«Σταματάω μετά το Λονδίνο»

«Σταματάω μετά το Λονδίνο»

Σε συνέντευξη του ο Δημοσθένης Ταμπάκος δηλώνει ότι μετά το Λονδίνο, που θέλει να κατακτήσει το χρυσό, θέλει και να σταματήσει.


Ο χρυσός ολυμπιονίκης της γυμναστικής στη συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τονίζει επίσης ότι θα είναι ο καλύτερος τρόπος να κλείσει την μακρόχρονη και πετυχημένη καριέρα του, για να ασχοληθεί και πάλι με τον αθλητισμό. Αυτή την φορά από τον τομέα της προπονητικής, εφόσον πρώτα υπάρξει μια περίοδος που θα ενισχύσει τις γνώσεις του (είναι πτυχιούχος των ΤΕΦΑΑ) με κάποιο μεταπτυχιακό.

«Σίγουρα θέλω να κερδίσω ένα χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Με αυτό τον τρόπο θέλω να κλείσω την καριέρα μου. Όμως αποφεύγω να μιλάω περισσότερο για αυτό. Το καλύτερο είναι να μιλάς στον αγώνα με έργα. Εύχομαι να μην αντιμετωπίσω κάποιο πρόβλημα τραυματισμού που θα με οδηγήσει πίσω αγωνιστικά» και συνεχίζει: «Με αυτόν τον τρόπο θα κλείσει μια μεγάλη περίοδος της ζωής μου. Βρίσκομαι στην εθνική ομάδα από τον Μάρτιο του 1990. Εικοσιένα χρόνια δεν είναι και λίγα. Όλα αυτά τα χρόνια έχω στερηθεί και στερούμαι πολλά πράγματα. Όμως έχω αποφασίσει να μείνω σε αυτή μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Κατόπιν θα αποχωρίσω και θα εγκαταλείψω τον πρωταθλητισμό. Όχι όμως και τον αθλητισμό, γιατί σκέφτομαι να ασκήσω το επάγγελμα που έχω σπουδάσει. Ίσως να κάνω κάποια μετεκπαίδευση ώστε να μπορέσω να ολοκληρώσω τις γνώσεις μου στο αντικείμενο που έχω σπουδάσει».

Για τον Έλληνα Ολυμπιονίκη, η εμπειρία που έχει αποκτήσει όλα τα προηγούμενα χρόνια σαφώς και παίζει σπουδαίο ρόλο, αλλά δεν παίζει ρόλο μόνο αυτό στις επιτυχίες:«Στους αγώνες πάντα παίζει μεγάλο ρόλο η εμπειρία. Αλλά από μόνη της δεν αρκεί. Πρέπει να συνδυάζεται με τη διαρκή δουλειά», τονίζει.   
Αποκάλυψε ότι όλα αυτά τα χρόνια που έκανε πρωταθλητισμό υπήρξαν στιγμές που ήθελε να σταματήσει τον αθλητισμό, λόγω της ψυχολογικής πίεσης και επαινεί για ακόμη μια φορά τι σπίτι της γυμναστικής στη Μίκρα.

Η άποψή του για το ντόπινγκ είναι ξεκάθαρη: «Αποτελεί μια μάστιγα που κάνει συχνά πυκνά την εμφάνισή της σε κάθε μεγάλη διοργάνωση. Ευτυχώς στην γυμναστική τα κρούσματα είναι πολύ λίγα και αυτά εκτός Ελλάδας. Όλοι οι αθλητές πρέπει να γνωρίζουν την αξία του σωστού αγώνα. Οφείλουν να έχουν παιδεία και να αγωνίζονται στηριζόμενοι σε σωστές αρχές. Οι αθλητές οφείλουν επίσης να πιστεύουν στις δικές τους δυνάμεις. Πρέπει να επιμείνουν για πολλά χρόνια, να στερηθούν πολλά πράγματα και να περάσουν πολλές κακουχίες για να έρθει το ποθητό αποτέλεσμα», ενώ αναφέρεται και στο επίπεδο της ελληνικής γυμναστικής: «Δυστυχώς δεν είναι και το καλύτερο. Τουλάχιστον δεν είναι ανάλογο των μεγάλων επιτυχιών που έχουν έρθει τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα. Επίσης είναι πολύ μικρή η προσέλευση των μικρών παιδιών. Για αυτό υπάρχει μερίδιο ευθύνης από την Πολιτεία. Όμως μερίδιο ευθύνης έχουν και άλλοι φορείς, όπως η Ομοσπονδία. Η τελευταία οφείλει να δώσει ώθηση και να δώσει κίνητρα για σωστότερη προπόνηση και ανάπτυξη στα μικρά παιδιά. Επίσης είναι πολύ άδικο που κόπηκαν τα κίνητρα στους αθλητές. Με αυτό τον τρόπο δεν έχουν κίνητρα οι αθλητές να διεκδικήσουν την νίκη. Είναι αρνητικό και σίγουρα δεν βοηθάει τον ελληνικό αθλητισμό».     
Στόχος για τον Έλληνα πρωταθλητή αποτελεί το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ιαπωνίας. «Με ενδιαφέρει το παγκόσμιο πρωτάθλημα, που θα γίνει στο Τόκυο της Ιαπωνίας τον ερχόμενο Οκτώβριο. Θα πάρω μέρος και στο παγκόσμιο κύπελλο που θα γίνει σε ένα περίπου μήνα και θα αποτελέσει για εμένα ένα καλό τεστ να δω τον εαυτό μου αγωνιστικά, μετά από πολύ καιρό», τόνισε κλείνοντας αυτή τη συνέντευξη ο Δημοσθένης Ταμπάκος.



ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Νάτοι, νάτοι οι Πρωταθλητές» - Η ατμόσφαιρα στην «OPAP Arena» κι η αποθέωση
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Νάτοι, νάτοι οι Πρωταθλητές» - Η ατμόσφαιρα στην «OPAP Arena» κι η αποθέωση
Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι: Εκτός Χουάντσο και Μπάλντγουιν
Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι: Εκτός Χουάντσο και Μπάλντγουιν
Volley League: Μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών στον Ολυμπιακό από τη ΔΕΑΒ
Volley League: Μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών στον Ολυμπιακό από τη ΔΕΑΒ
Η ΠΑΕ Βόλος κατήγγειλε τηλεφώνημα Θοδωρή Καρυπίδη σε παίκτη της
Η ΠΑΕ Βόλος κατήγγειλε τηλεφώνημα Θοδωρή Καρυπίδη σε παίκτη της
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved