Ανασκόπηση 2014:Πράσινη αυτοκρατορία, παντοκράτορας ο ερασιτέχνης Ολυμπιακός (videos+photos)

Ανασκόπηση 2014:Πράσινη αυτοκρατορία, παντοκράτορας ο ερασιτέχνης Ολυμπιακός (videos+photos)

O πρώτος μουντιαλικός θρίαμβος της ενωμένης Γερμανίας και το «la decima» της Ρεάλ Μαδρίτης ήταν τα δύο κορυφαία αθλητικά γεγονότα της χρονιάς που αποχαιρετάμε σύντομα.

AP510615448841

Η Γερμανία ξανάρθε στην κορυφή του κόσμου

Η «νάσιοναλμανσαφτ» του Γιοακίμ Λεβ κατάφερε το περασμένο καλοκαίρι στα γήπεδα της Βραζιλίας να σηκώσει το άγιο δισκοπότηρο του ποδοσφαίρου με δραματική νίκη 1-0 στην παράταση επί της Αργεντινής του Λιονέλ Μέσι  στον τελικό της 13ης Ιουλίου στο «Μαρακανά» του Ρίο Ντε Τζανέιρο.
Με τον 4ο παγκόσμιο θρίαμβο της Γερμανίας και πρώτο μετά από 24 χρόνια να έχει λίγους αμφισβητίες ιδιαίτερα μετά το απίστευτο 7-1 επί της οικοδέσποινας «σελεσάο» στον αλησμόνητο ημιτελικό του Μπέλο Οριζόντε λίγα 24ωρα νωρίτερα.

Real-Madrid-Celebrated-their-10-European-Championship

Η «βασίλισσα» επέστρεψε στο θρόνο
Ορόσημο αναμφίβολα και σε συλλογικό επίπεδο και η κατάκτηση του  τίτλου της πρωταθλήτριας Ευρώπης από την Ρεάλ Μαδρίτης για 10η φορά στην ιστορία.
Η «βασίλισσα» περίμενε από την πλευρά της μία 12ετία για να φθάσει στην μεγάλη αυτή επιτυχία και για να τα καταφέρει χρειάστηκε πολύ ιδρώτα και το γκολ του Σέρχιο Ράμος στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων για να λυγίσει (4-1) την αντίσταση της γειτόνισσας Ατλέτικο Μαδρίτης στον  τελικό του Champions League στη Λισσαβόνα.
Με την ομάδα του  Ντιέγκο Σιμεόνε από την πλευρά της να περιορίζεται στην εθνική …υπέρβαση με την κατάκτηση του τίτλου στην La Liga.
Στα αξιοσημείωτα της χρονιάς και ο ιβηρικός τελικός του Europa League που βρήκε νικήτρια στα πέναλτι την Σεβίλλη κόντρα στην Μπενφίκα.

0065b1cc0028

Αμερικανική υπεροχή στο Μουντομπάσκετ της Ισπανίας
Στα κορυφαία γεγονότα του 2014 αναμφίβολα και ο θρίαμβος των ΗΠΑ στον τελικό του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος μπάσκετ στα γήπεδα της Ισπανίας με τους Αμερικανούς να σαρώνουν κάθε αντίπαλο στο διάβα τους με τελευταίο της σειράς την αποκάλυψη της διοργάνωσης Σερβία (129-92).
Τέλος τη μεγάλη έκπληξη στο ίδιο σπορ έκανε στον τελικό της Euroleague η Μακάμπι Τελ Αβίβ με τη νίκη 98-86 στον τελικό στο Μιλάνο.

2384434 big-lnd copy

Αντικρουόμενα  μουντιαλικά ελληνικά συναισθήματα
Σ’ ότι αφορά τον ελληνικό αθλητικό οι δύο εκπρόσωποι της χώρας στα κορυφαία αθλητικά ραντεβού του πλανήτη είχαν εντελώς διαφορετικές πορείες.
Αρχικά αυτή του ποδοσφαίρου στη Βραζιλία αν και ξεκίνησε …παραδοσιακά άσχημα (ήττα από την Κολομβία 0-3 και ισοπαλία 0-0 με την Ιαπωνία) όμως κατάφερε με την χιτσκοκική νίκη 2-1 επί της Ακτής Ελεφαντοστού να  πάρει την ιστορική παρθενική της πρόκριση στη φάση των νοκ-άουτ. Εκεί η ομάδα του Φερνάντο Σάντος  αποκλείστηκε στη ρουλέτα των πέναλτι από την αποκάλυψη της διοργάνωσης που ακούει στο όνομα Κόστα Ρίκα αλλά αναμφίβολα έφυγε με το κεφάλι ψηλά από τη σημαντικότερη διοργάνωση του δημοφιλέστερου των σπορ.

a26b26ee56de
Αντίθετα για εκείνη του μπάσκετ το μεγάλου ραντεβού στην Ισπανία ξεκίνησε εξαιρετικά εντυπωσιακά (μόνον νίκες στον όμιλο) και με πολλές υποσχέσεις αλλά τέλειωσε με πόνο (ήττα από την μετέπειτα φιναλίστ της διοργάνωσης Σερβία) στη φάση των νοκ-άουτ αγώνων.

1077633

Πράσινη υπεροχή στα δημοφιλέστερα σπορ

Σ’ ότι αφορά στα εθνικά μέτωπα το 2014 στα επαγγελματικά σπορ ήταν η χρονιά του Παναθηναϊκού που όχι  έκανε ένα ακόμα νταμπλ στο μπάσκετ,  αλλά και κατέκτησε και το κύπελλο στο ποδόσφαιρο και …άφησε στο συνήθη ύποπτο Ολυμπιακό την κούπα  του πρωταθλητή στο δημοφιλέστερο των σπορ.

Η απονομή της Super League στον Ολυμπιακό

{onsportsvideos}onSportsVideos/OlympiakosFiestaAponomi.mp4{/onsportsvideos}

 

Η απονομή του Κυπέλλου στον Παναθηναϊκό

{onsportsvideos}onSportsVideos/Onsports.gr_Aponomi_Kypello_PAO.mp4{/onsportsvideos}

 

Η απονομή του πρωταθλήματος μπάσκετ στον Παναθηναϊκό

{onsportsvideos}onSportsVideos/aponomi1.mp4{/onsportsvideos}

 

 

WOM LEN Trophy
Αντίθετα στα ερασιτεχνικά σάρωσε  ο Ολυμπιακός που με τo νταμπλ από τις ομάδες  πόλο ανδρών,  βόλεϊ ανδρών και γυναικών και του  πρωταθλήματος από το  πόλο γυναικών (δεν υπάρχει διοργάνωση κυπέλλου ),  έγινε ο πρώτος σύλλογος στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού που κατακτά Πρωτάθλημα και Κύπελλο Ελλάδας και με τα τέσσερα ερασιτεχνικά τμήματα δύο ομαδικών σπορ. Ενώ παράλληλα με την κατάκτηση του  Κυπέλλου Κυπελλούχων Ευρώπης από την ομάδα πόλο γυναικών  αλλά και των  εθνικών Πρωταθλημάτων από τα τμήματα  κολύμβησης , επιτραπέζια  αντισφαίρισης και στίβου έφτασε συνολικά τους 11 τίτλους σε μια σεζόν, επίτευγμα που είχε καταφέρει και το 2012–13.

Ανασκόπηση 2014:Πράσινη αυτοκρατορία, παντοκράτορας ο ερασιτέχνης Ολυμπιακός (videos+photos)



Αναβλήθηκε το Παναθηναϊκός AKTOR - Προμηθέας λόγω του ΑΕΚ-Ολυμπιακός
Αναβλήθηκε το Παναθηναϊκός AKTOR - Προμηθέας λόγω του ΑΕΚ-Ολυμπιακός
Οι διαιτητές των playoffs: Σλοβένος στο ΑΕΚ - Ολυμπιακός, Δανός στο Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ
Οι διαιτητές των playoffs: Σλοβένος στο ΑΕΚ - Ολυμπιακός, Δανός στο Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ
Κύπελλο Ελλάδας, Παναθηναϊκός - Άρης: Τελικό με 8.000 κόσμο για κάθε ομάδα θέλει ο Καρυπίδης
Κύπελλο Ελλάδας, Παναθηναϊκός - Άρης: Τελικό με 8.000 κόσμο για κάθε ομάδα θέλει ο Καρυπίδης
Οι Μαξ Φερστάπεν και Σέρτζιο Πέρεζ σε αγώνα ταχύτητας στην... άμμο
Οι Μαξ Φερστάπεν και Σέρτζιο Πέρεζ σε αγώνα ταχύτητας στην... άμμο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved