«Θα λάβουν την απάντησή τους»

«Θα λάβουν την απάντησή τους»

Ο Έιντουρ Γκουντγιόνσεν ετοιμάζεται να δώσει απαντήσεις εντός αγωνιστικών χώρων σε όσους αμφισβητούν τις ικανότητές του και το κατά πόσο μπορεί να βοηθήσει την ΑΕΚ.

Ο Ισλανδός, που αποτέλεσε την «βόμβα» της Ένωσης το φετινό καλοκαίρι στο μεταγραφικό παζάρι, μίλησε στην εφημερίδα «Κιτρινόμαυρη Ώρα» και αναφέρθηκε σε όλους και σε όλα. Από το… αστείο του Άρναρ Γκρέταρσον που τελικά αποδείχθηκε προφητικό, το πώς είναι να έρχεσαι στην Ελλάδα έχοντας παίξει δίπλα στον Μέσι και υπό τις οδηγίες του Μουρίνιο, αλλά και στο εξαιρετικό κλίμα που βρήκε στα αποδυτήρια της ΑΕΚ.

«Δεν ήταν τυχαίο»

Ο σταρ του «δικεφάλου» αποκάλυψε το πώς έφτασε τελικά στα χέρια του η πρόταση της ΑΕΚ, λέγοντας ότι ένα χρόνο πριν σε μια συζήτηση που είχε με τον τεχνικό διευθυντή της ΑΕΚ, Άρναρ Γκρέταρσον, στην Ισλανδία, ήρθε μεταξύ σοβαρού και αστείου. «Γιατί δεν έρχεσαι να παίξεις στην ΑΕΚ», είχε πει τότε στον Γκουντγιόνσεν ο Γκρέταρσον, με τον Ισλανδό τελικά ένα χρόνο μετά να κάνει το βήμα προς την Ελλάδα και τους «κιτρινόμαυρους».

«Η άποψη που έχω σχηματίσει ως σήμερα είναι άκρως θετική. Βέβαια σε 3-4 εβδομάδες, όταν θα έχουμε παίξει και αγώνες για το πρωτάθλημα, θα μπορώ να πω περισσότερα. Ανυπομονώ πολύ πάντως για το πρώτο εντός έδρας ματς στο πρωτάθλημα, θέλω να νιώσω την ατμόσφαιρα που δημιουργεί ο κόσμος στις εξέδρες. Έχω ακούσει τόσα και τόσα, καιρός να το ζήσω και από πρώτο χέρι», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Ισλανδός για το πώς είναι η ως τώρα εντύπωση που έχει από το «δικέφαλο».

«Ποιος δεν ξέρει τον Γεωργέα;»

Ο Γκουντγιόνσεν ρωτήθηκε για το τι ήξερε για την ΑΕΚ και το ελληνικό ποδόσφαιρο, πριν πάρει την απόφαση να έρθει, και με τις απαντήσεις του έδειξε να έχει μπει για τα καλά στο κλίμα. «Ποιος σε όλο τον κόσμο δεν ξέρει τον Γεωργέα;» ρώτησε αστειευόμενος ο Ισλανδός, πιστοποιώντας ότι έχει γίνει για τα καλά μέλος της ομάδας, αφού είναι συχνές οι πλάκες που κάνει με τον έμπειρο αμυντικό της ΑΕΚ.

«Είχα ακούσει για τον Δέλλα και τον Λυμπερόπουλο», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Γκουντγιόνσεν, ενώ στη συνέχεια υπογράμμισε πως αυτό που ήξερε καλά πριν έρθει στην χώρα μας, ήταν η «καυτή» ατμόσφαιρα στα ντέρμπι. Ο Ισλανδός εμφανίζεται μάλιστα έτοιμος να παίξει απέναντι σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό έτσι ώστε να βοηθήσει την ΑΕΚ να επικρατήσει των μεγάλων της αντιπάλων.

«Θα πάρουν την απάντησή τους»

Όπως είναι φυσικό, και ο Γκουντγιόνσεν αμφισβητήθηκε. Στην Ελλάδα είμαστε άλλωστε. Ο Ισλανδός άκουσε να λέγεται από πολλούς ότι ήρθε για τα τελευταία ποδοσφαιρικά «ένσημα», χωρίς να απαντήσει για την ώρα. Σύμφωνα με όσα λέει, οι απαντήσεις του θα έρθουν πολύ σύντομα μέσα στους αγωνιστικούς χώρους.

«Υπάρχουν αλήθεια άνθρωποι που το λένε αυτό ε; Και μάλιστα εδώ στην Ελλάδα... Δεν θέλω να πω πολλά. Μόνο το ότι θα τους αποδείξω πόσο λάθος έχουν. Σύντομα θα το καταλάβουν», είπε με νόημα ο «Ice Man».

«Νέοι ορίζοντες»

Ο Γκουντγιόνσεν αναφέρθηκε και στους λόγους που τον έκαναν να πει το «ναι» στην πρόταση της ΑΕΚ, παρά το γεγονός ότι δεν ήταν η πλέον συμφέρουσα οικονομικά κάτι που επιβεβαίωσε και ο ίδιος, οι οποίοι δεν είχαν να κάνουν μόνο με το ποδόσφαιρο. Ο Ισλανδός σταρ υποστήριξε ότι ανοίγει νέους ορίζοντες όχι μόνο στην καριέρα του αλλά και στην ζωή του ερχόμενος στην Ελλάδα. «Η Ελλάδα μου δίνει την ευκαιρία να κερδίσω κάτι καινούριο, μια χώρα με διαφορετική κουλτούρα, διαφορετικό πολιτισμό που δε μοιάζει με κανέναν άλλο», λέει μεταξύ άλλων.

Όμως το κριτήριο για να γίνει η τελική επιλογή, ήταν και πάλι ποδοσφαιρικό. «Για εμένα το ποδόσφαιρο είναι το νο1 στις επαγγελματικές μου αποφάσεις. Αυτός είναι ο πρώτος και ο βασικότερος λόγος που επέλεξα την ΑΕΚ. Τα άλλα έπονται να και είναι εξίσου σημαντικά», σχολιάζει ο Ισλανδός φορ της Ένωσης.

Λάτρης της ισπανικής σχολής

Όσο για την δουλειά που έχει γίνει ως τώρα στην προετοιμασία της ΑΕΚ, ο Γκουντγιόνσεν είχε μόνο καλά λόγια να πει. Άλλωστε είναι λάτρης του… ισπανικού μοντέλου που εφαρμόζει ο Χιμένεθ και φρόντισε να το υπενθυμίσει με τα λεγόμενά του, για τον τρόπο με τον οποίο έχει προπονηθεί η ομάδα του ως τώρα.

«Το επίπεδο είναι υψηλό, η ένταση αυτή που πρέπει, μικρές πολλές προπονήσεις σε υψηλό ρυθμό και όχι μεγάλη διάρκεια για το τίποτα. Είναι η ισπανική σχολή με την οποία συμβαδίζω απόλυτα, μου αρέσει αυτό το στιλ προπόνησης», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Έιντουρ Γκουντγιόνσεν.

«Ότι θέλει ο προπονητής»

Αναφορικά με τη θέση που θα αγωνίζεται, ο Γκουντγιόνσεν δεν έδειξε να έχει πρόβλημα με το που θα τον χρησιμοποιήσει ο Χιμένεθ. Όπως είπε και ο ίδιος, αυτό που θέλει είναι να βοηθήσει όσο το δυνατό περισσότερο την ΑΕΚ να πετύχει τους στόχους της, και λίγη σημασία έχει από ποια θέση θα το καταφέρει αυτό.

«Είμαι μέλος της ομάδας και επομένως κάνω αυτό που θέλει ο προπονητής. Όταν έχουμε την μπάλα στην επίθεση πάντως, έχω αρκετή ελευθερία κινήσεων και αυτό με κάνει να νιώθω καλά», τονίζει ο Ισλανδός φορ της ΑΕΚ, που έχει δοκιμαστεί από τον Χιμένεθ σε ρόλο αριστερού επιθετικού στα τελευταία φιλικά παιχνίδια του «δικεφάλου».



Με πόνους στο στήθος στο νοσοκομείο ο Τέβες
Με πόνους στο στήθος στο νοσοκομείο ο Τέβες
Αρχίζει καριέρα προπονητή ο Φαν Πέρσι
Αρχίζει καριέρα προπονητή ο Φαν Πέρσι
Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved