Δίκη στον ΣΚΑΪ: Ξανά στο προσκήνιο ο διάλογος για Σιδηρόπουλο

Δίκη στον ΣΚΑΪ: Ξανά στο προσκήνιο ο διάλογος για Σιδηρόπουλο

Το περιεχόμενο της συνομιλίας μεταξύ δύο προέδρων της Σούπερ Λίγκας, η οποία είχε καταγραφεί από τον κοριό της ΕΥΠ την 1η Φεβρουαρίου 2011 επανέφερε στο φως της δημοσιότητας η εκπομπή «Δίκη της Δευτέρας».

Ο εκ των καλεσμένων του Κυριάκου Θωμαίδη, παλαίμαχος διαιτητής Σωτήρης Βοργιάς, στο άκουσμα των διαλόγων, ζήτησε την άμεση παρέμβαση εισαγγελέα, ενώ μίλησε για απειλές που δέχεται και ο ίδιος κατά της ζωής του, υπενθύμισε -μάλιστα- τον ξυλοδαρμό του Σιδηρόπουλου στον Αγιο Κοσμά από «φουσκωτούς» και τόνισε ότι είχε τύψεις ο Ελληνας διαιτητής την Παρασκευή στο ΟΑΚΑ, για τις αποφάσεις του στο Παναθηναϊκός - ΠΑΣ Γιάννινα, γι' αυτό και δεν έγραψε τίποτα στο φύλλο αγώνα, από όσα άκουσε στη φυσούνα: «Ο Σιδηρόπουλος άκουσε τα εξ αμάξης στη φυσούνα, δεν αντέδρασε και δεν έγραψε τίποτα. Αυτό δείχνει ότι πήγε και εκτέλεσε εντολή σαν κίλερ», τόνισε μεταξύ άλλων ο Σωτήρης Βοργιάς, ο οποίος κατήγγειλε ότι νυν στέλεχος της ΕΠΟ του είχε ζητήσει κατά το παρελθόν να αλλάξει τις βαθμολογίες διαιτητών για να προχωρήσει στην προώθησή τους: «Αυτός είναι 36ος έχει δυο χρόνια εμπειρία, ο άλλος παίζει Β' Εθνική 7 χρόνια και είναι 16ος. Εγώ δεν αλλοιώνω τη βαθμολογία, του είπα, θα έχω κάνει αδίκημα, δεν θα μπορώ να κρυφτώ πουθενά. Μου είπε, «τι είναι αυτά που λες θα τους βάλεις στους τρεις». Ε, στην επόμενη συνέλευση έγινε αλλαγή παρατηρητών και έφυγα από την επιτροπή. Επειδή οι αγωγές καιροφυλακτούν και όλοι περιμένουν κάπου στη γωνία, θα σταματήσω και όποιος κατάλαβε κατάλαβε. Είνα πολλά τα λεφτά», τόνισε ο παλαίμαχος διαιτητής.

Ο επίμαχος διάλογος

Ακολουθεί το περιεχόμενο του διαλόγου μεταξύ των δύο προέδρων -τότε- όπως είχε απομαγνητοφωνηθεί από τις αρμόδιες αρχές και συμπεριλήφθηκε στη δικογραφία των ύποπτων αγώνων:

«Α: Λοιπόν, το ένα είναι αυτό. Το άλλο του μίλησα για τον αυριανό μην επέμβεις κι αυτά δε θα γίνει τίποτα όλα καλά θα πάγε, και το τρίτο θέλω να μου κάνει μια χάρη τώρα δεν είναι και λίγες αυτές να πούμε μη βάζετε το Σιδηροπουλο πάνω... δεν είναι δυνατόν...

Β: Ποιο Σιδηροπουλο πάνω;

Α: Το Σιδηρόπουλο την Κυριακή στο ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός.

Β: Γιατί Σιδηρόπουλο έβαλε;

Α: Θέλει να βάλει και του είπα αν τον βάλεις θα δείρω τον (ακατάληπτο) και δε σας ξαναμιλάω κιόλας. Δεν μπορείς κύριε να τιμωρείς τον Παμπορίδη 4 βδομάδες, το Σπάθα 4 βδομάδες κι αυτό το μ... που έκανε έγκλημα 2 βδομάδες. Σαν να λες σ'έχω γραμμένο στα α... μου.

Β: Γιατί εμένα δε μ' έχει γραμμένο με το Σταθόπουλο που τον έβαλε σε 2 αγωνιστικές ο μ…;

Α: Ναι, αλλά εγώ τον πρόλαβα τώρα, του λέω άστον έξω και βάλτον στο Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός την άλλη βδομάδα αφού έχεις πρόβλημα. Μες στο Καραϊσκάκη. Και μου λέει θα δω λέει φωνάζει ο... Του λέω θα πάρω εγω τον... άμα φωνάζει. Ειναι ντροπή σου λέω, βάλε το Γιάχο, όχι μου λέει το Γιάχο, βάλε τον Παμπορίδη βάλε κάποιον άλλον αδερφάκι μου ταυ λέω στο Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ.

Β: Καλύτερα να βάλει τον Παμπορίδη ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός.

Α: Βέβαια, βέβαια είναι καλύτερα.

Β: Αυτό θα τον πω κι εγώ, αυτό θα τον πω.

Α: Και να σου κρατήσει το Σιδηρόπουλο για την άλλη βδομάδα, για σένα. Και δες αυτό το θέμα με το κύπελλο τί προβλέπει ο ΚΑΠ.

Β: Τώρα θα το κάνω».


Καλαντζής: «Επρεπε να έχουν συλληφθεί»

Για το θέμα του περιεχομένου του διαλόγου τοποθετήθηκε ο πρόεδρος μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής, Γιώργος Καλαντζής, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων: «Εφόσον μιλάμε για νόμιμη παρακολούθηση έπρεπε να έχουν συλληφθεί και τιμωρηθεί. Πρέπει πλέον να πάμε σε κλήρωση. Τουλάχιστον να μην γίνονται πράγματα τόσο φανερά όσο αυτά που ακούμε»

Αίσθηση, πάντως, προκάλεσε το γεγονός ότι ο Παύλος Γερακάρης, επίτιμος πρόεδρος του ΠΣΑΤ, έδειξε να ακούει πρώτη φορά το διάλογο, ο οποίος είχε δημοσιευτεί πέρσι το καλοκαίρι. «Είναι πολύ σημαντικό αυτό που ακούσαμε γιατί δείχνει πώς γινόταν το παιχνίδι μετά από συμφωνία κάποιων στο παρασκήνιο. Η πορεία του Σιδηρόπουλου και η διαδρομή του δείχνουν ένα άνθρωπο που εξελίσσεται γρήγορα. Δεν μπορώ, βέβαια, να ισχυριστώ ότι έχει κάνει ή ότι υπάρχει κάτι το παράνομο».

Παρέμβαση με καταδίκη από Σαρρή και επιβεβαίωση με... διάψευση για την προεδρία της ΕΠΟ

Στην εκπομπή έκανε τηλεφωνική παρέμβαση και ο πρόεδρος της ΚΕΔ και αντιπρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Σαρρής, ο οποίος όταν ρωτήθηκε από τον Κυριάκο Θωμαϊδη, έσπευσε να καταδικάσει το περιεχόμενο του διαλόγου, αλλά και τους δύο προέδρους που συμμετείχαν σε αυτόν. Απέφυγε, ωστόσο, να πάρει θέση για το θέμα, τονίζοντας ότι έχει επιληφθεί η δικαιοσύνη. Παράλληλα, ο κ. Σαρρής μίλησε και για το θέμα της μη παραίτησής του από την ΚΕΔ, τονίζοντας ότι ακόμα δεν έχει αποφασίσει αν θα είναι τελικά υποψήφιος για την προεδρία της ΕΠΟ:

«Δεν είπα ότι θα είμαι υποψήφιος, είπα σ' ενα πηγαδάκι ότι θα βάλω υποψηφιότητα. Αν κάποιοι το έχουν εκλάβει ότι επίσημα ανακοίνωσα υποψηφιότητα το διαψεύδω», τόνισε χαρακτηριστικά και αναφερόμενος στο διάλογο των προέδρων σημείωσε: «Αυτά τα θέματα έχουν συμβεί πριν δύο χρόνια, έχει επιληφθεί η δικαιοσύνη και θα αναμένουμε. Υπάρχει λόγος να μη σφυρίζει ο κ. Σιδηρόπουλος; Αν δύο οποιοιδήποτε παράγοντες συζητούσαν για το όνομα κάθε διαιτητή εν αγνοία του είναι δυνατόν να φταίει; Ας επιληφθεί η δικαιοσύνη και μετά αποφασίζουμε... Εγώ σας λέω την άποψη τη δική μου, ο κ. Σιδηρόπουλος έχει τη δική του. Δεν μπορώ να απαντήσω για τον κάθε κ. Σιδηρόπουλο. Βγήκα να απαντήσω γιατί έχει γίνει μεγάλος ντόρος αν θα είμαι υποψήφιος ή όχι. Οταν βρεθούν οκτώ Ενώσεις να με προτείνουν και επίσημα και ανακοινώσω την υποψηφιοτητά μου τότε θα παραιτηθώ. Ολη η Ελλάδα ξέρει ότι θα είμαι υποψήφιος από κουτσομπολιό. Σήμερα ουσιαστικά προκηρύχθηκαν οι εκλογές. Το καταστατικό λέει ότι θα πρέπει να βρεθούν οκτώ Ενώσεις να με προτείνουν».

Σχολιάζοντας τις καταγγελίες Βοργιά, ο κ. Σαρρής τόνισε ότι περιμένει να τις αποδείξει, ξεκαθάρισε ότι οι πίνακες των διαιτητών είχαν τρεις υπογραφές και όχι δύο και εν συνεχεία καταδίκασε κατηγορηματικά το περιεχόμενου του διαλόγου και τους δύο προέδρους που συμμετείχαν σε αυτόν...

«Σας ενδιαφέρει το γεγονός ότι οι δύο πρόεδροι τελικά φροντίζουν να μην παίξει στο ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός, αλλά σε ματς ομάδας του ενός εκ των δύο ο κ. Σιδηρόπουλος;», ρωτήθηκε από τον Κυριάκο Θωμαίδη και απάντησε: «Οπωσδήποτε αυτά τα πράγματα δεν είναι ευχάριστα, αλλά από τη στιγμή που έχει επιληφθεί η δικαιοσύνη δεν μπορώ να πάρω θέση αν δεν βγάλω το πόρισμα».

«Ξηλώστε τους όλους, πάρτε θέση. Δεν πάει πουθενά η Ελλάδα χωρίς ηθική» ήταν η παρεμβαση του βουλευτή κ. Αμοιρίδη, για να απαντήσει ο Γιώργος Σαρρής: «Μου λέτε να σχολιάσω γεγονότα και πρακτικές πριν δύο χρόνια, Βεβαίως και τα καταδικάζουμε, αλλά μπορώ να προδικάσω τη δικαιοσύνη;».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γιώργος Σαρρής παραδέχτηκε, μετά από σχετική ερώτηση του παρουσιαστή της εκπομπής ότι το Σαββατοκύριακο βρέθηκε στη Θράκη σε περιοδεία του σε Ενώσεις και συναντήθηκε με προέδρους, διερευνώντας τις προθέσεις ως προς την υποψηφιότητά του: «Το Σαββατοκύριακο πήγα να συζητήσω με διάφορους προέδρους αν συντρέχουν λόγοι να κατεβώ υποψήφιος. Εγώ επισκέπτομαι τους προέδρους και συζητάω αν θα με βοηθήσουν να κατέβω. Αν διαπιστώσω ότι δεν έχω τη δυνατότητα θα κατέβω; Ουδέποτε έκρυψα ότι το σκέφτομαι. Ομως πώς θα πάρω απόφαση αν δεν μιλήσω με τους προέδρους...».

Κλείνοντας, ο πρόεδρος της ΚΕΔ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο εφόσον εκλεγεί και το επιτρέπει το καταστατικό της FIFA και η UEFA να επανεξετάσει το σύστημα ορισμού των διαιτητών, ακόμα και με επιστροφή στην κλήρωση...

Αυξήθηκαν οι κατηγορούμενοι που θα κληθούν σε απολογία από την Τρίτη (4/09)!

Παράλληλα, ο ειδικός εφέτης ανακριτής που έχει αναλάβει να ξετυλίξει το κουβάρι των «στημένων» αγώνων, Γιώργος Καλόφωνος αναμένεται από την Τρίτη (4/09) να καλέσει σε απολογία τους 68 εμπλεκόμενους που διώκονται ποινικά για την πολύκροτη υπόθεση που ταρακούνησε τα θεμέλια του ελληνικού ποδοσφαίρου. Σε αυτούς όχι μόνο προστέθηκαν άλλοι 5 μετά τον έλεγχο της δικογραφίας, αλλά προέκυψαν και νέα - εις βάρος τους - στοιχεία από το ΣΔΟΕ…



Euroleague Final Four 2024, Παναθηναϊκός: Σλούκας κι Ερνανγκόμεθ ακολούθησαν μέρος της προπόνησης
Euroleague Final Four 2024, Παναθηναϊκός: Σλούκας κι Ερνανγκόμεθ ακολούθησαν μέρος της προπόνησης
ΠΑΟΚ: Ο Ραζβάν Λουτσέσκου χόρεψε αγκαλιά με την κούπα! - Δείτε το video
ΠΑΟΚ: Ο Ραζβάν Λουτσέσκου χόρεψε αγκαλιά με την κούπα! - Δείτε το video
Λίβερπουλ: Επίσημο! Ο Άρνε Σλοτ είναι ο αντικαταστάτης του Γιούργκεν Κλοπ
Λίβερπουλ: Επίσημο! Ο Άρνε Σλοτ είναι ο αντικαταστάτης του Γιούργκεν Κλοπ
Τελικός Conference League, Ολυμπιακός – Φιορεντίνα: «Σαν παίζουμε εντός έδρας», δήλωσε ο Γιοβετιτς
Τελικός Conference League, Ολυμπιακός – Φιορεντίνα: «Σαν παίζουμε εντός έδρας», δήλωσε ο Γιοβετιτς
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved