Οι καλύτεροι ρόλοι του 76άρη Αλ Πατσίνο! (photos+videos)

Οι καλύτεροι ρόλοι του 76άρη Αλ Πατσίνο! (photos+videos)

Ένας εκ των μεγαλύτερων ηθοποιών της γενιάς του και ταυτόχρονα εκ των κορυφαίων όλων των εποχών, ο Αλ Πατσίνο γίνεται σήμερα 76 ετών και το Onsports κάνει μια μίνι αναφορά στη μέχρι σήμερα σπουδαία υποκριτική του καριέρα.

Ο Αλφρέντο Τζέιμς «Αλ» Πατσίνο όπως είναι το πλήρες όνομά του γεννήθηκε στις 25 Απριλίου του 1940 και είναι εκ των ανθρώπων-σταθμών στη χρυσή εποχή του Χόλιγουντ.

Al Pacino Net Worth

Η ερμηνεία του στο Πανικός του Νιντλ Παρκ (The Panic in Needle Park), τράβηξε την προσοχή του Φράνσις Φορντ Κόπολα ο οποίος τον επέλεξε το 1972 για τον ρόλο του Μάικλ Κορλεόνε στην ταινία Ο Νόνος (The Godfather), μπροστά από πιο γνωστούς (τότε) ηθοποιούς από εκείνον, όπως ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ, ο Ρόμπερτ ΝτεΝίρο και Γουόρεν Μπίτι!

Ο ρόλος του δίπλα στο ιερό «τέρας» του κινηματογράφου, Μάρλον Μπράντο απογείωσε την καριέρα του (του χάρισε και υποψηφιότητα για Όσκαρ Β’ Αντρικού Ρόλου), κι έκτοτε πρωταγωνίστησε σε άπειρους ρόλους οι οποίοι έχουν αφήσει ιστορία. Ποιοι είναι όμως αυτοί:

Ντικ Τρέισι (1990)

Το 1985 ο Αλ Πατσίνο συμμετείχε στην αποτυχημένη ταινία Οι Επαναστάτες με αποτέλεσμα να κάνει να παίξει σε ταινία πάνω από τέσσερα χρόνια! Η συμμετοχή του ωστόσο στο Ντικ Τρέισι πλάι στον Γουόρεν Μπίτι του ανέστησε την καριέρα στη δεκαετία του 90’.

Ντόνι Μπράσκο (1997)

Ο Αλ Πατσίνο υποδύεται τον μαφιόζο Λέφτι Ρουτζιέρο ο οποίος προσλαμβάνει για δεξί του χέρι τον Ντόνι Μπράσκο (Τζόνι Ντεπ) δίχως να γνωρίζει πως είναι μυστικός πράκτορας. Περνώντας όμως χρόνο μαζί θα ο Λέφτι θα κάνει τον Ντόνι να καταλάβει ότι έχει περισσότερα κοινά με τη μαφία παρά με την κανονική του δουλειά!

Ο Δικηγόρος του Διαβόλου (1997)

Όταν λέμε «δικηγόρος του διαβόλου» πάντα σκεφτόμαστε την διάσημη φράση. Τι γίνεται όμως όταν ως δικηγόρος ο Κιάνου Ριβς έχει για πελάτη του τον πραγματικό… διάβολο; Και προφανώς ο Αλ Πατσίνο είναι εξαιρετικός στο ρόλο αυτό.

Heat(1995)

Μόνο και μόνο ότι κοντραρίστηκε με τον Ρόμπερτ ΝτεΝίρο είναι μεγάλη υπόθεση. Ως αστυνομικός που κυνηγάει τη διαβόητη συμμορία λιστών εκ των οποίων  ο Βαλ Κίλμερ και ο συμπαθής… άσχημος Ντάνι Τρέχο δίνουν μία δυνατή περιπέτεια στο κοινό.

Άρωμα Γυναίκας (1992)

Μπορεί να μην είναι και η καλύτερη ερμηνεία του (δεν έχει κακές ερμηνείες ο Αλ), ωστόσο μόνο και μόνο το ότι παίζοντας τον τυφλό πρώην στρατιωτικός κατάφερε να κατακτήσει μετά από πολλές αποτυχημένες απόπειρες το Όσκαρ Α’ Αντρικού Ρόλου την κατατάσσει δίκαια στη συγκεκριμένη λίστα.

Υπόθεση Καρλίτο (1993)

Υποδυόμενος ένα πρώην κατάδικο από το Πουέρτο Ρίκο, ο Αλ Πατσίνο προσπαθεί να μείνει μακριά από την παράνομη ζωή, τα ναρκωτικά και τη βία παρά την προσπάθεια του περίγυρού του να τον τραβήξει πίσω!

Σέρπικο (1973)

Πρόκειται για την αληθινή ιστορία του άφθαρτου αστυνομικού ο οποίος δεν μπόρεσε να αντέξει τη διαφθορά μέσα στο ίδιο του το τμήμα, καταφέρνοντας να φέρει όλο το Σώμα εναντίον του!

Ο Νονός: Μέρος Δεύτερο (1974)

Δύο χρόνια μετά την κορυφαία ταινία όλων εποχών (Ο Νονός)  γυρίστηκε το σίκουελ με πολλούς να υποστηρίζουν ότι είναι καλύτερο από την αυθεντική ταινία. Αυτή τη φορά Μάικλ Κορλεόνε να είναι το απόλυτο αφεντικό της φαμίλιας Κορλεόνε. Χωρίς τη βοήθεια του πατέρα του, ο Μάικλ θα προσπαθήσει να αποφύγει τις αρχές οι οποίες τον κυνηγάνε ενώ έχει να διαχειριστεί και ενδοοικογενειακές προδοσίες!

Ο Σημαδεμένος (1983)

Είναι ίσως η πιο εμβληματική, η πιο χαρακτηριστική του ερμηνεία σε ταινία. Ο «Βασιλιάς της σκόνης» Τόνυ Μοντάνα έγραψε ιστορία με τον ιδιόρρυθμο και  τρελό χαρακτήρα του ο οποίος θα κάνει τα πάντα για να γίνει ο άρχοντας του κόσμου ως ιδιοκτήτης του καρτέλ και την προσπάθειά του να κρατηθεί στην κορυφή απέναντι στον μεγαλύτερο εχθρό του. Τον ίδιο του τον εαυτό.



ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Λίβερπουλ: Συμφωνία με Σλοτ, αυτός ο αντικαταστάτης του Κλοπ
Λίβερπουλ: Συμφωνία με Σλοτ, αυτός ο αντικαταστάτης του Κλοπ
Euroleague: Ισοφάρισε η Μονακό τη Φενέρμπαχτσε μετά από ντέρμπι
Euroleague: Ισοφάρισε η Μονακό τη Φενέρμπαχτσε μετά από ντέρμπι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved