Escape Room: Θα το αντέξεις; (videos+photos)

Escape Room: Θα το αντέξεις; (videos+photos)

Σε απόλυτο trend έχουν καταστεί τα ειδικά διαμορφωμένα Escape Rooms στο κέντρο της Αθήνας! Σκέφτομαι να πάω, αλλά δεν ξέρω πως θα βγω από αυτό το διεθνές trend...

Της Γεωργίας Λινάρδου

Παλιές κατοικίες και μαγαζιά στο κέντρο της Αθήνας και σε διάφορες άλλες κεντρικές πόλεις της Ελλάδας , έχουν μετατραπεί τον τελευταίο χρόνο στο απόλυτο διεθνές επιχειρηματικό trend ψυχαγωγίας και «κάνουν χρυσές δουλειές».

escape1

Στο πλέον viral παιχνίδι απόδρασης!

escape

Παίρνεις την παρέα σου (από δύο μέχρι έξι άτομα) και πάτε σε ένα από τα δεκάδες Escape Rooms που υπάρχουν στη χώρα.

escape2

Το θέμα είναι απλό: Σας κλειδώνουν για μία ώρα σε ένα δωμάτιο κι εσείς προσπαθείτε να αποδράσετε μέσα από διάφορες διαδικασίες που πρέπει να ολοκληρώσετε με επιτυχία: γρίφους, αινίγματα κτλ. Ο βαθμός δυσκολίας διαφέρει από δωμάτιο σε δωμάτιο. Οπως και ο βαθμός αγωνίας. Αν και πρόκειται για ένα live παιχνίδι για όλες τις ηλικίες, οι ειδικοί συστήνουν όταν επρόκειτο για παιδιά να συνοδεύονται πάντα από κάποιον ενήλικα και για κάποια δωμάτια επισημαίνουν ότι δεν ενδείκνυται για ανθρώπους που πάσχουν από νοσήματα της καρδιάς.

escape3

Live video games;

escape4

Η αδρεναλίνη χτυπά στα ύψη. Πως είναι τα σχετικά video games; Ε, καμία σχέση! Πολύ πολύ καλύτερο, αν αντέχετε να βρεθείτε σ' ένα κλειστό δωμάτιο όλο γρίφους από το οποίο θα πρέπει να αποδράσετε μέσα σε μία ώρα. Εάν δεν τα καταφέρετε. Δε χάνετε τίποτα. Ο υπεύθυνος του Εscape Room σας ανοίγει και βγαίνετε. Εάν τα καταφέρετε, δεν κερδίζετε τίποτα άλλο παρά μία ώρα εξαιρετικής διασκεδαστικής αποχής από τα video games, εάν φυσικά ανήκετε στους φανατικούς του είδους και ίσως μία αναμνηστική φωτογραφία ανάλογα το Escape Room που θα επιλέξετε. Εάν πάλι δεν είστε φανατικός gamer, είναι ένα ζωντανό παιχνίδι απόδρασης που έχει ενδιαφέρον και αν επιλέξετε φίλους ταιριαστούς, είναι σίγουρο ότι θα διασκεδάσετε πολύ.

Σε μία από τις διαφημίσεις Escape Room, διαβάζουμε: «Είστε λάτρεις του μυστηρίου; Σκεφτήκατε ποτέ πως θα ήταν αν πρωταγωνιστούσατε σε μία από τις ταινίες που βλέπετε στο σινεμά; Τι θα κάνατε αν ήσασταν ο Σέρλοκ Χολμς ή αν έπρεπε να δραπετεύσετε από μία από τις δοκιμασίες του Τζίγκσο, του διάσημου κακού από τις ταινίες «Saw»; Θα είχατε την απαραίτητη ψυχραιμία; Αυτά τα ερωτήματα και άλλα πολλά θα απαντηθούν με μια επίσκεψη στο μεγαλύτερο ζωντανό παιχνίδι απόδρασης στην Ευρώπη. Το The MindTrap έρχεται να σας προβληματίσει, να σας παγιδεύσει και να βγάλει στην επιφάνεια τα βαθύτερα ένστικτα επιβίωσής σας με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο!   Στόχος είναι να βρεις αντικείμενα, κλειδιά, κωδικούς, να λύσεις γρίφους και να αποδράσεις μέσα σε 1 ώρα». 

Εάν το αποφασίσετε αλλά δεν είστε και τόσο πολύ σίγουροι ότι θέλετε να το κάνετε, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι μέσα στο δωμάτιο υπάρχει ένα κουμπί εξόδου που θα σας υποδείξει ο υπεύθυνος. Πατώντας το μπορείτε να βγείτε από το δωμάτιο-άρα να εγκαταλείψετε το παιχνίδι, ότι ώρα το θελήσετε.

escape5

Κόστος:

Φθηνό δεν το λες. Τα δύο άτομα κοστίζουν 30 ευρώ σε ένα από τα Escape Rooms. Τα 8 άτομα κοστίζουν 48 ευρώ. Οσο περισσότερα άτομα συμμετέχουν σε κάθε Escape Room, μειώνεται η ατομική τιμή.

escape11

Πάρτε μία... γεύση για να δείτε αν αξίζει:

Escape Rooms  Αθήνα:

Athens Clue: http://athensclue.gr/el/

Adventure Rooms: http://www.adventurerooms.gr/ (Μοναστηράκι, Γκάζι, Χαλάνδρι)

Trap Athens: http://www.trapathens.gr/

Exit Now: http://www.exitnow.gr/

Locked: http://www.locked.gr/

Escape Rooms Θεσσαλoνίκη, Ιωάννινα, Κομοτηνή, Λάρισα, Ηράκλειο:

Locked: http://www.locked.gr/

The Mind Trap: http://www.themindtrap.com/ (Ιωάννινα, Θεσσαλονίκη, Κομοτηνή, Λάρισα, Αθήνα)

Escape Rooms : http://escaperooms.gr/



Μακάμπι: Εξαιρετικά αμφίβολος για το Game 3 o Μπόλντγουιν -Στην Κροατία για θεραπείες
Μακάμπι: Εξαιρετικά αμφίβολος για το Game 3 o Μπόλντγουιν -Στην Κροατία για θεραπείες
Σαββατοκύριακο με μεγάλα παιχνίδια, αμέτρητες αγορές και σούπερ αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Σαββατοκύριακο με μεγάλα παιχνίδια, αμέτρητες αγορές και σούπερ αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Basketball Champions League: Στο Βελιγράδι για το... όνειρο το Περιστέρι – Το πρόγραμμα του Final 4
Basketball Champions League: Στο Βελιγράδι για το... όνειρο το Περιστέρι – Το πρόγραμμα του Final 4
Ετοιμάζουν τις... σκούπες οι πρωταθλητές Νάγκετς - Τρίτη νίκη επί των Λέικερς
Ετοιμάζουν τις... σκούπες οι πρωταθλητές Νάγκετς - Τρίτη νίκη επί των Λέικερς
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved