοντέλο είναι αυτό που στο σχήμα και στο μέγεθός του από τη μία δένει απόλυτα με το σύνολο των χαρακτηριστικών του προσώπου μας και από την άλλη, δεν έχει καμία ανισότητα εξόγκωμα ή ατέλεια.

Γιατί η ρινοπλαστική είναι η πιο συνηθισμένη επέμβαση; Ακριβώς επειδή η κάθε μύτη από μόνη της διαφέρει σε σχήμα, όγκο, ποιότητα δέρματος και βρίσκεται ανάμεσα στα μάτια, στα αυτιά, στα χείλη και στο σαγόνι που και αυτά έχουν διαφορετικό σχήμα και ενδεχομένως κάποιες ατέλειες, οι περιπτώσεις που η μύτη ενός ατόμου είναι οπτικά άριστη, σπανίζουν. Στόχος λοιπόν της ρινοπλαστικής είναι να δώσει διορθώνοντας τις ατέλειες, ένα απόλυτο φυσικό αποτέλεσμα έτσι ώστε η μύτη να περνάει απαρατήρητη και το βλέμμα των τρίτων να εστιάζεται στο δικό μας βλέμμα.
Συνοψίζοντας λοιπόν, θα λέγαμε πως η ρινοπλαστική είναι μια διαδεδομένη χειρουργική διαδικασία, εντελώς ανώδυνη με σύντομο χρόνο ανάρρωσης που ενώ αλλάζει ριζικά και αποτελεσματικά την εμφάνιση του ανθρώπου, κανένας δεν μπορεί εύκολα να εντοπίσει τον λόγο αυτής της αλλαγής.

Μπορεί η ρινοπλαστική να συνδυαστεί με άλλες επεμβάσεις προσώπου; Και βέβαια μπορεί να συνδυαστεί με επεμβάσεις όπως face lift, βλεφαροπλαστική, lifting μετώπου, ωτοπλαστική, αυξητική χειλέων και κυρίως πωγωνοπλαστική όπου ο συνδυασμός ρινοπλαστικής και πωγωνοπλαστικής αποτελεί την επέμβαση της προφιλοπλαστικής.

Συνήθως η παραμονή στο νοσοκομείο διαρκεί 1 ημέρα (one day clinic). Το χειρουργείο γίνεται το πρωί και αργά το απόγευμα ο ασθενής φεύγει από το νοσοκομείο. Μετά από δύο (2)ημέρες προσέρχεται για την αφαίρεση του επιπωματισμού και σε διάστημα μίας εβδομάδας από το χειρουργείο αφαιρείται ένας μικρός μεταλλικός διακριτικός νάρθηκας.

Πηγή: doctors-web.gr



Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved