Εύη Φραγκάκη: Οι ειδήσεις όπως θέλουμε να είναι! (photos)

Εύη Φραγκάκη: Οι ειδήσεις όπως θέλουμε να είναι! (photos)

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε πριν από μερικές μέρες η Εύη Φραγκάκη στην εφημερίδα «Πράσινη» και τον Νίκο Συρίγο, μιλώντας για την πορεία της μέχρι το δελτίο ειδήσεων, αλλά και πόσο… ροκ είναι!

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη:

Η Εύη Φραγκάκη είναι η πιο ροκ παρουσιάστρια. Είναι οι ειδήσεις όπως θα θέλαμε να είναι. Και είναι και Παναθηναϊκός. Το τελευταίο ήταν η αφορμή για να μιλήσουμε. Αιτία ήταν άλλη. Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Ευη…

Από το τμήμα Αρχαιολογίας και Ιστορίας στη δημοσιογραφία και από το Galaxy και τον Rock FM στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1! Το λες και διχασμένη προσωπικότητα…

«Καθόλου! Το λες πολυπράγμονα! Το λες ολοκληρωμένη! Το λες κανονικό άνθρωπο, γιατί όταν είσαι μονόπλευρος ή θα σου βγει ξέσπασμα μεγαλώνοντας ή προσπαθείς να υποδείξεις κάτι που δεν είσαι μόνο».

Ποιος ήταν ο άνθρωπος που σε πήρε από την Αρχαιολογία και σε πήγε στη Δημοσιογραφία; Ή το είχες απωθημένο;

«Όχι, απωθημένο δεν το είχα. Δεν είχα σκεφτεί καθόλου τη δημοσιογραφία ως επάγγελμα. Ήθελα να ασχοληθώ με την Ιστορία και την Αρχαιολογία λόγω της μητέρας μου που μας έτρεχε με την αδερφή μου σε αρχαιολογικούς χώρους και το αγαπούσα πολύ, οπότε αυτό ήταν άτι που ήθελα να κάνω. Ήθελα, λοιπόν, να γίνω ή φιλόλογος ή αρχαιολόγος. Όταν μπήκα στην αρχαιολογία, επειδή δεν είχαμε υποχρεωτικές παρακολουθήσεις και εγώ δεν μπορούσα να κάθομαι και να πηγαίνω για καφέδες σαν φοιτήτρια, λέω από τη στιγμή που είμαι στο σπίτι μου λέω γιατί να μην κάνω κάτι παράλληλα; Έτσι πήγα στη σχολή του ΑΝΤ1. Στο πρώτο εξάμηνο μου πρότειναν οι καθηγητές μου επειδή έγραφα πολύ καλά ελληνικά να δοκιμαστώ στην πράξη».

Την πρώτη φορά που είδες το πρόσωπό σου στο γυαλί πώς ένιωσες;

«Ήμουν πάρα πολύ ψύχραιμη και όταν με είδα και όταν πρωτοβγήκα. Προφανώς και από το άγχος μου ήμουν τρομερά συγκροτημένη και συγκρατημένη οπότε πήγε αλφάδι. Εν συνεχεία μου έβγαινε να είμαι λίγο πιο ελεύθερη. Όταν είσαι κανονικός άνθρωπος γίνεσαι πιο προσεγγίσιμος και είσαι πιο κοντά στον τηλεθεατή που σε βλέπει από το σπίτι του από το να είσαι μια παγοκολόνα και μια ομιλούσα προτομή. Οπότε αυτό προσπάθησα να διορθώσω ώστε να είμαι μία κανονική Εύη».

Πώς είναι για μία ροκ τύπισσα να φοράει ταγιέρ και να λέει τις ειδήσεις;

«Μου αρέσουν όλα. Δηλαδή με μεγάλη άνεση μου αρέσει το πολύ formal ντύσιμο, το τυπικό και σαν ιδιοσυγκρασία, μου αρέσει το πλουμιστό ως κλασσική γυναίκα, αλλά στις περισσότερες εκφάνσεις της ζωής μου είμαι ροκ και σπορ. Μου αρέσει να ντύνομαι σαν το γιο μου!».

Αν επέλεγες εσύ το ντύσιμό σου, στο δελτίο τι θα έβαζες;

«Αυστηρό αντρικό ντύσιμο. Δηλαδή λευκό πουκάμισο με όρθιους γιακάδες, μαύρο σακάκι…».

Κεφάλαιο «Μαλλιά και Εύη»

Googlάροντας το όνομα Εύη Φραγκάκη υπάρχει ειδική κατηγορία «Εύη Φραγκάκη Μαλλιά»! Βγάζεις το άχτι σου εκεί; Τη ροκιά σου;

«Τα λατρεύω! Μου αρέσει πάρα πολύ. Κι επειδή δεν μπορώ, βαριέμαι την ίδια εμφάνιση. Την επαφή μου με τα κομμωτήρια την άρχισα από πολύ μικρή. Σκέψου ότι στην πρώτη γυμνασίου είχα από την μία πλευρά κοντό και από την άλλη καρέ. Μόλις τελείωσα πανελλήνιες που είχα μακριά μαλλιά τα έκοψα και από τότε παίζω σε αυτά τα μήκη με διάφορα χρώματα που έχω αλλάξει».

Λένε ότι οι γυναίκες ξεσπάτε στα μαλλιά σας. Ποιο είναι το χαρούμενο look και πιο το λυπημένο; Αλλάζει το κούρεμά σου ανάλογα με τη διάθεσή σου;

«Όχι. Απλά όταν είμαι στα down θα  προτείνω να κάνουμε κάτι λιγότερο φαντασμαγορικό για να ξεγελάσω».

Στους άντρες τι αρέσει περισσότερο;

«Το πιο απλό. Νομίζω ότι οι άντρες γενικότερα είναι πιο απλοϊκά μυαλά. Αυτό το καταλαβαίνω τώρα μεγαλώνοντας ένα αγόρι ότι είναι πολύ πιο ευθείς, πιο απλοί, οπότε όλο αυτό το άγχος της γυναίκας να υπερφορτωθεί είναι κάτι που απωθεί τους άντρες. Κι από την εμπειρία μου δηλαδή μπορεί οι γυναίκες να πουν “τι ωραίες μπούκλες είναι αυτές” και ο άντρας να πει “άσ’ το ίσιο το μαλλί σου”».

Έχεις πει ποτέ είδηση και να σκέφτεσαι «τι παπαριά λέω τώρα στον κόσμο»;

«Ουουου! Πολλές φορές!»

Η τελευταία είδηση που είπες και το σκέφτηκες αυτό ποια ήταν;

«Έχει χρειαστεί αρκετές φορές συνήθως σε διεθνή επικαιρότητα, καλλιτεχνική, λογοτεχνική και όσον αφορά στην τέχνη εν γένει, να προωθήσεις, να πλασάρεις ένα θέμα το οποίο εκ προοιμίου θεωρείς ότι είναι πάρα πολύ άκυρο να εμφανίζεται στις τηλεοράσεις μας. Αλλά κάθε κανάλι, κάθε εφημερίδα, κάθε περιοδικό θέλουν να είναι εκσυγχρονισμένα με την επικαιρότητα και καλά κάνουν, αλλά σαν άνθρωπος λες γιατί πρέπει να υπάρχει αυτό το θέμα».

Στον αέρα λύγισες ποτέ;

«Ναι, βέβαια. Έχω λυγίσει αρκετές φορές σε ενημερωτική εκπομπή όταν έκανα το πρωινό του Σαββατοκύριακο στον ΑΝΤ1 στο «Στούντιο με θέα» διότι εκεί έχεις και μεγαλύτερη ευχέρεια χρόνου και ερωτήσεων και προσέγγισης του καλεσμένου ή του θέματος αλλά εκεί υπήρχε και το μπακ απ ότι είχα συμπαρουσιαστή, άρα όταν εμένα ο Σπύρος με είδε πως είμαι κάπως πήρε εκείνος τη σκυτάλη. Και στο δελτίο έχω λυγίσει. Με την Παλαιστίνη είχα σοκαριστεί το καλοκαίρι, είχα κόμπο και είχα βουρκώσει. Συνήθως με παιδιά. Είναι τα πιο άδικα θύματα είτε από πολέμους, είτε από κακοποίηση, είτε από αδικίες, είναι τα πιο άδικα θύματα γιατί δεν ξέρουν τι τους επιφυλάσσει η μοίρα και δεν μπορούν να την ελέγξουν».

Άλλαξε ο τρόπος που αντιμετωπίζεις τις ειδήσεις από τότε που έγινες μάνα;

«Άρδην. Ανέκαθεν είχα επαφή με μικρά παιδιά, μου άρεσε να τα προσεγγίζω, να τους κάνω μαθήματα. Αλλά όταν έχεις δικό σου παιδί πονάς περισσότερο το σπλάχνο σου. Και βάζεις στη θέση των παιδιών το δικό σου παιδί και σκέφτεσαι τις μάνες αυτών των παιδιών».

Μεγαλώνοντας έναν γαύρο…

Στα έξι χρόνια με τον Σταύρο τι έχεις μάθει από τη ζωή; Τι σου έχει διδάξει ο Σταύρος;

«Να μη δίνω σημασία σε πολλές καταστάσεις οι οποίες δεν αξίζουν τόση προσοχή. Να είμαι πάρα πολύ πιο απλοϊκή στις επιλογές μου και να αντιλαμβάνομαι ότι περνάω πάρα πολύ καλύτερα χωρίς να έχω σκηνοθετήσει ολόκληρο concept εκδρομής ή εξόδου. Μπορείς να παίξεις και να περάσεις υπέροχα με ένα παιδί παίζοντας με ένα μικρό μπαλάκι μέσα στο σαλόνι του σπιτιού σου».

Πώς είναι για μία γυναίκα που έχει πρόσφατα χωρίσει με τον άντρα της να πρέπει να συνεργαστεί στο δελτίο ειδήσεων;

«Υπέροχα, γιατί χωρίσαμε για καλό, χωρίσαμε εγκαίρως, σε καμία περίπτωση δεν εξωραΐζω μία κατάσταση, άλλωστε είναι πάρα πολύ σκληρό ένα διαζύγιο, απλώς ως νοήμονες και οι δύο είχαμε γνώμονά μας, ή μάλλον άγχος, να είναι καλά ο Σταύρος. Επειδή το επισημάναμε νωρίς ότι η καθημερινότητά μας δε θα ήταν τόσο καλά κοινή αποφασίσαμε να συμβαδίσουμε ως γονείς αλλά όχι ως Δημήτρης με Εύη. Ως μαμά και μπαμπάς θα είμαστε πάντα μαζί, γελάμε πάρα πολύ, περνάμε υπέροχα, αλλά με το άγχος μας να του δώσουμε αγάπη έχει πάρει περισσότερη αγάπη από κάποιες οικογένειες όπου είναι πολεμικό το κλίμα και αυτό το αντιλαμβάνομαι από την καθημερινότητα του Σταύρου, τις κινήσεις του, τις σκέψεις του, τους φίλους του, είναι ότι δόξα τω Θεώ νιώθω υπερβολικά τυχερή που μεγαλώνω ένα ισορροπημένο παιδί».

Με βαριά καρδιά το λέω αλλά φαντάζομαι ο μπαμπάς πρόλαβε να τον κάνει Ολυμπιακό;

Πρόλαβε...

Πώς είναι για μια μαμά Παναθηναϊκό να μεγαλώνει έναν Ολυμπιακό μέσα στο σπίτι της;

Μου λέει «μαμά είμαι και λίγο Παναθηναϊκός αλλά δε θέλω να το πεις στον μπαμπά γιατί θα πικραθεί». Κοίταξε να δεις, οι γιοι έχουν αδυναμία στη μαμά. Όταν παίζει ο Παναθηναϊκός με μία ξένη ομάδα του λέω ότι δεν μπορεί να είναι άλλη ομάδα από την ελληνική.

Ο μπαμπάς, όμως, παραείναι Ολυμπιακός ε;

«Υπέρ το δέον. Κυρίως Ολυμπιακός και μετά Δημήτρης…»

Καλά έκανες και τον χώρισες…

(σ.σ. γέλια!)

Και μέσα σε όλα είναι και το Mother.gr ε;

«Το Mother.gr είναι το δεύτερο παιδάκι μου. Ξεκίνησε ως μία ανάγκη να διοχετεύσω ενέργεια στις δύσκολες στιγμές του γάμου μου και επειδή ενώ ήμουν έγκυος είχα σερφάρει άπειρες φορές στο διαδίκτυο κατάλαβα ότι δεν υπήρχε άλλο site που να απευθύνεται σε μαμάδες, πριν καν συλλάβουν μέχρι το παιδί τους να φτάσει 6 ετών».

Γυναίκα, μάνα, πεθερά. Ποιος ρόλος σε αγχώνει περισσότερο για το μέλλον;

«Της πεθεράς καθόλου. Θα είμαι καταπληκτική πεθερά αρκεί και η νύφη να είναι καλή! Η σχέση της πεθεράς με τη νύφη είναι όπως όταν γνωρίζεις έναν καινούριο άνθρωπο στη ζωή σου. Δε θα προσπαθήσω να επιβληθώ γιατί δε θα βγάλει πουθενά. Όταν κάποιος σου έχει εμπιστοσύνη θα είναι γιατί εκτιμάς ως τρίτο μάτι τι παίζει. Ο ρόλος που με αγχώνει περισσότερο πάντως είναι αυτός της μάνας. Τα έξι πρώτα χρόνια είναι καθοριστικά για την ιδιοσυγκρασία του ανθρώπου. Στο δίνει και το παιδί πάντως να καταλάβεις ότι αυτός ο ρόλος είναι ο πιο σημαντικός».

Η Εύη και οι άντρες

Το γεγονός ότι είσαι μια μητέρα αλλά παράλληλα και γυναίκα σου δημιουργεί κάποια πίεση για το μέλλον; Αυτό που λένε οι παλιές γυναίκες «να ξαναφτιάξω τη ζωή μου»…

«Αισθάνομαι ότι βρίσκομαι σε μία μεταβατική περίοδο αλλά όχι με σκοπό τη δημιουργία δεύτερης οικογένειας ή δεύτερου γάμου. Παρά το ότι είμαι παραδοσιακού ύφους όσον αφορά στην προσωπική ζωή μου, δηλαδή δεν είχα κοντά μου κάποιο διαζύγιο, σκεφτόμουν ότι θα ήθελα να έχω αυτό που έχουν και οι γονείς μου. Γι’ αυτό και έφερα και λίγο βαρέως τον χωρισμό. Απλά είχα άγχος για το παιδί. Για το πώς θα μεγαλώσει υγιώς ένα παιδί χωρισμένων γονιών. Στα δικά μας χρόνια ήταν αλλιώς. Τώρα είναι συχνό το φαινόμενο. Αντιλαμβάνομαι ότι όταν είμαι καλά ψυχολογικά αυτό βγαίνει σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής μου. Προφανώς αν είσαι σε μία σχέση στην οποία νιώθεις ασφάλεια συναισθηματική έχεις μεγαλύτερα αποθέματα να δώσεις τρυφερότητα. Αυτό που λένε δηλαδή πως για όποιον δεν έχει την αγκαλιά επέρχεται μαρασμός δεν είναι θεωρητικό».

Σου έχει λείψει η αγκαλιά στη ζωή σου;

«Όχι. Πλέον, όμως, είμαι με περισσότερη κριτική σκέψη από πού θα τη δεχτώ. Δε θέλω αγκαλιά για αγκαλιά. Θέλω να είναι η αγκαλιά που αξίζει».

Οι άντρες γουστάρουν που βγαίνεις στο γυαλί;

«Νομίζω ναι..».

Σε πλησιάζουν πιο εύκολα;

«Εξαρτάται από τον χαρακτήρα. Εγώ θεωρώ ότι μία γυναίκα προσελκύει ή απωθεί ανάλογα με το ύφος της όχι λόγω του επαγγέλματός της».

Τους ψαρώνεις τους άντρες;

«Όχι. Όταν πρέπει θα τους βάλω στη θέση τους αλλά δεν έχω τέτοια κρούσματα».

Έχεις νιώσει ποτέ τρόπαιο σε μία σχέση;

«Όχι. Ακόμα κι αν ήθελε κάποιος να με παρουσιάσει έτσι, του κόπηκαν τα φτερά».

Τι παρατηρείς σε έναν άντρα;

«Βλέπω το πρόσωπο του άλλου αν είναι δηλαδή το μυαλό του δουλεμένο και καλοπροαίρετο ή αν απλά άγει και φέρει το σώμα του απλά για να πλασάρεται».

Κάπου πήρε το μάτι μου να λέει «ποια Ελληνίδα παρουσιάστρια έκανε τέτοια σέξι εμφάνιση». Κλικάρω και βλέπω εσένα με ένα κόκκινο δερμάτινο παντελόνι. Βγαίνοντας από το σπίτι, όταν κοιτάζεσαι στον καθρέφτη παίζει ρόλο το σέξι;

«Εννοείται. Αλίμονο. Απλά έχω μια διαφορετική αντίληψη στο σέξι. Δε θεωρώ ότι μια γυναίκα πρέπει να βγάλει γλουτούς, ώμους ή κοιλιά για να είναι σέξι. Πολλές φορές είναι απλά ο αέρας που αποπνέεις ή πώς σκέφτεσαι. Μπορεί να φοράς ένα απλό μαύρο φόρεμα και να είσαι σέξι. Υπάρχουν γυναίκες που ντύνονται σέξι αλλά δεν είναι».

Η ατάκα που έχεις ακούσει από έναν άντρα που σε έχει πλησιάσει και την έχεις κρατήσει στο μυαλό σου σαν την καλύτερη ποια είναι;

«Είχα μία συζήτηση με έναν γνωστό μου για το πόσο βαρύ είναι το ειδησεογραφικό και μου λέει όταν χαμογελάς είσαι ψυχαγωγία. Ήταν τόσο απλό και το κράτησα ως Εύη, όχι ως επαγγελματίας ή σαν γυναίκα».

Και ποια ατάκα σε ξενέρωσε;

«Δεν ξενερώνω…  Γελάω. Υπάρχουν τρόποι προσέγγισης που είναι από φαιδροί ως και γραφικοί. Γενικά δεν έχω υποστεί έχω η ίδια τέτοιους τρόπους. Πιο πολύ σε φίλες μου το έχω δει. Δεν έχω παράπονο εγώ πάντως».

Τι λέτε οι γυναίκες μεταξύ σας για τους άντρες;

«Για τα φαινόμενα που επικρατούν τώρα τελευταία. Προσπαθούμε να βγάλουμε μια στατιστική για το πώς είναι οι σχέσεις των ανθρώπων και ότι ενώ θα έπρεπε να είναι πάρα πολύ απλές, είναι πάρα πολύ δύσκολες. Οι άντρες φοβούνται ότι οι γυναίκες δε θα τους συγκρίνουν, οι γυναίκες βαθύτατα είναι γατούλες αλλά δεν μπορούν να το δείξουν γιατί φοβούνται ότι θα τις εκμεταλλευτούν. Υπάρχει αυτή η πάλη των δύο φύλων που δεν ξέρω αν θα καταλήξει κάπου. Είμαστε στην πιο ταραχώδη εποχή. Για όσους δεν είναι σε γάμους είναι τα πράγματα ρευστά. Έχει χαθεί η μπάλα».

Για τι μας βρίζετε και για τι μας παινεύετε;

«Οι γυναίκες έχουν ένα άγχος. Το γιατί οι άντρες δεν καταλαβαίνουν ότι οι γυναίκες χρειάζονται την αντρική υπόταση δίπλα τους. Αυτό, σε όλες τις εκφάνσεις. Δηλαδή την ασφάλεια, το «γείρε λίγο να ξεκουραστείς», το «εδώ είμαι». Αυτό έχει χαθεί. Πιθανόν οι άντρες να θέλουν να το πουν αλλά να φοβούνται ή να μην το έχουν.
Υπάρχει και το ghosting που έχει γίνει της μόδας, ότι δηλαδή ο άλλος να εξαφανίζεται».

Εσύ τι φοβάσαι μήπως εξαφανιστεί στο μέλλον; Κάποιος έρωτας, η επαγγελματική σταδιοδρομία;

«Φοβάμαι μόνο για την υγεία. Τίποτα άλλο. Θα επιβιώσω σε οποιαδήποτε συνθήκη επαγγελματική ή προσωπική για να είμαι καλά εγώ και το παιδί μου. Ακόμα και σε επόμενη σχέση ή σε άλλο γάμο να εμπλακώ θα το κάνω με πλήρη συνείδηση, οπότε θα το στηρίξω. Αυτό που με αγχώνει πάρα πολύ είναι να μην έχουμε την υγεία μας εγώ και οι δικοί μου άνθρωποι».



Η απονομή του χρυσού στον Λευτέρη Πετρούνια
Η απονομή του χρυσού στον Λευτέρη Πετρούνια
Basketball Champions League: "Έπεσε" μαχόμενο το Περιστέρι
Basketball Champions League: "Έπεσε" μαχόμενο το Περιστέρι
Ολυμπιακοί Αγώνες: Παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα στη Γαλλία
Ολυμπιακοί Αγώνες: Παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα στη Γαλλία
Στην κορυφή της Ευρώπης για 7η φορά ο Λευτέρης Πετρούνιας - Ιστορικό χρυσό στο Ρίμινι
Στην κορυφή της Ευρώπης για 7η φορά ο Λευτέρης Πετρούνιας - Ιστορικό χρυσό στο Ρίμινι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved