Με δύο χαφ, κάτι γίνεται…

Με δύο χαφ, κάτι γίνεται…

Στο χθεσινό φιλικό (6/8) κόντρα στην Χετάφε, έγινε αντιληπτό ακόμη και από αυτούς που δεν ασχολούνται με το ποδόσφαιρο, ότι η ΑΕΚ χρειάζεται δύο μέσους επειγόντως!

Στο πρώτο εντός έδρας και πιο δύσκολο φιλικό της προετοιμασίας, η νέα ΑΕΚ του Μανόλο Χιμένεθ έδειξε σε γενικές γραμμές καλά στοιχεία, ωστόσο, φανέρωσε και αδυναμίες, ειδικά στον χώρο της μεσαίας γραμμής και σε περίπτωση που δεν καλυφθούν, η χρονιά που έρχεται θα είναι πολύ δύσκολη, τόσο για τους ανθρώπους της ομάδας, όσο και για τον φίλαθλο κόσμο του συλλόγου.

Και αυτό γιατί οι υπόλοιποι διεκδικητές των εγχώριων διοργανώσεων και ειδικά ο Ολυμπιακός, αφού οι «ερυθρόλευκοι» διατήρησαν τον περσινό κορμό και ενισχύθηκαν με σημαντικές μεταγραφές, βρίσκονται ένα «κλικ» πιο μπροστά τόσο από την ΑΕΚ, όσο και από τους Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ.

Αν λοιπόν ο Σταύρος Αδαμίδης – ο οποίος θέλει, αλλά…-δεν πραγματοποιήσει την επιθυμία του Χιμένεθ για ενίσχυση στο κέντρο, φαντάζει δύσκολο η ΑΕΚ να κυνηγήσει το πρωτάθλημα, όσο και αν οι παίκτες της τονίζουν πως είναι ο μοναδικός στόχος και μπορεί να επιτευχθεί.

Μετά τον τραυματισμό του Σάββα Γκέντσογλου, αυτή η ανάγκη γίνεται ακόμη πιο επιτακτική! Ο ένας, - εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- θα είναι ο Μάρκος Μίτσελ,  ωστόσο μόνος του δεν είναι αρκετός, κάτι που γνωρίζει καλά ο έμπειρος προπονητής του «δικεφάλου».{textlink}

Απαιτείται και επειγόντως μάλιστα να αποκτηθεί ο αντικαταστάτης του Πάπα Μπούμπα Ντιόπ, προκειμένου να καλυφθεί το εμφανές «κενό» που έχει δημιουργηθεί με την φυγή του, καθώς μπορεί στην Πόρτσμουθ την τελευταία του χρονιά να μην έκανε την διαφορά, ωστόσο στο πολύ κατώτερο ελληνικό πρωτάθλημα την έκανε και μάλιστα όχι μόνο στο ανασταλτικό κομμάτι, αλλά και στην επίθεση, καθώς στην περσινή χρονιά πέτυχε αρκετά καθοριστικά γκολ.

Εκτός από τα αρνητικά στο χθεσινό φιλικό, τα οποία καταγράφτηκαν παραπάνω, υπάρχουν και θετικά στοιχεία, τα οποία δίνουν ελπίδες στους ανθρώπους της ΑΕΚ, αλλά και στον κόσμο που παρακολούθησε το παιχνίδι.

Αυτά, δεν είναι άλλα από την παρουσία του Γκούντγιονσεν, του Χοσέ Κάρλος, του Μπέλεκ, αλλά και του Μανωλά, ο οποίος δείχνει να ακολουθεί την πορεία του Σωκράτη Παπασταθόπουλου.

Μπορεί η Χετάφε να είχε δώσει προσοχή στην κάλυψη του «ice man», ωστόσο ο Ισλανδός στράικερ της «Ένωσης» κατάφερε να δώσει υποσχέσεις με τις ενέργειές του, αλλά και με την μαχητικότητά του. Βέβαια θα μπορέσει να αποδώσει καλύτερα και αυτός, όσο και ο Χοσέ Κάρλος, όταν ο Χιμένεθ βρει που ακριβώς θα πρέπει να αγωνίζονται τα πιο δυνατά «χαρτιά» του.

Η ποιότητα του Γκούντγιονσεν γνωστή, ωστόσο, σαν αριστερός εξτρέμ που συγκλίνει, δεν μπορεί να προσφέρει όσα θα μπορούσε αν αγωνιζόταν ως κρυφός επιθετικός, καθώς δεν έχει την «έκρηξη» που χρειάζεται ένα αριστερό χαφ.

Όσον αφορά το νέο 10άρι της ΑΕΚ, ο Χοσέ Κάρλος τα κάνει... όλα. Οργανώνει, σεντράρει, εκτελεί, πιέζει, γυρίζει στην άμυνα. Ένα 10άρι το οποίο είχε καιρό να δει η ΑΕΚ, όμως φαίνεται πως δεν του «πάει» η θέση που του έδωσε ο Χιμένεθ στο παιχνίδι με του Ισπανούς.

Ο Χοσέ Κάρλος αρέσκεται να αγωνίζεται σε ελεύθερο ρόλο, όμως αν ο έμπειρος τεχνικός δεν του δώσει το «οκ», φαίνεται πως θα γίνει ο επόμενος… Νάτσο Σκόκο, καθώς ο Αργεντινός διαμαρτυρόταν συνεχώς για την θέση που αγωνίζεται, ωστόσο το ελλιπές ρόστερ δεν έδινε την ευκαιρία στον Χιμένεθ να πάρει το 100% των δυνατοτήτων του, κάτι που γίνεται –μέχρι στιγμής- και με τον Ισπανό.

Ακόμη ένας παίκτης που έδειξε πολύ καλά στοιχεία και έδωσε πολλές υποσχέσεις για την δύσκολη συνέχεια, είναι ο Στηβ Μπέλεκ. Ο νεαρός επιθετικός «πάλευε» μόνος του κόντρα στους αμυντικούς της Χετάφε και αν τον τροφοδοτούσαν περισσότερο οι συμπαίκτες του, σίγουρα θα μπορούσε να είχε προσφέρει περισσότερα.

Ωστόσο το ποδόσφαιρο δεν παίζεται με «αν» και «θα». Η ΑΕΚ πρέπει να βελτιωθεί στο δημιουργικό κομμάτι και να μην βλέπει με… κιάλια την αντίπαλη περιοχή.

Στα θετικά συγκαταλέγεται η αμυντική της λειτουργία, καθώς αν και σπάνιο, ο Δέλλας δεν ήταν ο γνωστός «Κολοσσός», με αποτέλεσμα να του χρεωθεί το γκολ του Μίκου στο 4ο λεπτό, καθώς η φάση στην οποία προήλθε το τέρμα των Ισπανών, ήταν από λάθος τάκλιν του, ωστόσο «μπάλωνε» τα πράγματα ο Μανωλάς.

Ο νεαρός αμυντικός αρχίζει να δικαιώνει τους ανθρώπους της ΑΕΚ, οι οποίοι έβαλαν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να τον διατηρήσουν στο ρόστερ. Ο Μανωλάς πήρε αρκετές πρωτοβουλίες και ανέβαζε ψηλά την ομάδα του, κάτι το οποίο θα έπρεπε να κάνει το… κέντρο.(;)

Το τελικό 0-1 από τους Ισπανούς, θα πρέπει να ξεχαστεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα, όχι όμως οι αδυναμίες, καθώς αυτές χρειάζονται δουλειά για να διορθωθούν, το οποίο θα αναλάβει ο Μανόλο Χιμένεθ στην προπόνηση και αν δεν γίνει θα υποστεί τις ευθύνες.

Δεν πρέπει να υποστεί όμως αυτές που αναλογούν στην διοίκηση, γιατί σε περίπτωση που δεν αποκτηθούν οι δύο χαφ που ζητάει ο Ισπανός, θα είναι απόφαση της διοίκησης και θα πρέπει αυτή να υποστεί τις ευθύνες, ανεξαρτήτως αν το ταμείο είναι μείον…



Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved