«Μυθολογία ότι οι Έλληνες αθλητές είναι μόνοι και αβοήθητοι»

«Μυθολογία ότι οι Έλληνες αθλητές είναι μόνοι και αβοήθητοι»

Στην αντεπίθεση πέρασε ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού Πάνος Μπιτσαξής σχετικά, με δημοσιεύματα και δηλώσεις που έχουν να κάνουν με την ελλιπή προετοιμασία του παγκόσμιου πρωταθλητή Δημήτρη Χονδροκούκη. Ο κ. Μπιτσαξής χαρακτηρίζει «μυθολογία» όσοι αναφέρουν ότι «οι Ελληνες αθλητές είναι μόνοι και αβοήθητοι» και κάνει λόγο για «άνθηση του ελληνικού αθλητισμού»!

Η δήλωση του γενικού γραμματέα Αθλητισμού Πάνου Μπιτσαξή:

 «Ο ελληνικός ερασιτεχνικός αθλητισμός, διαψεύδοντας τις κασσάνδρειες προβλέψεις, που κατά καιρούς βλέπουν το φως της δημοσιότητας, πηγαίνει από επιτυχία σε επιτυχία.
Οι παγκόσμιες νίκες και οι μεγάλες ευρωπαϊκές επιτυχίες διαδέχονται η μία την άλλη. Ο υγρός στίβος, η κωπηλασία, η γυμναστική, η ιστιοπλοΐα, το τζούντο, το taekwondo, το μπάσκετ, η ποδηλασία και τώρα, μετά από πολύ καιρό ο στίβος, δημιουργούν την πεποίθηση ότι ο ελληνικός αθλητισμός, όχι μόνο δεν παρακμάζει, αλλά ανθίζει και μεγαλουργεί. Αυτό είναι ήδη μια πραγματικότητα ανεπίδεκτη αμφισβήτησης.

 Όσοι προέβλεπαν ότι ο ελληνικός αθλητισμός θα καταρρεύσει, λόγω της κρίσης, προσπαθούν με κάθε ευκαιρία να περάσουν τη θεωρία ότι οι επιτυχίες των ελλήνων αθλητών είναι τυχαίες και ουρανοκατέβατες. Ότι γίνονται πραγματικότητα χωρίς καμία βοήθεια της Πολιτείας και σε συνθήκες ανυπαρξίας εθνικής αθλητικής πολιτικής. Οι αντιλήψεις αυτές βρίσκουν εύφορο έδαφος σε μια εύκολη δημοσιότητα. αλλά είναι απολύτως εσφαλμένες.

Η Ελληνική Πολιτεία από τους πόρους της οποίας σχεδόν αποκλειστικά ζει και ακμάζει ο ελληνικός αθλητισμός χρηματοδότησε τον ελληνικό ερασιτεχνικό αθλητισμό τα τελευταία 3 χρόνια, μέσα στην χειρότερη οικονομική κρίση της νεότερης ιστορίας, με ποσό που υπερβαίνει τα 100 εκ ευρώ.

Ειδικά στον κλασσικό αθλητισμό επενδύθηκαν τα τελευταία 3 χρόνια 22 εκ. ευρώ άμεσα και πολύ παραπάνω από τα χρήματα αυτά, για τη διατήρηση και τη λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων και υποδομών, την προολυμπιακή προετοιμασία και πλήθος άλλων δράσεων.

Το κράτος με πολιτική αθλητικής σχεδίασης, συγκεκριμένη και οριοθετημένη, χρηματοδοτεί τις εθνικές ομάδες, τις αθλητικές αποστολές, τα πριμ των αθλητών, τις μηνιαίες απολαβές των αθλητών και πλειάδας αξιόλογων προπονητών.

Μέσα από την εθνική αθλητική σχεδίαση και την πολιτική αντιντόπινγκ γίνεται, κάθε μέρα, πράξη η παραγωγική χρησιμοποίηση των πόρων του ελληνικού λαού, απέναντι στα γνωστά φαινόμενα του παρελθόντος, όπου με πολύ περισσότερα γινόντουσαν πολύ λιγότερα.

Κανείς δεν υποστηρίζει ότι δεν υπάρχουν προβλήματα. Υπάρχουν και πολλά. Η θεωρία όμως ότι οι έλληνες αθλητές είναι μόνοι και αβοήθητοι αποτελεί μια μυθολογία που προβάλλεται για λόγους προφανείς».



Στο Παγκόσμιο Συλλόγων η Ατλέτικο Μαδρίτης
Στο Παγκόσμιο Συλλόγων η Ατλέτικο Μαδρίτης
Η ανάρτηση της Ελένης Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη
Η ανάρτηση της Ελένης Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη
NBA: Ισόβιος αποκλεισμός στον Πόρτερ για παράνομο στοιχηματισμό!
NBA: Ισόβιος αποκλεισμός στον Πόρτερ για παράνομο στοιχηματισμό!
Champions League: Η Ρεάλ Μαδρίτης "έκλεψε" την πρόκριση στην Αγγλία!
Champions League: Η Ρεάλ Μαδρίτης "έκλεψε" την πρόκριση στην Αγγλία!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved