Onsports… on air! Πάμε…

Onsports… on air! Πάμε…

Να ξεκινήσουμε με το πιο βασικό: καλώς ήλθατε και, πάνω απ’ όλα, υγεία να ‘χουμε όλοι, για να μπορούμε χωρίς αυτή τη βασική για κάθε άνθρωπο έγνοια να τα λέμε από ‘δω για όλα.

Για να διαφωνούμε και να συμφωνούμε, να γελάμε και να εκπλησσόμαστε και να τσατιζόμαστε, καμιά φορά -αλλά πάντα στο τέλος να τα βρίσκουμε και να χαμογελάμε.

 Από τα πιο βασικά, στα… αμέσως επόμενα: το onsports, στο οποίο βρίσκεστε αυτή τη στιγμή, είναι (ακόμη και στη beta έκδοσή του) η πιο μεγάλη και φιλόδοξη προσπάθεια στο χώρο των αθλητικών portals η οποία… ξεκινά έτσι, μ’ αυτόν τον τρόπο: πέφτοντας κατευθείαν στα βαθιά, χωρίς να απολαύσει την πολυτέλεια της «βήμα-βήμα» ανάπτυξής του όντας online –εκεί όπου δοκιμάζονται όλα.

 Όμως, είναι κάτι που το επιβάλλουν οι καιροί:  αρχές του 2011 πια, δεν πρέπει να υπάρχουν και πολλοί που να πιστεύουν ότι το μέλλον της δημοσιογραφίας βρίσκεται οπουδήποτε αλλού εκτός απ’ το διαδίκτυο. Εδώ βρίσκεται και όσοι έχετε ήδη εντρυφήσει στο μέσο στην Ελλάδα, θα ξέρετε ότι αυτή υπήρξε η προσωπική μου άποψη (εκπεφρασμένη και στο διαδίκτυο, φυσικά), χρόνια τώρα: από… τότε ήδη!

 Από τότε που εγώ… προέβλεπα όμως, έως σήμερα, που μαζί με τον εξαιρετικό συνάδελφο και καλό φίλο Γιώργο Μητροφάνη μπορούμε και κάνουμε τις ιδέες μας πράξη, ο πήχης ανέβηκε πολύ ψηλά. Η Ελλάδα διαθέτει σήμερα μερικά σπουδαία σάιτ αθλητικού περιεχομένου, έναν ανταγωνισμό πολύ υψηλού επιπέδου, απέναντι στον οποίο πρέπει υποχρεωτικά να σταθούμε… όσο πιο έτοιμοι μπορούμε, όσο πιο γρήγορα μπορούμε.

 Μπαίνουμε στο χώρο με τον αυτονόητο σεβασμό στα χρόνια παρουσίας και την εμπειρία αυτού του ανταγωνισμού, αλλά και με την αυτονόητη φιλοδοξία να τον ξεπεράσουμε. Το onsports έχει σχεδιαστεί για να είναι ό,τι θα έπρεπε να είναι ένα ιδανικό αθλητικό site: ένας τόπος ιντερνετικού συναπαντήματος οποιουδήποτε έχει… οποιαδήποτε σχέση με τα σπορ –μεταξύ τους… και του «σπορ» του διαδικτυακού σερφαρίσματος.

 Όσο θα μας συνηθίζετε, θα διαπιστώνετε ότι (μόλις ξεπεραστούν και τα –αναπόφευκτα, φευ- ghosts in the machine, τα όποια τεχνικά ζητηματάκια ταλανίζουν κάθε τόσο μεγάλο ιντερνετικό project στα γεννητούρια του) το onsports είναι η πιο μεγάλη αγκαλιά για τον ελληνικό και διεθνή αθλητισμό. Όλα έχουν θέση εδώ: από την Μάντσεστερ και τη Μπαρτσελόνα (η επιλογή… τυχαία; Δεν νομίζω!), έως κάθε σωματείο ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου στην πιο απομακρυσμένη γωνιά της Ελλάδας. Από το ποδόσφαιρο έως το kite κι από το μπάσκετ έως το γκολφ, κάθε παιχνίδι και κάθε άθλημα θα βρει στο onsports ζεστή φιλοξενία –όσο και καλόπιστα κριτική διάθεση.

Καλόπιστα κριτική διάθεση προς ΌΛΟΥΣ –και αυτή είναι η μοναδική λέξη που έχει νόημα να μπει με κεφαλαία, για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις. Όλοι υπόσχονται αντικειμενικότητα και ίσες αποστάσεις και όλοι κρίνονται στην πράξη και σε βάθος χρόνου. Έτσι θα συμβεί και με το onsports. Που άλλωστε, πριν καν βγει, λίγο πολύ ξέρετε όλοι σε ποιον όμιλο ανήκει.

Στον Όμιλο διαδικτυακών μέσων του Δημήτρη Π. Γιαννακόπουλου. Θα το μαθαίνατε έτσι κι αλλιώς, από εδώ αυτό, διότι δεν είναι… κρυφό. Το ξέρετε ήδη, όμως, κυρίως επειδή γράφτηκε ήδη σε ένα σωρό σάιτ που… κανείς –από το ευρύ κοινό- δεν ξέρει σε ποιον ανήκουν. Και κρατήστε το αυτό ως σημείωση: διότι,  είπαμε: όλοι υπόσχονται αντικειμενικότητα και ίσες αποστάσεις. Άλλο είναι, όμως, να ξέρεις ποιος υπόσχεται τι κι άλλο να ξέρεις ότι κάποιος υπόσχεται… Στον γνωστό, μπορείς να ζητήσεις και το λόγο. Στον άγνωστο, όχι. 

 Το onsports ήρθε για να μείνει και στην πορεία θα έχει την ευκαιρία να κριθεί και για την αντικειμενικότητα και για τις ίσες αποστάσεις του. Και εδώ τελειώνουν τα σχετικά λόγια. Ώρα για πράξεις –που μιλούν και δυνατότερα, άλλωστε. 

 Ώρα, φυσικά και για… λάθη, έτσι; Δεν νομίζω ότι μπορούμε να τα αποφύγουμε, τώρα στις αρχές.  Στο πλαίσιο της γενικότερης λογικής μας, εδώ στο onsports, αυτό είναι ένα –αναγκαίο- κακό, αμιγές ενός –μεγάλου- καλού: Μόνο διορθώνοντας τα λάθη του πάει κάποιος μπροστά και σ’ αυτό το πλαίσιο, πολύτιμη και σημαντική θα είναι και η δική σας βοήθεια: η δική σας γνώμη μετράει περισσότερο απ’ όλες και την περιμένουμε στο onsports με απόλυτα ειλικρινή διάθεση να την λάβουμε σοβαρότατα υπόψη μας και να την κάνουμε πράξη. Δεν είναι κάτι που μπορεί να γίνει σε μια μέρα ή σε μια βδομάδα.

Είναι κάτι, όμως, που σας υποσχόμαστε ότι θα γίνει 100%. Είμαστε εδώ για να γίνουμε η καλύτερη παρέα σας. Φυσικά και με τις… διαφωνίες μας, ενίοτε. Αναπόφευκτο κι αυτό.

 Βλέπετε, το onsports δεν θα φιλοξενεί μόνο έναν πλούτο ειδήσεων που, σιγά σιγά θα διαπιστώσετε ότι είναι πρωτοφανής για ελληνικό σάιτ. Θα φιλοξενεί επίσης (το βλέπετε ήδη) και μερικές από τις πιο σημαντικές υπογραφές του χώρου σήμερα: Μένιος Σακελλαρόπουλος (πρώτος λόγω… ηλικίας στη λίστα –τι στα διάλα; Πιο μεγάλος… κι από μένα είναι!) και, φύρδην μίγδην, ενδεικτικά και μόνο για να μην παρεξηγηθώ κιόλας, Σταύρος Γεωργακόπουλος, Σταύρος Καζαντζόγλου, Σταύρος Κόλκας, Τάσος Κολίντζας, Δημήτρης Πιπερίδης, Γιώργος Μαντζιούκης, Θέμης Καίσαρης, «Τσάρλι» (και κάθε τόσο… και οι δύο μαζί σε ένα ιντερνετικό «Σουτ-τηλεφώνημα», ή… Chat-τηλεφώνημα, αν θέλετε), Λευτέρης Μπακολιάς, Ρούλα Κεφάκη, Μενέλαος Σεβαστιάδης, Σωτήρης Βεττάκης, Δημήτρης Κοντός και αρκετοί ακόμη…

 Θα φιλοξενεί στήλες που θα καλύπτουν κάθε πλευρά της αθλητικής (και όχι μόνο) καθημερινότητας: Νίκος Μαυρομάτης , Ντέπυ Κουρέλλου, Κωστής Τσατσαρός, Δημήτρης Θεοδωρόπουλος, Μαρία Γιώτα Μαστορέλη, Γιάννης Τσιούλης και… κάνα δυό εκπλήξεις ακόμη

 Θα φιλοξενεί τον –κορυφαίο- σκιτσογράφο του αθλητικού χώρου, φίλο και… παλιό συναγωνιστή Χρήστο Ζωίδη

 Θα φιλοξενεί… ουφ: θα δείτε. (Και, επαναλαμβάνω: θα μας πείτε. Και θα σας ακούσουμε!) 

 Και, φυσικά, δεν μπορώ παρά να σταθώ και στο πολύ σημαντικό –τεράστιο- έργο μιας βάσης δεδομένων για όλα τα ομαδικά σπορ που δεν θα βρείτε πουθενά αλλού –και η οποία…  πού είστε ακόμη, για το τι θα περιλαμβάνει στο άμεσο μέλλον. Επιπλέον, από σήμερα ήδη, θα είδατε ότι στο onsports η έννοια «live» κάλυψη των αγώνων (προς το παρόν του ποδοσφαίρου, σύντομα και του μπάσκετ και… βλέπουμε) αποκτά μια νέα διάσταση.

 Τίποτε από τα πιο πάνω δεν θα ήταν δυνατά χωρίς την άψογη συνεργασία και τη φιλότιμη, αγόγγυστη δουλειά όλου του δημοσιογραφικού τιμ του onsports που περιλαμβάνει πολύ έμπειρους, αλλά και νεώτερους συναδέλφους, στους οποίους οφείλω προσωπικά ένα… προκαταβολικό ευχαριστώ. Σε όλους –ονόματα δεν αναφέρω: θα τους γνωρίσετε σιγά σιγά. Πάνω απ’ όλα, όμως, σας το είπα και πιο πάνω, στον Γιώργο Μητροφάνη.

Οι ατέλειωτες ώρες που εδώ και μήνες έχει αφιερώσει σ’ αυτό το project είναι τυπικές του τρόπου με τον οποίο δούλευε ανέκαθεν, αυτό δεν αναιρεί, όμως, το γεγονός ότι μιλάμε για… πολλή δουλειά τώρα. Για τα πάντα. Απ’ το πρωί ως το βράδυ. Ενίοτε και ως το άλλο πρωί. Σερί. Και πάντα με το γνωστό σε όλους… χαμογελαστό και αλέγρο στιλ του. (Τι; Ναι, ναι:  που και που λέμε και καμιά χαζομαρίτσα, να περνάει η ώρα…)

 Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στο τιμ των τεχνικών που ανέλαβαν να ολοκληρώσουν αυτό το project. Σε όλους. Κυρίως όμως στον Βασίλη, τον Νίκο, την Έλσα, τον Γιώργο, τον Κώστα, τον Χρήστο και τον Δημήτρη. Και μ’ εκείνους έχουμε φάει μαζί, εκτός από τα… μουστάκια μας ενίοτε (αναπόφευκτο κι αυτό, άλλωστε, μόνο στα νεκροταφεία επικρατεί πλήρης ησυχία, στα μαιευτήρια γίνεται χαμός από τη φασαρία) και ένα σωρό ξενύχτια, μέχρι να μπορέσει να φτάσει έστω και σ’ αυτή τη beta μορφή του ένας διαδικτυακός τόπος που σε μέγεθος και βάθος ανάπτυξης καθώς και σε όγκο πληροφορίας πραγματικά δεν έχει προηγούμενο.

 Εκ των προτέρων συγγνώμη ξανά για τις όποιες ατέλειες του ξεκινήματος.

Δεν θα μπορούσαν να αποφευχθούν διότι σας είπα ήδη ότι το site περιλαμβάνει όχι απλά τουλάχιστον διπλάσιο όγκο αναρτήσεων καθημερινά σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο αθλητικό portal, αλλά, επίσης και τουλάχιστον δύο εξαιρετικά περίπλοκες και πρωτόγνωρες πλευρές –μια τεράστια, δυναμική βάση δεδομένων και μια πολυσύνθετη εφαρμογή για τη live κάλυψη των αγώνων.

 Στο ίντερνετ, τέτοιου είδους προσπάθειες είναι αδύνατον να μη συνοδευθούν, στην αρχή, από κάποια ζητηματάκια. Σας υποσχόμαστε ότι θα τα λύσουμε άμεσα, ότι κάθε μέρα θα βλέπετε στο site και καινούρια πράγματα και… πάμε. Καλό μας ταξίδι.

 ΥΓ: Το onsports.gr είναι… η αρχή. Θα τα λέμε βέβαια από ‘δω και μάλιστα τακτικά, επειδή εγώ γραφιάς υπήρξα πάντοτε και πάντοτε γραφιάς θα είμαι και εδώ μου έχει δώσει βήμα ο… Μητροφάνης και η συμμορία του για να μιλάμε. Όμως το site αυτό δεν είναι παρά ένα από τα πολλά που θα ακολουθήσουν και για τα οποία…  περισσότερα προσεχώς.

 ΥΓ 1: Είναι, φαίνεται… ντροπή και αίσχος ότι στις σημερινές δύσκολες για όλους και μίζερες εποχές ένας επιχειρηματίας επενδύει σε κάτι που πιστεύει.  Ή ίσως είναι ντροπή και αίσχος ότι δεν το κάνει πλαγίως και υπογείως, στα… μαύρα (σκοτάδια), αλλά στο άπλετο φως και με φαρδιά πλατιά την υπογραφή του.

 Κι επειδή είναι ντροπή και αίσχος, φαίνεται, αυτά, ο πρώτος που πάει να το πληρώσει ακριβά και χωρίς σοβαρό λόγο, απλώς επειδή κάποιοι κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια, είμαι… εγώ (περισσότερα, εν ανάγκη, προσεχώς).Και στη συνέχεια, ποιος ξέρει ποιος και με ποια γελοία αφορμή; Οι ευεργετηθέντες υπήρξαν ανέκαθεν οι πλέον αχάριστοι, αλλά η δημοσιογραφική πιάτσα σήμερα μαστίζεται από τέτοια αλητεία, ρουφιανιά και δοσιλογισμό που δεν έχει ματαγνωρίσει ποτέ. Θα βγούμε απ’ το τούνελ, όπως συμβαίνει πάντοτε. Αλλά έως τότε έχουμε να δούμε πράγματα και θαύματα. Μαζί θα τα αντέξουμε, μη φοβάστε…

 ΥΓ 2: Να καλωσορίσουμε στην παρέα και τη… δίδυμή μας –αφού γεννηθήκαμε την ίδια μέρα- ιστοσελίδα: το www.queen.gr, το portal του Ομίλου για τη γυναίκα που υπογράφεται από τη Νίκη Κάρτσωνα. Χαίρε, βασίλισσα. Καλοτάξιδη κι εσύ, όπως και όλοι μας…



Η ΠΑΕ Βόλος κατήγγειλε τηλεφώνημα Θοδωρή Καρυπίδη σε παίκτη της
Η ΠΑΕ Βόλος κατήγγειλε τηλεφώνημα Θοδωρή Καρυπίδη σε παίκτη της
Η Ελλάδα αποχαιρετά την Ολυμπιακή Φλόγα - Το πρόγραμμα της τελετής παράδοσης
Η Ελλάδα αποχαιρετά την Ολυμπιακή Φλόγα - Το πρόγραμμα της τελετής παράδοσης
Μπάσκετ Γυναικών: Εύκολα πήγε τη σειρά σε πέμπτο ματς ο Παναθηναϊκός
Μπάσκετ Γυναικών: Εύκολα πήγε τη σειρά σε πέμπτο ματς ο Παναθηναϊκός
Αργεντινή: Ο Τέβες πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο
Αργεντινή: Ο Τέβες πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved