Φυτανίδης: «Γιατί όχι πάλι στον τελικό;»

Φυτανίδης: «Γιατί όχι πάλι στον τελικό;»

Την πεποίθηση του ότι ο Ατρόμητος μπορεί και φέτος να φτάσει στον τελικό του Κυπέλλου, εξέφρασε ο Σωκράτης Φυτανίδης.

Το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας του Περιστερίου, μιλώντας στην εφημερίδα «Sportday», αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να υπογράψει στους «κυανόλευκους», ενώ τόνισε πως προτέρημα του είναι πως μπορεί να αγωνιστεί σε αρκετές θέσεις της άμυνας.

Αναλυτικά ο Έλληνας αμυντικός είπε:

Τι ήταν αυτό που σε τράβηξε στον Ατρόμητο;

«Στο σημερινό ελληνικό ποδόσφαιρο δεν βρίσκεις εύκολα ομάδες με τέτοιο προπονητικό κέντρο, με υγεία και σταθερές βάσεις. Αυτό που μου κέντρισε το ενδιαφέρον είναι ότι η ομάδα έφτασε στον τελικό και για μένα είναι μια μεγάλη ευκαιρία να γίνω καλύτερος ως παίκτης, να βγάλω αυτή τη χρονιά όλα όσα έχω».

-Νομίζεις ότι είναι εφικτός ένας ακόμη τελικός Κυπέλλου;

«Την προηγούμενη χρονιά η ομάδα έπαιξε καλό ποδόσφαιρο. Θέλουμε να καταφέρουμε το ίδιο και αυτή τη σεζόν και, γιατί όχι, να πάμε πάλι σε έναν τελικό. Νομίζω ότι δεν είναι δύσκολο. Έχουμε ποιότητα και παίκτες που μπορούν να βγάλουν στο γήπεδο καλό ποδόσφαιρο και να φέρουν νίκες».

-Στην ομάδα έχουν έρθει πολλοί ποιοτικοί ποδοσφαιριστές. Στη θέση του κεντρικού αμυντικού είστε τρεις παίκτες που τα πηγαίνετε καλά. Ποιο στοιχείο θεωρείς ότι μπορεί να σου δώσει θέση βασικού;

«Αυτό που θέλω να παρουσιάζω καθημερινά στις προπονήσεις είναι το κομμάτι που θέλω να βγαίνει στο γήπεδο. Προσωπικά πιστεύω ότι έχω διαφορετικά στοιχεία από τους υπόλοιπους κεντρικούς αμυντικούς της ομάδας και ένα μεγάλο προτέρημα το οποίο διαθέτω είναι ότι μπορώ να αγωνιστώ σε διάφορες θέσεις και όχι μόνο ως κεντρικός αμυντικός. Με ενδιαφέρει πώς θα γίνω βασικό στέλεχος της ομάδας. Έχω έρθει για να αγωνίζομαι βασικός, αλλά πρέπει να το βγάζω στο γήπεδο, όπως και όλοι οι συμπαίκτες μου. Στο ποδόσφαιρο δεν είναι τίποτα δεδομένο. Χρειάζεται πολλή δουλειά από την πλευρά μου για να πετύχω αυτόν τον στόχο».

-Είναι αλήθεια ότι τα προηγούμενα χρόνια ο Ατρόμητος παρουσίαζε αρκετά προβλήματα στην άμυνα. Βλέπεις να αλλάζει αυτό;

«Θέλω να γίνει η άμυνα της ομάδας ένα κομμάτι που θα σπρώξει τον Ατρόμητο ακόμα πιο ψηλά. Νομίζω ότι αυτό που έλειπε τα προηγούμενα χρόνια στον Ατρόμητο είναι ότι προσπαθούσε να παίξει πολύ με την μπάλα και δεχόταν μερικές φορές το εύκολο γκολ. Υπήρχαν πολλοί καλοί ποδοσφαιριστές, αυτό είναι δεδομένο, όμως νομίζω πως αυτή τη χρονιά πρέπει να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι σ' αυτό το κομμάτι για να δεχτεί η ομάδα λιγότερα γκολ».

-Βλέπουμε πάντως την άμυνα, τώρα στο ξεκίνημα, να λειτουργεί ενεργά και στην προώθηση του παιχνιδιού.

«Έχουμε οδηγίες εμείς οι αμυντικοί να συμμετέχουμε στην ανάπτυξη του παιχνιδιού περισσότερο και να ανεβάζουμε όσο ψηλότερα γίνεται την ομάδα. Δεν είναι εύκολο, θέλει δουλειά, γιατί το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι διαφορετικό σε ό,τι έχει να κάνει με τον τρόπο ανάπτυξης κάθε ομάδας. Σιγά-σιγά αφομοιώνουμε όσα ζητάει ο προπονητής».

-Τι ποδόσφαιρο να περιμένουμε από τον Ατρόμητο;

«Έχουμε πολλή ώρα την μπάλα στα πόδια μας και είναι θετικό αυτό, αφού ο αντίπαλος βρίσκεται σε άμυνα και μας κυνηγάει. Εμείς παίζουμε πιο ελεύθερα και πιο ξεκούραστα. Όταν βελτιώσουμε την τελική προσπάθεια και την τελική πάσα, νομίζω ότι όλα θα είναι καλύτερα. Όταν αγωνίζεσαι σε τέτοια ομάδα, μπαίνεις στο γήπεδο με περισσότερη αυτοπεποίθηση και μεγαλύτερη σιγουριά».

 



Χαμός στο NBA: Ο αδερφός του Γιόκιτς έριξε μπουνιά σε θεατή στο Νάγκετς – Λέικερς (video)
Χαμός στο NBA: Ο αδερφός του Γιόκιτς έριξε μπουνιά σε θεατή στο Νάγκετς – Λέικερς (video)
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Προπονήθηκαν Γκατσίνοβιτς, Στάνκοβιτς, πριν το ντέρμπι κορυφής στη Super League
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Προπονήθηκαν Γκατσίνοβιτς, Στάνκοβιτς, πριν το ντέρμπι κορυφής στη Super League
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: LIVE το Game 1 της σειράς των playoffs της Euroleague
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: LIVE το Game 1 της σειράς των playoffs της Euroleague
Παναθηναϊκός AKTOR: Ο Μάικ γύρισε σπίτι του…
Παναθηναϊκός AKTOR: Ο Μάικ γύρισε σπίτι του…
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved