Ανακοίνωση ΣΕΓΑΣ για την επιχορήγηση

Συντάκτης: Onsports Team Δημοσίευση: Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2011 21.29

«Το σύνολο σχεδόν της επιχορήγησης θα πάει στους προπονητές και τους αθλητές», αναφέρει η ανακοίνωση του ΔΣ του ΣΕΓΑΣ, που στηρίζει τον Σεβαστή.

Ανακοίνωση για την πρόσφατη απόφαση της ΓΓΑ να δώσει στην ομοσπονδία το 75% της φετινής επιχορήγησης εξέδωσε ο ΣΕΓΑΣ, τονίζοντας ότι το σύνολο σχεδόν των χρημάτων θα διατεθεί για τις ανάγκες των προπονητών και των αθλητών.

«Το ΔΣ του ΣΕΓΑΣ είναι απόλυτα προσηλωμένο στην αποστολή του που είναι να υπηρετεί την ανάπτυξη του Κλασικού Αθλητισμού, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια που τα προβλήματα αυξάνονται.
Σ’ αυτή τη προσπάθεια εντολέας και κριτής του ΔΣ είναι τα Σωματεία Μέλη της Ομοσπονδίας και κανένας άλλος. Οι αθλητές, προπονητές, οι κριτές, οι εργαζόμενοι είναι οι συντελεστές της αθλητικής δραστηριότητας. Στο επίκεντρο αυτής της δραστηριότητας, είναι οι αθλητές και οι προπονητές στην υποστήριξη των οποίων συγκλίνουν όλες οι ενέργειες και οι αποφάσεις του ΔΣ.

Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, ο ΣΕΓΑΣ, πρωτοστατεί όχι μόνο ανατροπή των αποφάσεων της Κυβέρνησης για δραστικές και αναδρομικές περικοπές των πόρων του αθλητισμού, αλλά και στην ανάγκη περιστολής των πάσης φύσεως δαπανών και αναπροσαρμογής των προγραμμάτων ανάπτυξης.
Στην κατεύθυνση αυτή ήδη υπάρχουν τα πρώτα αποτελέσματα αφού ενημερωθήκαμε ότι μέχρι το τέλος του χρόνου η Ομοσπονδία θα εισπράξει από την ΓΓΑ ένα μέρος των οφειλομένων και θα μπορέσει να καλύψει ένα σημαντικό μέρος των υποχρεώσεων ειδικά προς τους αθλητές και προπονητές αφού το σύνολο σχεδόν αυτών των χρημάτων θα πάει σε αυτούς.

Τέλος το ΔΣ δηλώνει ότι η λειτουργία του είναι συλλογική και εκφράζεται μέσα από τις ενέργειες  του Προέδρου του, τον οποίο στηρίζει και καλύπτει απόλυτα».

Κατηγορία: Στίβος