Αθλητισμός: Τα προγράμματα των κομμάτων (video)

Αθλητισμός: Τα προγράμματα των κομμάτων (video)

Οι Βουλευτικές Εκλογές 2015, έχουν χαρακτηριστεί, από τους περισσότερους ως οι κρισιμότερες των τελευταίων ετών καθώς το διακύβευμα  τους είναι τεράστιο για την χώρα μας.

Το σοβαρότερο θέμα που απασχολούν τους πολίτες είναι το οικονομικό πρόγραμμα των κομμάτων. Υπάρχουν και επιμέρους ζητήματα, σε σχέση πάντα με το πρόγραμμα των κομμάτων, που ενδεχόμενος θα κρίνουν την ψήφο.

Το αθλητικό πρόγραμμα, των κομμάτων ανήκει στα επιμέρους θέματα. Δεν παύει όμως να είναι ιδιαίτερα σημαντικό, για μια σημαντική μερίδα των πολιτών. 

Τα προγράμματα των κομμάτων:

ΣΥΡΙΖΑ

Τα άμεσα μέτρα, στο «κυβερνητικό» πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, είναι τα εξής :

Θέσπιση αυτοτελούς κονδυλίου για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό από τον ετήσιο κρατικό προϋπολογισμό

Επέκταση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων στον αθλητισμό, με έμφαση στην χρηματοδότηση προγραμμάτων για την εγκατάσταση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, για τη δημιουργία των απαιτούμενων υποδομών, για τον αθλητισμό στην εκπαίδευση, τον ερασιτεχνικό αθλητισμό και τον αθλητισμό για όλους, προκρίνοντας μικρά και χρηστικά αθλητικά κέντρα – προπονητήρια στις γειτονιές.

Επαναχάραξη της φορολογικής πολιτικής στον χώρο των υπηρεσιών αθλητισμού και αθλητικού θεάματος, με θέσπιση καθεστώτος ανταποδοτικότητας και παρακράτηση ποσοστού από τα κέρδη του επαγγελματικού αθλητισμού

Θέσπιση συγκεκριμένου ποσοστού 0,5% από τα κέρδη κάθε είδους στοιχηματικής πράξης που αναφέρεται σε αθλητική εκδήλωση (αθλητικός φόρος «Τόμπιν»)

Θέσπιση ποσοστού κατ’ έτος, υπέρ του ερασιτεχνικού αθλητισμού, της αθλητικής έρευνας και τεχνολογίας και του «αθλητισμού για όλους», επί της αξίας έκδοσης ή ανανέωσης των ιδιωτικών αδειών στοιχηματικών εταιρειών.

Έκδοση ειδικού «Αθλητικού Λαχνού» ανά 6μηνο.

Ενεργοποίηση των αρμόδιων υπηρεσιών για την είσπραξη όλων των βεβαιωμένων και ληξιπρόθεσμων χρεών των ΠΑΕ, ΚΑΕ, ΤΑΠ προς το δημόσιο

Οσον αφορά στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, “καταργείται η υποχρέωση των αθλητικών σωματείων να μετατρέπονται σε ανώνυμες εταιρείες και δίνεται θεσμικά η δυνατότητα επιλογής από την γενική συνέλευση των μελών, ποια νομική μορφή θα αποκτούν για να συμμετέχουν στις ανώτερες διοργανώσεις, είτε ως αθλητικό σωματείο με τμήμα αμειβομένων αθλητών, είτε ως εταιρεία λαϊκής βάσης, είτε ως εταιρεία”. 

Νέα Δημοκρατία

Τα κυριότερα σημεία του αθλητικού προγράμματος

Ισχυροποίηση του Μαζικού Λαϊκού Αθλητισμού με τη δημιουργία και υποστήριξη αντίστοιχης ομοσπονδίας.

Ίδρυση και λειτουργία σύγχρονων αθλητικών σχολείων στις πρωτεύουσες των νομών, όπου υπάρχουν αθλητικές εγκαταστάσεις και όπου αλλού χρειαστεί, με μόνιμο εκπαιδευτικό δυναμικό γυμναστών και προπονητών. Θα φοιτούν μαθητές που θα επιλέγονται με αυστηρά επιστημονικά κριτήρια και τεστ πανελλήνιου χαρακτήρα.

Καταπολέμηση του ντόπινγκ με θέσπιση θέσης Ειδικού Εισαγγελέα σε συνεργασία με το Ε.Σ.Κ.Α.Ν., το οποίο θα μετατραπεί σε νομικό πρόσωπο. Αυστηρότερη ποινική τιμωρία των εμπλεκόμενων στο ντόπινγκ.

ΚΚΕ

Τα κυριότερα σημεία του προγράμματος του ΚΚΕ:

Τη διαμόρφωση ενιαίου συστήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού στην εκπαίδευση, βασισμένου σε επιστημονικές έρευνες για τις πραγματικές ανάγκες ανάπτυξης των νέων.

* Οργανωμένη προσχολική αγωγή με βάση το αθλητικό παιχνίδι. Ανάλογη διαμόρφωση των παιδικών χαρών και των παιδότοπων, καθώς και διορισμό των απαιτούμενων καθηγητών Φυσικής Αγωγής.

* Για κάθε φάση της σχολικής ζωής, ανάλογα με τις ανάγκες σωματικής ανάπτυξης και συναισθηματικής ωρίμανσης των νέων, τις προϋποθέσεις για την υλοποίηση ενός προγράμματος, που να ανταποκρίνεται σ' αυτές τις ανάγκες (διορισμός καθηγητών Φυσικής Αγωγής, διαμόρφωση σχολικών χώρων, αιθουσών γυμναστικής, προαύλιων χώρων, διάθεση εποπτικού υλικού), καθώς και θεσμοθέτηση αθλητικών εκδηλώσεων σε τακτά διαστήματα.

* Την οργάνωση ειδικών προγραμμάτων για παιδιά με σωματικά προβλήματα και προβλήματα υγείας.

* Καθιέρωση κάρτας υγείας πλήρως ενημερωμένης και κάρτας εξέλιξης για κάθε μαθητή.

* Στα πανεπιστήμια να ενθαρρύνεται και να στηρίζεται η συμμετοχή των φοιτητών στη Φυσική Αγωγή και τον Αθλητισμό, να στηρίζονται οι φοιτητικοί σύλλογοι με μέσα και υποδομές.

* Ανάπτυξη της άθλησης κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής θητείας με καθηγητές Φυσικής Αγωγής και τα απαιτούμενα μέσα.

Να καταργηθεί ο επαγγελματικός αθλητισμός που βασίζεται στους επιχειρηματίες και χορηγούς και έχει μεταβληθεί σε επιχείρηση. Να καταργηθούν οι Αθλητικές Ανώνυμες Εταιρίες. Η βάση του Αθλητισμού είναι το σχολείο και η γειτονιά, και σ' αυτήν τη βάση αναπτύσσεται ο αθλητισμός υψηλών επιδόσεων, ο οποίος στηρίζεται από το κράτος.

ΠΟΤΑΜΙ

Ο αθλητισμός είναι βασικό κοινωνικό αγαθό που αφορά όλες τις ηλικίες και όλες τις τάξεις της κοινωνίας. To Ποτάμι πιστεύει ότι κριτήριο μιας χώρας δεν είναι τόσο ο πίνακας μεταλλίων των Ολυμπιακών Αγώνων, όσο το ποσοστό του πληθυσμού της που ασχολείται περισσότερο ή λιγότερο συστηματικά με τον αθλητισμό. Ωστόσο, ο υψηλός αθλητισμός και η ενασχόληση της κοινωνίας με τον αθλητισμό, είναι δύο συγκοινωνούντα δοχεία που το ένα τροφοδοτεί το άλλο.

Κάθε ευρώ που πηγαίνει στον αθλητισμό πρέπει να πιάνει τόπο και όχι να καταλήγει σε σωματεία σφραγίδες, άχρηστες εγκαταστάσεις ή «φουσκωμένα» διοικητικά έξοδα. Κάθε ευρώ που δίνουμε στον αθλητισμό είναι μια μακροπρόθεσμη επένδυση κι όχι έξοδο.

Καθορισμός μέγιστου αριθμού θητειών στην προεδρία των αθλητικών ομοσπονδιών (δύο ή το πολύ τρεις θητείες). Νοικοκύρεμα, λογοδοσία ομοσπονδιών, απεγκλωβισμός από κομματικές εξαρτήσεις. Αξιολόγηση και στήριξη των υγιών σωματείων που προσφέρουν αθλητικό έργο και είναι τα ουσιαστικά τα κύτταρα του ελληνικού αθλητισμού. Χρηματοδοτήσεις με αντικειμενικά, μετρήσιμα και επαληθεύσιμα κριτήρια. Κίνητρα για συγχωνεύσεις γειτονικών σωματείων.

Αθλητισμός: Τα προγράμματα των κομμάτων (video)



Serie A: Ισοπαλία που δε βολεύει τη Ρόμα
Serie A: Ισοπαλία που δε βολεύει τη Ρόμα
Θρήνος στην Αργεντινή - Πέθανε ο θρυλικός Σέζαρ Λουίς Μενότι
Θρήνος στην Αργεντινή - Πέθανε ο θρυλικός Σέζαρ Λουίς Μενότι
Παναθηναϊκός AKTOR: Μέρος της προπόνησης ο Χουάντσο, αμφίβολος για την Τρίτη
Παναθηναϊκός AKTOR: Μέρος της προπόνησης ο Χουάντσο, αμφίβολος για την Τρίτη
Ολλανδία: Το σήκωσε η PSV Αϊντχόφεν
Ολλανδία: Το σήκωσε η PSV Αϊντχόφεν
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved