Ανασκόπηση 2012–Ποδόσφαιρο: Τα 10 καλύτερα ματς της χρονιάς! (videos)

Ανασκόπηση 2012–Ποδόσφαιρο: Τα 10 καλύτερα ματς της χρονιάς! (videos)

Αρκετά εντυπωσιακά παιχνίδια περιελάμβανε το 2012 και εμείς, επιλέξαμε τα δέκα καλύτερα για να σάς τα παρουσιάσουμε!

1. Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 2-2

Ξεκινάμε με το ντέρμπι «αιωνίων», γιατί αφενός μεν, περιέχει το ελληνικό στοιχείο, αφετέρου δε, είχαμε να παρακολουθήσουμε τέτοιο ματς εδώ και χρόνια! Μοναδικός στόχος των δύο ομάδων η νίκη, σε ένα ματς που μόνο το γόητρο μετρούσε, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» είχαν αποσπαστεί αρκετά από το «τριφύλλι». Ο Παναθηναϊκός πήρε το προβάδισμα γρήγορα με γκολ του Μαυρία, ωστόσο ο Τζεμπούρ με δύο προσωπικά γκολ ανέτρεψε το σκορ μέσα σε λίγα λεπτά. Ένα 45άλεπτο που συγκαταλέγεται μέσα στα καλύτερα ντέρμπι των δύο καλύτερων ομάδων στην Ελλάδα. Τελικά, ο Τοτσέ στην επανάληψη έφερε το ματς στα ίσα για το τελικό 2-2.

2. Άρσεναλ - Τότεναμ 5-2

Ματσάρα από τις λίγες! Οι «κανονιέρηδες» υποδέχονταν την Τότεναμ στο «Emirates», σε ματς της περσινής σεζόν και πριν προλάβουν να καταλάβουν τι γίνεται το ματς ήταν 2-0 για τα «σπιρούνια»! Σαχά και Αντεμπαγιόρ (με πέναλτι) έδωσαν σημαντικό προβάδισμα στην ομάδα τους, ωστόσο η Άρσεναλ πήρε... μπρος και ισοπέδωσε ό,τι βρήκε στο διάβα της! Ο Σανιά με κεφαλία και ο Φαν Πέρσι με εκπληκτικό σουτ έφεραν το ματς στα ίσα πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου! Στην επανάληψη ο Ροσίτσκι διαμόρφωσε το 3-2 και ο Γουόλκοτ με δύο γκολ «καρμπόν» έγραψε το τελικό 5-2, σε ένα ματς που... μύριζε γκολ σε κάθε επίθεση! Αξίζει να σημειωθεί πως στον πρώτο γύρο της φετινής σεζόν, και πάλι στο μεταξύ τους ματς προηγήθηκε η Τότεναμ, ωστόσο ηττήθηκε με 5-2!

3. Ίντερ - Μίλαν 4-2

Το ντέρμπι του Μιλάνου προσφέρει πάντα συγκινήσεις! Η πόλη χωρίστηκε για ακόμα μία φορά στα... δύο, σε ένα ματς με εκπληκτικά γκολ και «τρελό» ρυθμό! Οι «νερατζούρι» πήραν το προβάδισμα με τον μεγάλο πρωταγωνιστή του αγώνα, Ντιέγκο Μιλίτο. Ωστόσο, ο Ιμπραΐμοβιτς δεν είχε πει την τελευταία του λέξη! Έγραψε το 1-1 με πέναλτι και το 1-2 με ενέργεια α λα... Ίμπρα! Από 'κει και πέρα στον αγώνα υήρχε μόνο η Ίντερ! Ο Μιλίτο με δύο (!) πέναλτι διαμόρφωσε το 3-2, ανατρέποντας το σκορ και φτάνοντας έτσι σε χατ-τρικ, για να βάλει το... κερασάκι στην... τετραόροφη τούρτα ο Μαϊκόν με ένα φανταστικό σουτ!


 
4. Μπαρτσελόνα - Ρεάλ Μαδρίτης 2-2

Μέσι εναντίον Ρονάλντο! Αυτό ήταν το ματς του πρώτου γύρου για τη φετινή σεζόν, καθώς οι δύο καλύτεροι παίκτες στον κόσμο βάλθηκαν να μας... τρελάνουν! Ο Ρονάλντο άνιξε το σκορ μέσα στο «Καμπ Νου» με δυνατό σουτ στη γωνία του Βαλντές, προτρέποντας τους Καταλανούς να... ηρεμήσουν (calma...). Ο Αργεντινός έφερε το ματς στα ίσα πριν τη λήξη του πρώτου μέρους και στην επανάληψη, πάλι ο Μέσι με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ έδωσε προβάδισμα στη Μπαρτσελόνα. Ο Ρονάλντο και πάλι, όμως, δήλωσε «παρών» για να ισοφαρίσει στο τελικό 2-2. Ένα εκπληκτικό «clasico»...

5. Μάντσεστερ Σίτι - ΚΠΡ 3-2

Μία νίκη-ένα πρωτάθλημα! Η Σίτι ήθελε μόνο το «τρίποντο» για να κατκατήσει (στην ισοβαθμία) τον τίτλο από τη Γιουνάιτεντ, υποδεχόμενη την αδιάφορη ΚΠΡ. Ο Ζαμπαλέτα άνοιξε το σκορ για τους «πολίτες», όμως από εκεί και ύστερα οι οπαδοί των γηπεδούχων παρακολούθησαν ένα θρίλερ! Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να ανατρέψουν το εις βάρος τους σκορ (με τον Σισέ μάλιστα να ισοφαρίζει). Το παιχνίδι βρισκόταν στις καθυστερήσεις και στη Γιουνάιτεντ, περίμεναν τη λήξη για να πανηγυρίσουν τον τίτλο! Ο Τζέκο όμως στο 91' ισοφάρισε με κεφαλιά και ο Αγκουέρο στο 93' (!) έδωσε τη νίκη και παράλληλα τον τίτλο στην ομάδα του!

6. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Νιούκαστλ 4-3

Η ομάδα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον έχει βαλθεί φέτος να μάς τρελάνει! Κερδίζει συνεχώς με ανατροπές του σκορ, ωστόσο με τη Νιούκαστλ το... παράκανε! Γύρισε από την «κόλαση» τρεις φορές και στο φινάλε πήρε και το «τρίποντο»! Ο Περτς έκανε το 1-0 για την Νιούκαστλ και ο Έβανς ισοφάρισε σε 1-1. Το 2-1 για τις «καρακάξες» έγραψε ο Έβανς με αυτογκόλ, όμως στην επανάληψη ισοφάρισε εκ νέου ο Εβρά! Το προβάδισμα πήραν και πάλι οι φιλοξενούμενοι με τον Παπίς Σισέ (3-2), όμως οι «κόκκινοι διάβολοι» κρατούσαν το καλύτερο για το τέλος! Ο Φαν Πέρσι στο 71' και ο Τσιτσαρίτο στο 90' έβαλαν μπροστά τη Γιουνάιτεντ σε ένα ματς διαφήμιση του ποδοσφαίρου!

7. Ρέντινγκ - Άρσεναλ 5-7 (4-4 κ.α)

Ίσως το καλύτερο ματς της χρονιάς! Η Άρσεναλ βρέθηκε κοντά στην έκπληξη, να αποκλειστεί από τη Ρέντινγκ στον  τέταρτο γύρο του Λιγκ Καπ, όμως μίλησε η... καρδιά των «κανονιέρηδων»! Στο 37' το σκορ... κρατηθείτε, ήταν 4-0 για τους γηπεδούχους! Όποιος δεν πιστεύει στα θαύματα, καλό θα ήταν να αναθεωρήσει μετά από αυτό... Η Άρσεναλ κατάφερε να φτάσει στο 4-4 με γκολ του Γουόλκοτ στο 95' (!) και να οδηγήσει το ματς στην παράταση. Ο Σαμάκ έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του Βενγκέρ, όμως ισοφάρισε άμεσα ο Πογκρέμπνιακ! Τελικά, οι φιλοξενούμενοι «κλείδωσαν» την πρόκριση με ακόμα δύο γκολ για το τελικό 7-5!

8. Τσέλσι - Νάπολι 4-1 (3-1 κ.α)

Φάση των «16» του Champions League. Η Τσέλσι είχε ηττηθεί από τη Νάπολι με 3-2 στο πρώτο ματς και έψαχνε την τέλεια εμφάνιση για να προκριθεί! Ο Ντργκμπά έστω και αργά (28') άνοιξε το σκορ για τους «μπλε». Με την έναρξη της επανάληψης ο Τέρι έγραψε το 2-0, όμως οι φιλοξενούμενοι έδωσαν νέο ενδιαφέρον στην υπόθεση πρόκριση! Ο Ινλέρ στο 54' σκόραρε, διαμορφώνοντας το 2-1, σκορ που έδινε την πρόκριση στους Ιταλούς! Ο Λάμπαρτν με πέναλτι ισοφάρισε στο 74' το σκορ του πρώτου αγώνα και το ματς οδηγήθηκε στην παράταση! Εκεί, ο Ιβάνοβιτς με δυνατό σουτ έγραψε το τελικό 4-1, δίνοντας την πρόκριση στην ομάδα του Ντι Ματέο!

{dailymotion}xpgckt{/dailymotion}

9. Μπαρτσελόνα - Τσέλσι 2-2  

Όταν έχεις... άστρο, όλα είναι γίνονται πιο εύκολα! Με το «αν» δεν παίρνεις τίτλους, όμως η Μπαρτσελόνα αν είχε μεγαλύτερη τύχη θα περνούσε στον τελικό του περσινού Champions League! Το πλασματικό 1-0 της Τσέλσι στο Λονδίνο της έδινε το προβάδισμα ενόψει του επαναληπτικού. Οι Καταλανοί στο... κατηφορικό «Καμπ Νου» πήραν το προβάδισμα με τον Μπουσκέτς! Ο Τέρι στη συνέχεια θέλησε να γίνει ο μοιραίος για την ομάδα του, αφού για εκτός φάσης χτύπημα είδε την κόκκινη κάρτα! Εκεί που κανείς θα περίμενε πως χειρότερα δεν γίνεται, ήρθε το 2-0 από τον Ινιέστα! Τέτοια Μπαρτσελόνα δεν θα χάνει την πρόκριση,ε; Λάθος! Ο Ραμίρες μείωσε σε 2-1, σκορ που περνούσε τους «μπλε» στον τελικό, όμως ο Τόρες στις καθυστερήσεις έγραψε το τελικό 2-2 σε ένα ματς με απίστευτες συγκινήσεις!

10. Ισπανία - Ιταλία 4-0

Για το τέλος αφήσαμε την αποθέωση του ποδοσφαίρου! Την Ισπανία! Οι «Φούριας Ρόχας» αντιμετώπισαν στον τελικό του Euro 2012 την Ιταλία, όμως μόνο μία ομάδα υπήρχε μέσα στο γήπεδο! Οι Ίβηρες επιβλήθηκαν με 4-0, δείχνοντας πως άξιζαν και με το παραπάνω να κατακτήσουν τον τίτλο. Νταβίντ Σίλβα και Ζόρντι Άλμπα έγραψαν γρήγορα το 2-0, με τους Τόρες και Μάτα να δίνουν διαστάσεις θριάμβου στην πολύ μεγάλη νίκη των Ισπανών.



«Πάρτι» της Παρί Σεν Ζερμέν στη Βαρκελώνη και ραντεβού με Ντόρτμουντ στα ημιτελικά
«Πάρτι» της Παρί Σεν Ζερμέν στη Βαρκελώνη και ραντεβού με Ντόρτμουντ στα ημιτελικά
Θρίαμβος για το Περιστέρι του Σπανούλη - Ιστορική πρόκριση στο Final Four του BCL
Θρίαμβος για το Περιστέρι του Σπανούλη - Ιστορική πρόκριση στο Final Four του BCL
Γνώριμοι στην Ελλάδα οι διαιτητές στις ρεβάνς ΠΑΟΚ - Μπριζ και Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός
Γνώριμοι στην Ελλάδα οι διαιτητές στις ρεβάνς ΠΑΟΚ - Μπριζ και Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός
Γκάφα ολκής από οπαδούς της Μπαρτσελόνα - Επιτέθηκαν στο πούλμαν της ομάδας τους (vid)
Γκάφα ολκής από οπαδούς της Μπαρτσελόνα - Επιτέθηκαν στο πούλμαν της ομάδας τους (vid)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved