Ραντεβού στους Δελφούς

Ραντεβού στους Δελφούς

Το τρίτο και δυσκολότερο σκέλος του 17ου Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας ξεκίνησε απο το λιμάνι της Ιεράς πόλης του Μεσολογγίου το μεσημέρι της Παρασκευής (15/4), με προορισμό μια άλλη Ιερή πόλη των αρχαίων Ελλήνων, του Δελφούς.

Οι ποδηλάτες με σύμμαχο και πάλι τον καιρό και τις ιδανικές καιρικές συνθήκες, διέσχισαν την παραθαλάσσια διαδρομή μέχρι τη Ναύπακτο υπο τα χειροκροτήματα και τις επευφημίες εκατοντάδων κατοίκων της περιοχής που είχαν συγκεντρωθεί κατά μήκος της διαδρομής. Ιδιαίτερη νότα στον ποδηλατικό αγώνα έδωσε η παρουσία δεκάδων μικρών παιδιών, στα χωριά απο τα οποία διερχόταν ο ποδηλατικός αγώνας, τα οποία με τη συνοδεία των δασκάλων τους χειροκροτούσαν και ενθάρρυναν τους αθλητές.

Προσπερνώντας το καλοδιατηρημένο κάστρο που δεσπόζει στο λόφο με το πευκοδάσος πάνω απο το ενετικό λιμάνι της Ναυπάκτου, οι ποδηλάτες κινήθηκαν παράλληλα με την ακτογραμμή προς το αρχοντικό και μαγευτικό Γαλαξείδι. Την παραθαλάσσια πόλη που συνδυάζει με μοναδικό τρόπο τις παραλίες με τις χιονισμένες κορυφές του Παρνασσού και έχει χαρακτηριστεί απο το 1978 παραδοσιακός οικισμός.

Απο το Γαλαξείδι άρχισε, το δυσκολότερο κομμάτι του τρίτου σκέλους με την επίπονη ανηφόρα που θα οδηγούσε τους ποδηλάτες απο τον κάμπο με τα ελαιόδεντρα της Άμφισσας στην ιστορική πόλη των Δελφών, στους πρόποδες του Παρνασσού που για πολλούς αιώνες αποτελούσε το πνευματικό και θρησκευτικό κέντρο και το σύμβολο της ενότητας του αρχαίου ελληνισμού. Εκεί όπου υπήρχε  στην αρχαιότητα το πιο ξακουστό μαντείο της αρχαίας Ελλάδας το οποίο σύμφωνα με την μυθολογία ήταν χτισμένο στον «ομφαλό της γης» αφού εκεί συναντήθηκαν οι δύο αετοί που έστειλε ο Δίας από τα άκρα του σύμπαντος για να βρει το κέντρο του κόσμου.

Σήμερα οι Δελφοί έχουν χαρακτηριστεί τόπος παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ. Το πρωί του Σαββάτου (16/4) προτού ξεκινήσει το 4ο σκέλος του αγώνα, οι αθλητές, οι συνοδοί τους και τα υπόλοιπα μέλη των ομάδων που συμμετέχουν στον ποδηλατικό γύρο θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τα μοναδικά αρχαιολογικά μνημεία στο μουσείο και τους αρχαιολογικούς χώρους της πόλης.



Ραντεβού με την ιστορία έχουν ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα και ο Ολυμπιακός στην Πόλη!
Ραντεβού με την ιστορία έχουν ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα και ο Ολυμπιακός στην Πόλη!
Elite League: Νίκες για Μίλωνα, Ηρακλή και Ψυχικό
Elite League: Νίκες για Μίλωνα, Ηρακλή και Ψυχικό
Στο Παγκόσμιο Συλλόγων η Ατλέτικο Μαδρίτης
Στο Παγκόσμιο Συλλόγων η Ατλέτικο Μαδρίτης
Η ανάρτηση της Ελένης Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη
Η ανάρτηση της Ελένης Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved