Νοκ άουτ ο Μπέκερ

Νοκ άουτ ο Μπέκερ

Θύμα έκπληξης έπεσε σήμερα ο Μπέντζαμιν Μπέκερ, Νο 1 του ταμπλό στο διεθνές επαγγελματικό τουρνουά, 125.000$ δολαρίων, Status Athens Open, που διεξάγεται στις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Κέντρου Αντισφαίρισης, στο Μαρούσι.

Ο Μπέκερ «βρήκε τον μάστορα» του από τον Ελβετό, Στεφάν Μπολί. Όμως το Νο 2 του τουρνουά, ο Ρώσος Ντμίτρι Τουρσούνοφ, το Νο 3, ο Ισραηλινός, Ντούντι Σέλα και το Νο 4, ο Γερμανός Ματίας Μπάχινγκερ συνέχισαν την προέλασή τους, υποσχόμενοι συναρπαστικές αναμετρήσεις στα ημιτελικά.

Τα ημιτελικά του Απλού θα διεξαχθούν το Σάββατο. Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει στις 15.00, πάντα με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Με όπλο το σερβίς του (11 άσους) ο Ντμίτρι Τουρσούνοφ επικράτησε 7-5, 7-5 του Εβγκένι Κόρολεφ και έκλεισε ραντεβού με τον Ντούντι Σέλα στα ημιτελικά. Ο Ρώσος, Νο 2 του ταμπλό, εκμεταλλεύτηκε  το κακό σέρβις-γκέιμ του Κόρολεφ  στο 12ο γκέιμ και κέρδισε το 1ο σετ με 7-5. Στο 2ο βρέθηκε πίσω στο σκορ 2-4 αλλά αντέδρασε γρήγορα και με νέο μπρέικ έκλεισε το ματς.

«Δεν ήταν εύκολη η δουλειά μου σήμερα. Ο Κόρολεφ χτυπούσε πολύ δυνατά τη μπάλα και με έφερνε σε δύσκολη θέση. Όμως δούλεψε καλά το σερβίς μου και εκτός αυτού έπαιξα καλά στους αποφασιστικούς πόντους. Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι στα ημιτελικά» δήλωσε ο Τουρσούνοφ.
Για την αναμέτρηση με τον Σέλα, ο Ρώσος είπε: «Θα είναι τελείως διαφορετικό παιχνίδι. Ο Σέλα είναι παίκτης που κρατάει τη μπάλα και του αρέσουν τα ράλι στο παιχνίδι. Αν έχω την ίδια επιτυχία που είχα σήμερα στο σερβίς, οι πιθανότητες να κερδίσω θα είναι πολλές».


Ο Ντούντι Σέλα νίκησε 7-6(7), 6-4 τον Αλεξάντερ Κουντριάβτσεβ και για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά θα δώσει το παρών στα ημιτελικά του Status Athens Open. «Ελπίζω φέτος να πάω ένα βήμα πιο πάνω. Δεν είμαι σε καλύτερη κατάσταση από ότι πέρσι αλλά έχω μεγαλύτερη θέληση για να πετύχω τον στόχο μου» δήλωσε ο 25χρονος Ισραηλινός μετά τον 90λεπτο αγώνα του.

Ο Σέλα, Νο 3 του ταμπλό, έσωσε ένα σετ-πόιντ στο τάι-μπρέικ το οποίο τελικά κέρδισε με 9-7. Στο 2ο σετ προηγήθηκε 4-1 πριν ο Ρώσος μειώσει σε 4-3 και 5-4 αλλά μια σειρά από αβίαστα λάθη στο 10ο γκέιμ τον καταδίκασαν στον αποκλεισμό. «Είχε εντυπωσιακά διαστήματα αλλά και μεγάλες κοιλιές στην απόδοσή του. Αν έπαιζε συνέχεια στο τοπ-επίπεδο δεν θα είχα καμιά τύχη» ομολόγησε ο Σέλα.


Ο Στεφάν Μπολί συνέχισε το σερί νικών του απέναντι στον Μπέντζαμιν Μπέκερ κερδίζοντάς τον σήμερα και στα προημιτελικά του Status Athens Open με 6-3, 6-1. «Πάντα τον σέβομαι ως αντίπαλο. Ήξερα όμως ότι μπορώ να τον νικήσω αφού το είχα κάνει τρεις φορές στο παρελθόν. Η αλήθεια είναι ότι αυτή την φορά τον κέρδισα πολύ εύκολα» δήλωσε ο Ελβετός μετά το τέλος του αγώνα που είχε διάρκεια μόλις 55 λεπτά.

Αξιοσημείωτο της κακής απόδοσής του Μπέκερ, ο οποίος ήταν Νο 1 του ταμπλό, είναι το γεγονός ότι ουδέποτε έφτασε σε μπρέικ-πόιντ. Αντιθέτως ο Μπολί (Νο 7) κέρδισε τους 4 από τους 9 που είχε στο ματς. Τώρα ο Μπολί θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά,  έναν άλλο Γερμανό τον Ματίας Μπάχινγκερ, Νο 4. «Παίζει πολύ καλά στο τουρνουά. Θα είναι ένα δύσκολο ματς…» τόνισε ο Ελβετός.

Ο Ματίας Μπάχινγκερ, μετά τον Μπατίστα-Άγκουτ απέκλεισε έναν ακόμη Ισπανό, τον Γκιγιέρμο Αλκάιντε με 6-3, 6-4 και προκρίθηκε στα ημιτελικά. Ο Γερμανός, Νο 4 του ταμπλό, κράτησε το σερβίς του και κάνοντας από ένα μπρέικ σε κάθε σετ, πήρε τη νίκη μέσα σε 1 ώρα και 14 λεπτά. «Σέρβιρα καλά και είχα τον έλεγχο του αγώνα από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο πόντο» δήλωσε ο Μπάχινγκερ, ο οποίος στα ημιτελικά θα αντιμετωπίσει τον Στεφάν Μπολί. «Απέκλεισε τον Μπέκερ και παίζει πολύ καλά. Προβλέπω… μάχη» είπε ο Γερμανός, ο οποίος δεν έχει χάσει ακόμη σετ στη διοργάνωση.

Το βήμα για τον τελικό  θα επιχειρήσουν το Σάββατο οι Στεφάν Μπολί-Ματίας Μπάχινγκερ και Ντούντι Σέλα-Ντμίτρι Τουρσούνοφ οι οποίοι θα κοντραριστούν στα πλαίσια των ημιτελικών του Απλού. Οι δυο αγώνες προβλέπονται αμφίρροποι και επιφυλάσσουν πλούσιες συγκινήσεις στο κοινό, που θα βρεθεί στο κεντρικό γήπεδο του Ολυμπιακού Κέντρου Αντισφαίρισης. Μετά τα ημιτελικά του Απλού, θα διεξαχθεί ο δεύτερος ημιτελικός του Διπλού.



Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved