«Οι φάρσες είναι η ζωή μου» (photos+videos)

«Οι φάρσες είναι η ζωή μου» (photos+videos)

Ο Αστάθιος και η παρέα του «μπουκάρουν» στο Onsports, όχι για φάρσα, αλλά για να μας περιγράψουν τα όσα πρωτόγνωρα ζουν από την ημέρα που ξεκίνησε αυτή η όμορφη περιπέτεια

Το ραντεβού για τη συνέντευξη κανονίστηκε με μερικά «άψυχα» (αν και φιλικότατα) μηνύματα μέσω του «ψυχρού» αλλά χρηστικού, ειδικά για τέτοιες περιπτώσεις, ρημαδοfacebook. Ό,τι ήξερα για τον συγκεκριμένο τύπο ήταν από αυτά που έβλεπα στα videάκια του στο youtube. Συναντηθήκαμε έχοντας ανταλλάξει μόνο μερικές τυπικές κουβέντες σχετικά με το σημείο συνάντησης. Δεν τον ήξερα, δεν με ήξερε. Μετά από μερικές ωρίτσες χαλαρής συζήτησης, με καφέ φυσικά, καταλήξαμε να φωτογραφιζόμαστε κάπως έτσι…

unnamed

Αν δεν τον ξέρετε, το πρώτο που πρέπει να γνωρίζετε πριν καν μάθετε και το όνομά του ακόμα, είναι πως είστε ήδη υποψήφια θύματά του. Με φάρσες, που δε θα τις χαρακτήριζα «χοντρές» ή κάφρικες, αλλά σίγουρα θα σας προκαλέσουν μερικά δευτερόλεπτα ταραχής, ενδεχομένως οργής, ή και φόβου. Όπως το πάρει ή όπως τα… πάρει κανείς. Πώς να τα πάρεις, όμως, όταν τη μία στιγμή τον βλέπεις να σου λέει «κοίτα μια πατσαβούρα» κι ενώ είσαι έτοιμος να αρπαχτείς γιατί νομίζεις ότι δείχνει την κοπέλα σου, ξαφνικά καταλαβαίνεις πως απευθύνεται σε έναν άλλο τύπου που βρίσκεται πίσω σου και κρατάει μία πατσαβούρα!

Το παρατσούκλι του είναι Αστάθιος, το όνομά του Στάθης. Σαν το «Γιάννη-Αγιάννης» ένα πράμα. Μαζί με τους φίλους-συνεργάτες του, περιπλανιούνται σε κεντρικούς δρόμους και πλατείες της Αθήνας (και όχι μόνο) και κάνουν φάρσες σε περαστικούς, άντρες και γυναίκες, αδύνατους και εύσωμους, καμιά περισσότερο εύσωμους απ’ ότι πρέπει, μέχρι και… διάσημους.

Ο Αστάθιος, μαζί με τον «από μάνατζερ μέχρι καμεραμάν», εκ των συνεργατών του στην «Astathios Pranks», Γιάννη Ροζάκη, μιλούν στο Onsports για τις φάρσες τους που τείνουν να γίνουν τρόπος ζωής, κάτι που μέχρι πρότινος θέση στον χρόνο και το μυαλό του Αστάθιου είχε μόνο η μουσική και η μπάντα του «Τριολέ». Επιχειρεί μάλιστα να τα συνδυάσει και τα δύο, στο μαγαζί που μαζί με… των «Prank-τόρων» τη Σχολή και το συγκρότημά του θα δίνει παραστάσεις από το Σάββατο 20 Ιουνίου σε μπαρ στο Μοναστηράκι. Έτσι για να ξεφεύγει από τις… φάρσες της καθημερινότητας.

Πότε νιώσατε ότι γίνατε γνωστοί;

Αστάθιος: «Εντάξει, τον τελευταίο χρόνο είναι πιο έντονη η αίσθηση ότι μας γνωρίζουν και μας επιβραβεύουν με ένα μπράβο ή να βγάλουν μια σέλφι τα παιδιά. Αυτό μας δίνει περισσότερη όρεξη για να συνεχίσουμε».

Ποιό είναι το καλύτερο σχόλιο που έχετε ακούσει στο δρόμο;

Αστάθιος: «Το καλύτερο το είχε πει μια κοπέλα φαν και μετέπειτα φίλη, η Ρενάτα, που κάναμε μια συνέντευξη για τον Βαρουφάκη και τη ρωτάγαμε πόσο γουστάρει τον Βαρουφάκη και αυτή είπε ότι γουστάρει εμένα! Και βέβαια κάθε άποψη φίλου που μας επιβραβεύει είναι ευχάριστη. Ακόμα και αυτό που για χιλιοστή φορά θα *σου ξαναστείλει για να συμμετάσχει σε ένα βίντεο είναι πολύ ωραίο».

Το χειρότερο σχόλιο που σας έχουν κάνει;

Γιάννης: «Εγώ δεν έχω ακούσει κάτι άσχημο να πω την αλήθεια και ευελπιστώ να μην ακούσω. Στα γυρίσματα δεν προλαβαίνεις να εστιάσεις σε αυτούς που έχουν αρνητική άποψη για σένα».

Αστάθιος: «Εντάξει είναι δύσκολο να ακούσεις κάτι αρνητικό γιατί έχεις οπτική επαφή. Ενώ στα σχόλια στο youtube μπορεί να πει πράγματα που δεν θα τα πει από κοντά».

Το Αστάθιος πώς προέκυψε;

Αστάθιος: «Έτσι με βαφτίσανε, πού είναι το παράξενο; Όχι εντάξει. Ε, έψαχνα ένα παρατσούκλι για το youtube και έβαλα αυτό ίσως υποσυνείδητα, επειδή το άκουγα κατά καιρούς από σχέσεις μου».

Πόσο καιρό έχετε που ασχολείστε με τις φάρσες στο youtube;

Αστάθιος: «Να σου υπενθυμίσω ότι αυτό είναι το δεύτερο κανάλι που φτιάχνω. Όλη αυτή η όμορφη περιπέτεια νομίζω είναι γύρω στα δυόμιση χρόνια».

Όταν ξεκινήσατε περιμένατε ότι θα φτάσετε σε αυτό το σημείο;

Αστάθιος: «Εντάξει φυσικά και όχι, σε καμία περίπτωση. Ούτε κατά διάνοια δεν περίμενα ότι θα αποκτήσω φαν, φίλους και ότι θα γίνει τρόπος ζωής μου όλο αυτό, γιατί ξεκίνησε αυθόρμητα, τυχαία και σαν μια διέξοδος. Αντί να πάω για ένα καφέ είδα τη φάρσα που έκανε κάποιος και λέω γιατί να μην την κάνω κι εγώ;».

Έτσι σου ήρθε η ιδέα;

Αστάθιος: «Ναι. Ήμουν σε μια φάση λίγο μελαγχολίας, λίγο κατάθλιψης, είχα βαλτώσει σε πολλά θέματα και απλά έβλεπα youtube».

Γιάννης: «Είναι ψυχοθεραπεία. Δηλαδή το να μπες στην διαδικασία να φτιάξεις ένα βίντεο, όσο χαζό κι αν κάποιος μπορεί να θεωρήσει το βίντεο, για μας είναι πετυχημένο γιατί προκαλέσαμε σε κάποιους ανθρώπους γέλιο».

Αστάθιος: «Γίνεσαι κι εσύ καλύτερος γιατί βλέπεις κάποιες αντιδράσεις οι οποίες ενδεχομένως να αντικατοπτρίζουν και το δικό σου χαρακτήρα. Δηλαδή να λες έπρεπε να αντιδράσω έτσι, μήπως δεν έπρεπε, μήπως να ξεχάσω το πρόβλημα που με βασανίζει και να ζήσω τη στιγμή».

Γιάννης: «Είναι καλό να παρατηρούμε καμιά φορά να παρατηρούμε και το χαμόγελο των άλλων στην καθημερινότητά μας. Από το πρωί που θα ξυπνήσουμε μέχρι το βράδυ που θα κοιμηθούμε εστιάζουμε στα αρνητικά της μέρας μας και ο χρόνος είναι πολύτιμος και πρέπει να εστιάζουμε σε αυτά που μας κάνουν καλύτερους».

Ξεκίνησες μόνος σου;

Αστάθιος: «Ξεκίνησα με ένα φίλο ο οποίος είχε και κάμερα, εγώ ούτε κάμερα δεν είχα. Η πρώτη φάρσα είναι μία η οποία ανέβηκε πρόσφατα, με την κουραδίτσα ενός σκύλου».

Τώρα πόσοι είστε στο τιμ;

Γιάννης: «Ο Ορφέας που είναι στην μπάντα μαζί με το Στάθη, ο Κώστας...»

Αστάθιος: «Ο Κώστας είναι χρόνια φίλος και από τους πρώτους που με βοήθησε, ο Άγγελος ο μικρός, ο Άγγελος ο μεγάλος. Ο Στέργιος. Με τον Vibrator κατά καιρούς. Κι άλλα νέα παιδιά που βοηθούν με τον τρόπο τους, ο Κώστας, ο Γιάννης, η Εύα γεννημένη για φάρσες, ταλαντούχα. Και βέβαια ο Γιώργος ο Νιράκης, ο βενιαμίν της παρέας που με έχει βοηθήσει πάρα πολύ στο μοντάζ και έχει φτιάξει τα νέα γραφικά και γενικότερα ό,τι έχει να κάνει με artwork. Πολύ ταλαντούχος κι αυτός. Έχει δικό του κανάλι στο youtube όπου ασχολείται με τεχνολογικά νέα. Επίσης έχουν συμμετάσχει και πολλοί φίλοι τους οποίου ευχαριστώ πολύ δημόσια. Ήδη είμαστε για casting κι  άλλων μελών και θέλουμε να επεκτείνουμε την παρέα. Δεν θέλουμε να γίνει εγωιστικό όλο αυτό και θέλω να συμμετέχει κι άλλος κόσμος που μπορεί να προσφέρει, να γίνουμε μια παρέα κι όλο αυτό να γίνει τρόπος ζωής».

Σε διάφορες φάρσες βλέπουμε κάποιους να γίνονται ρόμπα, ωστόσο δεν έχουν πρόβλημα να ανεβάσουμε στο youtube...

Αστάθιος: «Τους ευχαριστώ όλους αυτούς, δεν είναι εύκολο, πρέπει να έχεις πολύ ψαγμένο το “εγώ” σου, ώστε να δέχεσαι να σου κάνει ο κάθε άσχετος φάρσα. Τους ευχαριστώ μέσα από την ψυχή μου. Μας τιμούν και τους τιμά να δέχονται να τσαλακωθούν όπως τσαλακωνόμαστε κι εμείς προσπαθώντας να διασκεδάσουμε και αυτούς αλλά και τους θεατές».  

Είπες πιο πριν ότι είχες μελαγχολία, γιατί;

Αστάθιος: «Ε, εμείς οι Αιγόκεροι είμαστε καθαρά βιωματικοί άνθρωποι! Με τη μουσική, επίσης, που είναι η αρρώστια μου, είχα λίγο τελματώσει. Συν κάποια προβλήματα, προσωπικά και οικονομικά».

Εκείνη τη στιγμή, μάς πλησίασε ένας κύριος ο οποίος πουλούσε αναπτήρες λέγοντάς μας ότι πάσχει από καρδιολογικό πρόβλημα. Τα παιδιά έβγαλαν αμέσως κάποια χρήματα και του έδωσαν, με τον Αστάθιο να μας λέει στη συνέχεια: «Θεωρούμε πως οφείλουμε να κάνουμε και πιο ουσιαστικές κοινωνικές προσπάθειες μέσα έστω κι από τα βίντεο γιατί καλός ο χαβαλές καλό το γέλιο αλλά όσο δυναμώνεις πρέπει αυτή τη δύναμή σου να την διοχετεύεις και σε άλλα πράγματα που θα δώσουν ένα παράδειγμα και στα νέα παιδιά που παρακολουθούν. Να πω εδώ ότι θέλουμε να γυρίσουμε βίντεο με διάφορα κοινωνικά πειράματα για  να δείξουμε πως μόνο με την αλληλεγγύη θα καταφέρουμε περισσότερα».

Γιάννης: «Μακάρι να είχαμε χρήματα να δίναμε σε όλους».

Ο Αστάθιος από πού ζει;

Αστάθιος: «Ζει από τη μουσική, ζει με τη μαμά του, καλοκακομαθημένο αγόρι (σ. σ. γέλια),  δε ζει με πολυτέλειες και πάντα ξέρει μέχρι πού φτάνει το χέρι του. Όλοι έτσι είμαστε μεγαλωμένοι στην ομάδα».

Πριν από αυτό με τί ασχολούσουν;

Αστάθιος: «Από πολύ μικρή ηλικία ημιεπαγγελματικά και μετέπειτα επαγγελματικά με τη μουσική. Είχαμε και μια οικογενειακή επιχείρηση η οποία λόγω των συγκυριών σταμάτησε να λειτουργεί. Από τότε είμαστε στη γύρα».

Ήσασταν φίλοι από πριν;

Γιάννης: «Η γνωριμία μας οφείλεται σε μια γυναίκα. Εμφανιζόταν κάποτε σε ένα μαγαζί και ήμουν με μια κοπέλα που γινόταν επανασύνδεση. Ήταν λίγο επεισοδιακή η γνωριμία μας γιατί είναι λίγο περίεργος όταν γνωρίζει καινούργιο κόσμο. Είμαι λοιπόν με την κοπέλα και ξαφνικά σκάει ο Στάθης. Εγώ νόμιζα ότι κάτι παίζει, δεν είχα θέμα βέβαια, άνετος εγώ. Σε κάποια στιγμή με ρωτάει δεν πιστεύω να παρεξηγείσαι, δε συμβαίνει τίποτα και την έχουμε παραμελήσει και έχουμε πιάσει κουβέντα οι δυο μας. Κι εκεί άρχισε να ξεκινάει το δέσιμο. Μετά βγήκαμε και για φαγητό, γνωριστήκαμε λίγο καλύτερα. Γνωριζόμαστε εδώ και 7-8 χρόνια κι έτσι ταίριαξε. Επειδή ήμουν κι εγώ σε μια φάση να βγω κι εγώ από ο καβούκι μου, βρήκα κι εγώ τη φάρσα σα διέξοδο. Με πέτυχε ο ‘γέροντας’ από εδώ στη φάση που ήθελα κι εγώ ψυχοθεραπεία, δηλαδή ήταν στην κατάλληλη στιγμή. Μου αρέσει που είναι πιο έμπειρος γιατί μαθαίνω δίπλα του».

Αστάθιος: «Το καλό με τον Γιάννη είναι ότι έψαχνα αυτό που μπορεί να δώσει. Εγώ είμαι πιο ρομαντικός, πιο ονειροπόλος, πιο χύμα και θέλω πιο οργανωμένους ανθρώπους γύρω μου και να υπάρξει κι ένα ουσιαστικό όφελος  γύρω από αυτό και βέβαια  να περάσουμε καλά αλληλοσυμπληρώνοντας ο ένας το άλλο μέλος της ομάδας».

Βλέποντας ότι αυτό έχει ανταπόκριση επαναπροσδιορίσατε τους στόχους σας;

Γιάννης: «Μακάρι να φτάσουμε στο σημείο να ζούμε μόνο από αυτό. Μας δίνει και τη δυνατότητα να το συνδυάσουμε και με τη μουσική. Γι ‘αυτό βρισκόμαστε και εδώ στο Muddler γιατί θα αρχίσει να παίζει μουσική η μπάντα του Αστάθιου».

Αστάθιος: «Ελπίζω να γίνουμε εδώ όλοι μια παρέα, να γίνει το στέκι όλων μας».

Οι φάρσες έχουν γίνει πλέον τρόπος ζωής;

Αστάθιος: «Ναι εννοείται. Όπως η μουσική ήταν η ζωή μου και ξυπνούσα σκεπτόμενος μελωδίες, ακριβώς το ίδιο έχει γίνει και με τις φάρσες. Ξυπνάω και σκέφτομαι φάρσες».

Γιάννης: «Σκέψου ότι κάνω φάρσες στην εταιρεία που δουλεύω»

Στίχους γράφεις και μουσική;

Αστάθιος: «Ναι και στίχους και μουσική. Σίγουρα τη μουσική θα την συνδυάσουμε σύντομα  και  σε άλλες φάρσες, όπως σε ένα βίντεο του Αγίου Βαλεντίνου».

Οι επιτυχίες στις γυναίκες έχουν αυξηθεί;

Γιάννης: «Για μένα είναι ίδιες».

Αστάθιος: «Εγώ προτιμώ οι επιτυχίες στις γυναίκες να έρχονται μέσα από τη μουσική και όχι από το κομμάτι το «ματαιόδοξο» της προβολής αλλά επειδή είναι το πιο σκοτεινό σημείο της ψυχής μου. Προτιμώ μια κοπέλα να με προσεγγίσει μέσα από τη μουσική».

Άρα έχουν αυξηθεί οι επιτυχίες...

Αστάθιος: «Δόξα τω θεώ δεν έχουμε παράπονο. Ένας αιγόκερως μπορεί να είναι διαφορετικός αλλά αυτό το διαφορετικό γοητεύει και δεν έχει παράπονο από τις επιτυχίες του».

Κοιτάς και τα ζώδια;

Αστάθιος: «Ασχολούμαι ως ένα βαθμό για να μπορώ να πω καμιά βλακεία στις κοπέλες που ασχολούνται».

Ξύλο έχετε φάει;

Αστάθιος: «Συνέχεια με ρωτάνε και στεναχωριόμουν που δεν είχα να απαντήσω μέχρι τη φάρσα που έγινε στο τατουατζίδικο. Ευτυχώς στο τέλος το γλιτώσαμε κι εκεί το ξύλο. Η ουσία της φάρσας είναι να μη φτάσεις τόσο στα όριά του τον άλλον, να προσέξεις την κακιά στιγμή, να φτιάξεις τις συνθήκες».

Καλά ούτε όταν λες στον άλλον «πού πας με την πατσαβούρα;» δεν έχει ξεφύγει η κατάσταση;

Αστάθιος: «Όχι ρε γαμώτο, δυστυχώς!».

Τις αντιδράσεις του κόσμου πώς τις κρίνετε;

Αστάθιος: «Παραδόξως πολύ καλές, παρά την κρίση κι όλα αυτά».

Κόβετε φάτσες;

Αστάθιος: «Ε ναι, βέβαια. αναπόφευκτα έχω αρχίσει και συνηθίζω στον τομέα των ψυχογραφημάτων και προσωπογραφημάτων και είναι πολύ σημαντικό, για πολλούς λόγους».

Είναι δηλαδή και λίγο αυτό που λέμε «εκεί που με παίρνει»;

Αστάθιος: «Ε ναι, αλλά σκέψου ότι έχει τύχει να πάω δίπλα σε ντούκι και να μη νευριάσει καν και λέω τι γίνεται ρε γαμώτο. Ενώ κάτι άλλα πιτσιρικάκια που δεν τους φαίνεται τσιτώνουν».

Αγαπημένη φάρσα;

Γιάννης: «Αυτό με το τατουάζ, δεν υπήρχε».

Αστάθιος: «Εγώ τις αγαπώ όλες τις φάρσες, τις θεωρώ σαν τα τραγούδια μου. Αλλά η καλύτερη φάρσα είναι αυτή που δεν έχει γίνει ακόμα».

Η φάρσα με τον τσαμπουκά δε σου άρεσε;

Αστάθιος: «Όλα μου άρεσαν».

Είσαι κάφρος;

Αστάθιος: «Γενικά όχι. Πιο πολύ είμαι κάφρος στην ατάκα».

Έχεις σκεφτεί να κάνεις stand up comedy;

Αστάθιος: «Όχι, γιατί πιστεύω ότι υπάρχουν καλύτεροι από εμένα. Απλά θα ήθελα να συνδυάσω τις φάρσες με τη μουσική».

Πώς σκέφτεσαι τον εαυτό σου μετά από δέκα χρόνια;

Αστάθιος: «Να έχει εφευρεθεί το φάρμακο για τη φαλάκρα (σ.σ. γέλια). Όσο ελεύθερο πνεύμα κι αν είμαι, είμαι και λίγο συντηρητικός. Θα ήθελα ας πούμε κι ένα παιδάκι. Απλά αυτό που θα ‘θελα να πω είναι ότι τα νέα παιδιά θα πρέπει να κυνηγούν τα όνειρά τους. Με αξιοπρέπεια και χωρίς να είναι παράσιτα σε κανέναν. Πάντα πρέπει να κάνεις και θυσίες».

Εσύ τι έχεις θυσιάσει;

Αστάθιος: «Έχω θυσιάσει σχέσεις, διασκέδαση».

Ελεύθερο χρόνο δεν έχεις;

Αστάθιος: «Καθόλου».

Όταν έχεις τι κάνεις;

Αστάθιος: «Γράφω τραγούδια».

Ποιό είναι πιο επαγγελματικό, η μουσική ή οι φάρσες;

Αστάθιος: «Η μουσική. Αλλά η φάρσα πιστεύω έχει να δώσει πράγματα».

Φάρσα σε διάσημη έχεις κάνει;

Αστάθιος: «Στην Ελεονώρα Ζουγανέλη αλλά δεν ήθελε να το ανεβάσουμε και φυσικά το σεβαστήκαμε».

Για πες μας και για τους Τριολέ, την μπάντα σου…

Αστάθιος: «Είναι ένα σχήμα που συνδυάζει μουσική και κωμωδία. Ο Γιώργος είναι στα ντραμς, ο Ορφέας στην κιθάρα-φωνή, εγώ τραγούδι και κιθάρα. Έχουμε τρέλα για τη μουσική αλλά βέβαια από αυτό προσπαθούμε να βγάλουμε και κανά μεροκάματο. Δέσαμε, είναι ευέλικτο το σχήμα. Πάμε παντού. Παίζουμε ελληνικό ρόκ, έντεχνο, χασαποσέρβικα, νησιώτικα, ροκ ν ρολ κλπ. Ετοιμάζουμε και δικά μας κομμάτια».

Και πού μπορούμε να σας δούμε;

Αστάθιος: «Από 20 Ιουνίου ξεκινάμε στο Muddler. Ελπίζουμε να γίνει το στέκι μας και το στέκι σας. Θα έχει και διάφορες φάρσες. Είναι ο χώρος πολύ μεγάλος έξω και θα μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα. Να παίζουμε μουσική αλλά να συμμετέχει και ο κόσμος. Θα κάνουμε και διάφορους διαγωνισμούς».

«Οι φάρσες είναι η ζωή μου» (photos+videos)

O Αστάθιος - Astathios έρχεται στο OnSports.gr, μην το χάσεις!

Posted by OnSports.gr on Thursday, June 18, 2015


Η Μαρίνα Σάττι τραγουδά για πρώτη φορά live το «Ζάρι»
Η Μαρίνα Σάττι τραγουδά για πρώτη φορά live το «Ζάρι»
Λανσάρει το δικό του νερό ο Κριστιάνο Ρονάλντο
Λανσάρει το δικό του νερό ο Κριστιάνο Ρονάλντο
Conference League: Τα εισιτήρια του τελικού στην OPAP Arena - Πόσα θα πάρουν οι φιναλίστ
Conference League: Τα εισιτήρια του τελικού στην OPAP Arena - Πόσα θα πάρουν οι φιναλίστ
Το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ με αμέτρητες αγορές σε super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ με αμέτρητες αγορές σε super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved