Στο βιβλίο Γκίνες δύο Έλληνες (photos)

Στο βιβλίο Γκίνες δύο Έλληνες (photos)

Τα ονόματα των Μανώλη Τσοπανόγλου και Δημήτρη Τιλκερίδη φιγουράρουν τις τελευταίες μέρες στο βιβλίο Γκίνες με ένα συμβολικό ρεκόρ.

Οι δύο νεαροί ποδοσφαιριστές ταξίδεψαν στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας για να λάβουν μέρος στο πιο παλιό τουρνουά ακαδημιών, το Gothia Cup. Η SKF που είναι ο βασικός χορηγός της διοργάνωσης θέλησε να δημιουργήσει ένα νέο ρεκόρ και παράλληλα να δείξει πόσο σημαντικό είναι να βάλεις διαφορετικές κουλτούρες και πολιτισμούς κάτω από την ίδια στέγη.

Σε αυτή τη διοργάνωση παίρνουν μέρος περισσότερες από εξήντα χώρες και η εμπειρία είναι εντελώς μοναδικοί για όσους συμμετέχουν. Ο Μανώλης Τσοπανόγλου και ο Δημήτρης Τιλκερίδης είναι μέλη της ελληνικής αποστολής που κέρδισε τη συμμετοχής της με την ομάδα της ακαδημίας «Πάνθηρες» του Νίκου Κριμιτζά σε τουρνουά που διοργάνωσε η SKF HELLAS SA.

Την Τετάρτη 18 Ιουλίου το απόγευμα βρέθηκαν στο θεματικό πάρκο Liseberg ώστε να συγκεντρώσουν στην ίδια ρόδα περισσότερες από πενήντα εθνικότητες που ήταν το προηγούμενο ρεκόρ Γκίνες. Τελικά έφτασαν τις 72 χώρες, αφού εκτός από τα παιδιά που συμμετείχαν στο τουρνουά υπήρχαν και άλλα που έκαναν τις διακοπές τους στο Γκέτεμποργκ και έλαβαν μέρος σε αυτή την ξεχωριστή πρόκληση.

Πέτυχαν ένα ρεκόρ στην κατηγορία «Περισσότερες εθνικότητες σε ένα θέαμα», αλλά το σημαντικότερο ήταν πως έδωσαν πραγματική διάσταση στο νόημα που έχει αυτή η διοργάνωση και το βασικό της σύνθημα που είναι το «Meet the World». «Αυτό είναι το Gothia Cup συγκεντρωμένο σε ένα σημείο την ίδια στιγμή. Όλες αυτές οι εθνικότητες σε μία ρόδα – αυτό είναι το Gothia Cup. Υπέροχο!», είπε ο γενικός γραμματέας του Gothia Cup Dennis Andersson.

Τα κορίτσια από την Αλγερία, η Civia και η Inel, 15 ετών, ήταν ανάμεσα στους συμμετέχοντες που από εδώ και στο εξής μπορούν να αποκαλούνται κάτοχοι παγκοσμίου ρεκόρ. Ήταν στο Γκέτεμποργκ για διακοπές και δεν έπαιζαν για το Gothia Cup. «Νομίζω ότι θα είναι διασκεδαστικό και διαφορετικό. Έχει πλάκα να βλέπεις όλες αυτές τις διαφορετικές κουλτούρες, είπε η  Cilia πριν μπει στη ρόδα».

Στο αγωνιστικό κομμάτι του τουρνουά η ελληνική ομάδα ηττήθηκε στο πρώτη αγώνα με 5-0 από την Paris FC, αλλά στο δεύτερο επικράτησε με 2-0 την Reforma Club από το Μεξικό και θέλει μόνο νίκη επί της Utbynäs SK από τη Σουηδία για να περάσει στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Σε περίπτωση ισοπαλία ή ήττας συνεχίζει για τις θέσεις κατάταξης.



Ιστιοπλοΐα: Το παγκόσμιο πρωτάθλημα Formula Kite στο Ιέρ
Ιστιοπλοΐα: Το παγκόσμιο πρωτάθλημα Formula Kite στο Ιέρ
Πότε λήγει η προθεσμία για τις φορολογικές δηλώσεις
Πότε λήγει η προθεσμία για τις φορολογικές δηλώσεις
Πετρούνιας: «Με δανεικά στο Παγκόσμιο του 2014»
Πετρούνιας: «Με δανεικά στο Παγκόσμιο του 2014»
Παναθηναϊκός: Παρελθόν ο Τερίμ, αναλαμβάνει ο Κόντης
Παναθηναϊκός: Παρελθόν ο Τερίμ, αναλαμβάνει ο Κόντης
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved