Ανακοίνωσε αναστολή των δραστηριοτήτων ο ΣΕΓΑΣ

Συντάκτης: Onsports Team Δημοσίευση: Τετάρτη, 04 Απριλίου 2012 18.55

Ανακοίνωση εξέδωσε ο ΣΕΓΑΣ με την οποία γνωστοποιεί την απόφαση του για αναστολή των αθλητικών δραστηριοτήτων ως ένδειξη διαμαρτυρίας των περικοπών * Συνέντευξη τύπου από τον Βασίλη Σεβαστή.

Ο ΣΕΓΑΣ έκανε πράξη την απειλή του να αναστείλει τις αθλητικές του δραστηριότητες εντός Ελλάδας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις περικοπές στην τακτική επιχορήγηση που ανακοίνωσε η ΓΓΑ. Η ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ αναφέρει ότι η κινητοποίηση θα διαρκέσει μέχρι να αναθεωρηθεί η απόφαση για την χρηματοδότησή του, ενώ κάνει έκκληση στον υπουργό Πολιτισμού Παύλο Γερουλάνο να παρέμβει.

Τέλος, ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Βασίλης Σεβαστής θα παραχωρήσει την Πέμπτη (5/4) συνέντευξη Τύπου στις 12.30 στα γραφεία του ΣΕΓΑΣ, με θέμα «τα θεσμικά, λειτουργικά και οικονομικά προβλήματα του ελληνικού αθλητισμού, που καθιστούν το παρόν και το μέλλον του δυσοίωνο».

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ με βάση την εξουσιοδότηση της Γενικής Συνέλευσης στις 24/3 αποφάσισε ομόφωνα στη σημερινή του συνεδρίαση την αναστολή κάθε αθλητικής δραστηριότητας στο εσωτερικό, μέχρι να αναθεωρηθούν οι αποφάσεις των άδικων και επιλεκτικών περικοπών της χρηματοδότησης του ΣΕΓΑΣ για το 2011 και 2012.

Ο ΣΕΓΑΣ καλεί την αθλητική ηγεσία και ιδιαίτερα τον Υπουργό Πολιτισμού Παύλο Γερουλάνο να παρέμβει αποτρέποντας το οικονομικό αδιέξοδο και τη διάλυση του οικοδομήματος του κλασικού αθλητισμού. Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ θα βρίσκεται τις επόμενες μέρες σε ετοιμότητα, προκειμένου να επανεξετάσει τη θέση του για περαιτέρω κλιμάκωση ή αποκλιμάκωση των αποφάσεων του, ανάλογα με την εξέλιξη που θα έχει το μείζον αυτό πρόβλημα», αναφέρει η σχετικά ανακοίνωση της Ομοσπονδίας στίβου.

Κατηγορία: Στίβος