Ανακοίνωση των προπονητών Βορείου Ελλάδας

Συντάκτης: Onsports Team Δημοσίευση: Παρασκευή, 02 Μαρτίου 2012 20.48

Να αλλάξει ριζικά το μοντέλο λειτουργίας και η δομή της ομοσπονδίας ζητά από τον ΣΕΓΑΣ ο Σύνδεσμος Προπονητών Στίβου Β. Ελλάδας.

Μετά την ενημέρωση από τον πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ, Βασίλη Σεβαστή, για το σχεδιασμό λειτουργίας της ομοσπονδίας για το 2012, ο Σύνδεσμος Προπονητών Στίβου Βορείου Ελλάδας εξέδωσε ανακοίνωση διαμαρτυρίας, στην οποία αναφέρει:

«1. Οι σωματειακοί προπονητές έχουν υποστεί τα τελευταία δύο χρόνια πολύ μεγάλες οικονομικές περικοπές, που για φέτος αγγίζουν το 47% (22% από τις γενικές περικοπές και 25% από την κατάργηση των μηνών Οκτωβρίου, Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου 2011). Επιπλέον, τους οφείλονται δεδουλευμένα 6 μηνών, 4 μήνες (Ιούνιο, Ιούλιο, Αύγουστο, Σεπτέμβριο) της προηγούμενης αγωνιστικής περιόδου και 2 μήνες (Ιανουάριο και Φεβρουάριο) της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου.

2. Στους προπονητές συνεχίζουν να οφείλονται τα θεσμοθετημένα από τον ΣΕΓΑΣ πριμ παραγωγικότητας από το 2006.

3. Περιορίστηκε η αποζημίωση για την κάλυψη των εξόδων μετακίνησης στους αγώνες με επακόλουθο την οικονομική αιμορραγία των ήδη φτωχών συλλόγων.

4. Επιπρόσθετα τα οδοιπορικά και τα έξοδα προετοιμασίας των αθλητών-αθλητριών διαρκώς περιορίζονται.

Το Δ.Σ. του Σ.Π.Σ.Β.Ε. θεωρεί ότι πρέπει να αλλάξει ριζικά το μοντέλο λειτουργίας και η δομή της ομοσπονδίας δίνοντας έμφαση στο παραγωγικό κομμάτι. Διαφορετικά πιστεύουμε ότι ο κλασσικός αθλητισμός θα οδηγηθεί σε πλήρη απαξίωση με απρόβλεπτες συνέπειες».

Κατηγορία: Στίβος