Φάκελος: Ερασιτέχνης  ΠΑΟ

Φάκελος: Ερασιτέχνης ΠΑΟ

Στο στούντιο της «ΕΡΑ Σπορ» μίλησαν για τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό ο πρώην πρόεδρος Νίκος Ρισβάς,  ο Λεωνίδας Μαλακατές και ο πρόεδρος της ομάδας βόλεϊ, Στράτος Σωπήλης.

Ο πρώην πρόεδρος Νίκος Ρισβάς, μίλησε για την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο Ερασιτέχνης και έχει μείνει ουσιαστικά ακέφαλος. Υπάρχει διοικούσα επιτροπή που ασχολείται με την κάλυψη άμεσων αναγκών και για να επαγρυπνά για θέματα όπως το γήπεδο. Ο κ. Ρισβάς αναφέρθηκε και στην πρωτοβουλία του κ. Μακρόπουλου, που όμως δεν οδήγησε σε λύση.

«Δεν θέλει να αναλάβει κάποιος γιατί το ποσό που πρέπει να διακανονιστεί είναι 3 εκατομμύρια. Αλλά ξέρουμε ότι αν βρεθεί το ποσό του 1,5 εκατομμυρίου ευρώ, θα μπορούσαμε να κινηθούμε και να καλύψουμε τα συμβόλαια κυρίως των παικτών του βόλεϊ», τόνισε ο κ. Ρισβάς και μίλησε για τη συμβολή του Βλάση Σταθοκωστόπουλου, στο τμήμα του βόλεϊ που έφερε τα πρωταθλήματα και δεν άφησε καθόλου χρέος στην ομάδα. Η συνέχεια, όμως, δεν ήταν ανάλογη.

Ο πρώην πρόεδρος αναφέρθηκε και ονομαστικά στα πρόσωπα που βοήθησαν τον Ερασιτέχνη: « Η οικογένεια Βαρδινογιάννη επί διοικήσεως Κίτσιου έδωσε κάποια χρήματα στον Ερασιτέχνη, αλλά εδώ και δύο χρόνια δεν έχουν δώσει χρήματα. Ούτε πρόσφατα για να καλυφθούν τα έξοδα της συναυλίας της Βίσση, όταν δεν μαζεύτηκε το ποσό. Προσπαθήσαμε και με την πλευρά Βγενόπουλου, ο οποίος ήταν κοντά στους παλαιμάχους, δεν θέλησε, το ίδιο και η πλευρά Πατέρα, και ερχόμαστε στην οικογένεια Γιαννακόπουλου.  Σαν διοίκηση ό,τι χρήματα βρήκαμε ήταν από τον  Δημήτρη Γιαννακόπουλο. Εγώ όταν ανέλαβα την προεδρία βρήκα 200.000 ευρώ, ενώ μας βοήθησε και χορηγικά στα μέσα που διαθέτει, την εφημερίδα και τα sites. Το ίδιο και ο Θανάσης Γιαννακόπουλος που δεν μπορώ να πω ότι δεν ανησυχεί αυτός ο άνθρωπος για τον Ερασιτέχνη. Πλήρωσε τα χρήματα για την καλύτερη ξένη παίκτρια στην ομάδα του βόλεϊ. Πρέπει να βρεθούν τα άτομα που θα αναλάβουν τον Ερασιτέχνη, ώστε να μην μείνει ακέφαλος και οδηγηθούμε  στο Πρωτοδικείο. Να έρθουν 3-4 οικογένειες για να βρεθεί λύση. Και εμείς χρήματα βάλαμε, γύρω στις 350.000, που δεν κάναμε κάτι βασικό, απλά καλύψαμε μαύρες τρύπες, για να πληρωθούν συμβόλαια».

Αλλά ο κ. Ρισβάς άφησε και ένα αισιόδοξο μήνυμα: «Ο Ερασιτέχνης μπορεί σε δύο χρόνια να είναι αυτάρκης και δεν θα χρειάζεται να επαιτεί. Τώρα δεν επαιτεί, αλλά ζητάει χρήματα. Αν προσέξουμε, όμως τις υποδομές και τις ομάδες  μας, θα μπορέσουμε να είμαστε αυτάρκεις και να μην έχουμε πρόβλημα».

Στη συνέχεια, πήρε το λόγο ο Στράτος Σωπήλης, πρόεδρος του τμήματος βόλεϊ , που ευχαρίστησε τους παίκτες, για την υπομονή τους: «Είχα την τιμή να δεχθώ την πρόταση του κ. Ρισβά, για να αναλάβω το βόλεϊ. Στο βωμό του πρωταθλητισμού υπήρχαν κάποια μεγάλα συμβόλαια, που δημιούργησαν και τα προβλήματα. Με την ευκαιρία, όμως, θέλω να ευχαριστήσω τους αθλητές μας για την υπομονή τους και ελπίζουμε σε μια διοίκηση μετά τις αρχαιρεσίες  στις 20 του μήνα, ώστε να βρει ο Παναθηναϊκός, το δρόμο του».

Στη συνέχεια, μίλησε ο Λεωνίδας Μαλακατές και εξέφρασε τη λύπη του για την παρουσία μόνο 49 μελών  σε σύνολο 980 στη Γενική Συνέλευση του συλλόγου. Ο Παναθηναϊκός πάντα είχε οικονομικό πρόβλημα, αλλά πάντα βρισκόταν λύση. Οι αδελφοί Γιαννακόπουλοι, πάντα έβαζαν πλάτη και κούτσα-κούτσα το παλεύαμε.  Ο Παναθηναϊκός είναι σύλλογος μεγάλος, γιατί τον ακολουθούσε ο κόσμος, αλλά τώρα έχει δείξει ότι δεν θέλει να συμμετέχει. Υπάρχουν 2,5 εκατομμύρια Παναθηναϊκοί σε όλη την Ελλάδα, από ένα ευρώ να δώσουν θα μαζέψουμε χρήματα. Θέλουμε, όμως και τις ιδέες τους».

Και οι τρεις συμφώνησαν ότι ο κόσμος δεν ακολουθεί την ομάδα, γιατί είναι δυσαρεστημένος από το ποδόσφαιρο και τη διχόνοια που υπάρχει: «Λες σε κάποιον ότι είσαι Παναθηναϊκός και σε ρωτάνε με ποιους είσαι!», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ρισβάς.



Χαμός στο NBA: Ο αδερφός του Γιόκιτς έριξε μπουνιά σε θεατή στο Νάγκετς – Λέικερς (video)
Χαμός στο NBA: Ο αδερφός του Γιόκιτς έριξε μπουνιά σε θεατή στο Νάγκετς – Λέικερς (video)
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Προπονήθηκαν Γκατσίνοβιτς, Στάνκοβιτς, πριν το ντέρμπι κορυφής στη Super League
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Προπονήθηκαν Γκατσίνοβιτς, Στάνκοβιτς, πριν το ντέρμπι κορυφής στη Super League
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: LIVE το Game 1 της σειράς των playoffs της Euroleague
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: LIVE το Game 1 της σειράς των playoffs της Euroleague
Παναθηναϊκός AKTOR: Ο Μάικ γύρισε σπίτι του…
Παναθηναϊκός AKTOR: Ο Μάικ γύρισε σπίτι του…
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved